סיפור מדור לדור

perhay

New member
סיפור מדור לדור

שבת שלום חברים! הצטרפתי לפורום בינלאומי של ספרות ילדים, וזכיתי להכיר אישה מיוחדת מפורטו ריקו, שנחשבת אחת מסופרות הילדים הבכירות בארצה. שמה Georgina Lazaro באחד המסרים היא כתבה קטע מאד יפה על סבה, שרציתי לחלוק איתכם: "סבי היה מושיב אותי על ידו על כורסתו של עץ וקש והיה מספר לי מתוך התנ"ך הסיפור של תיבת נוח. תמיד לפני הסיפור הוא היה אומר לי שבילדותו, סבא שלו סיפר לו את אותו סיפור בזמן שגלגל טבק, וכשהוא סיפר לי, גם הוא עשה תנועות דמיוניות של גלגול טבק. גם היום, כשאני נזכר בו, אני יכולה לראות את העיניים העמוקות של סבא פפה Pepe, חיוכו המתוק והשובב וידיו המקומטות והרועדות שגלגלו את הטבק הדמיוני מבלי לעצור עד שסיים את הסיפור. תמיד סיפרתי את הסיפור הזה באותו אופן כמחווה לסבי. אני זוכרת את סבי כפי שאני חושבת שהוא זכר את סבו כשסיפר לו את הסיפור ואולי כפי שילדי יזכרו אותי כשיספרו לילדיהם. ההסטוריה חוזרת כחלום והעבר והעתיד מתחבקים. אינני יכולה לדמיין סדרה יותר יפה של קולות, מילים, מבטים והבעות".

מעניין - איך שמרו המספרים

מדור לדור גם את התנועות שליוו את הסיפור, בלי שיהיה להן קשר לתכנו אלא לאקט הסיפורי וראו בו חלק מן המסירה של הסיפור. תודה לך

נמצק

New member
כי, לדעתי, הסיפור היה טקס

כמו שלהיות מכשף לא כל אחד היה יכול, ולהיות משרת אצל האל לא כל אחד היה יכול כך גם מספר - לא כל מי שידע לדבר הפך למספר. היה בזה משהו צאגי, משהו מיסטי. לקחת אנשים ולהעביר להם חוויה זה מעשה מיסטי. וכמו בכל מיסטיקה - צריך טקסים. צריך תנועות מיוחדות. לעתים מונוטוניות וחוזרות על עצמן ולעתים וירטואוזיות ומקוריות.והחילה לוותה בתנועה. כך אני חושב.

כן בהחלט

התנועות הטקסיות הללו הן חלק מן העניין. מה שמצא חן בעיני היא העובדה ששני הדורות הבאים של המספרים זיהו את תנועת גלגול הטבק כתנועה העמוקה של הסיפור. יום טוב

perhay

New member
../images/Emo9.gif שמחתי לשתף אותכם

שמחתי גם שהסופרת אשרה לי לתרגם את דבריה ולפרסמם בפורום שלנו.

סיפור מדור לדור.יפה../images/Emo13.gif

היי הרעיון שלך להצטרף לפורום כזה הוא נפלא.בטח שתיהני ממנו. והסיפור הוא כל כך כנה ואמיתי.יפה. תודה. חן חן פרי גן העדן

למעלה