סיפור [ללא שם עדיין]
"חכי לי ... אגיע עוד 10 דקות... אאסוף אותך..." סוף ההודעה. סוגרת את הנייד מצמידה אותו אל לבי, הכי קרוב שאפשר, מעבירה מקצת הסערה המתחוללת בקרבי אל ההודעה הלקונית, שעושה דרכה ברגעים אלו ממש. היום... אקח אותה... אחצה עוד גבול. לבי יוצא אליה, נפשי לא יודעת מנוח. לא חושבת על המחיר שעלולה לשלם. חושבת בנאיביות שאולה מעולמות נעורים שאינם נחלתה, שהכול יהיה בסדר...והכול לטובה... מהו הדבר שהכריע את הכף בסופו של דבר...עומדת מהורהרת, לא כל כך יציבה, מעוצמת ההתרגשות שאחזה בה מעצם המחשבה. נוגעת בשפתיה... מחליקה עד הצוואר... נזכרת בפרנצ´סקה - סיפור של החמצה. מה מצאה בדמות עוד בטרם ידעה שהיא עתידה להיכנס לנעליה כל-כך... ממהרת לסיים את ענייני היום מפנה את ליבה לעולם האחר שבחייה. "שימו לב בשבוע הבא מבחן תחזרו על עמ´ 12-136, כל החומר משנה שעברה, כל החומר מהמחברת וכמובן שימו לב לשאלות שבבחנים ובמבחנים שעשיתם עד כה..." נשמע קולה הרם של רותי. אני סוקרת במבט את המורה לכימיה , נסחפת וכל כך אנרגטית, ממבט ראשון אפשר לחשוב שהיא מטורפת. מתרוצצת בשיעור מצד לצד, מנסה להגיע לכל תלמיד ותלמיד. לא תמיד מרוכזת במה שמנסה ללמד ולהסביר, לעיתים אני תוהה לאן מפליגה עם מחשבותיה. אני כעת, מפליגה, לאותה פעם בה הבטחתי לך שאתמחה בכימיה בתיכון רק כדי שאוכל לרקוח לנו שיקוי שיאפשר את קיומנו בעולם הזה... נזכרת כמה צחקנו אז... את ממרום 39 שנותייך, כהגדרתך , כמה הן לא משמעותיות עבורי. מי היה מאמין שגילוי הלב בו התייסרתי לפני שנה יוביל ל... רעד על השולחן, הקפיץ אותי, ועצר את פרץ הנוסטלגיה שאחז בי היא?! תאסוף אותי?! כלא מאמינה קראתי שוב ושוב את התוכן שעל צג הנייד... לבי איים להשתתק חרף ההפרעות החמורות בקצב לנוכח ההודעה הכתובה. לא, אני לא טועה. מה אני עושה??? הערכת מצב קצרה... גיבוש אסטרטגיה... תירוץ כאבי הבטן לא יעבוד הפעם, עקב שימוש מופרז. פעילות מועצת תלמידים לא באה בחשבון כי עוד לא נבחרתי... אוףף אני צריכה לחשוב מהר... 10 דקות, כבר בזבזתי 70 שניות על מחשבות סרק והתרגשויות. רגע- התיק- מי? מי? מי? שוב הערכת מצב... אני כותבת לאלינה על השולחן- קחי את התיק אלייך אתקשר להסביר אחר כך... היא מביטה לתוך עיניי כמנסה להבין, כמחכה לתשובות, וכשרואה שאין בכוונתי להסביר לה כעת, מנענעת ראשה לחיוב. עדיין נוברת במוחי, שוב שום תירוץ לא עולה!!! נותרו לי עוד 7 דקות- מה אעשה??? אני קוראת את ההודעה שוב : חכי לי... אגיע עוד 10 דקות... אאסוף אותך... המחשבות מתרוקנות אין שאלות של למה ומדוע זהו פשוט היא תאסוף ואם לבי מבשר לי נכון אז היום לראשונה... נו.....אני חייבת לצאת, מה אומר לרותי? מרימה את היד...מה שיצא... "רותי" מנסה להסב את תשומת ליבה, בעוד היא נמצאת באמצע הטירוף שלה... "רות!!!", מרימה מעט את הקול, מקווה שהפעם תשמע אותי, תמיד היו לה מעט בעיות בשמיעה, והקול החלש שלי, לא הועיל לעניין "רותי!!!" הפעם, כבר ממש צועקת, היא מפנה את ראשה לכיווני, "אבא שלי צריך להגיע עכשיו, אני צריכה לצאת אליו אל השער..." אלינה נועצת בי מבט מופתע אך מייד מתעשתת. הייתי בטוחה שנשמעתי משכנעת למרות שלחיי להטו. שיקרתי- לאחרונה אני מרבה לשקר, למרות שאני כל כך לא אוהבת את זה, אך מה יכולתי לומר לה, שאהובתי ממתינה לי בפתח...? חיוך גדול החזירה לי רותי משתהא קמעא, אף פעם אני לא יודעת למה לצפות ממנה. זה לא היה סוד שהיא אהבה אותי מאוד... טוב... ציונים גבוהים,הבנה מהירה,נימוסים, זן נדיר- הן קוראות לי... גאון... אוף כמה שאני לא אוהבת שקוראים לי כך. רק לה, לאהובתי- מותר. היא זה משהו אחר, היא אומרת לי "גאון קטן שלי" וזה נשמע כל-כך אחרת, מלא רוך ואהבה, מלא אותה, מלא אותנו. כמה מרגש אותי לחשוב שעוד מעט שתינו... ודווקא עכשיו יש לה זמן למשחקים!!! אוף אוף "תראי חמודה, כשאבא שלך יגיע למזכירות, יקראו לך, חבל שתפסידי את החזרה למבחן." כמה זמן נשאר לי, מביטה על הנייד - עוד דקותיים. יודעת שאסור לי לאחר, אסור לי לאפשר לה לחכות אפילו דקה, כי אז... כל הייסורים יחלחלו בה... ההגיון יתחיל לעבוד... ואז... הכול ירד לטמיון. כעת, היא שבויה של הרגש המפעם בתוכה וכך חשוב שאמצא אותה רכה, נכנעת, מתבוננת בי בעיניים כלות, בדיוק כמו לפני שבוע, משחררת אגרופיה הקמוצים מרפה, אט אט, מגששת דרכה אליי באצבעות רוטטות... אלא שאז כוח גדול עצר הכול ואמר את דברו. אז...בקול נשבר אמרת לי "אסור לי להגיד לך שאני רוצה אותך, את לעולם לא תדעי עד כמה..." ואני, שרציתי לעטוף, לנחם, לאהוב, לא יכולתי מתוך אהבתי. פחדתי שתיבהלי, כי כבר הרבה זמן את מבוהלת. בעיקר מעצמך- - מהרגשות המתפרצים בקרבך, ללא הכנה מוקדמת, מהעוצמות של הגילויים. מהנבטים של הזרעים שהיו מונחים שם כבר הרבה, הרבה זמן, ויום אחד פרחו ללא התראה בדמותי. לחשוב עליי כצמח הנובט בך, רק את מסוגלת כך לאהוב... כמה מושלמת את, כמה מזל יש לי שאת, מכל האנשים בעולם, את היא זו שהתאהבה בי. "אבל... רותי..." ניסיתי שוב את מזלי "...אני רק אמסור לשומר משהו לאבא שלי, אני לא צריכה אותו, זה לא ייקח הרבה זמן, מבטיחה." ניסיתי לגייס את החיוך הכי מתוק שלי, "הנה פנקס הצ´קים.." הנפתי את הארנק כדי לשוות לעניין אמינות יתירה, מתפללת בתוכי- הלוואי שתאמין לי...!!- יש לי רק עוד דקה! רק שלא תברח אהובתי, רק שלא תברח. פרי ביכורים, ללא שם, הצעות תתקבלנה בברכה, וכן הערות, הארות וכיוצב' יכול להיות המשך ?!