סיפור ענק במכללות

royfr

New member
סיפור ענק במכללות

ולצערם של הרבה אנשים, זה לא קורה על המגרש. מסתבר שעוזר המאמן של פן סטייט, מואשם בהתעללות מינית בכ-20 ילדים. אבל זה "רק" חלק מהסיפור, כי ישנה טענה שהמאמן עצמו ידע, וכנראה לא עשה מספיק כדי לחשוף את הפרשה, שהתרחשה בערך בשנת 2000. ומי שלא יודע, המאמן הראשי של פן סטייט, ג'ו פאטרנו, בן 85, המאמן עם הכי הרבה משחקים ונצחונות בדיוויז'ן 1, אחד המאמנים המוערכים ביותר בארה"ב, בכל ענפי הספורט. אני מציע לאילו שעוקבים אחרי המכללות, לתת יותר פרטים, כי ללא ספק זה אולי יהיה סיפור השנה בפוטבול בארה"ב.

RoyBehar

New member
באמת תהיתי איך עוד לא אמרנו על זה כלום

הנה כמה פרטים, כמו שאני הבנתי אותם ביומיים האחרונים: דבר ראשון, די ברור שפאטרנו ידע משהו. אתמול הייתה אמורה להיות מסיבת העיתונאים השבועית שלו ושם הוא היה אמור להגיב על הכל (שלושת השאלות שכולם מחכים לתשובה עליהן: "מה ידעת? מתי ידעת? מה עשית?") אבל הנהלת האונ' ביטלה את מסיבת העיתונאים ברגע האחרון. ממה שהבנתי, פטרנו דווקא כן רצה להגיב, אבל פן סטייט דואגים לאחריות הפלילית / שהאונ' תהיה חשופה לתביעות אזרחיות ולכן מנעו את קיום מסיבת העיתונאים עד שהם יבינו מה פטרנו הולך להגיד. העתיד של פאטרנו (ואם אפילו אני, שלא חזק בלשון המעטה בפוטבול מכללות, יודע איזה אגדה האיש, אז זה באמת סיפור גדול) כרגע מאוד לא ברור. אתמול בלילה כבר היו שמועות שהוא מסיים את תפקידו בפן סטייט ושזה עניין של שעות עד שתצא ההודעה. בינתיים היא לא יצאה. בכל אופן, עד כמה שאני הבנתי - פאטרנו לא חשוד בשום עבירה פלילית, גם לא של חוסר דיווח. הוא לא חשוד ועל פניו, רשמית לפחות, לא יואשם בכלום. אבל מדובר פה על שרשרת של אנשים שידעו וכביכול עשו את הדבר הנכון בכך שדיווחו למעלה בשרשרת הפיקוד. עד שזה הגיע לשני בכירים באונ' (שנעצרו גם הם) שכנראה השתיקו את הסיפור. פאטרנו היה חלק מהאנשים שאכן ידעו. למיטב הבנתי זה סיפור שמתחיל כבר באמצע שנות התשעים, אבל התחיל להיחשף באמת רק בתחילת שנות ה-2000, אז ככל הנראה פאטרנו שמע על זה. מעבר לעובדה שהמורשת של פן סטייט ופאטרנו הולכת להיפגע בצורה משמעותית, יש פה סיפור מזעזע הרבה יותר של אונס של קטינים (לא מדובר פה על שחקנים, מדובר על ילדים בגילאי 13-16) ולכן הסיפור הזה הרבה יותר גדול מפן סטייט או מהספורט באופן כללי. אני לא ממהר להאשים, אבל אני חושב שהמורשת של פאטרנו ממש לא צריכה להיות שיקול (אתמול בלילה עוד הפגינו אלפי סטודנטים ליד הבית שלו - הפגנת תמיכה). זה סיפור הרבה יותר גדול מהמכללה או הענף כולו. אם פאטרנו ידע ולא עשה מספיק - הוא צריך ללכת הביתה והוא ילך. בכל מקרה, סיפור מזעזע ועצוב. בעיקר עצוב לדעת שהיו אנשים שידעו ולא עשו כלום. אם הסיבה הייתה כדי לשמור על תכנית הפוטבול, בדיעבד הם עשו נזק חמור בהרבה מאשר אם היו מטפלים בזה ברגע שזה נודע.

DEJ

New member
ללא ספק זה אולי יהיה הסיפור?

מה קרה, התחרטת באמצע המשפט?

Amir BA

New member
חבר המנהלים של האוניברסיטה פיטרו את פטרנו!

וגם את נשיא האוניברסיטה. בכך באים לקיצם כמעט 50 שנות אימון מפוארות שנגמרות בעוגמת נפש ובכתם ענק על השם שלו.

RoyBehar

New member
איזה מפגרים.

סבבה, אני מבין שאתם אוהבים אותו והכל, מאמן גדול, אגדה חיה, וואטאבר... התגובה הזאת מוגמת לחלוטין ומוציאה לכל המכללה שם רע, לא שכל הסיפור הזה בפני עצמו עשה מספיק נזק גם ככה. הזוי לגמרי, אין מה להגיד.

crazy87878

New member
הם לא מחמירים את המצב

סתם כואבים על שושלת שנהרסה בין לילה

ESPN

New member
הוא לא

לפי כתב האישום הוא לקח כמה פעמים קורבנות שלו איתו ועם אישתו לכנסיה בימי ראשון. חולני.

ESPN

New member
תיקון

לא כתוב שהוא לקח אותם לכנסיה, אלא לאירועי צדקה.

ESPN

New member
במכלול הדברים זה נראה לי דיון לגמרי שולי

אבל למען השקט הנפשי שלך - הוא ממש לא יהודי Sandusky, 67, was recognized by Congress. His charity was named one of President George H.W. Bush's Points of Light. He is a longtime parishioner at St. Paul's Methodist Church and is believed to be an usher, though privacy concerns preclude Rev. Edwin Zeiders from confirming that. למה חשבת? בגלל השם? זה שם פולני, משם הוריו.

crazy87878

New member
PHEW

THAT WAS A CLOSE ONE

crazy87878

New member
זה לא שולי כשמדובר בעם הנבחר

האנטישמיות גם כך מרימה ראש ואנו לא זקוקים לעוד שערוריות

תתש

New member
הולי שיט, זה רק הולך ונהיה יותר גרוע

השמועה הזאת הסתובבה כבר כמה שעות בפורומים וטוויטר, אבל עכשיו גופים רציניים מתחילים לדווח על זה: http://www.nesn.com/2011/11/jerry-s...ung-boys-to-rich-donors-says-mark-madden.html אם זה נכון אז אני לא רואה שום דרך בה בית המחוקקים של פנסילבניה לא לוקח שליטה ישירה על האוניברסיטה ומפטר את כולם.

aditeman

New member
כתבתי פוסט על הסיפור

אם מעניין אתכם לקרוא קצת יותר, אתם מוזמנים להיכנס ל"אדום, לבן, כחול ולבן" ולקרוא את הפוסט שלי על הנושא. אדי

ESPN

New member
פוסט מעניין

במיוחד הלינק לכתבה שנתת מאפריל. מדהים שאף כלי תקשורת יותר גדול לא פוצץ את הפרשה הזאת קודם, אם הדברים מסתובבים כבר כל כך הרבה זמן. אני חייבת להגיד שככל שאני מתעמקת יותר ויותר בסיפור הזה, אני מוצאת את עצמי יותר ויותר בתדהמה. מעבר למעשים המזעזעים בפני עצמם, פשוט לא להאמין על כל האנשים שכנראה חשדו ולא עשו כלום. דורות של שחקנים ואנשי צוות וסביר גם עיתונאים, ראו את סנדסקי מסתובב עם ילדים קטנים במסגרת העמותה שלו, ילדי אומנה שהוא הכניס הביתה וילדים שהוא אימץ ואף אחד לא טרח לבדוק מה בדיוק הולך... בקשר לילדי האומנה והאימוץ, ככל הידוע לי אין אישומים שתקף אותם גם, אבל בהחלט אפשר לשאול איך הרשויות הרשמיות פשוט מוסרות ילדים לאיש הזה. ואם במקרה יש פה עוד אנשים שחושבים שהחמירו עם פטרנו או שלא צריך לפטר את מק'לסקי - העוזר מאמן שהוא עד מרכזי בפרשה, אני ממליצה לקרוא את כתב האישום. מבטיחה שתשנו את דעתכם.

למעלה