מסכים עם השורה התחתונה: מיגון מקצועי מוסיף לבטיחות
בגדול הדיון הזה בהחלט מעלה את הסיכוי שאשקיע במיגון לגב. אם כי אני סקי ולא סנובורד. וגולש במסלול ולא אוף פיסט. ואתה צודק בדבריך שאין תחליף למיגון ייעודי. מעניין כמה זה עולה. ומעניין כמה גולשי סקי שגולשים שבוע/שבועיים בשנה, אמנם קונים לעצמם דבר כזה.
אני משתמש בלוח צהוב כזה, שמשתמשים בו בשביל לבודד בתים נגד רעש. הוא עבה, קל משקל, ויכול לספוג הרבה לחץ. בהזדמנות אעלה תמונה.
פעם נפלתי על הגב בסקי, אבל זה היה מטופש מאוד ומביך מאוד. ובכל זאת אספר בקיצור: איכשהו יצא ש"המשכתי" יותר מדי את אחת הפניות, ומצאתי את עצמי עם הפנים בכיוון הפוך, כלומר מסתכל לכיוון מעלה המסלול ולא המורד. בזמן שלקח לי לעכל את המצב המגוחך הזה, כבר החלקתי למטה, לאחור, ובגלל שלא היה לי טווין טיפ - פשוט נפלתי לאחור, על הגב, כשהראש לכיוון מורד המסלול. זה קרה כמעט בהילוך איטי, כשהיה לי ממש המווון זמן לחשוב לעצמי: "אוקי, מה שעומד לקרות עכשיו, זה שאני עומד ליפול הפוך, על הגב, וזה ממש אידיוטי"...
גם אז היה לי תיק, והיו כנראה מספיק דברים רכים בפנים כדי שלא ארגיש שום דבר. קמתי והמשכתי לגלוש.
בכל מקרה, אני חושב שאחת הסכנות בסקי, שאי אפשר בעצם להתגונן מפניה, זה פשוט שבירת מפרקת. לא יודע לכמה אנשים בהיסטוריה זה קרה, ואני לא מומחה בנושא, אבל לדעתי אם נופלים בזווית מספיק לא טובה עם הראש/הגב, לא יעזרו מיליון מיגוני גב או קסדות. אם אני זוכר נכון כך מצאה את מותה גולשת פארקים מקצועית בשם שרה בורק. עשתה קפיצות בחצי צינור ונחתה לא טוב, ז"ל. יש ביוטיוב סרט על הסיפור שלה.