סיפור לא קל

marceloros

Member
מנהל
סיפור לא קל

אז מי שלא מעוניין לדון בסיכוני סקי יפרוש עכשיו.

הבחור וגולש שמנסה להנחית חללית על הירח, כתבה על הסיפור.

מישהו יודע על התאונה שלו יותר פרטים?
נשמע בורדיסט באופפיסט שעלה על אבן ונחת על השנייה.
הקטע הזה בדקה 5:50 לערך.
לא בידיוק מפרטים.
צפיתי שוב וכן רואים בורד, ואבנים אין על המסלול...

YoniS007

New member
ברור שיש סיכונים

אבל לדעתי מי שגולש בצורה אחראית על מסלולים מוכרים יכול גם ליהנות וגם לשמור על הסיכון בתחומי הסביר.

marceloros

Member
מנהל
מסכים ב-300%

לכן כל פעם שאי שומע על פצוע סקי, ובטח ברמה הזו - חשוב לי מאוד להבין מה קרה.
כל מה שמחוץ למסלול פחות רלוונטי לי, לשם אגיע בלי נדר רק עם מדריך.
פציעות במסלול ראיתי לייב קורה אפילו קשה, בסדר, זהירות עם מיסיונות קפיצה.

זהו, לא גולש יותר בורד בלי מגן גב

סנובורד הרבה יותר מועד לפגיעות גב מסקי.

skiforce

New member
לא שזה מונע במאה אחוז, אבל לכן אני גולש עם תיק

נשמע סיפור ממש זוועה. אני ברמתי בגלישה, יש לי עוד מספיק מה לחוות על המסלולים בכל מיני אתרים, לפני שאני מסתכן באוף פיסט.

חוץ מזה, כל הקטע הזה של "פאודר זה שלג עמוק, כמו ענן" וכל זה - זה מאוד מטעה. כי יש בו סיכונים משלו. למשל קרה לי - במסלול - שנפלתי, מגלש אחד התנתק ואחד לא. המגף התחפר במכה אחת בשלג די עמוק ונתקע שם, כאשר כל יתר הגוף המשיך להידרדר. היה שם פוטנציאל לכל מיני סיבובי מפרק מאוד לא נעימים. היה לי מזל/"השגחה פרטית". עד היום מצמרר אותי כשאני נזכר בזה.

גם גולשים אולימפיים אוכלים אותה מהדבר הזה. אלופת העולם לינדזי ווהן עברה את אחת הפציעות הכי קשות שלה בתחרות דאונהיל, כשנחתה מאחת הקפיצות בשלג רך, וזה גרם למגלשיים לאבד אחיזה והיא דפקה התרסקות קשה.

marceloros

Member
מנהל
השאלה אם יש לך שמיכה בתיק

כי גו פרו וכאלה לא נעים כשמנסים להוציא אותם מהגוף

שום דבר לא 100% אבל במאמר מוסגר תיק הרבה יותר גרוע מכלום

א. כי הוא כשלעצמו לא מגן.
ב. כי הוא לא מקובע למקום
ג. כי גם אם אתה נופל על משהו שטוח, עצמים קשים בתיק הופכים למפגעים
ד. תיק גב לא בטיחותי על chairlift.

skiforce

New member
צודק, הוא יותר גרוע אם אין חציצה של ריפוד לגב

יפה מרסלו, אתה שולט בחומר!
בוס, אני מביא איתי מהארץ כל מיני סוגים של פלסטיק מוקצף קשיח שיספגו מפגעים, ומצמיד אותם לגב התיק מבפנים. ואז בחלק החיצוני יותר שם את הבקבוק מים, גו פרו טלפון וכו'. ובד"כ, כפי שציינתי, מעדיף לחבר הגו פרו למקל גם כשאני לא מצלם, שיהיה מוחזק שם במקום בתיק. יום אחד יהיה לי נושא כלים צמוד, ואז אגלוש בלי תיק, איזה כיף יהיה.
אז לסעיפים שציינת:
א. כשלעצמו לא מגן, לכן מוסיף לו הגנה מותאמת אישית: ריפוד לגב.
ב. לא מקובע למקום: כלומר לגב? נכון, אולי לא כמו מגן ייעודי. אבל יש רצועת חזה ומותן.
ג. ראה סעיף א' - יש ריפוד.
ד. במעלית כיסא אני מניח את התיק על ברכיי, כפי שכתוב בשלטים. כשאין שלט, לפעמים אני לא מוריד, כיוון שהתיק מאוד שטוח ולא יוצר פער גדול בין הגב לכיסא. עד היום לא נזפו בי על זה (אני ילד טוב).

ראיתי כל מיני תיקים קטנים ייעודיים לרוכבי אופניים, עם שלוקר מובנה בפנים. זה די נחמד ואני חושב אולי לשדרג לדבר כזה. ראיתי כמה וכמה גולשים שעושים כך.

ושוב חוזר ומדגיש: לא יוצא לאוף פיסט "של ממש"! רק ככה שעשועים בשוליים לפעמים.

אז ככה

לא יודע לומר לך אם ההגנות שלך שוות משהו או לא. מאחל לך גם שלא תגלה. מה זה פלסטיק מוקצף? קלקר כזה? לדעתי זה רך מדי. אולי הוא טוב לספוג קצת מהאנרגיה של החבטה אבל עצמים יותר קשים יעברו דרכו. אם תסתכל פעם על השיריון גב הייעודי בחנות סקי, תראה שהוא עשוי מפלסטיק קשיח מאד. הרבה יותר קשיח מהקסדה למשל.

לגבי אוף פיסט זה לא משנה אם אתה מטר מהמסלול. אם זה לא שטח מיושר ושעברו עליו בוחנים מאד מיומנים לוודא שכיסוי השלג ראוי, אז יש סכנה. אולי החילוץ יותר קל אבל הסכנה אותה סכנה. ואני אומר את זה כאחד שלא מהסס "לחתוך עמוק בתוך היער". אבל אני לא משלה את עצמי שאם אני אשמור על קשר עין עם המסלול אז אני בטוח. מספיק להזכיר אחד שומאכר...

מה שכן, בסקי מעולם לא נפלתי על הגב. בסנובורד זה קורה לי כל הזמן. אז הסנובורד יותר מסוכן לגב, לצוואר, למפרקי כפות הידיים, לעצמות הזרוע, ופריקות כתף. הסקי יותר מסוכן לפלג גוף תחתון שכולו מועד לפורענות. שניהם מסוכנים להערכתי באותה מידה לפגיעות ראש.

תוספת:
יש שתי בעיות עם תיקים במעליות. הראשונה שאם אתה איתו על הגב, הוא מרחיק אותך מהמשענת ואתה פחות שוקע במושב. הבעייה השנייה, שבירידה מהכסא, רצועות או אבזמים שלו יכולות להתפס בכל מיני חלקים של הכסא או המוט ולגרור אותך. לכן אם התיק על הברכיי אתה פשוט עוזב. אם הוא על הגב והמפעיל לא עוצר עצירת חירום את את המעלית, אז התיק יכול בקלות לגרור אותך. מאד לא נעים

נועם ח

New member
מה הבעיה להוריד רגע את התיק ולשים על הברכיים

אני תמיד עושה את זה למרות שיש לי תיק של רוכבי אופניים (עם שלוקר).
זה גם מגן מהרוחות.
&nbsp
מה שכן, רצועות כבר נתפסו לי בכסא ועיקבו אותי בירידה. מה שנתפס לי לגמרי היה מוט אחד של הסקי. המפעיל לא שם לב, אז עזבתי, גלשתי למטה עם מוט אחד, והוא חיכה לי שם אצל המפעיל השני.

I Gabe

New member
אני אישית בקושי מסתדר עם המקלות, נוטה להסתבך איתם במעלית כסא

להחזיק גם תיק בנוסף זה כבר גדול על הקואורדינציה שלי.

באיטליה דווקא נתפס לי מגלש במשענת הרגל של אחת המעליות. פעמיים. פעם הראשונה הייתה שם מפעילה מעצבנת שהתחילה לצרוח עלי באיטלקית מה שבטח לא עזר לי להשתחרר. פעם השנייה הייתי עם מדריך ששם לב ובעט לי חזק בסקי ושחרר אותו. מעלית די מפחידה דרך אגב שהתחנה העליונה שלה ממש על קצה מצוק עם נפילה של 30 מטר. אני לא נוטה לפחד גבהים אבל שם פחדתי כל פעם כשהתקרבנו לירידה מהמעלית והרמנו את המגן הזה מקדימה ולמעשה ריחפתי מעל המצוק רק על הכסא בלי שום דבר להחזיק.

Cמן רשום

New member
בוטפיטר בגרמניה סיפר לי שהעבודה שראשונה שלו

הייתה לגלוש מתחת לרכבל לאסוף מקלות, תיקים, קסדות, ואפילו מגלשים מתחת לרכבל.

skiforce

New member
מסכים עם השורה התחתונה: מיגון מקצועי מוסיף לבטיחות

בגדול הדיון הזה בהחלט מעלה את הסיכוי שאשקיע במיגון לגב. אם כי אני סקי ולא סנובורד. וגולש במסלול ולא אוף פיסט. ואתה צודק בדבריך שאין תחליף למיגון ייעודי. מעניין כמה זה עולה. ומעניין כמה גולשי סקי שגולשים שבוע/שבועיים בשנה, אמנם קונים לעצמם דבר כזה.
אני משתמש בלוח צהוב כזה, שמשתמשים בו בשביל לבודד בתים נגד רעש. הוא עבה, קל משקל, ויכול לספוג הרבה לחץ. בהזדמנות אעלה תמונה.

פעם נפלתי על הגב בסקי, אבל זה היה מטופש מאוד ומביך מאוד. ובכל זאת אספר בקיצור: איכשהו יצא ש"המשכתי" יותר מדי את אחת הפניות, ומצאתי את עצמי עם הפנים בכיוון הפוך, כלומר מסתכל לכיוון מעלה המסלול ולא המורד. בזמן שלקח לי לעכל את המצב המגוחך הזה, כבר החלקתי למטה, לאחור, ובגלל שלא היה לי טווין טיפ - פשוט נפלתי לאחור, על הגב, כשהראש לכיוון מורד המסלול. זה קרה כמעט בהילוך איטי, כשהיה לי ממש המווון זמן לחשוב לעצמי: "אוקי, מה שעומד לקרות עכשיו, זה שאני עומד ליפול הפוך, על הגב, וזה ממש אידיוטי"...
גם אז היה לי תיק, והיו כנראה מספיק דברים רכים בפנים כדי שלא ארגיש שום דבר. קמתי והמשכתי לגלוש.

בכל מקרה, אני חושב שאחת הסכנות בסקי, שאי אפשר בעצם להתגונן מפניה, זה פשוט שבירת מפרקת. לא יודע לכמה אנשים בהיסטוריה זה קרה, ואני לא מומחה בנושא, אבל לדעתי אם נופלים בזווית מספיק לא טובה עם הראש/הגב, לא יעזרו מיליון מיגוני גב או קסדות. אם אני זוכר נכון כך מצאה את מותה גולשת פארקים מקצועית בשם שרה בורק. עשתה קפיצות בחצי צינור ונחתה לא טוב, ז"ל. יש ביוטיוב סרט על הסיפור שלה.

Cמן רשום

New member
אני קניתי של Atomic ב 50€ במבצע במקום 70 מחיר רגיל

הוא מאוורר ומתכופף. כדאי מאד לקנות בחנות ולמדוד כי יש יותר נוחים ופחות נוחים. אולי זה עניין של התאמה לאנטומיה של כל אחד. יש גם יותר יקרים, ראיתי גם ב €150 שעשוי מחומרים קלים במיוחד. עד 100 יורו יש מבחר שאמור לספק כל אחד.

Cמן רשום

New member
חנות ספורט באינגולשטאט

בסתיו הופכת 90% לחנות סקי. בתחילת נובמבר יש מקימים אוהל בחוץ ושבוע של מכירות, בעיקר עודפים מהעונה הקודמת. לפעמים יש מציאות לא רעות.

eran_le

New member
כדאי מיגון גב אם גולשים סקי רק במסלול ובלי קפיצות?

אני מעדיף מיגון אם צריך, גם אם זה על חשבון נוחות. השאלה אם פגיעות גב מהסוג שקרה בסיפור המחריד הנ"ל קורות רק או בעיקר למי עושה קפיצות? יש סיבה לשים מיגון גב אם גולשים רק במסלול וללא קפיצות? טוב חוץ מזה שמגן כזה יכול להיות שימושי לי גם לאופניים...
הפוטנציאל הכי גדול לפציעה בסקי במסלול נראה לי סיבוב של הרגל עקב התנתקות/אי התנתקות מגלש. נגד זה אין ממש מיגון אני מניח...
&nbsp
אגב למי שעושה מזחלות שלג (דבר ממש חביב לעשות בערב בחופשה) - גם כדאי להיזהר מאוד מפגיעות ראש וגב, התנגשויות ו/או התהפכויות יכולות להיות מסוכנות

Cמן רשום

New member
יש פציעות גב גם על מסלולים

תחשוב למשל שנפלת, לא משנה מאיזה סיבה, והגולש מאחוריך לא מספיק לבלום או לעקוף ונכנס בך עם הסקי כשאתה שרוע על הקרקע. נכון שזה קצת מפריע מבחינת נוחות, אגב, לא נורא בכלל, בעיקר הרצועות כתפיים-חזה במקרה שלי, אבל לדעתי שווה את הטרחה. כדאי לחשוב על זה כמו על החגורות בטיחות באוטו. זה קצת מציק, ונראה מיותר... עד הפעם ההיא כשזה מציל לך את החיים. וגם אם בדיעבד אף פעם לא הזדקקת לו, עדיין הרווחת. רק תוודא שאתה קונה את אלה שבנויים בצורת שלבים שאפשא להתכופף איתם.

קשה לענות על זה

אם אפשר להיפצע, כן. אבל הסיכון הרבה יותר קטן כי אין הפתעות מתחת לשלג כמו אבנים, בולי עץ, גדרות ותמרורים. המיגון צריך להיות פרופורציונלי לרמת הסיכון אבל כמובן שכמה שיותר, עדיף. מצד שני באנו להנות אז תלוי גם כמה המיגון מפריע לך. יש גם כל מיני גופיות וטייטס עם כריות ג'לי שאמנם לא מגינות מפציעות חמורות אבל מפחיתות כאב בנפילות. יש מגיני ידיים, כתפיים וברכיים שמונעים שברים ופריקות. נגד סיבובי ברכיים בסקי מכיר מיגונים. אולי יש, לא נתקלתי. אבל חשוב מאד השרירים. אם יש לך שרירים חזקים הם מתנגדים לסיבוב הברך. כמה אפשר להסתדר עם מיגונים משתנה מאדם לאדם. למשל אני לא הסתדרתי אף פעם עם מגיני ברכיים שדי שימושיים דווקא בסנובורד.

למעלה