סיפור עם מוסר השכל

סיפור עם מוסר השכל

היית משפחה בת 5 נפשות שגרו בבית קטן ודל. המשפחה הזאת לא היית מרוצה מהבית שיש להם, ותמיד הם התלוננו שצפוף להם ולא נוח בו ושאין בו מקום. האב הלך לרב העיר ושאל אותו מה לעשות בנידון. הרב אמר לאב שמע נא לי, קח 3 כבשים והכנס אותם לביתך. שאל האדון "למה רבי ?" והרב המשיך בדרכו. בעל הבית הכניס 3 כבשים לביתו וכמובן שסבל הצפיות בבית היית גדולה ורבה יותר. התלונות המשיכו להשמע בביתו , הלך שוב האדון אל הרב ואמר "רבי אין כבר מקום בביתנו ." אמר הרבי "קח עוד 5 כבשים והכנס אותם לביתך ". האדון לא האמין למישמע אוזנו אבל בכל זאת הלך והביא עוד 5 כבשים שהיו בחצר ביתו והכניס אותם לביתו . ושוב התלוננו אישתו וילדיו על הצפיפות והמחנק שהציקו. בסוף השבוע הלך האדון אל הרב ואמר "רבי אינני יכול עוד ", הרב אמר "טוב תוציא את כל הכבשים מביתך ותבוא אלי." עשה כדברי הרב וחזר אליו . הרב שואל אותו "נו איך הרגשתיך כעט? האם צפוף לכעם? האם קשה לכם?". האדון ענה "כלל לא, יש הרבה יותר מקום לי ולאישתי ולילדי". הרב ענה "עכשיו תבין שביתך הוא נס, יש רבים שאין להם כסף לבגדים וקורת גג והם חיים תחת כיפת השמים ללא קורת גג ואין להם בית חם לגור בו , ואתה בר מזל שלך יש את ביתך, עכשיו גש למשפחתיך ותודיע להם על כך." מוסר השכל: תלמדו להעריך את מה שיש לכם בידיים ואל תזלזלו.

z i n i

New member
תלמדי לכתוב בלי שגיאות...

ולא להעתיק לנו סיפורים של חכמים בשקל....

soofgania

New member
אין לי ארץ אחרת

גם אם אדמתי בוערת
סיפור מוכר וחביב

z i n i

New member
מיטל,רק סתומה כמוך יכול הלהתלהב משטויות כאלה.

מתאים לך ,אהבלה.

חייבים פה סופר נני

מה אכפת לך מהשגיאות כתיב שלה? העיקר שמישהו פה נותן קצת אור לפורום המת הזה, בלי נערונת וסופגניה הפורום הזה היה מת

למעלה