סיפור עצוב עם תהיות

סיפור עצוב עם תהיות

סיפור על אלימות של בני נוער שמסתיים בהריגה דברים כאלו קורים לצערנו גם בחברה שלנו הבחור נשפט ויבלה בכלא 14 שנים מה שלא הבנתי למה משפחת הנער שילמה בנוסף עוד 650 אלף למשפחת ההרוג? הבחור הרי ישלם את חובו. למה משפחתו צריכה לשלם כל כך הרבה כדי לרצות את המשפחה השניה מאחר שמדובר במשפחה ערבית ברור לי כי זה מחשש לנקמת דם אבל אם הפוגע משלם את חובו בשנים רבות בכלא בשביל מה נקמת דם??? מישהו מוכן להסביר איך עובד הראש הערבי?

בטוח לא כמו הראש שלך

אתה יודע פרטים ?? מה קרה בדיוק שם?? מי למה מתי כמה ואיפה ממקור ראשון??, אם כן תביא לכאן ואם לא אל תתלהם ותפיל את זה על הראש הערבי , הייתי מזמין אותך לקפה כדי להבין ת'ראש שלך (ולא הראש היהודי) , אבל חבל על המאמץ 'ועל הקפה

סלוניק

New member
נסיך

כל פעם מחדש אני רואה אותך מבזבז את הזמן על תגובות לגזענים ופרובוקטורים. פשוט תנסה להתעלם ולא לתת לגזענים את הבמה שהם מחפשים.

עין תחת עין

אם הוא הרג אז הוא יהרג, אפילו אם שילם את חובו בכלא, כי היו כאלה שמרצים את העונש שלהם ואחרי שיוצאים מהכלא היו הורגים אותם, מתי שמשלמים כסף וקוראים לזה דיה בערבית הבעייה פתורה כי מתערבים מכובדים על מנת לעשות סולחה, בעבר היו נותנים גמלים או כבשים ועושים סולחה, היום זה כסף, אך כמובן זה כרוך בסולחה.

תודה על ההסבר המפורט

אבל עדיין יש לי תהיות בחברה המודרנית כשמישהו פוגע במישהו אחר זו לא בעיה פרטית של שני האנשים כאן נכנסת המדינה ועושה צדק - מי שביצע את העבירה ישלם את חובו לחברה!!! והתשלום נעשה באמצעות ענישה - מבודדים את האשם ומענישים אותו ככה בנוי המשפט והצדק המודרני בתרבות העתיקה (ואפשר לומר - הפרימיטיבית) אומרים - עין תחת עין ושם תחת שן. זה כתוב גם בתורה שלנו אבל אנחנו מודרנים ומקבלים דפוסי התנהגות נאורים יותר לכן אין צורך במכובדים ובסולחה - את הצדק עושה מערכת הענישה הציבורית אז אם הבחור נכנס ל 14 שנה זה העונש שהחברה הטילה עליו ולמה להטיל קנסות כבדים על משפחתו שלא ביצעה שום מעשה רע תרבות נקמת הדם והסולחה צריכים לעבור מן העולם תתעוררו - אנחנו כבר במאה ה21 ואתם כבר מזמן ירדתם מהגמלים תתחילו לחשוב אחרת ורק תרוויחו

איפה דוד לוי שיזכיר לך !

עין תחת עין ! ילד מול ילד! זה חבר כנסת !!זה אחד שמתיימר לייצג את הממשל והצדק ! על זה אתה מדבר ??? בוש לך , סלוניק אתה צודק ב100% אך יש מקומות שאם לא אגיב לזמני הזה הוא ... מממ לא נשאר מה לאמר עליו , הכל נאמר!

לא הגיע שתהיו מודרנים?

עידן השבטים כבר פס מהעולם ואיתו צריך להסתיים גם עידן החמולות כפי שציינתי כבר את הצדק עושה מערכת משפט וענישה ציבוריים ולא שכל אחד יעשה דין לעצמו. כי אם אני שייך לחמולה חזקה אז אני מוגן ואם אין לי חמולה אני לא שווה גרוש. בחברה המודרנית כולם שווים אותו דבר ומערכת המשפט והענישה איננה קשורה למשפחה שלך לכן ציינתי בהתחלה כי אם המערכת פסקה עונש מסויים אין סיבה שמשפחת הפוגע תהיה צריכה גם לפצות את משפחת הנפגע בתקופות קדומות מי שגנב היו חותכים את ידיו ומי שאנס היו חותכים לו אותו ואשה שבגדה היו סוקלים למוות בערב הסעודית זה חלק ממערכת הענישה. אתה רוצה חברה כזו?

sela v

New member
אתה חי כנראה בעולם משלך

רוב העולם עדיין לא חי לפי ההגדרה שלך לעולם מודרני. יש מיליארד ומשהו סינים, עוד כמיליארד הודים, מיליארד מוסלמים. הנסיון שלך להפוך את העולם לכמו שאתה רוצה זה כמו הנסיון של דתיים או חילוניים לכפות אחד על השני את החיים שלו.

למעלה