סיפור מוזר שקרה לי

DANIAVNI

Well-known member
אתמול הרגשתי מאוד רע בצהריים
שאני ממש הולך להתעלף
טוב נחתי ונרגעתי
היום בבוקר נכנס לי לראש לברר לגבי מכר מתקופת נעוריי
וגיליתי שההלווייה שלו היתה אתמול בצהריים .

אם יש לכם מכרים
אל תדחו יצירת וחידוש קשרים
בסוף יהיה מאוחר מדי.

מ ש ה 53

Well-known member
אתמול הרגשתי מאוד רע בצהריים
שאני ממש הולך להתעלף
טוב נחתי ונרגעתי
היום בבוקר נכנס לי לראש לברר לגבי מכר מתקופת נעוריי
וגיליתי שההלווייה שלו היתה אתמול בצהריים .​
אם יש לכם מכרים
אל תדחו יצירת וחידוש קשרים
בסוף יהיה מאוחר מדי.​
לפני כחודשיים דיברתי עם אשתי על בן דודה שלי, שמזה זמן רב לא שמעתי ממנו. הזכרתי לה, ששמעתי מקרוב משפחה אחר, שמצבו הבריאותי מעורער והוא התנתק מכל שמירה על קשר עם קרוביו. לאחר אותה שיחה, בדקתי בגוגל, האם התפרסם מידע כלשהו על אותו בן דודה. לתדהמתי מצאתי הודעה מוזרה בסיגנון: "בצער רב אנו מודיעים על פטירתו של .... הלוויה הייתה אתמול (ללא ציון של היכן או מתי). יושבים שבעה בכתובת .... היום יום ב' בין השעות 14-18 וביום ה' בין השעות 17-21". כלומר: גם זמני השבעה ניתנו במסורה. למותר לציין, שאותה הודעה נרשמה כחודשיים לפני המועד שראיתי אותה. נראה שבן דודי נקבר "בהסתר" וגם יושבי השבעה היו מעטים. סוף עצוב של אדם שבחייו היה דמות ידועה באקדמיה...​

DANIAVNI

Well-known member
לפני כחודשיים דיברתי עם אשתי על בן דודה שלי, שמזה זמן רב לא שמעתי ממנו. הזכרתי לה, ששמעתי מקרוב משפחה אחר, שמצבו הבריאותי מעורער והוא התנתק מכל שמירה על קשר עם קרוביו. לאחר אותה שיחה, בדקתי בגוגל, האם התפרסם מידע כלשהו על אותו בן דודה. לתדהמתי מצאתי הודעה מוזרה בסיגנון: "בצער רב אנו מודיעים על פטירתו של .... הלוויה הייתה אתמול (ללא ציון של היכן או מתי). יושבים שבעה בכתובת .... היום יום ב' בין השעות 14-18 וביום ה' בין השעות 17-21". כלומר: גם זמני השבעה ניתנו במסורה. למותר לציין, שאותה הודעה נרשמה כחודשיים לפני המועד שראיתי אותה. נראה שבן דודי נקבר "בהסתר" וגם יושבי השבעה היו מעטים. סוף עצוב של אדם שבחייו היה דמות ידועה באקדמיה...​
אנחנו גם בחרנו לקבור את אבא ז"ל בצנעה ללא מודעת אב וניחום אבלים ושבעה מרובת מנחמים .
הסיבה היתה שזו היתה דרכנו להכיל את הכאב .

מ ש ה 53

Well-known member
אנחנו גם בחרנו לקבור את אבא ז"ל בצנעה ללא מודעת אב וניחום אבלים ושבעה מרובת מנחמים .
הסיבה היתה שזו היתה דרכנו להכיל את הכאב .​
איני מנסה כלל להתערב בשיקולי הצינעה של הזולת וזכותו של כל אדם לפעול כראות עיניו. אבל היות שבמקרה שתיארתי היה מדובר באדם יחסית מוכר וידוע, נראה לי מעט מוזר שהוא העדיף להסתיר את דבר מחלתו (רק בודדים ידעו על כך), וגם דבר פטירתו כמעט ולא זכה לפרסום, עד כדי כך שגם בני משפחתו לא היו מודעים לכך.​

למעלה