סיפור קטן לשעת ערב...

yupy9

New member
סיפור קטן לשעת ערב...

עברתי עכשיו ליד מספרה חדשה שנפתחה. עיצוב הפנים שם מקסים. חשבו על כל פרט, התכנון, הנישות התאורה, החיבורים בין החומרים, פשוט מקסים. החלטתי להכנס ולשאול לשם המעצב. כשנכנסתי ישב איזה ערס בשולחן הקבלה, ועוד איזה ערס (שהוא הספר) טיפל בדיוק באיזו לקוחה. נכנסתי לשם, וכשהספר שאל אותי איך הוא יכול לעזור- עניתי לו שנכנסתי רק על מנת לומר להם שהמקום מעוצב מקסים, ושאני אשמח לדעת מי המעצב. ההוא בודק אותי וזורק לי "אנחנו עיצבנו" ביקשתי לעשות סיבוב לראות גם בפנים - ואח"כ יצאתי משם. מה שהדהים אותי זה שהם אפילו לא מבינים את המשמעות של מעצב שעשה עבודה טובה... בשניה הוא לקח לו את כל הקרדיט- מה שברור לי אגב שלהם אין כל יד בעיצוב כי הוא היה מורכב מידי בשביל מישהו שהוא לא מעצב פנים/אדריכל במקצועו יש הבדל בין לרהט עסק או בית בטוב טעם - לבין ממש לתכנן משהו כולל פרטי נגרות תאורה וכו'... ממש מקומם! ובתור מעצבת - לא הייתי רוצה אפילו לדמיין שהיו עושים לי כזה דבר מאחורי גבי...
סתם רציתי לשתף...

sarush

New member
אויש..מדכא משהו../images/Emo4.gif

אבל כל הכבוד על האומץ להיכנס ולשאול את הערס..

h a d a r h

New member
מבאס אבל כל כך מוכר...

ואני אפילו אבאס אותך יותר ואומר לך שאם יש לך פרוייקטים מסחריים גמורים, רוב הסיכויים שעשו לך את זה מאחורי הגב. לי יש תחביב: אני נכנסת למקומות שאני יודעת מי עיצב, ושואלת את בעל/ת המקום (או המוכר/ת) מי עיצב להם. עצוב נורא לומר שביותר מ - 60 אחוז מהמקרים הם אומרים :"נכון יפה? זה אנחנו לבד עשינו..." אין מה לעשות. קשה, קשה.... אבל ככה אנחנו, המעצבים - שמים פס וומשיכים לעשות יפה...

0 אור 0

New member
סיפור קטן לשעות הבוקר

הסיפור שלך והתגובות לו הזכירו לי סיפור שלי. אני לא מעצבת. תמיד אני אומרת שההבדל הגדול ביני לבין איש מקצוע זה שאני יכולה לראות אם השילוב נראה יפה רק אחרי שהוא גמור - אין לי את היכולת לראות מראש מה יכול להיראות יפה. מצד שני, אני מאד מתעניינת , וכל פעם שאני נכנסת למקום שמוצא חן בעיני (ואם אני יכולה להרשות לעצמי מבחינת הנימוס) אני תמיד מתחילה להתכופף מתחת לשולחנות, להציץ מאחורי הנורות וולמשש את החיבורים כדי לראות "איך עשו את זה". אז אצלנו בעבודה משקיעים מאד בעיצוב וגימור, ובאחד האתרים שלנו שיפצו את חדר הישיבות, וכבר פתחו אותו לעבודה לפני שנגמר הפיניש של האבזור. באותה תקופה יצא לי להגיע לשם לישיבה בערך כל שבועיים. אז התגובה הראשונה למראה החדר היתה וואו גדול!! - עבודה משובחת של עיצוב, עם הקפדה על כל פרט - אחרי שגמרתי להתפעל מהנישות והמראה הכללי, ולבדוק את המנורות (עכשיו שאני משפצת - כבר ביררתי מי היה היצרן של המנורות, כדי להעתיק - משהו מהמם) ואת השעון, התחיל משחק ניחושים עם הנוכחים למה מיועדת כל נישה (האם ישימו שם ואזה או פסל?). וכמובן מישיבה לישיבה נוסף פריט - ובדרך כלל לפני תחילת כל ישיבה עומדים ומדברים על התוספות. לצערי אין לי תמונות של החדר כדי שתבינו על מה מדובר, עיצוב נקי וזורם בלבן שמשלב כמה טקסטורות ונישות גבס משולב עם אלמנטים של מתכת,צבע וזכוכית עם תאורה שמדגישה את הצבעים - לטעמי היה שילוב יפהפה, כשחלק מעמיתי לדיון לא אהבו בגלל שמשדר קור. יום אחד תלו גם תמונות, תמונות נהדרות בצבעים חומים, ואני עומדת עם חברי לישיבה ותחילה דיברנו על האמן - ובגלל שכל כך אהבתי את החדר, הרגיז אותי מיקום תליית התמונות ואני מסבירה לחברי - זו תמונה מהממת , הייתי מחר בבוקר תולה אותה אצלי בסלון, אבל לכאן היא לא מתאימה - לא יכולים לשלב תמונה כזו כאן ליד כל המבחנות, זה פשוט צורם בעיניים. איך מישהו העלה בדעתו לתלות כאן ולהרוס את כל העיצוב? (לא זוכרת את הביטויים המדוייקים, אבל כמו שזה נשמע בויכוח לוהט ..) ותוך כדי השיחה שלנו מסתובבים בחדר שני אנשים שאחד מהם אני לא מכירה ויוצאים. הבנאדם הסתכל עלי במבט "חשוד", ואני שואלת את אחד הנוכחים - מי זה היה - והתשובה: המעצב של החדר ... טוב, אין לי מושג איך הוא הרגיש, לי היה ממש לא נעים ומביך - מצד שני, סופו של הסיפור שבפעם הבאה שהגעתי לשם התמונה התחלפה לה בשקט עם השעון, והתמונה השניה זזה למקום אחר - ושוב החדר היה שלם מבחינה עיצובית.

0 אור 0

New member
ואם כבר אז שאלה

תמונות של חדר ישיבות אחר ורציתי לשאול מה דעתכם על העיצוב

גולי מ

New member
די סתמי ורגיל.

המעצב לא מורגש, במובן הרע של המילה. סורי. זו דעתי.

0 אור 0

New member
אל תצטערי

גם אני לא אוהבת את העיצוב. פשוט תהיתי אולי יש שם משהו שאני לא רואה

למעלה