סיפור עצוב

• פותח הנושא ק 1
  • פורסם בתאריך

ק 1

New member
סיפור עצוב

יש לי חברת ילדות שאפשר להגדיר אותה כחבתרי הטובה ביותר. אנחנו מכירות מגיל 12. לפני זה למדתי בחו"ל. בגלל שהקשר שלנו נמשך כבר 20 שנה בקרוב, היו באופן טיבעי התקרבויות והתרחוקיות בינינו לאורך השנים. לפני כשנתיים אמא שלה חלתה בסרטן. הוציאו לה את הרחם. לאחר מכן הסרטן התפשט לכיוון הריאות והאם עברה ניתוח שבה הוצא לה גם חלק מהריאה. הסרטן הזה עשה בה שמות. כיום יש גם גרורות בבטן ובאגן הירכיים. האישה פשוט נאכלת מבפנים. המצב ממש ממש לא טוב. כיום לאם קשה לצעוד יותר ממספר צעדים בכוחות עצמה. אני אף פעם לא יודעת עד כמה מותר לי "להציק" לחברה שלי ולהטריד אותה טלפונית. היום הייתי אמורה להיפגש איתה אבל לפני כחצי שעה היא התקשרה ואמרה שבני המשפחה לוקחים את האם לחדר המיון משום שחלה החמרה במצב הנשימה שלה. ביום ראשון אמה של החברה הייתה אמורה להתחיל בתהליך של כימותרפיה עזה במיוחד. עכשיו לא נותר אלא לצפות ולראות מה קורה. אני כותבת את כל הדברים האלה כי באופן טיבעי אני מפחדת מפני מה שמתרחש ועוד עתיד להתרחש. אני מוכנה לספק את כל התמיכה שבעולם אבל פעמים רבות מוצאת את עצמי פשוט חסרת אונים. החברה שלי התנתקה מכל מעגל החברים הקרובים שלנו ועכשיו אינ שואלת את עצמי אם אני צריכה ללחוץ עליהם להרים אליה טלפונים ולהראות עניין עד כמה שזה אולי ייראה בעיני חלקם מזוייף- או אולי לתת לכל אחד לנהוג לפי בחירתו האישית. לא כולם יודעים עד כמה המצב חמור - אני בטוחה שאם הם היו יודעים הם כן היו מתקשרים. האם זה המקום שלי ליידע? האם זה המקום שלי לללחוץ? עד כמה ? אולי החברה תכעס ותיעלב על כך שכאילו נוצרים קשרים חדשים מתוך רחמים? כתבתי כדי לפרוק מהלב. אם היה לכם קשה לקרוא אז סליחה.

די דנסר

New member
ל- ק 1 יקרה

עם כל הצער שלך וחוסר האונים, עלי לציין כי כחברה טובה כדאי שתשתפי את יתר החברים בסיפור הזה. לדעתי, גם אם הם לא ממש בקשר איתה, יהיה זה מאד אנושי לתמוך בה במידה מסויימת. לדעתי זוהי לא חדירה לפרטיות וכדאי שתעשי זאת. די דנסר

drnaji

New member
../images/Emo26.gif

תחילה כל הכבוד לחברה שלך שתומכת באמא החולה שלה. בתור חברה טובה את צריכה לעודד אותה ולתמוך בה. בקשר לספר לחברים:זה קשור בחברה שלך. אם את חושבת שהיא תפגע או משהו כזה (אתן חברות כבר הרבה זמן ולדעתי את צריכה לדעת אם היא תפגע מזה או לא),רז אל תספרי להם על אמא שלה. את יכולה לספר להם על אמא שלה אבל שיתקשרו בכיאלו סתם לדבר ושלא ישאלו אותה על אמא שלה,אם היא רוצה לספר להם,אז בסדר, אם לא אז זכותה. בהצלחה

ק 1

New member
תודה לשניכם. עדכון קטן...

אחרי שהתלבטתי רבות ביני בלין עצמי החלטתי שבשלב הזה אשתף בחומרת המצב רק אדם אחד שבעבר היה חבר טוב של חברתי. הסברתי לו את פני הדברים וביקשתי שיתקשר ויציע את עזרתו. אני מאמינה היא תשמח לשמוע ממנו ואולי ככה תרגיש שיש עוד אנשים שאכפת להם. לא פתחתי את העניין לדיון קבוצתי שכולל למעלה מעשרה אנשים משום שאני מאמינה כי דבר זה יגרום לחברתי להרגיש שמרחמים עליה. אחרי שנוצר נתק של חודשים מרובים זה נראה קצת מוזר שעשרה אנשים מתקשרים כאילו במקרה לשאול מה נשמע. בקיצור החבר המשותף של שתינו הבטיח שיתקשר ויציע את עזרתו. ראיתי שהוא נדהם לשמוע עד כמה המצב קשה. אני מאמינה שפעלתי נכון בכך ששיתפתי אותו- ורק אותו לבנתיים אבל... ימים יגידו. היום אמה של החברה נכנסה לאשפוז ומחר תתחיל בתהליך של כימותרפיה קשה שיארך מספר ימים. אני מחזיקה לה אצבעות...

די דנסר

New member
החלמה מהירה

אני מאחלת לאמא של חברתך החלמה מהירה, ומתפללת שתעבור את הטיפולים בהצלחה. ולך ק1 חיבוק גדול
די דנסר

למעלה