סיפור לילד

blablabla34

New member
סיפור לילד

שלום ,
מחפשת בנרות סיפור או משל לילד בן 7 על כך כי הלמידה מתרחשת כל הזמן ומכל דבר (יהיה זה מן העצים, או מבני אדם, או מהים), והכל בידי הלומד ולא המלמד.
אשמח לכל הפנייה.
תודה.

מנסה לעזור לך

כתבת "הלמידה מתרחשת כל הזמן ומכל דבר (יהיה זה מן העצים, או מבני אדם, או מהים), והכל בידי הלומד ולא המלמד."
כלומר, זה מה שהיית רוצה שהסיפור יעזור לך להסביר לילד. זו תשובה למשהו.
תוכלי בבקשה לנסח עבורנו את השאלה? את הסיבה שבגללה את רוצה להסביר לו את ההסבר הזה?
בברכה,

blablabla34

New member
מנסה להבהיר

קודם, תודה על הנסיון לעזור.
הכוונה היא לסיפור שיתפקד כמשל לכך שאין צורך ללכת לאנשהו כדי ללמוד משהו. כלומר, אינך הולך לבית ספר, למשל, כדי ללמוד לקרוא או כל דבר אחר. וגם, אינך זקוק למורה כדי ללמוד. הדגש הוא על תלמיד ולא על המלמד (למשל, אני יכולה לנסות ללמד משהו, אבל אם הלומד אינו מוכן או פתוח ללמידה, לא ילמד ממני. ולהיפך - אם הלומד מעוניין ללמוד, הוא יהפוך הכל וימצא דרך ללמוד, גם אם אין מורה מוגדר לפניו). אתה לומד בכל מקום, בכל שעה ומכל דבר. אם אתה רק קשוב לכך. הלמידה פשוט שם.
לא הייתי מתייחסת לכך כאל הסבר, כי אנחנו חיים את זה ביומיום. יותר כאל סיפור מאוסף הסיפורים שאנחנו מספרים.
מקווה שזה ברור עכשיו קצת יותר.
תודה ולילה טוב...

ברור קצת יותר

ומה שבמיוחד ברור לי (וייתכן שאני טועה אז תקני אותי) את מחפשת סיפור שיעזור להתניע אצל אותו ילד מוטיבציה ללמידה - מתוך עצמו.
אם אני לא טועה, יעזור אם תעני על עוד שאלה אחת: איזה עניין מעורר אצל הילד הספציפי הזה השתאות? מה מרתק אותו? איזה עניין גורם לו לצאת מגדרו ולרצות לקחת חלק, לדעת יותר, להתנסות? איזו פעילות, אם הוא לוקח בה חלק, יוצרת אצלו סיפוק בלתי רגיל?

אני שואלת מפני שלא סתם אינך מוצאת סיפור העונה על התיאור בתשובה שלך לשאלתי הקודמת. יש הרבה סיפורים על למידה, הם לא עונים על כל מה שרשמת כי יש בתוך מה שרשמת נושאים מנושאים שונים הקשורים לעולם הלמידה וכל סיפור מכוון בדרך-כלל לתמה אחת, לנושא אחד.

ייתכן ולא תרצי לענות על שאלותיי (מה שבסדר לי גמור לי) ולכן אשלח אותך לסיפור טוב. מצד שני, אם תרצי לענות, ייתכן ותהיה לי הצעה טובה יותר. היכנסי לקישור הזה ותמצאי ספר באנגלית. חפשי בתוכן העניינים את The Magic Brush ולכי לשם. שם נמצא הסיפור עליו אני ממליצה. אין לי תרגום כתוב למרות שאני מספרת את הסיפור הזה הרבה.

בברכה,

dagmluach2

New member
סיפור על השרדות. (לילדים גדולים), אולי לא יתאים לילד בן 7.

בזמן שירותי הצבאי, עברתי קורס רציני ויסודי בהשרדות בודדים בשטח עויין. עברו מאז שנים. כשנולדו ילדי והגיעו לגיל 8, או 10, החלטתי להעביר אותם קורס דומה, במהדורה אזרחית ולילדים. היינו יוצאים בערב חשוך של חורף קר וגשום, רכובים על אופניים. נסענו לכיוון השדות החקלאיים של רמת השרון. היינו חוצים שם נחל קטן ובוצי. כל אחד מרים את אופניו על שיכמו. לאחר החציה היינו רוכבים עוד קצת עד עצי האקליפטוס הענקיים. היינו מוצאים מחסה מהגשם בביקתה ששימשה את עובדי השדה. אז הייתי מציג להם את תסריט המבצע: אני פצוע ברגל ולא יכול להמשיך וללכת. הבת הגדולה יותר, תחזור הבייתה ותזעיק את אמא נחגר לעזרה. שני הילדים הקטנים יותר, יאספו ענפים קטנים ויבשים בלבד. ידליקו מדורה קטנה. יבשלו סיר אורז עם מי גשם ויצלו נקניקיות על האש. (הענפים חייבים להיות יבשים כדי שידלקו בקלות וכדי שלא יצא עשן רב שיביא לגילוי הקבוצה ע''י האויב). כשתגיע העזרה, נאכל כולנו מהאוכל נכבה את האש ונחזור הבייתה. עלינו לטשטש את העקבות ולשמור על השקט, כי אנחנו שורדים בשטח האויב. המשחק היה מרתק את הילדים. הם שיתפו פעולה ברצון והזדהו עם התפקידים....בימי הקייץ היינו נערכים לתסריט אחר. המשחקים האלה השאירו רושם אדיר על הילדים. עברו עוד כמה שנים (20). לכל ילד יצא ליישם את מה שלמד מאביו הזקן והמטורף. הבת הגדולה נהייתה דוקטורית ידועה. טיילה שנים ביערות אפריקה ודרום אמריקה. הבן האמצעי נהייה אנימטור וכותב תסריטים והבת הקטנה נהייתה שפית במסעדה ידועה. נחגר אישתי נשארה לצידי, מוכנה לעזור....ואני נהייתי מספר סיפורים.

למעלה