סיפור מחריד - ויש לזכור

../images/Emo2.gif מאיפה אתה יודע שהוא מעסיק

ערבים בניגוד לחוק? לי זה נראה כמו הוצאת דיבה. אם ידוע לך על זה- למה אתה לא מדווח לרשויות?

הוא בעצמו אמר

שהוא מעסיק ערבים המדווחים לרשויות שהם מובטלים ומקבלים דמי אבטלה או אבטחת הכנסה במקביל לעבודתם אצלו. ובעניין הדיווח לרשויות , תרשה לי לא לענות.

אטיוד5

Active member
שני ההיגדים

במשפט הראשון שלך נכונים. אני לא מעסיק אותם בניגוד לחוק. אני מעסיק שלהם ומשלם עליהם ביטוח לאומי. את העניינים שלהם עם מס הכנסה הם מנהלים בעצמם. נו, בודאי שאני מעסיק אותם בגלל שהם יותר זולים. אני אמור להתבייש בזה?

אטיוד5

Active member
ןעוד דבר

השכר שלהם הוא בערך כפליים משכר המינימום. אני לא מנצל אותם לרעה. להיפך. ובנוסף לשכר הם גם גרים אצלי. מה עוד אתה רוצה?

נו באמת אל תיתמם

למרות ש"כולם עושים את זה" העסקת עובדים בשחור מנוגדת לחוק. אני אישית לא מוכן להעסיק אצלי אנשים שרוצים תשלום בלי חשבונית.

אטיוד5

Active member
אני מקבל חשבוניות

אבל אין לי מושג אם הן מדווחות. הקבלן אומר שכן. אני אמור לבדוק? עד כאן. אני לא משטרה.

מצטער שזה נגרר לעניינים אישיים

אין צורך לבדוק בציציותיך. כאשר טענת, מנסיון אישי לדבריך, כי כל הערבים המובטלים עובדים בשחור, הגזמת איפוא רוב גזם

אטיוד5

Active member
תראה לי בבקשה

תראה לי בבקשה איפוא אמרתי ש"כל הערבים המובטלים עובדים בשחור." אם לא תמצא תתנצל על הדברים האלו ששמת בפי. יש חסם עליון למספר הסילופים לדבריי שאני מוכן לספוג ממך.

אוהו אוהו אני מתנצל אבל...

אמרת שרובו של המגזר הערבי מובטל ועובד בשחור. לדעתי הוכחתי לך מספרית שזו השמצה... ואני לא מצפה שתתנצל עליה.

אטיוד5

Active member
לא הוכחת דבר

המספר היחיד שהבאת הוא שיעור המובטלים במגזר הערבי: כ- 14 אחוזים. נו, זה בלתי נכון בעליל. זה מספר ה*נרשמים* כמובטלים. יש עוד אחרים שגם הם מובטלים ולא נרשמים ככאלה. וגם אלו, גם אלו - חלקם עובדים. מספר העובדים בשחור שנרשמים כמובטלים הוא לא מספר שתמצא בשום מקום. אני הרשיתי לעצמי להניח שהוא לא מבוטל. פשוט מתוך המדגם הקטן שעובד אצלי. אני יודע שזה לא מדגם מיצג. יחד עם זאת אני גם מדבר עימם ושואל מה המצב בנוגע למספרים האלו בכפר שלהם. אז אולי הם משקרים לי. לך תדע, ערבים אחרי הכל.

masorti

New member
ומצד שלישי...

אלו שעובדים שחור הם עובדי LOWTECH, ומטבע הדברים דמי האבטלה שהם מקבלים הם נמוכים. הרי הם לא יכולים להציג תלושי משכורת שמנים מהתקופה שקדמה לאבטלתם. מה שאומר... א. הם מקבלים פרוטות כדמי אבטלה. ב. כפי שהוסבר לך, כל הבלוף יכול להימשך רק כחצי שנה לכל היותר. ומה אח"כ? ועוד הערה... הדעת נותנת שאותם תחמנים שתארת יודעים להמשיך ולתחמן, והם לא אלה ש"יצאו ממעגל האבטלה" בגלל הלחץ של ביבי. אותה ירידה מדומה חלה אצל המובטלים האמיתיים, והם אלה שנדפקים ע"י משרות חלקיות או אבטלה ללא רישום בלשכה.

למעלה