סיפור לא פשוט !

סיפור לא פשוט !

אני לא מאמין שאני מספר את זה אבל אני חייב שתעזרו לי. יש לי חבר ממש טוב שנקטעו לו 2 הרגליים (ממתחת לברך ומטה) כתוצאה מתאונת אימונים שהייתה לפני כחודש בגולני שבה נפצעו 21 חיילים (בוודאי שמעתם על כך). טיל R.P.G נורה ממטול בתוך חדר מידיו של המפקד חסר האחריות שהשתמש בנשק חי. חברי קיבל את הטיל ישירות לרגליו. אני והוא היינו חברים ממש קרובים כשהיינו קטנים למרות שלא למדנו לעולם באותה כיתה. ותמיד נהגנו לבלות יחד. נסענו פעם הוא עם המשפחה שלי ופעם אני עם המשפחה שלו. שיחקנו כדורסל באותה קבוצה, היינו מדברים המון על החיים על מכבי ת"א ועל כל מה שרק אפשר. היינו חברים שכל אחד יכול רק לחלום שיהיה כזה חבר. הוא התגייס שבוע לפניי ועם הזמן כבר דיברנו פחות מהרבה סיבות שרובם תלויות בשירות הצבאי. אך שמרנו על קשר מינימלי אבל הקשר לא נותק. כששמעתי על המקרה כמובן שהייתי בשוק ולא ידעתי איך לאכול את זה. הייתי אצלו יומיים לאחר המקרה ובמקום שנחזק אותו הוא חיזק אותנו שיהיה בסדר ושהוא יודע מה מחכה לו, השיקום והחיים הלא נוחים. שלשום הייתי אצלו שוב אבל הוא פשוט נראה לי במצב רוח קשה. רואים עליו שהוא ממש נבוך כשיש אצלו אנשים. שלא נעים לו או שמרחמים עליו, וזה לא ככה. לי אישית נורא קשה כי ברגילה האחרונה שלו הוא ביקש ממני לבוא לשחק איתו פעמיים כדורסל וסירבתי מסיבות שונות שבגללם לא יכולתי לבוא. אני פשוט לא יכול לחשוב שלא עשינו את מה שהוא הכי אהב ולא זכיתי לשחק איתו כדורסל בפעם האחרונה. אני שחקן בליגה ו 3 ימים אחרי המקרה היה לי משחק שהיינו צריכים לנצח והראש שלי לא היה במשחק ועיקר הטענות הופנו אליי שלא תרמתי למשחק. רק רציתי שתדעו שקשה לי להתמודד עם זה ואני אשמח לעצות מבעלי נסיון. אשרי האיש שזוכה להתברך בכזה חבר !!!

כמה שאני מכיר את הסיפורים האלה.

תקשיב גבר...נכון קשה לך לראות את החבר הכי טוב שלך במצבים כאלה. פתאום הכל אצלו השתנה.פתאום הוא צריך להתמודד עם מצבים שלא היו מוכרים לו אף פעם.וזה מאד מאד קשה וכואב.גם פיזית,וגם נפשית. אבל אין מה לעשות אלה החיים.פעם אתה למעלה ופעם אתה למטה.אבל תמיד טוב להישאר אופטימיים.אתה בוודאי יודע שיש משפט נפוץ שאומר: שאתה בצרה אתה יודע מי החברים שלך. וזה משפט מאד נכון.כי כשאתה במצבים כאלה תמיד יהיו כאלה שפתאום יעלמו.בטענות שאין להם זמן והם עסוקים וזה בולשיט. והחברים הבאמת טובים ישארו לצידך.ויהיו איתך לטוב ולרע. לכן אתה צריך להיות איתו עכשיו במיוחד ברגעים הקשים. ואל תאשים את עצמך למה לא שיחקת איתו כדורסל.כי אין מה לעשות לא בוכים על חלב שנשפך.עכשיו הוא צריך אותך יותר מכל. תהייה איתו,תעודד אותו.אל תתן לו להישבר תראה לו שאתה לעולם לא תנטוש אותו.ותמיד תהייה שם בשבילו.אין לי ספק שהמצב בחדש שנוצר קשה לשניכם. במיוחד לו.אבל כמו שציינתי אין מה לעשות.מתמודדים עם המצב כמו שהוא. ומנסים להנות מהחיים.ולחיות אותם כמו שצריך למרות כל הקשיים. ויש המון כאלה תאמין לי אני עברתי דברים מאד דומים לזה. ועכשיו המצב שלו מאד טרי.יהיו לו עוד המון משברים.והוא ישבר הרבה פעמים.זה קורה במצבים כאלה במיוחד.דווקא אתה צריך להיות איתו. ולהראות לו שלא סוף העולם.ושיש מצבים הרבה יותר גרועים.ושהוא יצא בנס למרות מה שקרה לו.הכי חשוב תהייה איתו תמיד.תעביר לו כוחות נפשיים. כי זה מה שהוא צריך בעיקר.אל תרחם עליו.תצעק שצריך.שיראה שאתה לא נשבר.ואתה רוצה לעזור לו לחזור לחיים נורמאליים עד כמה שאפשר. מקווה שיהיה לכם טוב...ותמסור לו החלמה מהירה... ואם אתה צריך עצה בכל דבר אל תהסס לפנות... לילה נפלא לך...

למעלה