סיפור לשבת =]

גם אם התיאורים נכונים

(למרות שאני ממש לא חוויתי את הדברים האלה בעולם הישיבות, אני מאמין לך שבתקופה ובסביבה שלך היו מקרים רבים כאלה), לא ברור לי הקטע לתאר את זה כמייצג את ציבור בחורי הישיבות. אתה רוצה להגיד לי שלהערכתך רוב בחורי הישיבות יוכלו להזדהות עם הסיפור הזה?

לא יודע

יצאתי לפני שנה וחצי ככה שאני מהדור האחרון של עולם הישיבות ולא יצא לי להתקל בתופעות שאתה מדבר עליהם.
כשהיו מחשבים ניידים או אמצעי צפייה אסורים בישיבה הם שימשו בעיקר לצפייה בסרטי אקשן (מה שבטוח זה שלבחורי ישיבה יש טעם גרוע בסרטים) וכשהיו קטעים של עירום או מין היינו מגחחים במבוכה ובמקרים קיצוניים מעבירים הלאה. גם בעניין האינטרנט קפה ששמו רץ לפניו אני לא בטוח. בתקופה שלפני היציאה הלכתי הרבה למקום עם שירותי אינטרנט (שם נחשפתי למידע על יוצאים) ובאמת היו שם המון בחורי ישיבות, אבל למעט כמה שבבניקים שפעם נכנסו מצחקקים כדי לראות פורנו(והעיפו אותם משם), כל הבחורים הגיעו כדי לצפות בסרטים, סדרות או משחקי ספורט או סתם לתחזק חשבון פייסבוק אסור.

בתגובה לדבריך וגם למילטון

אתם מוזמנים איתי למקומות שכאלו בהם באופן רשמי קיימת צפיה בפורנו ובטח שלא העיפו אף אחד על כך.
גם שמרו בקנאיות על פרטיות הבחורים כשכתבים רצו לצלם במקום.
בתקופתי אני זוכר שבתחילה אפילו היו על המחשבים סרטי פורנו בתיקיות לצד סרטי האקשן, אח"כ הם נבהלו מהבחינה המשפטית והורידו.
אתה מוזמן גם לשבת עם בעה"ב הרוסי שיספר לך שלל סיפורים יותר טוב ממני...

ולשאלתך מילטון, האם זה משקף את כלל אוכלוסיית בחורי הישיבות? וודאי שלא. הרוב שוהים בישיבה ובזמנם החופשי בורחים לשחק כדורגל.
אבל זו נקודת מבט מהזוית שלי (כמובן ראטרואקטיבית מהיום) מה עובר על בחור ישיבה שנחשף למין ועל הסיטואציות שנוצרות בעקבות המניעה ממיניות לצד התאבון הטבעי.
הערת אגב, עקב השינויים הטכנולוגים בימינו (אייפון, מחשבים ניידים זולים) ירד הצורך במקומות מהסוג הנ"ל. הזכרתי את זה גם בפוסט.

זה מה שהפריע לי

מי שיקרא את הפוסט בלי ההבהרה שלך, יקבל את הרושם שזה תיאור של העובר על בחור ישיבה ממוצע, ואם גם אתה מכיר בכך שזה לא המצב, הרי שיצרת רושם מוטעה בעיני הקוראים.

אותי זה לא מטריד.

אני לא מנסה לעשות לישיבות מצג שווא מצד אחד. ולא לייחצן אותם מצד שני. (הם עושים את זה לא רע).
אני רק מספר ורק מהצד שלי.

וגם אני חושב שצריך להיות טיפש בשביל לחשוב שזה תאור של כל בחור ישיבה (ולו רק כי אז היית צריך עשרות אינטרנט קפה שמכילים מאות תאים כל אחד....)

ובנוסף, אם כבר אז אציין..

פגשתי במקומות אלו בחורים מכל גווני הקשת. ומכל סוגי הישיבות.
דוסים, "פתוחים", מודרנים, "צדיקים". חסידים ליטאים וספרדים.

אבל. כמובן שמכל הישיבות, ולא "כל הישיבות". ושוב, בדיוק כמו שסיפרתי בפוסט, לא פחות וגם לא יותר.

אני האחרון שיהיה מוטרד מתדמית עולם הישיבות

סתם מפריע לי לראות טקסט שמעביר מסר מסוים (גם אם לא במילים מפורשות), בעוד למעשה הוא לא מתכוון לעשות זאת.

לגבי המשפט האחרון - אתה טועה. מספיק להיות חילוני ממוצע שכל עולם הישיבות זר לו בטירוף, והוא יכול להאמין להרבה דברים בקלות, בלי שיהיו לו כלים להעריך את הסבירות שלהם.

תודה על הביקורת בכל אופן

אקח זאת לתשומת ליבי. למרות שככותב אופן כללי אני חושב שיש איזה גבול עד כמה אני צריך לחשוב מה אחרים חושבים כשהם קוראים.
העיקרון שלי הוא שאני בסגנון הכתיבה שלי אשאף לדיוק ולא לסילוף.

שבת שלום =]

לא מתווכח לרגע

אתה לא היחיד שממנו שמעתי סיפורים כאלה, ככה שאני מעריך שהם נכונים. רק אומר שמעולם לא יצא לי לחזות בדברים כאלה ותאמין לי שהייתי בצד השובב של הישיבה. יכול להיות שיש הבדל באיזה איזור של עולם הישיבות מדובר

כשאני הייתי בישיבה

האינטרנט ואפילו המחשב עוד היו בחיתוליהם
ורק ליחידי סגולה היה איזה מחשב 486
אבל הסיפורים רצו כל הזמן
(פלוני נתפס עושה מעשה... וכו')
ואפילו איתי ניסו להתחיל פעם,
אז סביר להניח שחלק מהסיפורים נכונים.

פוסט חמוד, היום הכל פשוט יותר

מחשב נייד, dvd נייד, אינטרנט אלחוטי, מודם אלחוטי, אייפון, אייפד,
חשמל זורם בכפות ידיך אהוב אותי חלש.

החשיפה של בחורי ישיבות לפורנו ולתכני מדיה עלתה במאות ואלפי אחוזים בעשר השנים האחרונות.
נו, אז למה שיהיו חילונים, יש להם הכל בישיבה.

למעלה