סיפור מעצבן

יערה140

New member
סיפור מעצבן

טוב.הסיפור מתחיל לפני ההריון האחרון שלי. מישהי מהעבודה שלי עברה 2 הפלות ברצף ממש בתחילת הריון ולא הפסיקה לדבר איתי על זה ולבכות אצלי כי ידעה על ההפלות שאני עברתי.תמכתי בה מאוד למרות שמדובר בבחורה מאוד צעירה עם 4 ילדים (חרדית)כך שזה כואב ועצוב אבל לא אסון . בינתיים היא נכנסה להריון ואני חודשיים אחריה. מאוד שמחתי בלידה שלה והיא מאוד שמחה בהריון שלי. אחרי שהתינוק נולד התקשרה אלי לבית החולים לאחל שיבריא...(אנשים לא הבינו עד כמה המצב חמור...) ואח"כ נעלמה (בינתיים קודמה מאוד בעבודה). פגשתי אותה כשחזרתי לעבודה. שאלה אותי למה אני נראית ככה ולמה אני כל כך חלשה (טוב כולכן כבר יודעות שגם עברתי סיפור רפואי קשה) ושאולי יש לי מונו...(מחלת הנשיקה). התעצבנתי וכעסתי אבל סלחתי לה.
היום ראיתי אותה שוב. שאלה אם אני מגיעה לאירוע פורים של הצוות. אמרתי שאין לי כוחות לזה אז היא אמרה "מה קרה עכשיו?" אמרתי לה "את לא יודעת מה קרה? אז היא אמרה לי "אה זה?מה, את הולכת להתאבל עכשיו כל החיים?".
רתחתי כל היום ובסוף ניסחתי לה סמס קשה. שלחתי אותו וקיבלתי תשובה מיידית שבגלל שיש לה טלפון כשר (כן, כן יש מושג כזה) היא לא יכולה לקבל סמסים. לא יכולה ללכת לישון מרוב עצבים.

עכשיו הרתחת גם אותי

שירהד1

Member
מנהל
יואו!- באמת מרתיח את הדם!

גם חוצפנית, גם כפויית טובה וגם חסרת רגישות. ממש שילוב מנצח. גועל נפש.

אין מילים

כזאת תגובה עוד לא שמעתי..
מה אני יגיד לך
קשת התגובות כזאת רחבה
שבקצוות יש גם כאלה
אני רוצה להאמין שהם מעטים
שזה מחוסר מודעות והבנה רגשית
ולא ממש מרוע
בינתיים תנסי להתרחק מכאלה אנשים
במידה שאת מסוגלת, כמובן
שבת שלום

יערה140

New member
המשך

הבוקר היא הגיעב אלי לעבודה ואמרה שהיא הרגישה אתמול שכעסתי עליה והיא מצטערת אם היתה חסרת רגישות פשוט השוותה את זה להפלה שהיא עברה...טוב, אני ממש לא מזלזלת בתחושה שאחרי הפלה ולצערי מנוסה בזה אבל מוות של תינוק זה משהו אחר מהפלה בשבוע 8...סיפרתי לה שרציתי לכתוב לה סמס שמביע את מה שהרגשתי אבל לא הצלחתי ובלי קשר היא נתנה לי מס. נייד אחר שלה שאפשר לסמס אליו. אז כתבתי לה שחשוב לי שהיא תדע מה הרגשתי ולכן אני מסמסת לה את מה שכתבתי אתמול בלי לייפות את זה.
זה הסמס שכתבתי "הי. אני רוצה שתדעי שהתגובה שלך היתה היום ממש לא במקום ואני לא נרגעת ממנה. אחרי 4 הפלות והריון קשה ומורכב ילדתי ילד שהיה אמור ליהיות בריא ובגלל סיבוך נדיר בלידה חי 4 ימים ואחרי 4 ימים נפטר לי ולבעלי בידיים. נראה לי הגיוני שלא בא לי ללכת למפגשים חברתיים בלי שישפטו אותי על משך הזמן שאני מתאבלת...וכן. כשהורים מאבדים ילד הם מתאבלים עליו יותר מ5 חודשים.כנאה שכל החיים".
היא כתבה לי כמה שדואגת לי ומצטערת שפגעה בי וכו וכו.
טוב אז אני כותבת את כל זה לא בשביל לספר את הסיפור הנקודתי הזה אלא בגלל שאני באופן כללי משתגעת מהתגובה של החברה. לא מבינה עד כמה החברה יכולה ליהיות אטומה לזוועה שאנחנו עוברות. הפסיכולוגיתש לי דברה איתי על זה ממש בהתחלה ואני לא האמנתי לה ואני רואה שהיא צדקה בכל מילה. אז החלטתי ליהיות ישירה ולא לייפות את הדברים. כן. התינוק שלנו גסס ומת לנו בידיים. זה מה שאני אספר לאנשים. לא אכפת לי שזה לא נעים להם לשמוע ושהם מעדיפים להזיל דמעות התרגשות מול בייביבום.
ותודה לכן שאתן פה. בלי הפורום הזה הייתי משתגעת.

שמחה שהצלחתן לדבר

יפה שהיא פנתה אלייך והתנצלה.
וכן, בשביל החברה הילדים שלנו לא קיימים, גם אני מתחרפנת מזה

שירהד1

Member
מנהל
כל הכבוד לך

על האומץ והישירות. ואין משפט שיותר נכון לומר פה מאשר: "אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו"- אנשים מאוד ממהרים לשפוט אחרים, לקבוע להם איך להתנהג ואיך להרגיש. מקווה שהיא קצת יותר מבינה עכשיו את מהות המשפט הזה.

looking4smthing

New member
כל הכבוד!

את חזקה ואמיצה.
כל הכבוד לך שאת הולכת עם האמת שלך.
ובאמת שלא צריך לדאוג לפגוע בנפש העדינה של מי מהסובבים.
עברנו גהנום ומגיע לנו שיכירו בזה ולא יעצמו עיניים.

שושה147

New member
כל הכבוד!!!! שאמרת לה הכל

אני במקום להגיד בפנים לבן אדם הולכת ובוכה בצד... ומשחקת אותה שהכל בסדר כשהכל הכי לא בסדר!!!

יערה140

New member
שושה

זה לגמרי תוצאה של טיפול פסיכולוגי שאני מקבלת. גם אני הייתי מגיבה ככה לפני הטיפול

מקוםבלב

New member
היי יערה,

צר לי שהיית צריכה לעבור חוויה כזו.
הבחורה אכן אטומה ולא מבינה .(נאחל לה שגם לא תצטרך לדעת)
לצערי הרבה אנשים לא מבינים את גודל השבר והכאב שבאובדן עובר ובטח שבתינוק הן כמה ימים.
ברוב הפעמים אנשים משווים את הסיפור שלנו לחוויה שלהם ולכן לא תמיד מסוגלים להבין את הדברים.
טוב שכתבת לה ושיתפת אותה בפגיעה שלך. עדיף מאשר לשמור את זה בבטן.
אני יודעת שזה קשה, אבל נסי לא לקחת את האטימות שלה אלייך. זה שלה לחלוטין .
יש משפט שאומר שאם אין לך משהו חכם לומר ,תשתוק.
אני מקווה שהיא למדה מזה שיעור של ענווה , חוסר שיפוטיות והמון חמלה לכאב של מישהו אחר.
אולי בזכותך היא למדה משהו ובפעם הבאה היא תדע כיצד לנהוג אחרת.
חיבוק גדול ואוהב.

looking4smthing

New member
וואו

חוסר רגישות משווע.
פשוט ברמות אחרות.

עיזבי, תניחי לה ולזה.
כנראה, היא באמת מתייחסת לדברים מאוד שונה ממך.
וכנראה שפה משותפת לא תהיה לכן.
אז חבל על העצבים שלך והכוחות הנפשיים שגם כך מעטים מאוד עכשיו.
תחסכי מעצמך...

חיבוק ולילה טוב!

למעלה