סיפור מקרה

ותודה גם לך דוד

מעידה עלי מה, שאני לא מוכן שיתקפו ויאשימו אותי בגלל אי הבנה? אכן, אני לא מוכן כותרתה הייתה תוקפנית ואישית כל טוב אלישוע

אלישוע, כתבת:

..., אני לא הייתי סוחב אותך אפילו דקה. אני הבנתי זאת כהודעה מעליבה ופוגעת, ומאוד לא מתאימה לדיון תרבותי. אני מעריך שכך הבינו זאת גם אחרים כאן, וראה את שאר התגובות. אם לא לכך התכוונת, אולי כדאי להסביר בצורה ברורה, לא בין השורות, למה כן התכוונת.

izackv

New member
מעידה עליך שאתה נפגע בקלות מדברים

זניחים ובוחר בדרך של התקפה לא ממוקדת בתור תגובה. מאחר והבחירה האם להעלב או לא היא רק שלך ומאחר והבחירה של איך לנסח את תשובתך היא רק שלך הרי שתגובתך העידה עליך רבות. הדרך שבחרת להתמודד עם האתגר שאור הציגה בפניך היתה דרך של התקפה והתגוננות. דרך שהרחיקה את כולם מלהקשיב למסר שלך. אם היית בוחר דרך של הרגעה ופיוס בלי התנשאות או תוקפנות, היית מסיג הרבה יותר ומציג את עצמך באור הרבה יותר מוצלח. בדרך כלל כשמשהו פעוט גורם לנו כזאת תחושת פגיעה, כדאי לבצע ברור פנימי ממה נובעת התחושה הזאת. בנוסף, לא ממש הבנת את דבריה של אור ואפילו הקשת הקשות שונות ומשונות על המניעים שלה. היה כאן תאור פשוט של מקרה. לי אישית (וכנראה שלעוד כמה אנשים) לא ממש נראה שהמקרה טופל בצורה סבירה. השאלה שעולה בראשי לפחות היא האם המטפל נהג באופן מוזר או שככה נוהגת השיטה עצמה. התגובה שלך נראית לי מוזרה יחסית לתגובה שהייתי מצפה ממטפל בשיטה שרואה את האדם כמכלול ומתימרת לנתח את כל המכלול כולו לידי פורמולה אחת מנצחת. במקרה הזה נראה שראיית "האדם כמכלול" שלך לא ממש הייתה מוצלחת. -- לדעתי.

רגע רגע רגע...

אני חדשה כאן יחסית, הצטרפתי לפורום ממש לא מזמן. מדי פעם באמת נתקלים בתשובה מעט יותר תוקפנית, ולמרות שגם אני מאלה שמתכנסים בתוך עצמם וחוששים מתשובות תוקפניות, אינני שוכחת שכולנו בני אדם, לכולנו יש תשוקה גדולה למקצוע, כולנו רוצים את הטוב ביותר עבור המטופל וכן, לכולנו יש לפעמים סתם ימים רעים... תודה לכולכם, אני אעביר את המסר הלאה לידידי... מיכל אמיתי

moonlight

New member
מסכימה

לכולנו יש ימים רעים. אבל לא כולנו מוציאים את התיסכולים על אחרים. כולנו אנשים בוגרים (אני מקווה) ויכולים לשלוט בכעס או לנתב אותו למקומות אחרים. ובעיקר: אם קורה ומתפרצים, וזה קורה, כי כמו שאמרת: כולנו בני אדם, אפשר לקחת אחריות על ההתפרצות ובהחלט מותר להתנצל, ולהמשיך ביחד ברוח טובה יותר. ובהזדמנות: מברכת אותך על הצטרפותך לפורום

yamit23

New member
לאיזו מיכל הכוונה?

את השרשור פתחה מיכליאור, ולשאלה ענתה מיכל הלב. נדמה לי שחל כאן בלבול קטן. בריאות לכולם, בכל אופן

למעלה