סיפור קטן לכבוד החג

קספיאן

New member
סיפור קטן לכבוד החג

אמנם לא קשור לחג הפסח, אבל סתם נזכרתי בו פתאום. לפני שנתיים טיילתי לי בדרום אמריקה. כשהייתי באקוודור, בקיטו, זה היה בתקופת ראש השנה. לכבוד ראש השנה גם הגיע לקיטו רב "מכובד" חרדי, מהקהילה האורטודוקסית בניו יורק שרצה לעשות חג שמח לכל המוצ'ילרים הישראלים באזור והזמין את כולם, על חשבונו, ללילה במלון הוארד ג'ונסון היוקרתי בקיטו, עבור תרומה צנוע ולא מחייבת של 10$ בלבד. שתבינו, תמורת אותם 10$ שאפילו לא היינו חייבים לשלם אותם, קיבלו המוצ'ילרים סוויטה במלון הוארד ג'ונסון (ערך של כ 150-200$) וארוחת ערב של ראש השנה הכללה כל טוב, יין, וויסקי שיבס ריגל כיד המלך. אני, כאתאיסט, סירבתי בכל תוקף להשתתף באירוע דתי כזה והעדפתי ללכת להשתכר באחד המועדונים המקומיים במקום לשבת בג'קוזי ואח"כ לשמוע את ערב ההחזרה בתשובה במסווה הנדיבות. בקיצור, לארוע הלכו כמאה ישראלים, כולם קיבלו חדרים במלון, ארוחת ערב מפוארת, וקצת דרשות דתיות מפי הרב. במלון גם פגשתי בחור חרדי שעבד בשביל הרב, והיה אחרי להביא בשר כשר מקולומביה, על חשבונו, עד שהרב יחזיר לו. אחרי ראש השנה המשכתי בטיול שאיתי בחור דתי. הגעתי לעיירה נחמדה ושמה בניוס כשהגיע יום כיפור. הבחור הדתי שטייל איתי, החליט לחזור לקיטו בשביל להעביר את יום כיפור כמו שצריך ואני נשארתי ביום כיפור בבניוס לחגוג עם הרבה אוכל ואלכוהול. כשהבחור הדתי חזר הוא סיפר את הסיפור. הרב ה"מכובד", מסתבר, ברח מהמדינה, השאיר למלון הוארד ג'ונסון צקים בלי כיסוי (להזכירם, כ 100 איש במחיר של כ 150-200$ כל אחד), לקח את כל התרומות של המטיילים לכיסו, ואפילו לא שילם לבחור החרדי שטורטר עם עשרות קילוגרמים של בשר כשר מקולומביה. הרב, מסתבר, גם מבוקש ע"י הFBI על הונאות בניו יורק. לא היתה לי חרטה, אפילו לא לרגע, שלא ניצלתי את ההזדמנות לבלות לילה בסוויטה מפוארת במלון מפואר. לרב החרדי מסתבר, לא היתה חרטה להונות את המלון והמטיילים בעשרות אלפי דולרים. אבל מי ישמע על זה? זה היה באקוודור, עכשיו הרב הזה בטח במדינה אחרת עושה אותו דבר. הכל בשם אלוהים. חג שמח לכולם, אני מקווה שמילאתם את המקרר במספיק בירות ופיתות לכל החג.

"הכל בשם אלו-הים."

אם סיפורך נכון הוא לא היה רב, ובטח שלא חרדי. גם אתה יכול להתחפש לחרדי ולרמות אנשים כדי לגנוב את כספם, אין זה עושה אותך לרב, או לחרדי, או לעושה "הכל בשם אלו-הים".

קספיאן

New member
כמה נוח

זו הסיבה שאתם טוענים שאין פשע במגזר החרדי. כי ברגע שחרדי מבצע פשע, הוא כבר לא חרדי. הגיון מעוות יש לכם.

כנראה שאינך יודע מה פירוש המילה

כנראה שאינך יודע מה פירוש המילה "חרדי". חרד (חרד לדבר השם) - ירא לדבר השם. פוחד מהשם יתברך ויש לו יראה מכל מילה של האלוקים. לכן, אם אלוקים ציוה "לא לגנוב" ו"חרדי" גונב אז הוא לא חרדי משום שהוא הוכיח במעשהו כי הוא לא חרד את דבר השם ולהיפך, הוא מזלזל בו ובדבריו. לומר "חרדי גנב" משול לאמירה "שומר החוק גנב"... לסיכום: "חרדי שעובר עבירה, עובר אותה על אף היותו חרדי ולא בגלל היותו חרדי".

בּאהבה

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifאוייש דניאל די

החרדים הם יהודים שמשתדלים לקיים את כל התורה ללא חידושים והמצאות!!! זו הגדרתם!!! אם אני פוגם בעיניים ומסתכל בדבר אסור באותו רגע איני חרדי??? זו שטות\התפלספות בנוסח כמה מהאתאיסטים פה!!! מי שקיבל עליו את כל התורה הוא חרדי!!! וזה שהוא נכשל מדי פעם לא הופכו ברגעים אלה לחילוני\דתילוני!!! אלה שטויות במיץ עגבניות!!! ות'אמת איני מעוניין לשמוע עוד בנושא!!! ולגבי קספיאן... תודה על הנסיון הגרוע להסיט אנשים נגד התורה!!! אבל!!! 1. זה שאתה קורא לו רב לא מזיז לי!!! תוכיח או שלך חפש!!! 2. אפילו את היותו שייך לפלג החרדים לא הוכחת!!! תן לפחות שם\תמונה משהו!!! 3. גם אם היה חרדי אין זה מגיע לזרת של הפשע החילוני!!!!!! דבר איתי בסקרים וסטטיסטיקות!!!! לא בסיפורים רגשיים מסריחים!!!!!! נ.ב: דע! שכל מה שהצגתי הוא אחרי שעצרתי את עצמי!!! מלהציג דברים יותר מדאי מזעזעים!!! אבל אם לא תהיה ברירה... השתמש בדמיונך...

Governor

New member
גם אני בקשי מרסן עצמי. הארכיון שלי

ממש מתפוצץ מפשיעה חרדית גועשת ושוצפת...

בּאהבה

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifגם אני!

חולק... לא הוכחתם כלום!!! חוץ מכתבה פה כתבה שם!!! זה עדיין לא אומר שהחברה החרדית פושעת באחד חלקי מיליון מהחברה החילונית!!!!!!!!!!! קראו טוב שם למטה מה אומרים האתרים החילוניים למהדרין: " "אלפי חילונים שולחים ילדיהם לבתי חינוך חרדים בגלל שכמעט אין שם אלימות וסמים ובגלל הערכים שם!!! החינוך החרדי נמצא בפערים שהם בלתי הגיוניים ובלתי מתקבלים על הדעת בכל תחום!!!" אולי מספיק להציג כמה סיפורים מגעילים ולנסות לעבוד על אנשים בעיניים ע"י כך??? מספיק לסלף!!! די!!! החרדים הם 10% מהמדינה! ואם במדינה יש יותר מ-20 אלף התקפות פדופיליה כל שנה!!! אז החרדים (שהם 10%) היו צריכים לבצע כמה אלפי התקפות פדופיליה בשנה!!! לעומת זאת כל שיש לכם להציע זה מקרה פה מקרה שם!!! חוץ מזה שנכון התקפה פדופילית זה מזעזע!!! אבל אנשים שבונים עסקים מפדופיליה ופדופילים!!! זה הרבה יותר מזעזע!!!! לא???

אם אני פוגם בעיניים ומסתכל בדבר אסו

אם אני פוגם בעיניים ומסתכל בדבר אסור באותו רגע איני חרדי???" תגובה: כן. זו האמת המרה. אינך חרד את השם ברגע שאתה פוגם בעיניך בזדון. אך דלתות התשובה טרם ננעלו, תמיד תוכל לחזור בתשובה ולשפר את מידותיך.

קספיאן

New member
מה אכפת לי מה מזיז לך?

אני לא מנסה להוכיח כלום, לא מעניין אותי אם אתה מאמין או לא, ולא טרחתי לברר את השם שלו כי כל השחורים אותו דבר (אל תשכח כולנו נאצים הרי). סתם סיפרתי סיפור שקרה לי לפני שנתיים.

neko

New member
"חרדי" זו הגדרה סוציולוגית-חברתית

קודם כל. ובכלל, לא הייתי ממהר לסנגר על חרדים שפושעים - הרי הם תמיד יכולים לטעון כי פעלו מתוך מצוות האלוהים. לדרעי וחבריו זה עובד לא רע.

לא הייתי ממהר לסנגר על חרדים שפושעי

לא הייתי ממהר לסנגר על חרדים שפושעים - הרי הם תמיד יכולים לטעון כי פעלו מתוך מצוות האלו-הים" תגובה: גדולי הדור הם שמבארים מהם "מצוות האלוקים" מתוך הכתובים. ואם יפסקו דבר מה שאינו לרוחך, תוכל לחקור ולבדוק את פשר ההלכה המוטלת על כל החרדים.

neko

New member
ומי קובע מי הם "גדולי הדור"?

אה, גדולי הדור קובעים. כמה נוח - טיעון מעגלי. מה הופך את הרבובדיה ליותר מוסמך מטומי לפיד לפסוק הלכות? הבחירות מוכיחות - יש ללפיד יותר תומכים מאשר לרבובדיה. הסיבה היחידה שלפיד לא יכול לפסוק היא שתומכיו בעלי מחשבה עצמית וביקורתית ואינם עדר הפועל כרצונו. ובכלל, רוב ה"ביאורים" הם פשוט שינוי מקצה לקצה של הכתובים.

למעלה