סיפור על ערכו של זמן

boaz31

New member
סיפור על ערכו של זמן

בוקר טוב של שבת לכולם -ערכו של הזמן... דמיינו לעצמכם בנק המזכה את חשבונכם בסכום של 86,400 ש"ח מידי בוקר. אין אפשרות לצבור כסף בחשבון. יתרת הסכום שלא ניצלתם במשך היום, מתאפסת מידי לילה בחצות. מה תעשו? תוציאו כל אגורה, כמובן!!! לכל אחד מאיתנו חשבון בנק שכזה. קוראים לו הזמן כל בוקר אנחנו מקבלים 86,400 שניות. כל לילה הן מתאפסות, כאשר כל הזמן שלא ניצלנו, אובד. אין אפשרות לצבור זמן. אין אפשרות להשתמש ביותר. כל יום עומד לראשותנו אותו הסכום. בכל לילה נעלמת שארית הסכום. אם לא השכלנו להשתמש ביתרה היומית, אין אפשרותנו לחזור אחורה. אין גם אפשרות להשתמש בזמן על חשבון "מחר". אנחנו חייבים לנצל את ההווה על מנת להפיק את המרב בבריאות, אושר והצלחה! השעון מתקתק- עשו זאת היום. כדי להבין ערכה של שנה אחת, תשאלו תלמיד שנשאר כיתה. כדי להבין ערכו של חודש אחד, תשאלו אם שילדה פג טרם זמנו. כדי להבין ערכו של שבוע אחד, תשאלו עורך של שבועון. כדי להבין ערכה של שעה אחת, תשאלו זוג אוהבים המחכים להיפגש. כדי להבין ערכה של דקה אחת, תשאלו אדם ש"פספס" את הרכבת. כדי להבין ערכה של שניה אחת, תשאלו אדם שהתחמק מתאונה. כדי להבין ערכה של אלפית- שניה, תשאלו את הזוכה במקום השני באולימפיאדה. זכרו- הזמן אינו מחכה לאף אחד. האתמול הוא היסטורי. המחר הוא מיסתורי. היום הוא מתנה. לכן הוא נקרא ההווה! (PRESENT)

erika6

New member
../images/Emo112.gif wow../images/Emo63.gifאיזה בוקר נפלא|מיצ

מלא
ספורים מצאתי העינים שלי התבלבלו מכל כך הרבה דברים מענינים לקרוא. שתיתי בצמעון את כולם איך ,איך יכול להיות לא נעדרת להרבה זמן וכמה זה מרענן ויפה. האחינית לי עשתה לי בקור "קצר" אתמול משעה 14 ישבנו יחד עד שעה 2. היא שוטרת ומה אגיד לכם, הם עובדים מאוד מאוד קשה, ככה שהיא לא מגיע אלי לעתים קרובות. לא זה מה שרציתי לספר לכם. ישבתי איתה ע"י המחשב והראתי לה את ההשמצות וניבולי הפה שקבלתי במסר מניק בשם אילנית, מאחת השכנות שלנו בקומונה של פאזי. עשיתי לה הכרות עם הדודה "המחודשת" כמה היא צחקה, היא עדיין צוחקת אני חושבת.

yaely2

New member
מנהל
סיפור ששמעתי ומוקדש לשמנמנים../images/Emo22.gif

שלום כולם,
הייתה חתונה בכפר. זישה הגיע לארוע רכוב על חמורו. לאחר שאכל שתה,
רקד עם החתן ועם הכלה ועם כל היפות שבאולם
שם פניו לעבר החמור. "במטותא ממך" עוצר אותו אבי הכלה "בוא התכבד בפרוסה מעוגת הכלולות" "תודה" משיב זישה "אני מלא". "זישה זישה, משיב האב, אני עדיין את זוכר את נישואי הוריך, לכבודם ז"ל קח פרוסה, ו..זישה לקח. הנה מפתן הדלת ומישהו מניח יד על כתפו. "זישה" לא טעמת עדיין מעוגיות המזל שלנו. "אינני מסוגל" משיב לו זישה, "הו אביך ואני היינו חברים עוד מילדות ובני החתן ואתה כאחים אתם, אנא לזכרו של אביך עוגיה אחת, ודחף עוגיה קטנה לפיו. כך עבר זישה את כל בני המשפחה ולכל אחד מילת קסם כמו: לכבודו, לזכרו, למענו, ועוד.. וכל אחד משכנע אותו לבלוע למקום שעומד להתפקע. הגיע זישה לחמור וכרסו כאילו קיבלה ישות אחרת. קשה, כבדה ומעוררת קבס. כל הדרך הייתה מעין מלחמה בבטנו של זישה. הוא הזיע, ורעד, כמעט הקיא את האוכל אך לא הצליח עד שביקש את נפשו למות. כשהגיעו לנחל הקרוב שם זישה לפני החמור חציר ונתן לחמור לשתות מן הנחל. החמור הרים את ראשו ועדיין היה חציר על השק "נו, סיים את החציר אמר זישה" החמור לא זע. "אני הכרתי את אמך, והייתינוכח כשהמליטה אותך, אנא למענה אכול." החמור לא נע." חמור חמוריניו הרי רכבתי על אביך כשהיה בגילך אנא לזיכרו.. , חבל לזרוק את החציר הטוב הזה.." מאומה. לפתע התעשת זישה ואמר כאילו אל החמור "מי מבין שנינו החמור?" אני שנגררתי ואכלתי ועכשיו מרגיש כעומד למות? או אתה שלא נסחפת ולא נגררת?

erika6

New member
יעלי יש לי עוגות בבית, במקרר, |מיצי

קרוב קרוב בהשג יד. אתמול החלטתי לא לאכול עוגה. חחחח אז מה קרה? אכלתי חצי מיכל גלידה. יעלי מאיפה את לוקחת את כל הסיפורים היפים שלך?

yaely2

New member
מנהל
אריקה, לקבל ממך מחמאה בשבילי זה

יותר מחגיגה.
אני מכירה אותך, יש לך כושר שיפוט נדיר. את הסיפורים אני לוקחת מהזיכרון, או שאני כותבת לבד
אריקה

boaz31

New member
סיפור יפה יעלי- אין ספק מי החמור

גם לי קורה מדי פעם שאני חש עצמי כחמור וזה למרות שאני מקפיד על כמויות קטנות של אוכל {זה טבע האדם לזלול}

erika6

New member
בועז כמה שאתה צודק../images/Emo108.gif

כתבתי כמה
זללתי ב 1 בלילה. אבל אני מצטערת כי זה עשה לי כיף על הנשמה

יעלי, כמה נכון! הסיפור תפור עלי!

אני ממש חמור=אתון! בד"כ לא מסוגלת לומר לא
(רק לאוכל
...!!! תתביישו מיד, על מה אתן חושבות?)

yaely2

New member
מנהל
סיפור עם הרבה חומר למחשבה ../images/Emo69.gif

מקווה שתשתפו אותנו במחשבותיכם
שבת שלום,
בעיר -מדינה היה מלך טוב ונדיב. הנתינים ידעו להעריכו וברכו יום יום את האל על המלך המתחשב והנפלא. באותו מקום היו בארות מים מהם שתה העם. כל הבארות ניזונו מנחל אחד ורק בארות המלך וארמונו קיבלו את מימם ממקור אחר. יום אחד הזדהם הנחל ונזדהמו כל בארות העם בזיהום נוראי. מי ששתה מהמים שלהם השתגע, איבד כל קשר עם המציאות. בתחילה זה עורר צחוק. פלוני פשט בגדיו לאור היום, אלמוני עשה צרכיו לפני כולם, שלישי החל לצעוק שיסלקו את הבאר, אך לאט לאט וככל שרבו השותים גדלה הבעיה והתעצמה. לאחר יומיים שלושה הבין המלך מה קרה. יש לו עם משוגע. העם המטורף הזה התגודד סביב ארמונו וצעק "נערוף את ראש המלך המשוגע" ועוד מילים מקפיאות דם אדם. המלך לא ידע מה לעשות. נצור בארמונו, המזון הולך ואוזל פרט למים הטובים שהיו בבארות שלו אין כלום. וכשהמשיך העם לצעוק ולהשתול פתח המלך שער צדדי בחומת הארמון, יצא דרכו לבאר המזוהמת הקרובה ו.. שתה.

אדזה

New member
ערכו של זמן

תודה בועז שהבאת את הקטע על ערכו של זמן.לפני מספר ימים חברה בשם קמי בקשה אם יש מישהו שמכיר את הסיפור הנ"ל.ואני הבטחתי לחפש אותו אך לא הצלחתי לאתר אותו.והנה אתה עשית זאת,ואני שמחה בשבילה. קמי בשבילך-האם לכך התכוונת?

cara13

New member
../images/Emo35.gif אפשר גם לכתוב על טיולים שעדיין

לא עשינו?שהם עדיין בגדר חלום?

אנפה2

New member
תמיד צריך לחלום, טוב לחלום../images/Emo13.gif

ולפעמים אנחנו אפילו מגשימים את החלום, אם החלום והפנטזיה ראוייה , אז קדימה תשתפי אותנו. ולגבי חלום אני רוצה לספר לכם , שתמיד חלמתי להיות בארצות הברית, זה נראה לי חלום רחוק ולא בר מימוש. וזאת כיוון שתמיד עבדנו, והיה בעיה לקחת חופש ממושך, והטיולים המאורגנים בארה"ב מאוד יקרים, בקיצור זה היה בגדר "חלום רחוק" שתמיד קיוינו שאי פעם נגשים אותו. אף אחד לא ידע אז שהחיים יזמנו לנו את ארה"ב פעמיים בשנה . במשך 10 השנים האחרונות אנחנו נוסעים לארה"ב פעמיים, וזאת כיוון שבני התחתן עם אשה אמריקאית וכעט יש לנו 3 נכדים אמריקאים , ואנחנו על הקו. זה רק מראה ש"לפעמים חלומות מתגשמים" ואפילו יותר מזה. ולחיים יש את החוקים והדינמיקה שלהם. שבוע טוב שקט ומעניין לכולנו.

cara13

New member
החלום שלי הוא לבקר בניו יורק

ובקנדה.זוג חברים שלי עשו את זה פעמיים באופן עצמאי ומאוד התפעלו ממה שהם ראו.בכוונתי להצטרף לטיול מאורגן אבל השאלה היא באיזו חברה. יש לי נסיון רק עם חב"trafalgar,נסעתי איתם פעמיים,פעם לסקנדינביה ופעם לאירופה והיה ממש טוב. אם יש למישהו איזו עיצה טובה,אשמח לקרוא.

אנפה2

New member
הטיולים המאורגנים לארה"ב../images/Emo127.gif

הם די קשים, חברים שלנו חזרו עכשיו מטיול של חוף לחוף וסיפרו שהיה מאוד קשה, כי יש במשך הטיול טיסות פנים, וכמעט כל יומיים עוברים לבית מלון אחר, אבל יש גם אפשרות שתסעו לניו-יורק לכמה ימים, ויש שם חברה טובה בשם "למטייל" כולם מדברים שם עברית, ותוכלי לקחת איתם טיול במיניבוס ל-5 ימים, לאטלנטיק סיטי לבוסטון ולוושינגטון. או לטוס ללאס ווגס, אגב בכל משרד נסיעות יש את החוברות של "למטייל" ואת יכולה להכנס לקחת חוברת לעיין ולהחליט.

erika6

New member
חלומות מתגשמים, אני חלמתי../images/Emo108.gif

לנסוע לתאילנד,קוראטיה.,ארה"ב,סין. תאילד הייתי ומוכנה לנסוע עוד פעם. קוראטיה הייתי יפיפיה ארה"ב הייתי והתרשמתי סין עדין לא נשאר בגדר חלום,אבל יש לי חלומות משניים. כמו לנסוע לרוסיה כל הטיולים שאני נוסעת רק בטיולים מאורגנים כי אין לי אפשרות אחרת בדרך כלל הם טיולים קשים. גם בגלל טיסות הפנים, גם לעבור לכמה בתי מלון בטיול. המדריך חייב לתת את מה שמבטיחים בחבילת הטיול קשה לראות כל כך הרבה דברים בזמן כל כך קצר. יש לי חברים שהם כבר היו אני חושבת בכל העולם. הם בדרך כלל נוסעים לבד או עם עוד זוג חברים. הרבה יותר קל להם. כי הם בונים להם את התוכנית אומנם רואים פחות, אבל נהנים יותר, כי הזמן עומד לרשותם ויכולים לשהות במקום אחד יותר מהמתוכן מראש. בלי כל ספק, שחלומות מתגשמים אז תמשיכו לחלום

yaely2

New member
מנהל
גם אצלי חלומות התגשמו ../images/Emo73.gif../images/Emo160.gif

בטיולים ובכלל
בדרך כלל אני נוסעת לבד. אם זה נופשון לא איכפת לי שותפ/ה לחדר, אך בטיול טיול, אני אוהבת לנסוע לבד. לפני כל טיול אני מהססת, ואחר כך מגשימה את החלום הקטן. הייתי בהרבה מאוד מקומות בעולם, והריגוש הכי גדול היה ב 1990 שעה שביקרתי את הכפר Udvard בו גדלה אימי. זה היה כפר הונגרי, ואחרי המלחמה עשה הסבה מקצועית והפך סלובקי. כפר יפהפה, ממש כפי שאימי תארה אותו בסיפורי הילדות שלה, ועל אמת אין לי מילים לתאור. עליתי למועצה המקומית שם, התעניינתי, הם הוציאו ספר בצבע ב'ז עבה ומתפורר, ושם קראתי על נישואי הוריי, מי היו העדים (כולם כבר מעידים את השמים מהכוון הנגדי), ראיתי גם את רישום לידת אחי ועוד רישומי המשפחה. בפסח האחרון 2005 ביקרתי ב Bergsaz עיר באוקראינה הקרפטית, שבה גדל אבי, גם הכפר הזה היה הונגרי והיום אוקראיני. נהניתי כל כך ללכת ברחובות להסתכל לעבר בתים ישנים לשאול לשנת בנייתם, לנשום את האוויר במקום בו אבי נשם אותו ולהשתכר מאושר. שני המקומות הללו היו באמת באמת חלום חיי, והגשמתי. אוי אני מצטמררת

לא ביקרתי הרבה בחו"ל, ולמען האמת

עד עכשיו זה לא בער בעצמותי כמו שאומרים,בינתיים הכל בגדר חלומות שמחכים להגשמה.

yaely2

New member
מנהל
רוקסן חמודה, הנה לך כלי תחבורה לחול

תוכלי לטוס בה לא רק לחו"ל אלא גם לחולון. לילה טוב חמודה וחלומות נעימים לך.

למעלה