סיפור עצוב

סיפור עצוב

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3158845,00.html דעתי האישית: לפחות את הדבר שנורא אהב --להתנדב למשטרה-- לא היו מונעים ממנו, כי זה היה לפחות גורם לו לתעסוקה ורצון לעזור לזולת אחרי מה שעבר, נכון שגניבה זה דבר אסור אבל ככה הוא לא ייזרק לרחוב. לפי דעתי יש להחזיר אותו לשורות המשא"ז.

Super Go

New member
ממתי המשא"ז הוא גוף שיקומי?

ממתי המשמר האזרחי הפך להיות גוף שיקומי לגנבים קטנים ככל שיהיו? הנער ביצע עבירה פלילית לכל דבר. היום רואים אותו גונב, ומחר רואים אותו מייצג את החוק? אם הוא כל כך אהב את המשמר האזרחי, הוא יכול היה לאמץ מספר מערכיו להרוויח את לחמו ביושר, אפילו בצעד דרסטי של לפנות למפקדו ולספרל ו את הסיפור ואם אין לו מה לאכול לבקש לאכול מהכלכלה המשטרתית. מתנדב שסרח כמו שוטר שסרח, מקומו לא בגוף שמייצג את החוק.

לא שופטים אדם במצוקה כמו שלו

אמנם הגניבה הוא מעשה טיפשי אבל כשאני במצב קשה הראש לא תמיד פועל בהיגיון.

hafifdalil

New member
אף אחד לא שפט אותו עדיין

ובהחלט ייתכן שמי שישפוט אותו, יתחשב במצבו עד כדי ענישה סימלית בלבד. מצד שני, המשא"ז כחלק ממשטרת ישראל - לא יכול להחזיק במתנדב אשר עבר על החוק אפילו טרם הורשע ונגזר דינו. משטרת ישראל ובכלל זה המשא"ז - אמורים לייצג את החוק, אכיפתו וכיבודו ולכן לא יכולים להחזיק במתנדבים שלא נוהגים כך ומכתימים את המערכת כולה. מי שסרח (והנסיבות לא משנות כלל וכלל) לא יכול להישאר במערכת. המשא"ז לא גוף שיקומי (כפי שכתב SUPER GO) וישנן עוד עשרות גופים ותנועות התנדבותיים שבהם הוא יוכל לתרום.

shaikn

New member
מקומו לא בגוף שמייצג את החוק?!

מה שכן המדינה יודעת טוב מאוד לנצל את אזרחיה. מתנדב משא"ז הוא לא יכול להיות, אבל לוחם בצה"ל הוא יכול להיות. למה?

hafifdalil

New member
אלו גופים שונים

שאמונים על דברים שונים. המשא"ז כחל מהמשטרה, אמון אל אכיפת החוק ולכן מי שלא שומר על החוק ואף מפר אותו, לא יכול להוות חלק מהמערכת. צה"ל הוא גוף האמון על בטחון המדינה והשרות בו הוא חובה עפ"י חוק והדבר לא נתון לשיקול דעת של הנער. להזכירך, הצבא הוא צבא העם, הוא מאחד ושכזה יש בו אף חלק שיקומי ולראייה פרוייקט מקא"מ (נערי רפול). אין שום קשר וחבל שעירבת את המדינה, השמצת ועשית סלט שלם. ובשורה התחתונה, כן ! מקומו לא בגוף שמייצג את החוק.

shaikn

New member
עזוב, המדינה יודעת לנצל היטב.

ואם הוא לא מתאים למשא"ז אז גם שיהיה פטור מצבא. המשטרה הכנסת והממשלה מלאה בכאלה שעברו על החוק בדברים יותר חמורים ממה שהוא חשוד בהם והם עדיין בתפקידם או שאפילו קודמו.

חבר'ה אם כל הכבוד שהוא מתנדב והכל

והיה חלק מאיתנו ומהמערכת- מה שהוא עשה זה לא מקובל לגנוב??. איפה הבושה?

חברה הירגעו

כל היפי נפש שמטיפים מוסר, אני לא בא להצדיק את הגנבות. אבל אני מאחל לכולכם שאף אחד אבל אף אחד לא יתנסה במה שהנער הזה עבר ואני מכיר אותו אישית!!! חוצמזה שאני רוצה לראות מישהו שככה היה מתמודד עם התוצאות של מעשיו באומץ תוך הבעת חרטה ורצון אמיתי לחזור למוטב!!!

אפיגר

New member
הכי טוב שיש

אשודדים יקרים, אם זה המתנדבים שיש לכם, אני ממש מקנא בכם, שהם בצד שלכם, אם לא, בטח לא יכלתם להסתובב ברחוב. שימו לב! הבעיה שמתנדב מבצע פשע, זה גרוע בלי קשר למצב הסוצאלי שלו, היות ואותו נער שהתנדב הרבה מאד והיה מעורב במערכת המשטרה ודאי ניצל את הידע שלו ע"מ להצליח במעשיו. חורף בריא ומלא אקשן, להכין את הביגוד החם. אפינגר

../images/Emo45.gif

לא לשפוט, אנשים. מדובר בבן אדם טוב שנקלע למצב שאני לא מאחל לאף אחד. אני מקווה שהוא יתגבר, יתאושש ועם העזרה המתאימה יעלה על דרך המלך.

למעלה