סיפור מהחיים

nehtab

New member
סיפור מהחיים

מילים שמגיעות עד כיסא הכבוד רחל היא ילדת חמד בת תשע, עד מאה ועשרים. אביה, הרב אהרן שילה, מחנך ידוע בבני ברק, בן תורה נעים הליכות. אמה, תמר, פסיכולוגית חינוכית באחד ממוסדות החינוך הגדולים בעיר. 09/05/2004 מעיין השבוע לפני חודשים מספר נתקפה רחל בכאבי ראש איומים. לא הועילו הכדורים והסירופים לשיכוך כאבים, והיא הופנתה לבית החולים תל השומר, למחלקה הנוירולוגית לילדים. כאבי הראש הסבו לה ייסורים נוראים, שלא שככו אלא במתן אופיום. הוריה מציינים את הטיפול המסור שקיבלה, כאשר רופאיה מנסים לעמוד על סוד המחלה. האם זה חיידק שתקף או וירוס אלים, אולי אוטם בעורקי הדם, אולי גידול ממאיר רחמנא ליצלן. ערכו בדיקת אמ.איי.אר. יקרה שהצביעה על גידול ענק, המכסה רבע משטח המוח. ערכו בדיקת ביופסיה פולשנית, ולא מצאו סימוכין לגידול. כאבי הראש התאימו לתקיפת החיידק, בדיקות אחרות אוששו את הנחת הוירוס. ''אנו יורים באפלה'', הודו הרופאים לנוכח הממצאים הסותרים. יעצו להורים לפנות לפרופסור גומרי, מהדסה עין כרם, שהוא גדול המומחים בארץ לקריאת ופענוח בדיקות אמ.איי.אר. בהנחיית הרבנים פנו להוועץ ברב פירר, בעל הידע המקיף והמדהים בכל תחומי הרפואה. סקר את כל הנתונים, ואמר ''גשו אל פרופסור גומרי, ואשר יאמר אליכם תעשו!''. האב, הרב שילה, ביקש תור בהול להתייעצות ועלה ירושלמיה עם כל הבדיקות. הפרופסור סקר הכל בתשומת לב, את כל התוצאות הסותרות והמבלבלות, ובאבחנה קולעת פיזר את הערפילים, גם אם פיזור זה החשיך את עיני האב: זהו גידול ממאיר מזן פלוני שכל התוצאות מאפיינות אותו. גידול זה מתפשט במהירות. לאור התוצאות הנוכחיות מכסה הוא עשרים וחמשה אחוזים מהצד השמאלי במוח, וניתן לחיות – אוי לכאלו חיים – עם כריתתו. אבל אם יתמהמהו עלול הוא להתפשט על כל החלק השמאלי ולפלוש לימני. יש לערוך את הניתוח בהקדם, ויפה שעה אחת קודם! מיד התקשרו עם תל השומר, וקבעו את הניתוח ליום שני הקרוב. מהירות השיא מחמת דוחק השעה. שב הרב שילה לביתו, ואשתו ראתה בפניו את התשובה. ''מתי הניתוח'' שאלה. ''בעוד חמישה ימים'',אמר. ''אם כך, לפנינו חמשה ימים לפעולה!'' אמרה. ומיד ישבה ליד הטלפון, התקשרה לכל ידידותיה ומכרותיה והן רבות. ביקשה: '' תתקשר כל אחת לחברותיה, עירכו נא ''טלפון שרשרת'', תאמר כל אחת מזמור כ' בתהילים – ''יענך ה' ביום צרה'', לרפואת רחל בת תמר!'' הבקשה הופצה בתימסורת גלגלי שיניים מתואמים, עברה מעיר לעיר, מקהילה לקהילה, שותפו בה דתיים וחילוניים, חרדים ומסורתיים. אף מעבר לים, בצפון אמריקה ובדרומה, עד ליהודים מתבוללים הגיעה, שהתבקשו לפתוח את התנ''ך ולומר את הקפיטל העשרים בתהילים. יום הניתוח הגיע. נערכה בדיקת אמ.איי.אר. אחרונה, ונשלחה לפיענוח, לראות בכמה התפשט הגידול בינתיים, ולוודא שאכן יכרתו את כולו. ועד שהבדיקה תפוענח יתחילו בניתוח. ינסרו את הגולגולת, יתחילו בכריתה. האם עצרה את מיטת הילדה בתוקף. ''קודם תפענחו את הבדיקה''. ''גברת'', אמרו לה. ''אינך מבינה את המצב, כל רגע יקר. הגידול הולך ומתפשט, יש לפעול במהירות האפשרית. צריך להתחיל בניתוח מיד!'' והיא בשלה: '' קודם תפענחו, אולי חל שינוי, הלא אמרו תהילים!'' צחקו,נדו ואף כעסו, אבל נאלצו להמתין דקות יקרות, לעכב הכל. כעבור שעה וחצי הגיעו התוצאות: הגידול הצטמק בשבעים וחמישה אחוזים! בו במקום חתם מנהל המחלקה על תעודת שיחרור: גידול שהצטמק אינו גידול ממאיר. האם מצטמררת למחשבה, מה היה קורה אילו פתחו את הגולגולת והיו מתחילים לכרות רבע מוח, ורק בסוף מסתכלים בבדיקה, לראות האם כרתו הכל... האסון נמנע ברגע האחרון. מנהל המחלקה הושיט את תעודת השחרור, וביקש: '' תגלי לי, גברת שילה, איזה מזמור תהילים מחולל נס כזה!'' באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

toxic2004

New member
אל תדאגי נשארו כמה שפויים שמודים

לאלוקים שברא אותם בני אדם ולא קופים. לא פה בפורום. . . . אבל יש כמה

קקטוסץ

New member
מוצא האדם מהקוף.

חלאס לחזור על השטות הזו שכולם קופים פה וזה גן חיות. לפחות אם זה היה משעשע. אינפנטיל.

the mnm factor

New member
קשה לך לקבל את זה כשאנשים חושבים

אחרת ממך? מה איכפת לך אם יש אנשים שחושבים שהאדם נוצר מהקוף, או מהאוויר או מהטבע או מבית האחים וורנר? אתה מאמין במשהו מסוים, אני מאמין אחרת, מישהו אחר מאמין במשהו אחר... מה איכפת לך?

toxic2004

New member
מצוין. תאמין שנוצרת מקוף

אבל אם אני מאמין שארץ ישראל שייכת לנו אז שלא יקומו ויגידו לי... מונדייה רוצח ועוד ברכות ואיחולים.

the mnm factor

New member
סבבה... תאמין בזה

ואם הם מאמינים שארץ ישראל שייכת להם? מי אמר שאתה צודק?

nehtab

New member
אלוקים נותן לנו כל כך הרבה טוב

למה לעזוב מאלוקים חלילה וחס?! אלוקים נותן לנו כל כך הרבה דברים טובים. בזכותו אנחנו קיימים. הוא נותן לנו אוכל, בגדים, משפחה, נפש יודעת ומשכלת שבלעדיה היינו כמו סוס ופרד, היכולת לקום כל בוקר מחדש (יש אנשים שפשוט יושנים ולא קמים), מצוות יקרות מפז "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף", שלמות איברים ועוד המון המון.... וכל זה כשלא מגיע לנו כלום!!!! האם זו תהיה ההחזרת טובה שלנו כלפי ה'? כל אדם שנמצא בעולם הזה צריך לשים לו במרכז את אלוקים. זה המרכז של החיים וסביב זה כל החיים שלנו. אדם שחי ככה אז חייו יהיו נפלאים. ברגע שאדם יקבל על עצמו איזושהי מצוה, לדוגמא להניח תפילין כל יום (חוץ משבתות וחגים), אותה מצוה שאולי לכאורה נראית קטנה היא פשוט המון. אותה מצוה תיתן הרבה הרבה לאותו אדם. תכניס לו תוכן ומשמעות לחיים, תקרב אותו לאלוקיו, תעשה אותו אד טוב יותר, תגרום נחת רוח גדול לה', תיתן רווח גדול ואושר לנשמת האדם, ועוד הרבה... אני ממליצה מאוד לכל מי נשקורא את השורות האלה שיקבל על עצמו איזושהי מצוה. זה יכול להתחיל בלהניח תפילין כל יום חול, להדלייק נרות שבת, לקרוא פרק תהילים, לברך ברכת המזון, וכו'. ברוך ה' לא חסר מה לעשות. וככה להתקדם עוד ועוד. מי שיקבל על עצמו, מובטח לו שלא יתחרט. להיפך. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

noamgk

New member
אני מכיר סיפור דומה,

עם אח של ר"מ בישיבה שלי. כשהוא היה ילד, הרופאים אמרו שאין לו סיכוי לחיות. ההורים יצרו קשר עם אחד הדודים בבני ברק ורבבות תלמידים התחילו ללמוד לרפואתו. ככה הוא ניצל, היום הוא בן ארבעים ומשהו, קצין בצבא (עשו עליו כתבה לפני כשנה במעריב).

Continuum

New member
יא אללה, דגנרטים!

לא למדתם כלום מ"איוב"? אלוהים לא ירפא אותכם, אלוהים לא יקל על החיים שלכם בגלל שהתפללתם, אלוהים לא ייתן לכם שום סימן שהוא קיים בכלל. העולם הזה לא צודק, העולם רע, שרירותי ומפגר. הרשעים חיים טוב והצדיקים עניים, אנשים שהיו אורתודוקסים כל החיים שלהם חוטפים סרטן, מתים ומשאירים בית בין עם 7 נפשות רעבות ללחם, לאחת מהן יש סרטן. ומה אם הרבנים של בני ברק לא יצילו אותה הפעם? "אם הם יצילו, הרי זה נס! ואם הם לא יצילו - הרי שאלוהים בוחן אותנו!" מתי הוא מחליט לבחון, ומתי לעשות ניסים? למה? אף אחד לא יודע, ואין שום הסבר הגיוני בעולם לזה. *אז החיים לא הוגנים ואי אפשר להסביר למה אלוהים טוב.* ואתם תאמינו באלוהים בכל זאת ותאמינו שהוא טוב, אבל לא בגלל שהוא עשה לכם ניסים - אלא בגלל שזה פשוט ככה. *זו* יהדות. ואתם, חבורה של משיחיים חסרי אלוהים, זה מה שאתם.

למעלה