סיפור מהחיים ... לדיון...

Paul Even Paz

New member
סיפור מהחיים ... לדיון...

שלום לך יקירי, כותבת מילים אלה כי נמאס לי מהחיים, מהזבל שאני נמצאת בו. תוכל לפרסם אותו, כי עד אז לא אהיה בין החיים. ... הדמעות זולגות מעיני.... שמי. D ואני רווקה. אני מעצבת גרפית עצמאית ויש לי משרד משלי. עד כאן החיים היו טובים איתי. יום אחד הכרתי בחור בפאב כשהייתי בהפסקת צהריים. הוא היה כל כך נחמד אלי, שהזמנתי אותו לארוחת ערב. אני זוכרת את זה כאילו זה קורה עכשיו. בארוחה הוא המשיך להיות איתי נחמד, אז כאשר ניגשתי להביא את העוגה מהמטבח, הוא תפס אותי מאחור. חשבתי שהוא מתלוצץ ורוצה לדגדג אותי אבל ..... הוא קרע מעלי הכל..... ונכנסתי להריון ממנו..... הייתי לבד...כל ההריון והוא לא ידע. אחרי שנתיים בערך פגש אותי במרכול. אפילו לא זכר מה שעשה לי. התנהג כאילו אנחנו חברים טובים מזה זמן רב. אני אישה מאמינה ונאמנה לקהילה. התביישתי ולא עשיתי מהומה. אחר-כך בא אלי הבייתה. שם צרחתי עליו שאין לו אחריות לבת שהוא הביא. הוא ביקש לגור איתי ולעזור לי לגדל אותה. הוא לא עבד. היה מובטל. באמת שלא היה לי איכפת, כי הוא לפחות לא זר, ויכולתי לפרנס את כולנו לא רע. היום יש לי ילדה בת 8, אני כל כך אוהבת אותה. היא הכל בשבילי. בערך לפני חודש הוא הביא חברים והתחילו לשתות. בדרך כלל שותים בירה או שתיים, צוחקים והולכים לישון. אבל באותו ערב הם התחילו איתי. הילדה צרחה. R ששכחתי להגיד שזה הגבר, סתר לה בחוזקה עד שהתעלפה. אז אחרים עלו עלי ועשו מה שעשו לי.... הייתי קרועה נפשית, כי לא רק שהם היו אכזריים, גם R צחק איתם ואמר להם דברים אינטימיים שאני אוהבת אצלו. פחדתי ללכת לספר למישהו, כי בשכונה אני בחורה טובה, הולכת כל יום ראשון לכנסיה. בבוקר הלכתי לכומר להתוודות. הוא אמר שאלמד לסלוח אבל אלך לקבל סיוע. התכוונתי ללכת אבל R לא נתן לי אמר שיכה אותי מכות נמרצות. הוא הציע שנלך לטיפול ביחד. שכחתי לגמרי מהעניין וכל כך שמחתי שאולי יהיה סיכוי. אבל הוא לקח אותי לארכיבישוף ושם השפיל אותי. האדם שבכי האמנתי בו לא עזר לי. בא לי למות במקום. הלכנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאין לי במי להאמין יותר ואמשיך לחיות בשביל A, הבת שלי. אבל לפני שבוע גיליתי שאני בהריון.... איך אראה את הפרצוף שלי, יגידו שאני זונה.... אז החלטתי לכתוב מכתב זה אליך ולרשות הסוציאלית שידאגו לבת שלי... אני בולעת כדורים ומחכה למוות הגואל את נשמתי המיוסרת... בבקשה... טפלו בה היטב... D

jess ועוד

New member
גורל אכזר

השאלה היא אם בן אדם כזה שהיתה לה האפשרות לברוח מכל זה אחרי שנכנסה להריון מהאיש בפעם הראשונה החליטה לתת לו צ´אנס נוסף יכולה לברוח ככה ???? לדעתי מוות זה לא פתרון זוהי בריחה

mariana

New member
אהלן פאול../images/Emo140.gif

אני שמחה שהיצטרפת אלינו לכאן. הסיפור הזה נורא עצוב רק חבל שהיא שהיא לא המשיכה להיות חזקה ואולי יכלה להיתגבר על כל המכשולים שלה. אוהבת מרין

אני לא יכולה לומר כלום....

אני פשוט בהלם... אני מכירה כמה בנות שפחות או יותר באותו מצב... אני פוחדת, אני לא יודעת איך היא הביאה אותו לגור אצלו.. אני לא מבינה איך היא לא התלוננה... רציתי לשאול שתי שאלות את זה שהשאיר את ההודעה: 1.מאיפה הוא הביא את המכתב הזה? 2.האם אפשר להשים את המכתב הזה ולעלות אותו לדיון בפורום אחר?

Efrat*

New member
סיפור עצוב...

בעצם זה לא סיפור! זו מציאות. מציאות של בחורה שנהרסו לה החיים בשיטתיות.. והכי נורא, שזה ממשיך לקרות לנערות, בחורות רבות בכל מקום! פשוט נורא..
אם רק היה מישהו שהיא יכלה לדבר איתו על זה, זה היה יכול להגמר אחרת.. אני בטוחה שגם A תלך בדרך נוראית, זו לזו של אמה.. ככה זה, כשגדלים באווירה כזו.. מתרגלים לדברים הקשים. "אם לא תספר זה לא ייגמר" <?!> כנראה שזה נכון.. אפרת

אפרת...

אני חולקת בדעתך... אני הזדההתי עם אותה אישה ועדיין מזדהה. אצלי זה לא בדיוק אותו הדבר אצלי זה קרה בגיל 7 עם מישהו עם קירבת משפחה. אחרי 10 שנים של שתיקה והתעללות ממושכת המשטרה התערבה, איפה אני היום? בקומקום! המשפחה לא מדברת איתי וכמעט שלא ידידים וגם ב10 השנים האלה לא היה לי עם מי לדבר כי אף אחד לא היה מבין לליבי.. כאשר זה יצא אנשים התחילו להיפתח אליי לבטוח בי, אמנם רק ידידים וידידות.. אני לא הולכת להעביר לשור שלי את החוויה הזאת ואני יעשה הכל כדי להמנע מזה. אני לא חושבת שאם גדלים לאווירה קשה מתרגלים לדברים קשים אלא רק מתחזקים.. ואני חושבת שאני חזקה יותר מכל בת גילי אחרת.. "אם לא תספר לא יגמר" אני לא חושבת שזה נכון עד כדי כך, זה תלוי, למדל אצלי זה נהיה גרוע יותר, נשארתי לבדה, חזקה אבל לבד... ושכל התהליכים המשפטיים שיש עכשיו יגמרו אני לא חושבת שאשאר באותה סביבה מביוחד לא לחיות עימו שוב...

Efrat*

New member
הממ...

טוב, אולי אני לא ממש יודעת על מה אני מדברת.. פשוט התגובה הראשונית שלי לסיפור היה "אוי.. מסכנה..", הרגשתי שזו אשה שלא ממש היתה לה שליטה על החיים האלה שלה, כמובן שהיא לא ממש אשמה בזה, אבל.. אולי אם היא היתה פונה למישהו, שיעזור לה.. אולי היא היתה לבד, אבל היא גם היתה פחות סובלת.. למה לה להחזיר את הגבר שהרס לה את החיים חזרה לחייה?! כלומר, מבדידות, צריך לשגות כ"כ?! טוב, יש הרבה דברים שאני לא ממש יודעת, או מבינה.. ואני בטוחה שאת חווית את הדברים האלה בצורה קשה מאוד, לא נעימה.. ובטח שאחרי תקופה כ"כ נוראית, להיות לבד זה לא טוב, לא בריא, ולא כלום! אני מצטערת אם נכנסתי להסקת מסכנות נחפזת.. ואני מאחלת לך המון ואושר!
אפרת

@@

New member
סיפור קשה........

אני חושבת שהיא פשוט בורחת המציאות ולא מתמודדת איתה כמו שהיא לא התמודדה עם החיים שלה ואם היא חושבת שהפתרון הוא למות ולהשאיר אחריה ילדה קטנה לבד אז היא טועה בגדול. לכל דבר בחיים יש פתרון, היא פשוט הייתה צריכה למצוא את האדם הנכון בשביל שיראה לה את הדרך הנכונה. הכל ביידים שלנו ואת הסיפור שלה היא יצרה בשתיי היידים שלה ולכן היא צריכה לקום על שתי הרגליים ולהתחיל לעשות משהו עם עצמה. את הנעשה אין להשיב אבל את המעוות ניתן לתקן. שלכם ריקי

GALI02

New member
עצוב אבל...

סיפור באמת עצוב- אין ספק שלאף אחד לא מגיעים חיים כאלו בשום מקרה. אבל אני גם חושבת שמה שקרה לאישה הזאת יכול היה להימנע אם היא הייתה לה קצת יותר הערכה ואהבה לעצמה. היא לא האמינה שמישהו יכול לאהוב אותה והתאהבה בראשון שהיה קצת נחמד אליה. וזה מה שעצוב- שבן אדם מעריך את עצמו כל כך מעט. הבחור פשוט ניצל את זה לטובתו. אבל הוא בטח היה טיפוס כזה כי לא כל אחד היה מנצל ככה חולשה של אחר. לא ברור לי איך היא הייתה יכולה להכניס אותו אליה הבייתה אחרי איך שהוא התנהג אליה (אולי בגלל הקהילה שבה היא חיה שלא ראתה בעין יפה אם חד הורית.) בכל מקרה אם היא הייתה עוצרת את זה בשלב ההתחלתי אולי המצב לא היה מתדרדר ככה. אני חושבת שהסיפור צריך ללמד אותנו שרק מי שאוהב את עצמו יכול להיות מאושר ושאסור בשום אופן להתפשר.

Paul Even Paz

New member
תשובה לכולם...

שמתי לב שכל מי שענתה, היה בה משהו מההזדהות עם אותה בחורה. כלומר התחושה היא שזה אמיתי. אכן התשתית היא אמיתית מבלי לומר את השמות. למה הבאתי את זה, מפני שתשימו לב להיבט הכולל: הקושי שלכן היום בא מאותה עובדה שכולן ציינו, "היא נתנה לזה לקרות". האם אתן פועלות בדיוק לפי הרצפט הזה ? הלואי שאשמע מכולכן. בעיה אחרת היא ההזדהות הריגשית. מכל התשובות יש הפעלה של רגש חזק, מי אולי כועסת ומי בוכה. אין לי ספק שלחלקכן ירדו או עלו דמעות בעיניים. זה טבעי ובריא, אבל לעיתים צריך לחשוב לפי הגיון קר אפילו שזה כואב. אם תרצו יש לי עוד סיפורים כאלה. אוהב פאול

mariana

New member
תשובה לפאול

באיזהשהו מקום אני מזדהה איתה, עם המצב האישי שלי אני גם נותנת לזה לקרות ולא שמה לזה סוף יכול להיות שבסופו של דבר אני אפגע. אני מקווה שאני בדרך הנכונה. אוהבת מרין

@@

New member
פאולללל....

אתה כל כך צודק, אני אישית הזדהתי איתה באיזשהוא מקום ולכן רשמתי שבחיים שלנו הכל זה מתוך בחירה, ושאנחנו יוצרים את המצבים האלו. נשמח לעוד סיפורים. ועוד משהו שכחתי לברך אותך על הצטרפותך לפורום שלנו
ריקי

jess ועוד

New member
פאול

העובדה שאתה מנסה לחנך זה נחמד אבל אין אפשרות ללמוד על סמך טעויות של אחרים אין מה לעשות כולנו אמרנו שאפשר היה למנוע ואולי אם היינו במקומה היינו נוהגים אותו דבר קשה ללמוד מטעויות של אחרים כי אין כמו עצם הלמידה עצמה כשיעור הטוב ביותר אני אישית הייתי מנסה להתגבר ולא לחזור לאיש הזה וזה מה שאני מנסה להסביר בכל מצב של ניתוק מבן הזוג והשאלה שעולה "לחזור אליו או לא" אני תמיד מציעה שלא לחזור כי מה שלא היה טוב בעבר לא יהיה טוב בעתיד בדיוק כמו בסיפור שלך אני לשמחתי טעיתי פעם אחת ולמדתי מזה שלך ג´סיקה

GALI02

New member
משתדלת

פאול, יש דברים שקורים שאין לנו שליטה עליהם אבל לרוב הדברים יש לנו השפעה. אני משתדלת לא לתת לדברים תמיד לקרות מעצמם אלא אם יש משהו שאני רוצה- אז לגרום לו לקרות. אבל לפעמים זה מאוד קשה. במיוחד בכל מה שקשור לאופי- שזה דבר שמאוד קשה לשנות, גם תפיסת מחשבה. בכל אופן, תודה. בהחלט עוררת בי מחשבה גילי

היי פאול...

אכן סיפור עצוב ולא קשה להרגיש את הכאב. יותר קשה לפעול לפי היגיון קר. מבחינתי - בלתי אפשרי. המשפט שלך לגבי הקושי הוא בדיוק מה שעבר עלי. הכאב שלי נבע מסיבה לגמרי שונה ממה שהסיפור שלך תיאר... זה נבע מפגיעה ריגשית ולא פיזית בכלל. אבל מלכתחילה תיארתי לעצמי שזה יכול לקרות - ואכן כעסתי על עצמי שנתתי לזה לקרות. בדיוק יצא לי להגיד לבחור היום, ששאל את אני כועסת / כעסתי עליו בשלב כלשהו... בכנות - לא יכולתי לענות שכן... הכעס היה מופנה רק אל עצמי. בכל מקרה - אני חזקה והסיפור שלך ממש העציב אותי... מקווה שלא היה מקרה כזה במציאות...

ניקולי

New member
פאול..

אכן סיפור מרגש ואף כואב עד דמעות..כשקראתי הייתי בשוק טוטאלי..איך אפשר לעשות כזה דבר?? איך אפשר להתאכזר בצורה כזאת?? וואוו זה כואב חבל"ז.. ודרך אגב.. דברים כאלו קורים..ולפעמים המצב כמו שסיפרת לא יכול להעשות אחרת.. לפעמים יש איבוד שליטה משני הצדדים..היא ברגשותיה וחולשותיה בהתחלה ואילו הוא..הטימטום שלו ואי השפיות שלו.. אני מקווה שנשמע סיפורים טובים מאלו.. ניקול*

Paul Even Paz

New member
בנות חמודות אתן משהו...../images/Emo140.gif

מאחר ואני מטפל במקרים רבים של שברונות לב, ישנם סימפטומים דומים והתנהגויות זהות לבנות צעירות בתחילת שנות העשרים ולנשים בוגרות מעל 40 וכמעט אין הבדל. פורום זה צריך לעודד את הבנות והבנים אשר נתקלו בבעיה ומתקשים להתגבר עליה. לחילופין לספר איך כן מצליחים להתעודד. מסכים בהחלט עם גסיקה שיש קושי לא לטעות, כי איך נלמד אם לא מנסיון אישי. למרות זאת הייתי אומר שלמרות הטעויות שמהם צריכים ללמוד, יש להתגבר מהר ולא להישאר במרה שחורה זמן רב. ודאי שלא לחזור על אותה טעות. הבעיה העיקרית שלנו היא צורת החשיבה. אם היינו משנים את החשיבה לצורה בה הרגש לא היה משפיע בצורה כל כך חזקה, היה קל יותק לעבור משברים. אוהב פאול

למעלה