סיפור מזעזע

Berethor

New member

מרחמת על האכזר ותוצאה של אי פעולה היא התאכזרות לקרבן.

ועוד נקודה חשובה: גברים מהחברה שלו שרואים כי אינו בא על עונשו (הקשה), ולמעשה עוד מקבל פרס, והנערה ממשיכה להידרס, שמחים ועולצים ומסיקים את המסקנה שגבר יכול לאנוס אשה /להתעלל באשה ודבר לא יקרה לו. שלמעשה, התנהגות כזאת היא הנכונה והנורמלית.

ואגב, גם גברים מופרעים בדרגות שונות בחברות מערביות שקוראים על מקרים כאלה ועל כך שהזכר הפוגע יצא בלי עונש שמחים בלבם, זה נותן להם דלק לאיבה שלהם לנשים, וכנראה גם רעיונות, שגם בחברה המערבית אפשר להכות בנשים ולחמוק מעונש.
וראי איך הברטרול אצלנו שמח על תגובתך.

Berethor

New member
זאת הייתה ההחלטה של הצעירה, הציעו לה לעבור לפקיסטן במקום זה

זה שהיא נשואה עכשיו לאנס שלה יכול להתפרש כסוג של "פרס" בשבילו, הרי זה אומר שבחברה הזאת אם גבר מצליח לאנוס אישה, הוא לא "רק" משיג ממנה מין בצורה לא לגיטימית אלא גם משיג לעצמו כלה חדשה, אבל מצד שני קיים גם במנהג הזה תשיקול שלאישה עצמה יכול להיות עדיף להינשא לו, משום שיהיה לה קשה לגדל את הילדה שלה לבד, וגם יהיה קשה לה למצוא גבר אחר שיקבל אותה בתור נאנסת ובתור "אם עצמאית". האחים שלה היו נגד זה למרות המנהג, בדומה לפרשת אונס דינה.

""האחים שלי התנגדו לנישואים ואמרו לי לקחת את הבת שלי וללכת לפקיסטן ולחיות איתם", היא אמרה. "אבל עכשיו אנחנו נשואים, הם חתכו את הקשר איתי ולא יראו אותי שוב"."

catchet

New member
מאיפה הבנת שאני מרחמת על האכזר?

הרי במפורש אמרתי שאני לא יכולה להבין את אופן החשיבה הזה ושזה מפחיד.
&nbsp
לא חושבת שהחברה המערבית מושפעת מאי ענישת האנס, לדעתי היא דווקא די מזועזעת לפי הסיקור של אותה עיתונאית.
&nbsp
ולגבי הברטול, לא נראה לי שהוא שמח בגלל שהאנס יצא ללא עונש, וגם אם כן - ממתי התגובות של הברטול הן באחריותי?

חושנית14

New member
וגם את הזקנים ששפטו את הנערה בעיוות צדק שכזה, באכזריות שכזו.

לתלות אנשים נראה לך בלתי אנושי, נכון? ואם מדובר בתת-אדם? את מנהיגי הנאצים תלו. (ושרפו את הגופות). האם לדעתך התנהגותם של הזקנים האלה, ושל האנס, היא פחות מנאצית? (הגברת ממבה שולחת בי את לשון הארס שלה בהזדמנות זו. משום מה היא סבורה שהנאציזם גווע עם הנאצים הגרמנים ומשתפי הפעולה שלהם.)

Berethor

New member
אם היה מדובר בנאצים אמיתיים, אז הנערה כבר לא הייתה בין החיים

אבל הנערה כן בין החיים, ואפילו נשואה עכשיו "לאנס לשעבר" שלה, ככה שאין שום קשר בין המקרה הזה לבין נאציזם, הנאצים לא התחתנו עם יהודים אלא הרגו יהודים, ככה ששוב ההצעות וההשוואות שלך הן חסרות כל פרופורציה. המקרה שמוצג בכתבה הוא קשה, אבל אין שום קשר בינו לבין נאציזם, אם כבר השנאה והתבטאויות שלך מזכירות נאציזם הרבה יותר.

"תת-אדם (בגרמנית Untermensch), הוא ביטוי ידוע לשמצה בו השתמשו הנאצים כדי לתאר "אנשים נחותים" לפי האידיאולוגיה הנאצית."

[URL]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%AA-%D7%90%D7%93%D7%9D[/URL]

catchet

New member
אני מתנגדת לעונש מוות

לדעתי לאדם לא צריכה להיות זכות ליטול חיים של אדם אחר (שלא כדי להציל את חייו). זאת השקפתי
&nbsp
ההתנהגות של האנס שונה מזו של הנאצים. האנס והזקנים לא היו מגויסים אידיאולוגית להרע לנאנסת (כפי שעשו הנאצים ליהודים), לכן ההשוואה ביניהם אינה נכונה במקרה הזה
&nbsp
&nbsp

חושנית14

New member
הם מגוייסים אידיאולוגית למחשבה שהאשה פחותה מן הגבר, שמותר

לגבר לאנוס והאונס הוא אחריותה של האשה, בכלל מגוייסים לכל הטווח של הרעיונות הפטריארכליים המאוסים והלא אנושיים.
אגב, כשהאשה פורצת את הקווים שלהם ומראה התנהגות של חירות, כל התנהגות שנוגדת את התפיסות הפטריארכליות, אלה לא מהססים להרוג אותה. האם ידוע לך למשל המקרה של שמעון בן שטח, מחז"לינו הידועים, שלפי פקודתו תלו 70 נשים באשקלון ביום אחד, משום ש"נחשדו" שהן מכשפות? וכמובן, הרצח "על כבוד המשפחה" אצל הערבים. ולדעתי אפשר למצוא דוגמאות רבות .

catchet

New member
ואוי הסיפור של שמעון בן שטח מזעזע

אני לא מאמנה שזה נחשב למעשה גבורה עילאי מצידם. תשמעי, כנראה שהחברה האלו היו ממש מופרעים...

GreenMamba

New member
המרחק בינך לבינם- לא קיים כלל וכלל

ואתם- את והם- מוזילים את השואה ומעוררים בי בחילה בדיוק באותה מידה.
צאי וראי מי שותפייך לזילות.
http://www.kolhazman.co.il/34660

חושנית14

New member
אני רוצה לראות שוב תנועה פמיניסטית חזקה, ושכל אשה תרגיש

שענישת הפושע היא בתחום אחריותה, ומנהיגות התנועה יביאו לכך, ע"י לחץ על ממשלות ועוד דרכים.
אני רוצה למשל שכל אשה בארץ תרגיש שמיגור הפוליגמיה הבדואית בישראל היא בתחום אחריותנו של כולנו. כל הנשים. ושתתארגן בארץ שוב תנועה פמיניסטית חזקה, שתביא לכך.

catchet

New member
אני מעדיפה מניעת פשעים

על פני הענשה. לא מאמינה שיש דרך טובה יותר ממניעה

Berethor

New member
דרך יעילה כדי להפחית תופעות שכאלה, היא חילון של החברות האלו

לדוגמה בטורקיה מצב הנשים הרבה יותר טוב בהשוואה לאפגניסטן, למרות ששניהן מדינות מוסלמיות, זאת משום שטורקיה היא הרבה יותר חילונית בהשוואה לאפגניסטן.

"טורקיה היא רפובליקה חילונית, וחוקתית. מוסטפא כמאל אטאטורק בנה את המערכת הפוליטית שלה ב-1923, לאחר נפילת האימפריה העות'מאנית. טורקיה נמנתה עם החברות המייסדות של האומות המאוחדות, ושל ארגון המדינות האסלאמיות, והצטרפה לנאט"ו ב-1952. מאז 2005, מנהלת טורקיה משא ומתן להצטרפות לאיחוד האירופי."

http://he.wikipedia.org/wiki/טורקיה

מניעת פשעים, כמובן. ואת הפושעים שחמקו מהמערכת המונעת, להעניש

בכל החומרה, כולל סירוס ומוות. גם כדי לפטור את החברה מהם, וגם כדי שיראו וייראו.

Berethor

New member
בהרבה מהמקרים זה נובע מחרמנות גבוהה יחד עם שליטה עצמית נמוכה

אדם יכול לדעת שמשהו לא בסדר, בין אם זה אונס, בין אם זה סטוצים ובין אם זה בגידות, ועדיין לעשות את זה, זה נקרא לעשות משהו לא בגלל שאת לא יודעת שהוא לא טוב, אלא למרות שאת יודעת שזה לא דבר טוב, אבל עדיין בוחרת לעשות את זה. הרבה פושעים מודעים לכך שהם פושעים, אבל זה לא גורם להם לא להיות פושעים, זה רק מעודד אותם להשקיע יותר מאמץ בלנסות להסתיר את הפשעים שלהם יותר.

[URL]https://milog.co.il/%D7%97%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA[/URL]

"שליטה עצמית או ויסות עצמי הם היכולת של האדם לבקר ולהתאים את מחשבתו, רגשותיו והתנהגותו על פי הנורמות החברתיות, לצורך השגת מטרה כלשהי או הסתגלות למצב מסוים‏."

"ויסות עצמי מתייחס לדרך בה אנשים משתמשים ברמזים חיצוניים ופנימיים כדי לקבוע מתי יש להתחיל, להמשיך או להפסיק פעולה מסוימת לצורך השגת המטרה הרצויה‏. בהתאם לכך, ויסות עצמי כולל את היכולת לבחור התנהגות בהתאם לשיקול דעת תוך שליטה בעוצמת התגובה, יכולת לתכנן את התגובה ואת ביטוייה המקובלים חברתית מתוך יכולת לשיח פנימי ובינאישי יעיל. הויסות העצמי הוא אחד הביטויים של יחסי גומלין בין רגש וקוגניציה."

http://he.wikipedia.org/wiki/שליטה_עצמית

"העולם התחתון הוא כינוי מקובל למרחב חברתי אשר בו פועלים קבוצות של אנשים ללא מרות החוק הקיים בסביבתם. אין לו גבולות ברורים אך יש לו קווי אופי עם מאפיינים ידועים, והקודים הפועלים בו אינם תואמים את הנורמות המקובלות, והם מתנגשים עם החוק והסדר. בעולם התחתון פועלים כנופיות פשע, אנשי מאפיה, ואנשים אשר מאמצים דפוסי פעולה עברייניים. דמויות מהעולם התחתון שימשו מאז ומתמיד יוצרים בתחומי הספרות והקולנוע במדינות רבות בעולם."

http://he.wikipedia.org/wiki/העולם_התחתון

ואם "תבנית נוף מולדתו" היא אנטישמית-נאצית

או פטריארכלית-נאצית, הלא כל "נוף מולדתו", דהיינו, במקרה זה, כל החברה בה גדל היא מושחתת, מעוותת, היא אויב האנושות. עם כל המסקנה המתחייבת מכאן.

למעלה