סיפור מהחיים

אקי36

New member
סיפור מהחיים

ידידה טובה שלי סיפרה לי שדבר שטותי (תמיד זה ככה,לא?) הוביל לריב עם בעלה (נשואים שנה). הכסאח נמשך מס' ימים והגיע למילים כמו "רוצה להתגרש" "רוצה שתעשי הפלה" (כן,הריון...) "מצטער שהתחתנתי איתך" ועוד כאלה סוכריות היא אמרה שזאת הפעם השניה שהוא מעלה את הגירושין. כמובן וכצפוי הם השלימו אחרי כמה ימים ועכשיו הכל מושלם, זיקוקים ובלונים וכו'. ואני שואל אתכם, מילים כאלה אפשר להחזיר? אפשר לשכוח ולהמשיך לחיות לנצח באהבה גדולה עוד עשרות שנים מעכשיו?

אי אפשר ! לפחות מהנסיון שלי

מתחילים להצטבר משקעים ומתי שהוא זה מתפוצץ הם בשנה ראשונה יש להם עוד כמה צמתים לעבור (השנה ה-3,ה-5,ה-7.ה-10 ) מתי זה יגיע לרוויה כבר תלוי בהם

לדעתי

כל ןכוח מהסוג הזה, שמפלח את הלב, משאיר צלקת קטנה וזכרון רע. זכרון בלתי נמנע. בסוף מתאספות להן כל כך הרבה צלקות, נערמים זכרונות מרים כך שלא נשאר מקום לאהבה, תקווה, כבוד. גם לריב יש גבול. החיים והמוות ביד הלשון. מותר לכעוס, זה לגיטימי, אך לא "לשבור את הכלים. ענת

ד ו ל ה

New member
יש מילים שאי אפשר להחזיר...

ולא בגלל המילים עצמן ולא בגלל הדברים הקשים שנאמרו אלא בגלל חוסר החברות, חוסר הכבוד וחוסר ההערכה שבאו לידי ביטוי במילים האלה... אני חושבת שממקום של חברות ואהבה אפשר לומר גם דברים כואבים וקשים ואפשר להתמודד עם הנאמר בתנאי ש"לא שוברים את הכלים" . "אני לוקח בחזרה דברים קשים נורא שאמרתי לך ואמרת גם לי..." (פוליקר) דולה (שרק לחברים שלה מותר לומר לה דברים קשים ולצאת מזה בחיים)

galia1962

New member
מילים שנועדו לפגוע-מאדם קרוב פוגעות

לא מאמינה שניתן למחוק מילים. גם אם סולחים,המילים כבר פגעו ופצעו והותירו צלקת. ואדם שנוטה לפגוע בשעת ריב יחזור ויעשה זאת שוב... לצערי זה נשמע כמו סרט שסופו ידוע מראש.והשאלה כמה "דם" ישפך עד אז... מקווה מאוד, עבורם, שאני טועה

Den3

New member
אני חושב

שכל אחד ואחד צריך תמיד לזכור, שגם כשכועסים, גם כשרע, גם כשמאוכזבים, גם כשפגועים, תמיד יש את היום שאחרי, היום שאחרי אותה מילה שנגיד או אותו מעשה שנעשה, תמיד יבוא היום שאחרי, היום שאחרי אותו מעשה שנבחר לעשות, ואותו מעשה או מילה בעצם יקבע איך יראה אותו היום שאחרי...

talushika

New member
כל כך נכון...

אני גם מאמינה שמילים קשות לא נאמרות סתם בלי סיבה. בדרך כלל זה בא ממקום של כאב ותיסכול.אם בנאדם במערכת יחסים מטיח בבן/בת הזוג מילים קשות/קללות/איומים לגירושים, זה מעיד על משהו שהצטבר בתוכו והתפרץ לבסוף בצורה לא יפה. במערכת יחסים או אפילו עם חברים ואנשים שאנחנו אוהבים, במיוחד בזמן מריבה או ויכוח, חשוב לעצור לרגע, לקחת נשימה עמוקה, להירגע לפני שאומרים משהו ולחשוב אם זה באמת מה שאני רוצה להגיד... לפעמים את אותו הדבר אפשר לומר במילים אחרות ואז זה יישמע פחות מאיים ופוגע, ועדיין להעביר את המסר שרצינו לצד השני

מניסיון חיים

לא אי אפשר לשכוח את המילים ולא הן לא סתם עולות על השפתיים וככה זה מתחיל.. מקוה שכולנו טועים וימשיך להם רק עם
ים

מילים לא נשכחות לעולם

אני היתי במערכת נישואים של קללות,השפלות, אי כבוד אפילו שמשלמים זה לא נשכח לעולם המילים כבר עשו את שלהם עם פצעו כמו סכין את הלב, את ממשיכה אבל יש עוד מריבות ועוד השפלות עד שאת מקבלת כוח ואומרת שזה לא בשבילך ואת עוזבת .

Rinattt

New member
אוףףףףףףףף...

לאמר מילים כאלו... בכל מריבה... זה מעיד על משהו... בשעת כעס יוצאת כל האמת... כבר כמה יהיה אפשר לשמוע איומים על גירושין? לאמר לאישתך תפילי את הילד? מה אתה גם רוצח? להצטער שהתחתן איתה? איכסססס המילים האלו... החזרת אותי אחורה... זה עיניין של זמן... מתישהו ימאס לה מהאיומים, מהמילים המשפילות, (וכן, לאמר שיש צער על שהתחתן איתה זה משפיל, לבקש שתפיל זה הכי משפיל!) מתישהו... האהבה שלה תעלם... כי היום היא אוהבת וסולחת... והיא תברח... והוא יצטער... סרט מוכר... סיפור ידוע מראש... תוצאה ברורה!!! אז מילים אי אפשר להחזיר, גם אם שכחה היא תזכר כשהכל יעלם בבירור מוחלט! היא כרגע "שוכחת" אל תשכח שהיא גם בהריון, זה לא קל לקום וללכת... ולשאלת האחרונה אם אפשר לחיות לנצח עוד עשרות שנים... עניתי שלא!!!

אקי36

New member
צודקים...

כל מילה אמת. לצערי, גם אני בדעה שכמו שהגיבו כאן מס' נשים - זה נשמע כמו סוף ידוע מראש. גם אני חושב שבשעת כעס הוא פרק מטען שישב לו בלב ורק בהזדמנויות האלה האמת יוצאת מהמחבוא. אבל האהבה שלה, הפחד מלהודות בכשלון הנישואין, הילד שבדרך, ה"נוחות" שלא צריך להתחיל שוב מאפס - כל אלה יכסו בינתיים את הטינופת עד שתתגלה שוב במלוא כיעורה.

למילים יש עוצמה

בשעת כעס או מריבה המילים שאנו מוצאים הן מכאיבות אבל העוצמה שבה הן נאמרות קשה עוד יותר מילים מצלקות את הנשמה מילים לא נישכחות נכון שאומרים אל תשפוט אדם לא בכיסו לא בכעסו ולא בכוסו אולם שהכל מתפרצץ בשעת מריבה וכעס אתה למד הרבה על האדם מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך חייתי 21 שנים עם בעל מתעלל ,בעל שלא הרביץ אך צילק את נישמתי לעד... {לסלוח סלחתי אך אני לעולם לא אוכל לשכוח } להגיד לעשות הפלה , מבטיחה לך שהיא תזכור לו את זה לעד... אני זכרתי ועדיין זוכרת ,

ערסlight

New member
אי אפשר

ז"א אפשר, אבל בשביל זה צריך שיעור קומה מהסוג שאין להם. כלכך קל לראות מהצד שהזוגיות על זמן שאול. מישהו פעם אמר לי שמילים זה כמו לתקוע מסמרים בגדר מעץ. את המסמרים אפשר לשלוף בחזרה אבל החור נשאר.

ב ה י ר

New member
אין מצב לשכוח..

ריטואל שימשך עד שמישהו יתפכח וישים לזה סוף. והסוף בלתי נימנע...

Kטלנית

New member
מילה בסלע שתיקה בתריי ../images/Emo4.gif

יש דברים שיפה להם שתיקה ועם כל הקושי הכעס והבהדלה (בלאגן) לשתוק ! זה סך הכל עיצה ובכלל תמיד צריך לזכור ש: שעוד לא אמרנו דבר מה אנחנו שולטים על השיחה ולאחר שהמילה יצאה אין לנו אחריות עליה ועל מעלליה

קשה לשכוח - צריך לסלוח..

אם הם רוצים להמשיך את קשר הנישואין שלהם, הם צריכים להתעשת במהירות.. מילים כאלו, אף בעידנא דריתחא, מעידות על משקע שלילי מתהווה. קשה לשכוח מילים כאלו, אך צריך לסלוח ו"למחוק" כי הצורך להמשיך קיים אצלם, והבנתי שכך עשו..

למעלה