סיפור לחג

kung fu

New member
סיפור לחג ../images/Emo6.gif

נניח שמישהו (נקרא לו סמי) קיבל חינוך מהבית, שלהיות בריא זה אומר לאכול רק ירקות, ולאכול לחם ופסטות זה לא בריא לפי החינוך שהוא קיבל, זה משמין, זה לא בסדר, זה לא טוב...וכדומה. יופי. הוא ועוד מישהו (נקרא לו נחמן) הולכים לאכול במסעדה. נחמן מזמין פסטה, לחם גדול ועוד כמה דברים. סמי מזמין סלט ירקות ואורז. סמי מעיר לנחמן שהוא אוכל יותר מידי / מזמין יותר מידי / לחם זה משמין / פסטה זה לא בריא וכדומה. הוא מבאס אותו, כי נחמן מסתמך על דעות של אחרים ומעצב את עצמו לפיהם. סמי הכניס לנחמן רעל רגשי שקשור אל סמי בלבד!!!!!! נחמן הסכים לקבל את הרעל הרגשי הזה כי הוא מסתמך על דעותיהם של אחרים, ולוקח באופן אישי מה שאומרים לו. אבל כל מה שסמי אמר קשור רק אליו!!! אם נחמן היה יושב עם מישהו אחר למשל, סביר להניח שהוא לא היה שומע את ההערות האלו ממנו למשל.
יופי. עכשיו סמי הולך עם נחמן לסרט, ונחמן מספר לסמי שהוא התחיל ללמוד לשחק קריקט. סמי מתלהב איזה שאקל נחמן, איך הוא גם היה רוצה ללמוד קריקט. הוא מחמיא לנחמן איזה אדם ייחודי, ואיזה נחוש הוא, כאשר הוא רוצה משהו. יופי. סמי רצה תמיד לשחק קריקט. קריקט בסולם הערכים שלו נחשב מאד. זה קשור אליו!! הוא נותן לנחמן מחמאות כי הוא מעריך קריקט. אם נחמן היה אומר לו שהוא התחיל לשחק כדורגל בקבוצת כדורגל, אולי הוא יגיד לו- "כדורגל?? זה משחק לערסים. מה פתאום כדורגל??? מה אתה מבזבז את הזמן שלך על כדורגל? מה אתה דפוק???? מה יש לך???? נחמן, תקשיב לי. תשקיע בלימודים, תשקיע בשחייה. אבל כדורגל?? זה לא יעזור לך!!! זה סתם. זה ממש סתם!" זה מה שקורה כאשר אנו מסתמכים על דעות של אחרים על מנת לבנות את עצמנו. אם הדעה של מישהו עלינו היא שלילית בהקשר מסוים - ואנו לוקחים זאת באופן אישי, אנו לוקחים את הרעל הרגשי שלהם!!!!!! לכל אדם יש דעות שנובעות בגלל חינוך, ערכים ועוד שהוא קיבל. אז אנו רוצים לבסס את עצמנו על פי מה שאחרים ספגו כל חייהם? מי אמר שהם צודקים? זה קשור אליהם בלבד. ואנו רוצים לבסס את עצמנו על פי מחמאות של אחרים?? אנו נהיה תלויים במחמאות של אחרים.
באהבה ובברכת חג שמח

keoser

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif :)

ממליץ להוסיף למאמרים! :) תודה :)

WOW ממש ממש ברור...

דיברתי עם חברה שלי בחג על הדעות/פדבקים של הסביבה ועל איך זה משפיע. תוך כדי שיחה איתה הגעתי לנקודת פחד אצלי שהיתה חבויה מאוד עמוק ולא היתי בכלל מודעת אליו, כל כך שמחתי שזה עלה, שמתי לב שזה פחד בלתי רציונאלי שנמצא אצלי בראש ומעכב אותי מלהתקדם. עכשיו שאני מודעת אני מתמירה אותו באהבה

L i z a r d

New member
היי מיכל

יש משהו שאני לא מבין. כל זה כמובן מאוד נכון, אבל... ברגע שיש למישהו עוצמה, שהוא קצת מתייצב אנרגטית ומתחזק, זה פשוט לא מעניין אותו. הוא לא חושב "אני לא לוקח אישית" או "אני לא מקבל רעל רגשי/דעות/אמונות של אחרים", פשוט באופן טבעי הוא יוצא מהמשחק הזה ואין לו סיבה להתעסק עם זה. אז למה ללכת בדרך ההפוכה? בשביל בנאדם שאין לו עוצמה ושהוא נמצא במצב של תלות אנרגטית בחברה, זה נראה לי מין מאבק סיזיפי כזה. ז"א, זה יכול לעבוד, אבל זה נראה לי פשוט יותר קשה אם לא מחפשים קודם אלטנטיבה.

kung fu

New member
אני לא יודעת למה אתה מתכוון ../images/Emo13.gif

אז איני יודעת להגיב על הודעתך...

kung fu

New member
חה חה ../images/Emo6.gif

- אני לא מבינה את הקשר בתי שתי הפיסקאות שכתבת (שתי הפיסקאות בהודעה המקורית שרשמת אלי בתגובה. ההודעה הראשונה שלך אלי). - מה זאת הדרך ההפוכה? - למה "בנאדם שאין לו עוצמה ושהוא נמצא במצב של תלות אנרגטית בחברה", יהיה לו "מין מאבק סיזיפי" לא לקחת אישית? - ומה היא האלטרנטיבה? או שלא אמרת מה האלטרנטיבה...

למעלה