סיפור עצוב...

halloween

New member
סיפור עצוב...

הגיע אלינו אתמול לחווה סוס, ורכבתי עליו. והמסכן הזה לא מסוגל לעמוד בשקט, והוא זז וקופץ (והוא פשוט עשה לי רודיאו כל הזמן) והוא נלחם רק מהמגע של המושכות... והעניין הוא שהסוס הזה עבר התעללות לפני שהוא הגיע אלינו... והוא כל-כך מסכן! סוס ערבי אפור מדהים! וגם כן... עד הצלחתי להוריד ממנו את הציוד, הוא פשוט מפחד פחד מוות מאנשים ומהמושכות... מי יודע מה עשו לו. אני רוצה לעזור לו, ולעבוד איתו... אבל לא נראה לי שיש לסוס הזה עוד תקווה...

מסכנון! ../images/Emo10.gif

מי יודע...אולי הוא סוס פראי? בכל אופן, אם יש עליו סימני התעללות, אז עדיף לשים אותו במקום הכי שקט ולא להתקהל סביבו. אם החלטת שאת עושה הכל למענו, אז את פשוט צריכה לגשת אליו ברוגע ולא בפחד ולהרגיע אותו, לתת לו כוביות סוכר או משהו כזה. תנסי כמה שפחות להפעיל עליו לחץ ואולי זה יעזור. תנסי יום יום ובהדרגה.. למשל, בהתחלה, תהיי לידו רק חצי שעה (בלי לעשות כלום) יום אחרי כן תהיה לידו למשל שעה ותתני לו כובית סוכר או משהו כזה. ביום השלישי תבואי ותלטפי אותו ברוגע ותתני לא שתי כוביות סוכר, עד שהוא התרגל אליך. אחרי בערך שבוע, את יכולה אפילו לטפל בפרווה וברעמה שלו ולפנק אותו. אני חושבת שבינתיים לא צריך לרכב עליו ופשוט לעזור לו לחזור למצב הנורמלי שלו. זה מזכיר לי מאוד את אולדון, אבל היא בסוף נרגע והפכה לסוסה מצויינת, אולי גם הוא.. בהצלחה בכל אופן!

yael filan

New member
זה איום כשמשהו כזה קורה....

בחווה שלנו יש סוסנה שהגיעה לפני שנה והיא עדיין נרתעת מכל דבר הכי קטן, ולפעמים עושה בעיות כמנסים להבריש או לאכף אותה... אבל זה שום דבר לעומת מה שהיה כשהיא רק הגיעה.... היא סוסה ערביה חומה מהממת.... העניין הוא לנסות ליצור מגע, קשר עם הסוס... אולי באמת כדאי שתתני ל וכמה ימים לנהכיר אוך ולהבין שלא תעשי לו כלום לפני שתנסי לעלות עלי ושוב. סבלנות, סבלנות ושוב סבלנות... זה שם השחק... מצד שני, אם הוא עושה משהו לא בסדר, אל תהססי לכעוס עליו, אל תרביצי לו יותר מדי או משהו, אבל תראי ל ושזה לא בסדר....

halloween

New member
לא יודעת....

אני לא יודעת איך קוראים לו.... הוא נראה לי הגיע בלי שם לחווה.. והוא הגיע רק אתמול... העניין הוא שהוא ממש ממש מפחד מבני אדם.כאילו... עזבו את זה שכשרכבתי עליו אז הוא ממש פחד מהמגע של הרסן, וכל השיעור הייתי צריכה לרכב עם מושכות משוחררות, והייתי צריכה להיזהר שאני לא אהיה איתו במגע, אחרת הוא היה משתגע וקופץ לי ולא עומד... מסכן! ואח"כ באורווה כשבאתי להוריד לו ציוד, אז עם האוכף לא הייתה בעיה, אבל כשבאתי להוריד לו את הראשייה, הוא התנגד.. זה היה נורא מוזר! כלומר, רק באתי וליטפתי אותו, ואז באתי להוריד את הראשייה מהאזור של המצח, ובשנייה שנגעתי לו ברצועת עור שנמצאת שם, הם הרים את הראש והתחיל להשתולל, ועד שהצלחתי להוריד לו את הראשייה... אלוהים! אני עכשיו רוצה לעזור לו יותר מהכל!!! אני אשאל אם אני יכולה לטפל בו במהלך החופש.... אני אודיע אם יהיו התקדמויות..

yael filan

New member
המדריכה שלי קיבלה סוסה כזאת

(ע"ע הודע השלי מעל זאת) אני יכולה לשאול אותה מה אפשר לעשות, רוצה?

yael filan

New member
מחר אני אנסה למצוא זמן

ולדבר איתה אם זה לא יהיה מחר זה יהיה רק אחרי החופש

סוסים עם טראומה

לא חסרים בארץ. למען האמת, כמעט לכל סוס יש טראומות, אבל "קטנות" - כאלה שלא משפיעות על העבודה שלו. טראומה יכולה להיגרם מחוויה לא טובה שהסוס עבר והיא נכרתה בזכרונו או בתת מודע (כמו אצל בני אדם). מן הסתם, התעללות היא אחד הגורמים השכיחים לטראומות ברמות שונות ולהרבה סבל. ממה שאת מתארת, אפשר לשער שהסוס שאת מדברת עליו עבר התעללות אבל לא רצינית. נראה לי שרוב הבעיות נובעות מעבודה לא נכונה עם הסוס ולא מהתאכזרות. כמו תמיד, הגורם הראשון לאסונות הוא חוסר ידע מקצועי. העובדה שאפשרי וניתן לרכב על הסוס כבר אומרת שהדרך לפתרון לא כל כך ארוכה. כדאי להתמקד ברכיבה, לזהות את המקומות הפגועים (גם בנפש וגם בגוף) ולטפל בהם. יש הרבה דרכים לעשות את זה. את בעצמך אמרת שהאזור הרגיש אצלו זה הראש - הוא רגיש למתג, רגיש לנגיעות בראש, רגיש לראשייה, בקיצור - הטראומה מסתובבת אצלו בראש. תנסי לבדוק את המצח, בד"כ אצל סוסים כאלה המצח (האזור של הפוני) נפוח ורך. זה מראה על בעיות "נפשיות" או בעיות "בראש". אוקצור - צריך לעבוד לו על הפנים, ללטף, לגעת, להרגיע, לא לתת לו להתנגד למגע. עבודה מלאת רגש. לשים את המתג, ללטף אותו עם המתג, למשוך קצת ברצועות, להוריד את המתג, ללטף, אחרי חצי שעה לשים ולעלות לרכב. כל יום להוסיף עוד אלמנטים. ההתקדמות יכולה להיות מאוד מהירה, ואז כבר אפשר להכניס אותו לסדר ברכיבה. כמובן שבדרך יתעוררו עוד בעיות, אבל הכל פתיר... רק צריך להרגיש. אף פעם אל תגידי על סוס שאין לו תקווה. כי תמיד יש. אנרכיסטית

HoRsEs

New member
אולי יש לו משהו בראש

יש סיכוי שהוא נפצע בראש ולכן הוא מקשה בכל מה שקשור לראש

halloween

New member
לא יודעת מה יש לו...

הוא פשוט מפחד מהכל.... ביום ראשון אני הולכת לחווה שלי, ואני אשאל את המנהל של החווה, אם הוא מוכן שעכשיו במשך חודש, אף-אחד לא ירכב עליו, ושאני אעבוד איתו... אני אנסה לפחות... תאחלו לי בהצלחה!

היי לך!!

מה את מדברת על אחד משני החדשים שאין להם שם שהגיעו????? את רכבת עליו? על זה ששמו אותו באורווה שליד התא של ונוס?? שכאילו אין לו שם אוכל??? וואי את לא יודעת...נכון סיפרתי לך שהילד שזאוס שייך לו רכב על אחד? אז היה עוד אחד שמישהו אחר רכב עליו והוא כל הזמן הרים את הראש מזה גבוה!! וכל הזמן שעברתי לידו הוא כזה הפנה את הראש שלו והיה לו לבן בעיינים... הוא נראה ממש מסכן... ואת הולכת לבקש מי שייתן לך לטפל בו???? נראה לך שהוא יסכים?? טופ אני מקווה בשבילך שהוא יסכים ואם את רוצה עזרה איתו אני בשמחה יעזור לך!!!! רק תגידי....

yael filan

New member
היי, הקשיבי...

אני אשלח לך מסר אישי... דיברתי עם המדריכה שלי, המסרים שלך עובדים?

פרסה

New member
נראה לי אני יודע על איזה סוס את ...

מדברת הוא מסורס? מיוסקה? עבר אצלנו אחד כזה הוא איזה יום אחד נבהל מדוד שלי שעמד בצד סובב אליו תתחת ונתן בעיטה ניסינו הרבה זמן התיאשנו והחזרנו אותו חזרה זה היה לפני חצי שנה באיזה איזור מגורים את?

אם שאלת את האלווין אז אני יכולה

לענות גם...כי היא באותה חווה שאני... חוות הפארק....בר"ג

halloween

New member
קרמבואית...

כן,כן... אני מדברת על הסוס היותר יפה... שמפחד מהכל, והוא פשוט לא יכול לעמוד בשקט!!! הזה שכל פעם שרק יש קצת מגע בין המושכות לפה שלו, הוא מרים את הראש... אבל הצלחתי לעבוד איתו קצת... הוא הסכים קצת לתת לי לעבוד עם הידיים, ועבד קצת על המתג... אבל מהר מאוד הוא הפסיק... ביום ראשון אני אשאל את סרגיי שידבר עם יהודה, בקשר לזה שאולי אני אעבוד איתו בבקרים, ואני אטפל בו.... נראה אם הוא יסכים (יהודה)

yael filan

New member
תחזיקי מעמד עוד שבוע!

תוך שבוע אני נותנת לך את הכתובת של עדינה (שהיא אגב בנאדם מדהים, גם נחמדה, וגכם הידע שלה פשוט לא נגמר) אני רק רוצה לתת לך קנה מידה, בתחילת השנה בערך, הגיעה אליה סוסה ערביה חומה, אחרי התעללות, היא נראתה כמו שלד מהלך (עכשיו היא עדיין רזה כמו לא יודעת מה, אבל במצב הרבה הרבה יותר טוב) וחוץ מזה, היא לא נתנה לאנשים להתקרב אליה, ולגעת בה, ונרתעה מכל דבר, עכשיו היא עדיין נורא רגישה וקופצת מכל דבר, אבל היא הרבה הרבה הרבה יותר טובה ורגועה עכשיו, אפשר לרכב עליה בלי בעיות (לא רכבתי עליה, אבל אמרו לי שהיא הסוסה הכי חלקה שיש) והיא פשוט נשמה טובה.... זה מדהים, כי פעם היא לא נתנה לאף אחד לגעת בה! אז מה שאני מנסה להגיד, זה שיש לו תקווה, איך קוראים לו?

halloween

New member
לפרסה

אני רוכבת בחוות הפארק בר"ג. הסוס הזה הגיע אלינו רק לפני יומיים, ואף-פעם לא היה אצלנו בעבר. אני לא יודעת אבל מאיפה הוא הגיע... הוא סוס חצי ערבי ( עם גוף של ערבי, והזנב עומר למעלה כמו לערבים) והוא אפור, עם רעמה ארוכה. לא יודעת אבל...

למעלה