סיפור עצוב

את האמת אני לא מבין אותה

לא רק היא, אלא רבים כמוהה, בד"כ אצלנו במגזר הערבי האישה עוברת לגור איפה שבעלה גר, ולא משנה איפה הוא חיי, בגנין או בניו יורק, אף פעם לא קרה שהבעל בא לגור אצל האישה, רק אם מדובר בנישואין מהסוג הזה הצביעות מתחילה לעלות,התירוץ שלה שם זה מסוכן לא מקובל עליי, במיוחד בפקועה שנחשב לכפר שקט, אז שתפסיק לבכות. אני מכיר מישהי מכפר שכן שנשואה למישהו מגנין והיא חייה שם, למה לא חשבה להישאר בכפר ולחכות עד שייתנו לבעל שלה אזרחות או אישור כניסה?

שמח לשמוע כי גם אתה חושב שזו צביעות

כשמדובר על איחוד משפחות תמיד מדברים על איחוד לכאן ואף פעם לא על איחוד לשם. אני מרגיש צער בסבלה של המשפחה אבל אי אפשר להגיד אנחנו רוצים איחוד - אך ורק בתנאי שהוא לכאן.

ואני לא מבין אותך

שיבלי הוא מקום הרבה יותר נוח לגור בו מאשר ג'נין. למה צריכה האשה לרדת ברמת החיים שלה רק בגלל צרות העין של היהודים
הבעל רוצה לגור איתה בשיבלי, ומבחינת שניהם זה ביתם. מה שעושים במגזר הערבי בדרך כלל לא מעניין את הזוג המסוים הזה, וגם אנחנו לא צריכים לשפוט אותם לפי מה שעושים האחרים.

למה?

כשזה הופך לטרנד אני מתחיל לפקפק באמינות הדבר הזה, לא מדובר במקרה בודד, ובד"כ במגזר הערבים כולם עושים כך רק כשמדובר בנישואין מהסוג הזה מתהפכים הכללי, הבנת אותי?

זה נכון שבתחום מדינת ישראל רמת

החיים גבוהה יותר. יש לזה הרבה גורמים, שלפחות את חלקם אפשר לזקוף לזכות היהודים. ערבי המבכר את ישראל על פלסטין מוותר על חלק מגאוותו הלאומית אך מגלה אחריות לעתיד משפחתו. אם אני הייתי בממשלה, הייתי מבטל את כל האיסורים על איחוד משפחות לא רק מסיבות הומניות, אלא גם משום שאם אדם מעדיף לחיות בארצי כי הוא מבין את היתרונות שלה יש לי סיבות טובות להאמין שאפשר לסמוך עליו שיהיה נאמן לה.

אתה רואה את הכאן והעכשיו. אינך יכול

להסתכל אפילו ששים שנה אחורה. במשך אלפי שנים חי העם היהודי על חסדיו של המערב, לטוב ולרע. גם היום נתמכת מדינת ישראל בידי המערב. כשישראל לא תתאים לאינטרס של המערב, אז תושמד המדינה - עם או בלי רוב יהודי. אני מנסה להבטיח את עתידו של העם היהודי בארץ ישראל גם כאשר ארה"ב תחדל "לאהוב" אותו.

../images/Emo6.gif אדם מבוגר מפגין כזאת תמימות...

לפחות יש עיקביות בטירופך - הרצון להשמיד את ישראל.

לא נכון. אני חושב שהגמוניה יהודית

חזקה דוקא היא מסוכנת למדינת ישראל ולעם היהודי. מדינה על טהרת העם היהודי, הקטן ממילא, מזמינה סכנת השמדה של חלק גדול ממנו. את הכור העיראקי החריב בגין. את הכור האירני, העומד לקום בשעטו"מ, ספק אם מישהו יוכל להחריב. פצצה אחת על תלאביב, ורבע מהעם היהודי הלך לכפרות.

אז?!

האם מקימי המדינה לא ראו את האפשרות שארצות ערב ישמידו אותנו אם נקים את המדינה ויעשו לנו שואה שניה?

כבר לא נשאר את מי לשאול. מייסדי

המדינה, שוכני עפר כולם, עשו את שלהם והשאירו לנו את הבלגן. היות שאתה שואל אותי כאילו אני מומחה, הרי לך דעתי על מה שקרה אז: הקמת מדינת ישראל נסתייעה בעזרתם של כמה גורמים חזקים:
מדינות המערב הלומות זוועות המלחמה ואכולות יסורי המצפון נטו חסד לעם היהודי.
דבריו של הרצל ("היהודים נרדפים כי אין להם מדינה") היכו בחוזקה בתודעת היהודים אשר זה עתה שרדו את השואה הגדולה ביותר באלפיים שנה.
תמו 30 שנות המנדט הבריטי אשר קץ בכפיות הטובה של ה"נייטיבז" והסתלק בלי לדאוג לעתיד הארץ. אי אפשר היה לדעת מראש כמה זמן ימשיכו מדינות המערב להטות חסדן וכמה זמן יעבור עד שיהדות העולם תחזור לשאננותה. זו היתה הזדמנות חד פעמית ובלתי חוזרת להגשים את חזון התנועה הציונית. צריך היה להכות בברזל בעודו חם. אף אחד לא התעסק אז עם האפשרות שהסכסוך עם העולם הערבי עתיד רק להתעצם ולהימשך כל כך הרבה זמן. גם ממשלות מדינות ערב ראו בסיום שלטון המנדט הזדמנות חד פעמית ובלתי חוזרת להועיל לעצמן, ובתירוץ שהן מסייעות לאוכלוסיה הפלסטינית הן פלשו לארץ. ממלכות ירדן ומצרים חשפו את כוונותיהן האמתיות כשסיפחו לעצמן את רצועת עזה ואת "הגדה המערבית" ולא איפשרו לאוכלוסייה המקומית להגדיר עצמה כמדינה ריבונית. האוכלוסייה הפלסטינאית יצאה מוכה ונבגדת, קרחת מכאן ומכאן. המלחמה שפרצה נסתיימה בהישגים טריטוריאליים נאים ובבעיית פליטים "פעוטה" אשר פתרונה נדחה ונמסר לידיהם של הדורות הבאים. זו בדיוק הבעיה שאיתה מתמודדת היום המדינה בכל כוחה, וגם הדור הנוכחי נוטה לשמור על המסורת להעביר אותה לדור הבא חזקה וכואבת עוד יותר. אחת מתוצאות הלואי הבלתי חביבות היא הגדלה מלאכותית מאסיבית של האוכלוסייה היהודית, שפגיעתה החברתית קשה. ישנן גם קבוצות גדולות והולכות של לא-יהודים המקבלים אזרחות בזכות חוק השבות ומביאות תגבור הפשע מאורגן, תסיסה בין דתיים וחילונים ועוד מרעין בישין. כדי לשמור על מאזן דמוגרפי "חיובי" מכניסה מדינת ישראל לתוכה גורמים עוינים אשר גם את הטיפול בהם היא דוחה לדורות הבאים. רוב באי הפורום הזה מדברים על "הבעיה הפלסטינאית" בלי לשים לבם לכך שהם נוקטים אותה לשון בה נקטו המשטרים הנאצים ומשתפי הפעולה עימם כדי לתרץ את הפשע הגדול ביותר נגד האנושות. מה שיותר גרוע כאן הוא שהם מתנערים מאחריותם של הוריהם ושל סביהם לבעיה הזאת ומטיחים האשמות בקורבנות. בכל רגע ורגע צפוי הממשל האמריקאי לאהוד את האוכלוסייה הפלסטינית הסובלת שלא באשמתה (לפחות על פי יחסי הציבור המצוינים שלה עד שהתחילו המתאבדים לפעול). זה יקרה, למשל, כאשר תנועות השחרור למיניהן יכריזו שהן חדלות מלשלוח מתאבדים. את המשך התסריט אני משאיר לך לכתוב.

דו קיום, עאלק

במקום לדבר על דו קיום במדינת ישראל קבוצה של שונאי המדינה משני הצדדים התקבצו כאן כדי לדבר על חורבן המדינה. כנראה אתם מאמינים כי דו קיום יכול להיות רק תחת דגל האיסלם. כנסו לפורום אקטואליה ונסו שם להציג את עמדותיכם. יאכלו אותכם בלי מלח. אני בטוח שלחמאס יש פורום בעברית שם יקבלו אותכם באהדה רבה.

sela v

New member
תסביר לי מה הופך שמאלן

לשונא מדינה, וימני לאוהב שלה? ואתה מזמין אותנו לפורום אקטואליה? אתה מוזמן להביא את החברה שלך משם לפה.

sela v

New member
האם סניגור

אם הוא מפסיד במשפט נכנס לכלא עם הרוצח?

אני לא סניגור של אף אחד../images/Emo70.gif

אינני אוהד את הפלסטינאים יותר או פחות מן היהודים. בתוך הסירה האחת הזאת כולנו נענשים ביחד. אני רק מעלה גורמים אפשריים לכך שהסירה הזאת מתקדמת רק אל תוך המערבולת במקום החוצה, מתוך תקוה לפתור את הבעיה. לוחמי תש"ח עשו חצי עבודה. אילו היו מתחשבים בצאצאיהם, היו מיטיבים לעשות אם במקום לתת לפלסטינאים להימלט היו מחסלים את כולם ולא מגלגלים את בעיית הפליטים לפתחי הדורות הבאים. הם אולי היו זוכים לשם רע בהיסטוריה, אך היום כבר היה שלום. לאחר המלחמה יכלה המדינה לתת לפליטים לחזור, אבל העדיפה להשאיר אותם בחוץ. בידינו הברירה לחולל את הפתרון הסופי של הבעיה הפלסטינית (
) שאבותינו התחמקו ממנו או לשבת עם הפליטים למשא ומתן רציני והוגן. אני לא סניגור של אף אחד. האהבה שלי לערבים אינה נובעת ממניעים הומניטריים אלא מן החזון המשיחי שנגלה לי.

עוד משיח???

אחרי משיחי התנ"ך כולם היו הוזים - מה שנקרא משיחי שקר. מסתבר שלכאן התקבצו כל רכי הלב שחושבים שבהתרפסות בפני הטרור ישיגו שקט. מסקוטלנד ומקומות אחרים בעולם באים כל ההוזיטם וה"משיחים" להרגיע את הערבים - הנה המדינה עוד מעט תהיה שלכם. כמו שכבר כתבתי - דו קיום עאלק. חבל לבזבז עליכם זמן. שבת שלום.

למעלה