סיפור מהבנק

סיפור מהבנק

הייתי בבנק, בד"כ אני נותנת הוראות דרך האינטרנט או הטלפון, אבל הייתי צריכה להגיע (לצערי) לפגישה בבנק. הפקידה( או איך שמגדירים אותה שם), היתה לבושה, לפחות בחלק גופה העליון בבגד נטול שרווילים וצאוורון (די חושפני). כשהגעתי היא היתה באמצע פגישה עם גבר צעיר ונחמד(???), לפי החיוכים החינחונים ותנועות הגוף שלה, ממש לא היה לי ברור אם היא בפגישה עסקית או רומנטית. אני לא זכיתי לחיוכים כאלו. נראה לכם שבגד כזה מתאים לעבודה בבנק? הרי אם פקיד בבנק היה מגיע עם חולצה לא הולמת אני מניחה שהיו מעירים לו על זה בהנהלה. אם הוא היה מתייחס ככה ללקוחה זה אולי היה נראה בוטה. מה דעתכם?

דעתי...

להלן קישור להודעה קודמת שלי בנושא. כותרת ההודעה היא DRESS CODE, ולא בכדי. היות וקוד הלבוש הרשמי / עסקי / מקצועי בא לנתרל הן בלבוש גברי והן בלבוש נשי כל התייחסות לא עניינית מיותרת. אני בעד קוד לבוש ובתנאי שלא יהיה מפלה או מגביל באופן לא סביר בעיקרו, כלומר - לדוגמה - לא יאלצו נשים ללבוש חצאיות בלבד (כמו שהתפרסם בזמנו לגבי הבית הלבן).

בקשר ללבוש הולם

את חושבת שחברה יכולה להכריח אישה ללבוש חצאית, נעלי עקב או למרוח איפור כחלק ממדיניות? זאת אומרת, יש הבדל בין להורות לכל העובדים להתלבש באופן צנוע ומכובד לבין להגיד למישהי שלא נוהגת להתאפר שהיא מוכרחה להתאפר.

לעניות דעתי ...

לשום מעביד (או מעבידה) אין זכות להגיד לעובד שלו (או לעובדת שלו) מה וכיצד ללבוש. הוראות בדבר לבוש הן התערבות גסה בפרטיות של העובד/ת. מעביד שקובע כלל בדבר חובת לבוש מסויימת ואיננו מתיר לעובד/ת שלו לחרוג מהכללים - פוגע בחופש העיסוק של העובד/ת.

אתה לא חושב שיש קוד מסוים של

לבוש לעבודה? אם עסק רוצה לשדר תדמית רצינית, או אם עסק עובד עם לקוחות מסוימים אז טבעי שיפריע להם שמישהי מסתובבת עם חצי גוף בחוץ. מצד שני, איפה זה נגמר? איזה אורך צריכים להיות השרוולים? או המכפלת של החצאית?

אני לא חושב.

כמו שאמרתי, אני חושב שזה לא עניינו של המעביד מה העובד שלו ילבש.

ניתאי77

New member
אני מסכים עם אלת ירח.

יש חשיבות לאיך שעובד בא גם בגלל שקוד לבוש במקום עבודה הוא לא רק כלפי הלקוחות אלא גם כלפי העובדים-לא לעשות אפליה בין בעלי אמצעים למחוסרי אמצעים ועוד כל מיני שיקולים. זה כמו שיש מקומות שלא מקובל לתלות כל מיני סוגי תמונות או אביזרים שעלולים לפגוע ברגשות עובדים. שמרתי פעם בחברת היי טק, שבה היה נוהל שההנהלה הורתה לקיים, שאסור לתלות תמונות או לשים שומרי מסך )לדוגמא( של דוגמנים או דוגמניות- הרעיון היה שיש עובדים בחברה שהתמונות האלה הפריעו להם, ואין לי בעייה שבמידה מסויימת מקום עבודה יקבע נהלים בשביל לשמור על אווירת עבודה נעימה ונוחה )נייטראלית עד כמה שניתן(. ברור שהגבול בין סביבת עבודה נייטראלית לכפייה שלא במקומה דק, אבל אני כן חושב שצריך למצוא אותו, ולא צריך ללכת לקיצוניות אחת או אחרת.

nirdagan

New member
יש מעסיקים שמחייבים לבישת מדים

ואינני מתכוון למשטרה ולצהל, אלא לבתי מלון, וגם תחבורה ציבורית ומסעדות. יש לעובד חופש עיסוק, אבל גם למעסיק יש חופש עיסוק. במצב בו העובד בא במגע עם לקוחות העסק יש ללבושו השפעה מסוימת על השירות שהעסק מספק, כלומר על העיסוק של המעסיק. לדעתי צריך להיות מותר למעסיק להתערב בלבוש העובדים כל עוד יש לזה השפעה ישירה על העסק, אך לא מעבר לכך. ובפרט אסור לו להתערב בלבושם מחוץ לשעות העבודה. ניר

מה לגבי מדים של עובד מלון?

זה לא מעליב לדרוש מעובד המעלית לחבוש את הכובע העגול והפחוס הזה? בדיחה בהתאם: שיכור יוצא ממלון ומבקש מאחד הדור שיביא לו את הרכב. עונה לו ההדור: "אינני שוער! אני קברניט!" "אוקיי, הבא לי אניה", משיב השיכור.

האם משקל השדיים הוא כמשקל הידיים?

אנו חיים בחברה הרואה בחשיפה של איברים מסויימים הקשר מיני, ואוסרת על הפרטים שבה, מכוח החוק, חשיפת גופם בציבור. אינך יכול להתעלם מכך שחולצה, שמחשופה יורד עמוק עד כדי כך שאתה יכול, ללא מאמץ, להתבונן בחלק נכבד משדי הגברת החושפת, הינה אביזר לבוש שמשמעו "התבונן וראה את הסחורה שלי". ועדיין לא הבעתי את דעתי האישית על לבישת סוגי ביגוד, החושפים איברים שמשמעותם (בחברתנו הפרימיטיבית למדי) "אני שווה". כמו שהחוק יכול ועושה בנושא, כך גם המעביד/ה, שהמקום אותו הוא מנפק לעובדיו, על מנת שיעבדו, נתון לו ולדעותיו הפרטיות, היכולות להתבטא בתיקון תקנות התנהגות והופעה שהוא קובע..

אפרת_ח

New member
לגברים יותר קל להתלבש הולם

רוב הסיכויים שפקיד-גבר בכלל לא יעלה על דעתו לבוא במכנסיים קצרים או בגופיה. ברור לו שלובשים מכנסיים ארוכים (לא צמודים) וחולצת בד עם כפתורים וצווארון. היום רובם גם עונבים עניבה, למרות שזה לא ממש נוח. דווקא בגלל הגמישות שיש כלפי הלבוש הנשי, לנשים יש הרבה יותר מקום לטעות. ובאמת נראה לי שגופיה חושפנית היא טעות...

למה יותר קל ?

אני חושב שהשאלה אם גופיה חושפנית היא טעות או לא - תלויה בשאלה מה בדיוק היא חושפת. אבל גם אם זה מתברר כ"טעות" - מדובר בטעות של הלובש, וזכותו לטעות. זה לא עניינו של אף אחד אחר מה הוא לובש.

אפרת_ח

New member
למה לגבר יותר קל - תשובה ליוסריאן

אתה עו"ד, נכון? אז כשאתה בא למשרד ברור לך מראש שתלבש מכנסיים ארוכים וחולצה עם כפתורים. מקסימום ההתלבטות שלך היא עם-או-בלי עניבה. לעו"דית אשה יש יותר אפשרויות: היא יכולה ללבוש מכנסיים או חצאית, והחצאית יכולה להיות בכל מני אורכים, והבגדים יכולים להיות יותר או פחות צמודים... מצד אחד זה נחמד לה, כי יש לה יותר אפשרות בחירה. מצד שני זה נותן לה אפשרות לעשות טעויות.

תשובה יפה, אבל לא מקובלת עלי.

דבר ראשון - לידיעתך - היו ימים (אי שם בצעירותי, כשהמזגנים היו נדירים יותר וכשהמראה שלי היה סביר יותר) שבאתי למשרדי במכנסיים קצרים. אני לא חושב שהיו לקוחות שזה הפריע להם, ואם כן - זה לא עניין אותי. אין לי שום התלבטות בענין עניבה או לא, אני לא עונב עניבה למעט בזמן שאני מחוייב לעשות את זה לפי כללי מדי משפט. אם הייתי רוצה (ואם זה היה מעניין אותי) - הייתי יכול להתלבט בענין איזה סוג מכנסיים ללבוש, איזו חולצה ללבוש, איזה צבע, אילו נעליים, האם סנדלים, וכד´ (לרבות להתלבט בשאלה האם ללבוש חצאית ובאיזה אורך). אבל זה לא מעניין אותי ולא מעסיק אותי ואני לובש מה שבא ליד. גם עורכת דין יכולה להחליט לעצמה לא להתלבט בענין. אם היא בכל זאת מתלבטת בין חצאית לבין מכנסיים, זה סימן שאיכפת לה מזה (ואין לי בעיה עם זה שאיכפת לה), אבל זה קשור לאופי שלה ואני לא חושב שזה קשור דווקא להיותה אשה. (אני בטוח שיש גם עורכי דין גברים שמתלבטים מה ללבוש). המשפט האחרון בהודעה שלך הוא הכי מתמיה בעיני. מה זאת אומרת "אפשרות לעשות טעויות"? מה זו "טעות" בבחירת בגדים? אם היא לובשת את מה שהיא רוצה, אז זה הדבר הנכון (בעיני) ללבוש, ואיך יכולה להיות "טעות" בזה?

אפרת_ח

New member
זאת בדיוק הבעיה שיש לאשה ולא לגבר

לגברים בבנק יש "מדים" ולנשים אין. מדים הם מצד אחד מגבילים, אבל מצד שני לא-בעייתיים.

למעלה