סיפור על חוכמה

perhay

New member
סיפור על חוכמה

כיצד החכמה התפזרה בעולם? - סיפור אפריקאי תרגמה מספרדית: פנינה פלמן בתאובילנדיה חי לפני אלפי שנים בן אדם שהחזיק ברשותו כל החוכמה שבעולם. שמו היה PADRE ANANZI והתילת חכמתו הגיע לכל הארץ עד המקומות הכי נידחים, ומכל פינה באו לבקרו כדי להתייעץ איתו וללמוד ממנו. מכיוון שהאנשים היו כפויי תודה איתו, PADRE ANANZI כעס עליהם וחשב על הדרך להעניש אותם. אחרי הרהורים כבדים החליט להחסיר מהם את החוכמה ולמטרה זו חשב להחביא אותה במקום לא צפוי שאף אחד יוכל למצוא אותה. אבל, בינתיים הוא כבר פזר את עצותיו שכללו חלק מהחוכמה ומוטל היה עליו לקבל אותם בחזרה. במשימה זאת הוא הצליח, לפחות כך חשב. הוא הכניס את החוכמה בתוך כד, והצעד הבא היה לחפש מקום מתאים להחביא בו את הכד. חשב וחשב ובסופו של דבר נזכר במקום טוב ולשם החליט להביא את אוצרו. לPADRE ANANZI היה בן בכלל לא טיפש. שמו היה KWEKU TSJIN כשראה את אביו הולך במסתוריות ובזהירות עם כלי, חשב לעצמו שכנראה מדובר במשהו מאד חשוב. מכיוון שהוא היה פיקח, החליט לשים עין על מעשי אביו. הוא שמע אותו מוקדם בבוקר שכקם מהמיטה. KWEKU שם לב לכל תנועות אביו, בלי שANANZI ירגיש בנוכחותו. כשANANZI התרחק במהירות ובחשאיות, החליט KWEKU לעקוב אחריו. הוא ראה שאביו נשא בידיו כד עצום ומאד התסקרן לדעת מה יש בתוכו. ANANZI חצה את היישוב. זה היה מאד מוקדם לפנות בוקר וכולם עדיין ישנו. לאחר מכן נכנס לתוך יער. כשהגיע לחורשת דקלים, חפש את הדקל התמיר ביותר והתחיל לטפס עם הכד התלוי בשרוך בחלק הקדמי של הגוף. ללא ספק רצה להחביא את כד החוכמה בחלק הכי גבוה בצמרת העץ, במקום שיש להניח שאף בן תמותה ילך לחפש אותו. העלייה היתה מאד קשה. בכל זאת לא וויתר והמשיך לטפס. הכד שהחזיק בתוכו כל החוכמה שבעולם, התנודד מצד לצד, פעם ימינה ופעם שמאלה, פעם בין החזה שלו ובין גזע העץ כמו מטוטלת. הטיפוס היה מייגע אבל ANANZI היה עקשן! הוא לא הפסיק לטפס עד שנעלם מעיניו של KWEKU TSJIN אבא! קרא בקול גדול KWEKU - למה אינך נושא את הכד הזה על גבך? כפי שאתה נוהג, הטיפוס לצמרת הגבוהה הופכת להיות משימה קשה ונועזת! כשANANZI שמע את מילותיו, התכופף והתסכל מטה. "שמע" - צעק לבנו - חשבתי שהכנסתי את כל חוכמת העולם בכד הזה, אבל עכשיו אני מגלה שבני מעניק לי שיעור של חוכמה. אני בעצמי לא הבנתי מהי הדרך הכי טובה להעלאת כד זה בנוחיות וללא תקלות. אבל בני הבין זאת ולימד אותי. אכזבתו היתה כה גדולה, שבמלוא כוחותיו זרק את כד החוכמה הכי רחוק שיכול. הכד התנגש באבן והתנפץ למיליוני חתיכות. וכפי שניתן להבין, כל חוכמת העולם שהיתה בתוכו נשפכה והתפזרה בכל קצוות התבל.

פרי יופי של סיפור , נהניתי ממנו מאד

מזכיר לי קצת את הסיפור של אנזגי העקביש שלקח את כל הסיפורים ורצה אותתם לעצמו, שם בשק והלך ליער, טיפס על עץ שלים הכי גבוה , החליק ונפל והסיפורים התפזרו לכל עבר. כלומר: פה חוכמה ושם סיפורים, משניהם נהים חכמים.

perhay

New member
../images/Emo9.gif שמחה שנהנית, שחרזדה!

אני רואה שהשם של העכביש דומה לשם של דמות הסיפור. אולי זו גרסה אחרת של אותו סיפור. האם יש לך את הטקסט של סיפור העכביש? אשמח מאד לקרוא.

פרי יקרה, עוד סיפור על ילד שקיבל .

סיפורים ולא רצה להתחלק בהם, שק הסיפורים הלבן. גם הוא כבר נרשם, שונה ודומה.

נביאה1

New member
חמוד מאוד ומוכיח שמתנת אלוה

אי אפשר להעביר , להסתיר , להשמיד...

בת השמש

New member
פרי

סיפור מקסים. אך המקור הו מג'מייקה. מופיע בספר"מזון לנשמה" או כמו במקור soul food מאת:ג'ק קורנפילד וכריסטינה פלדמן.

perhay

New member
אני קבלתי אותו מפורום של

מספרי סיפורים מספרד. זהו פורום שפועל במסגרת ה-yahoo groups כל פעם שמתווסף סיפור חדש, אני מקבלת אותו באי-מייל שלי (ממש נוח!) לפי מיטב הבנתי בפורום זה רק מעלים סיפורים ולא מקיימים דיונים. מי שהעלתה את הסיפור לפורום הספרדי, כתבה שהמקור הוא סיפור אפריקאי, כפי שציינתי. אולי אכן המקור הוא אפריקאי, ומי שעבד אותו העדיף לכתוב שהמקור הוא מג'מייקה או אולי קרה בדיוק ההפך. מכיוון שאני שמשתי רק כגשר, לא מתיימרת לפסוק מהו אכן המקור. אני מסכימה איתך שזהו סיפור מקסים, וזה מה שהוביל אותי לתרגם אותו. העיקר ששתינו מסכימות שיש לסיפור זה איכות.

למעלה