סיפור מזעזע

GreenMamba

New member
סיפור מזעזע

אפגניסטן.
נערה בת פחות מ-16 נאנסת ע"י הבעל של בת דודתה. מכאן מתחילה מסכת שקראתי עם דמעות בעיניים-
ראשית, היא נשפטה , הורשעה ונכנסה לכלא באשמת ניאוף עם גבר נשוי
שנית, בעקבות האונס היא נכנסה להריון וילדה ממנו בת
שלישית, בצאתה מהכלא היא נודתה ע"י משפחתה וע"מ לשרוד אולצה להתחתן עם האנס שלה כאישתו השניה (הראשונה היא בת דודה שלה כזכור)
עכשיו היא בהריון פעם שלישית ממנו, כלואה בביתו, ללא קשר עם משפחתה (שנידתה אותה) וכמעט ללא קשר עם העולם החיצון- והאנס מתגאה במעשיו וחושב (וכראה שהחברה מסביבו חושבת גם) שהוא פשוט צדיק, איך הציל את הנערה המסכנה מגורל של נידוי וחרמות.

פשוט מזוויע.

(להזכיר- גם ביהדות האונס בתולה לא מאורסת משלם לאביה 50 שקל כסף ונושא אותה לאישה ללא יכולת לגרשה)

הסיפור ידוע לארצות המערב - אחרת לא היית יודעת עליו -

מה עושה החברה המערבית חוץ מלדווח (העיתונות) ולקרוא על הפשע הזה?
אני הייתי מצפה שיקימו יחידה מיוחדת שתגיע למקום הזה באפגניסטן(בטח כפר), תתפוס את הפושע, תסרס ואחר כך תוציא להורג. תיקח את הנערה ותביא אותה לחיים חדשים בארץ מערבית.
כמוכן - להתנקם באנשי הדת (בטח זיקני איסלם) ש"שפטו" את הנערה כנואפת. לא הייתי מוציאה מן הכלל אפשרות לאסוף אותם ולתלות אותם.
כל זאת - בחשאי, בלי להסתבך עם השלטונות הפקיסטניים.

החברות המערביות הן צבועות. בוכות בדמעות תנין על גורל הקרבנות של האיסלם, אך אימצו לעצמן גישה "ליברלית" משונה האומרת שלכל "תרבות" יש זכות להתנהל, ואין לשפוט "תרבות" אחת עפ"י הסטנדרטים של תרבות אחרת. זה כנראה גל ההלם ופרי הבאושים של העבר הקולוניאליסטי. יש להם "רגשי אשמה" חחחחחחחח. מעניין שאת הניאו נאצים אצלם אינם שופטים למוות, או לפחות לכלא לכל החיים. להיפך, באמריקה מותר לניאו נאצים להתבטא, כי הלא יש שם "חופש דיבור" חחחחחח.

Berethor

New member
לחשוף את זה לעולם זה גם כן לא מעט, והמערב לא חייב להתערב

זה לא נובע רק מליברליות, לעיתים הקיצונית "וקבלה של האחר", שיש במערב, זה נובע גם מחוסר אינטרסים להתערב בעניינים של מדינות אחרות, אלא אם כן אין בררה, כאשר המוסלמים תוקפים את מדינות אז אין ברירה, כאשר מוסלמים פוגעים במוסלמיות ואפילו לא נענשים על כך, משהו שמאוד נפוץ בארצות האסלאם, אז מצד אחד מרחמים על המוסלמיות, אבל מצד שני מבינים שזה לא שווה לפתוח במלחמה בשביל אזרחים זרים. המערב הוא לא "שוטר" של העולם, למערב בימנו אפילו לא כל כך פשוט להגן על עצמו. יחידה מיוחדת עדיין יכולה להיחשף, וסביר להניח שהיחידה המיוחדת תהיה מורכבת רובה ככולה מגברים, הרי קל לתת "הוראות" מרחוק, מבלי להבין את הקושי והסיכון שיחידות מיוחדות לוקחות על עצמן, במיוחד במדינה אויינת. אם יקימו יחידה מיוחדת שמורכבת מנשים, אשר מוכנות לעזור במעשים ולא רק בדיבורים, זה יהיה יותר מתקבל על הדעת, עד אז, אלו רק פנטזיות.

GreenMamba

New member
אני שואלת את עצמי

וזו שאלה אמיתית, לא בקינטור-
האם היית מוכנה להפוך להומלסית לשארית חייך כדי להציל את האישה הזו?
כי בעצם את מבקשת מגברים צעירים להקריב את חייהם על מנת להציל אותה- האם היית מוכנה לקורבן דומה?
&nbsp
(אגב, אם קראת את הכתבה, היו פעילי זכויות אדם במערב שניסו להתערב לטובת הנערה, אך כשלו.)

ראשית כל אני בהחלט רוצה שנשים (צעירות, משום מה את שמה דגש

על הגיל) יהיו ביחידה הזאת. שנית אני רוצה שהיחידה תנהג בערמומיות, בפיקחות, באופן זה ייכנסו לאפגניסטן ובאופן זה יפעלו שם. לא להתעמת עם צבא או משטרה אפגניסטניים.

הלואי והיה לי הרוח הפיזי וההכשרה להיות חיילת קרבית, בעיקר ביחידה קטנה העושה דברים חשאיים "מעבר לקוי האויב". ויש לי עוד רעיון שלא אפרט אותו פה.

GreenMamba

New member
אני לא מדברת על הכשרה קרבית

לכן עשיתי את ההקבלה- האדם הזה, שאת מבקשת ממנו לסכן את חייו לטובת אידאל כלשהו- האם היית מוכנה להקריב קורבן דומה?
אם היו מבקשים ממך לוותר על היקר לך מכל- נניח, על ביתך ורכושך, ולהפוך להיות הומלסית לשארית חייך ע"מ להציל את האישה הזו- האם היית מסכימה?
הרוב המוחלט של האנשים לא היו מסכימים, ואני מניחה שגם את לא ואת יודעת מה- גם לא אני. אבל אני לא אקרא למישהו אחר למות על האידיאלים שלי, כשאני ,מכוונת" אותו מהכורסא הנוחה בביתי. זה נשמע לי, נו- קצת צבוע.
&nbsp
ובכל מקרה- להציל את גולנאז היה עוזר אולי לה- אבל בוודאי לא היה עוזר למי-יודע-כמה נשים במצבה, ובמצבים דומים. הדרך לשינוי לא עוברת בפעולה של יחידת עילית המטפלת טיפול נקודתי במקרה בודד- אלא בסנקציות כלכליות ואחרות שיוטלו על המדינות הללו עד שישנו דרכיהן. מעניין איך כל העולם יכול להתרכז במקרה המוות (המזעזע, אך הבדיד) של מוחמד א-דורא במחסום, אבל להתעלם לחלוטין מפשעים מזעזעים המתרחשים בעזה, בסוריה, באפגניסטן באפריקה ובמקומות אחרים- ולא רק זו אלא גם לסייע לאותם מקומות במיליארדי דולרים לשנה.
&nbsp
(אין שום הדגשה לגבי הגיל או המין, זה המצב הידוע לי היום- יחידות מובחרות מורכבות רובן ככולן מגברים צעירים. אני האחרונה שתמנע מאישה המסוגל לכך פיזית ונפשית להתקבל למשהו)

אני מסכימה איתך שיש להטיל סנקציות על הארצות שבהן מתרחשים

הפשעים האלה נגד זכויות האדם. אגב, לפשעים נגד נשים בחברות כאלה אני קוראת פשע נגד האנושות.
אני סבורה למשל שעל סעודיה היה צריך להיות חרם כזה מזמן.
אבל יש גם לטפל נקודתית בכל מקרה בו נודע למערב על פשע כזה. מה יועיל לנערה גולאנז אם ארה"ב ואירופה יטילו סנקציות, כלכליות ואחרות, על אפגניסטן?
וכן - אני מצפה מהחברות המערביות שיקימו יחידות מאומנות לטיפול בפשעים נקודתיים נגד נשים. בארצות המערב ובארצות העולם השלישי.

מה עשו החברות המערביות נגד רצח מיליוני התינוקות הבנות בסין? חוץ מדיווח של עיתונאים. מה הן עושות נגד רדיפת נשים בהודו, כולל רצח בנות, וכל ההתעללות בבנות בהודו?

לפני כשנה קראתי שזכר פלשתינאי מהשטחים ירה למוות באשתו

משום שהיתה הרה עם בת. מה עשתה הרשות הפלשתינית לנאצי הזה? לא זכור לי שדווח משהו בעיתונות הישראלית.
אני חושבת שהתנועה הפמיניסטית כבר לא קיימת. לו היתה קיימת, ובעוצמות גדולות, ודאי היתה מתעוררת יוזמה א. ללחוץ על הממשלות במערב להתערב ולהעניש (עד מוות) כל רוצח נשים ואנס, וללחוץ גם על ממשלות זרות לעשות כך. ב. להקים יד ושם לכל הנאנסות והרצוחות, כולל יום אבל.

GreenMamba

New member
לא, ברצינות?

גם בערב יום השואה תמשיכי עם זילות השואה שלך?
אני לא מעוניינת להמשיך איתך את הדיון בצורה כזו. תודה רבה.

"זילות השואה" ......... בשם האסון הבלתי נתפס שקרה לעם היהודי

כל מיני אנשים (ואת ביניהם) לא נותנים לדבר על הזוועתיות של מה שקורה בעולם של ימינו, כולל הטבח ההמוני של בעלי חיים, ולא מאפשרים לראות בפסיכופתים למיניהם נאצים בפני עצמם.

Berethor

New member
יכולת לדבר על זה מבלי להשאיל ביטויים מהשואה, במיוחד ביום הזה

"Any off-topic mention of Hitler or Nazis will cause the thread it is mentioned in to come to an irrelevant and off-topic end very soon; every thread on Usenet has a constantly-increasing probability to contain such a mention."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/GodwinsLaw[/URL]

GreenMamba

New member

על מה את מדברת, שלא נאמר- מקשקשת??
אי אפשר לדבר על רצח מתועב בלי להשתמש במילה נאצי?
אי אפשר להזכיר התעללות באלפי נשים בלי להשוות את זה לאושוויץ?
אי אפשר לדבר על רצח של נשים ואלימות נגד ילדים בלי להשתמש בתאי הגזים?

אחד משניים
או שאין לך באמת מושג מה זה נאצים ומה באמת היה בשואה
או שיש לך- ואת פשוט פרובוקטורית בשקל
מאחר ואני מחזיקה ממך אינטלגנטית, אני נוטה לאפשרות השניה.
לי נמאס מזילות השואה שלך, ונמאס לי שכל רוצח, מחליא ומתועב ככל שיהיה הופך אצלך להיטלר. ערב יום השואה- ואת עדיין לא מסוגלת לתת טיפת כבוד וממשיכה בגועל נפש הזה. הקו בינך ובין הקוראים פמינאציות דק עד לא קיים.

קחי את היום הזה לחשוב לעצמך- כי לי באמת נמאס, וכל התייחסות שלך לנאציזם או שואה במסגרת שלא קשורה לשואת העם היהודי תיתקל מעתה והלאה באותה תגובה.
צריך למתוח איפושהו את הגבול, וגבול הסבלנות שלי נמתח כאן, ביום השואה.

Berethor

New member
הבעיה שאת אומרת את זה כאילו זה דבר כל כך פשוט, אבל לא ככה זה

זה לא פשוט לביצוע וזה לא משהו משהו שהמערב מחוייב לעשות, זה על אותו עיקרון שתגידי למה לא שולחים יחידה מיוחדת לעזה כדי לעזור לנשים שם, איזה חייל ירצה לסכן את חייו במבצע "התאבדותי" בשביל נשים זרות? אפילו את גלעד שליט בקושי הצלhju להוציא מהשבי, וזה קרה רק במחיר מופקע, של שחרור של מאות מחבלים ורוצחים רבים בתמורה. בפנטזיות הכל נורא פשוט, מה לעשות שבמציאות הדברים הם בדרך כלל יותר מסובכים. המערב מתקשה לשמור אפילו על אזרחיו בטוחים.

"When a character is asked to go beyond their job and help with "a cause", the character sometimes refuses, and afterwards the other person asks, "What's happened to you?" or "Since when did you stop caring?" the answer sometimes comes down to the character saying, "I grew up," implying that the character "grew" from a Wide-Eyed Idealist to an embittered cynic. It's also often used by the Anti-Hero or Straw Nihilist to mock the idealistic methods and beliefs of the Ideal Hero and his ilk; such naive and childish wishful thinking has no place in the grown-up, paranoid, cynical world that the Anti Hero lives in. Alternatively, a Retired Badass might have genuinely gotten too old or set in retirement to do what's being asked of them."

"Expect this phrase to be uttered in Crapsack World settings and Real Life. Especially by the more Machiavellian Realpolitikers when they lecture idealists about the deceptive dog-eat-dog world of international relations. Also hordes of edgy teenagers, but the pro-idealism side of things has plenty of those as well."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SillyRabbitIdealismIsForKids

catchet

New member
סיפור קשה

יש דברים כנראה שאף פעם לא אצליח להבין. יכול להיות שהם מצידם מסתכלים עלינו ואמרים מה זה החברה הדפוקה הזו שמענישה אנסים וחסה על הנאנסות, הרי ברור שהנשים אשמות באונס לא פחות מהגברים (אם לא יותר). יכול להיות ברצינות שזה מה שהאיש חושב לעצמו ולכי תשכנעי אותו עכשיו שזו מחשבה לא נכונה ומעוותת הוא הרי משוכנע שמה שהוא חושב זה נכון כי ככה חושבים במקום הזה. מפחיד...

ואת עוד מתעסקת בנשמה שלו? במה הוא חושב או לא חושב?

יש אנשים שצריך לתלות, או לסרס, או שניהם. להתעסק עם מה הם חושבים לעצמם מיותר, ובבחינת יפייפות נפש תלושה. תסלחי לי.

catchet

New member
בנפש

וכן, אני מעדיפה להיות יפת נפש תלושה מאשר תליינית מסרסת

למעלה