סיפור כואב

יום החתונה יהיה מאוד ריגשי עבורך.

כי זו תחילתה של דרך נוספת בחייך. אני מקווה שיהיו איתך אנשים שאוהבים אותך ואנשים שאת אוהבת. מאחלת לך שפע אהבה ואושר בזוגיות. ותישארי איתנו כדי לספר (מתי החתונה?)

שמש 555

New member
מאד מאד התרגשתי לקרוא את כל מה שכולכן כתבתן

החתונה תערך בע"ה ב:5/6 יום שישי . עוד כשהייתי אצל הורי לפני יותר מחודש הודעתי להם שאלו הנתונים והם יכולים לבחור להשתתף בשמחתי או לא לקחת בה חלק ( לצערי ) ובעתיד , כשירצו לטעום טיפה מהחוויה שעברתי בלעדיהם- ישארו להם רק תמונות באלבום להתרשמות... זה כואב שלפעמים האנשים שהביאו אותך לעולם יוצאים נגדך ברמות גבוהות מאד. אבל החלטתי, החתונה תערך ביום שישי , ללא חינה, איתי ועם אהוב ליבי ועם כל החברים הטובים שלנו והמשפחה שלו כמובן. משפחתי תוזמן אך אולי לא תגיע וזה יהיה חבל אבל אהיה חייבת לעבור את ה-5 שעות הללו כדי להמשיך בחיי. כמו שכתבה לי pf26 אימי לעולם לא תהיה מרוצה,אם אחליף את היום, היא תבקש שאחליף את השעה. אם אחליף את השעה, היא תבקש שאחליף את העיצוב, וכן הלאה והלאה. איני אמא עדין, אך אמרתי לאבי בשיחת טלפון שהתקיימה לפני כחודשיים- כשאני אהיה אמא בע"ה, אין יום אחד בחיים שאני אחיה ולא אדבר עם הילד שלי. תמיד אהיה לצידו בכל החלטה שיבחר. אייעץ לו מה טוב בעיני, אבל ההחלטות לגבי חייו בשלב מסויים יהיו אך ורק שלו, ואם הוא יטעה- הוא ירגעש זאת על בשרו, אך אני תמיד אהיה שם לתמוך, לחבק, לנגב את הדמעות. חבל שההורים שלי לא חושבים ככה. תודה בנות, אתן מקסימות!!! מבטיחה לספר איך היה בחתונה והאם הם התחרטו ברגע האחרון והופיעו

שמש 555

New member
סיפור כואב

בוקר טוב לכולן. הסיפור שלי הוא כואב ואיני יודעת כלל מאיפה להתחיל... למי שיש לה לב רגיש, ממליצה לא לקרוא... אז ככה: אני בחורה בת 26 שמתחתנת עוד חודש וחצי עם אהבת חיי. עברתי הרבה בחיים, דברים כואבים יותר מאשר משמחים, לשמחתי בשנתיים האחרונות מצאתי את הנחלה שלי, את החצי השני שלי והחלטנו להקים יחד משפחה. אימי שתחיה הינה אישה מאד מאד מאד קשה. כל הזמן ניסתה (ועדין מנסה יש לציין) לנהל לי ולשלושת אחי הנותרים את החיים. מה שלא נעשה ע"פ רצונה- לא מתקבל עליה והיא מחליטה לעשות "חרם" . לשמחתי, הבנתי זאת מהר ובגיל צעיר מאד עזבתי את הבית (15)- פנימיה , שרות צבאי רחוק מאד, ואח"כ ישר השכרת דירה. אך תמיד נשארתי בקשר עם משפחתי האהובה שאותם אני מאד מאד מאד אוהבת בעיקר את אבי ואחיי .לפני כשנה בדיוק ( לאחר שחזרתי לחבר הנוכחי שלי, לאחר פרידה של 3 חודשים יש לציין באשמתה של אמא שלי שיכנעה אותי שאינו מתאים לי -בלי כל סיבה) אימי החליטה לעשות עלי חרם. מאז היא לא מדברת איתי, איחלה לי כל מיני "ברכות" בSMS לי ולבן זוגי היקר כמו " שלא תביאי ילדים לעולם" , "אני מקללת אותך" ועוד ועוד פניני חוכמה שאני כבר ממש לא זוכרת. כל SMS כזה לווה בבכי תמרורים ובהאשמות עצמיות מה עשיתי לה לעזאזל? היא לא מוכנה לקבל את החתונה שלי (בלי שום סיבה מוצדקת) - היא לא אוהבת את החבר שלי (כי הוא "אשכנזי" ולא מתאים לך, " את יותר יפה, מוכשרת ממנו" "הוא לא שווה את הנעל שלך" ...ועוד כל מיני המצאות) . כלא מזמן חגגתי יום הולדת, לא קיבלתי אפילו SMS של "מזל טוב" (ובאיזשהו מקום ציפיתי, זו אמא לא?)- על כל פניני החוכמה שהיא הוציאה מהפה סלחתי לה, לפני חודשיים נפגשנו בהלוויה של דוד שלי אחרי ששנה לא התראינו. חיבקתי אותה ובכיתי. אח"כ הלכתי לנחם את אבי- שנגמרה השבעה הם קראו לי לשיחה- "אנחנו לא מתכוונים לבוא לחתונה שלך כי היא נערכת ביום שישי (לטענתם זו חתונת "אבל" ) וגם מפני שאני לא עושה חינה"... הסברתי להם שזו בחירה שלי ושל בן זוגי, קבענו חתונה ביום שישי בצהריים כי זה מה שאנו רוצים וחולמים, ולא בא לנו חינה (אני מרוקאית ואין דבר כזה שאין חינה). החלטתי להתפשר, אמרתי להורי שאני אסכים לחינה (בשבילם) אבל לא אשנה את היום שישי כי תאריך החתונה כבר נקבע. הם הודיעו לי נחרצות שהם לא מגיעים. כואב לי מאד,לא יכולה לדמיין חתונה בלי הורי (איך אני אמורה להיות תחת החופה בלי הורי???) יש לציין שאימי היא אישה די חולה נפשית, אך לא מודעת לעצמה ולעולם לא קיבלה טיפול כלשהו. אבי נגרר אחריה מחוסר ברירה, אם הוא לא יקשיב לה היא תעיף אותו מהבית.היחידה שבקשר איתי זו אחותי בת ה19 שגם לה די נמאס מאמא שלי וברגע הראשון שתהיה לה הזדמנות גם היא תעוף מהבית. כל פעם שאני מתקשרת לאבא שלי הוא מתחיל לצעוק עלי למה אני לא מקשיבה לאמא ואיזו ילדה אני שלא נותנת כבוד לאמא. במה פשעצי שאני חייה את חיי כפי רצוני? יש לציין שאני מגיל 15 עובדת,מפרנסת את עצמי בכבוד. הורי לעולם לא עזרו לי כלכלית- ההפך אני נתתי להם כספים שלעולם לא הוחזרו ואיני רוצה גם שיוחזרו. אני סטודנטית שנה רביעית ואני ובן זוגי מכלכלים את עצמנו ואת כל החתונה ל-ב-ד לעולם לא ביקשתי עזרה כספית רק נפשית.... אני אובדת עצות. תודה למי שהגיע עד לכאן. אני

איך מתקדמות ההכנות לחתונה?

אני בדיוק בעיצומו של תהליך "אחות הכלה" - כלומר החתונה של אחותי עוד פחות משובעיים, אני מארגנת לה מסיבת רווקות בשבת, שמעתי ממנה על הלבטים בעניין המקום/אוכל/מוזיקה/שמלה/מוזמנים. החזיר אותי כמה שנים טובות אחרונית לחתונה שלי. בטוחה שתהיה לך חתונה מקסימה.

שמש 555

New member
תודה!!!!

ההכנות כבר ממש בסוף. סיימנו כמעט הכל- שמלה, ביגוד לחתן, צלם , מקום, את כל הדברים הגדולים. נשארו דברים קטנים- תפריט, תכשיטים, טבעת , לחלק הזמנות וכו'... חתונה עוד פחות משבועיים? נראה לי שאני אהיה במקום של אחותך אני אהיה מאד מאד לחוצה. חתונה זה עניין מאד מלחיץ למרות שאני בן אדם לא לחוץ בכלל מטבעי, מנסה לשמור על קור רוח. בן זוגי המדהים מחזק אותי ומאד מאד עוזר. **המון מזל טוב לאחותך*** שתהיה לה חתומה מקסימה וחיים מלאי אושר, אמן. תודה לך

nutmeg

New member
חביבתי

בני את חייך כמו שאת רוצה ואוהבת ותני לאחרים אפשרות להצטרף בתנאים שלך. ההפסד כולו שלהם, לא שלך.

אכן סיפור כואב../images/Emo201.gif

אתלא פשעת שבחרת לחיות את חייך כפי רצונך. הם אלו שלא מאפשרים לך וחושבים שהדרך שלהם היא הנכונה והטובה בורך. חבל שהורייך אינם מסוגלים לקבל את העובדה שאת שונה מהם ואינך "ממשיכת הדרך" שהם בחרו בה. הקיפי את עצמך באנשים שיודעים להעריך אותך ולקבל אותך כפי שאת. גם אחותי מתחתנת בשישי בצהריים (מזל טוב לך
)וגם אבא שלי עשה פרצופים והעיר הערות והחליט החלטות וקבע עובדות - בלי להבין שהחתונה היא של אחותי ובן הזוג שלה ולא של אבא שלי. שמחה שהצטרפת אלינו

zebra33

New member
שיהיה לך הרבה מזל טוב

מאד קשה הסיפור ומאד עצוב שהורייך לא ישתתפו ככל הנראה ביום חתונתך. יחד עם זאת מתוך הדברים שלך אפשר לקרוא שיש בך כוחות ויסודות איתנים שעוזרים לך להתמודד וללכת קדימה. העובדה שכבר בגיל מאד צעיר ידעת לזהות שבית הורייך אינו סביבה טובה עבורך, והצלחת לצאת משם ולבנות את חייך מעוררת המון הערכה. היום את עומדת לקראת חתונתך ונמצאת בשלבים מתקדמים של לימודים ובנוסף מפרנסת את עצמך, ואת כל זה בנית במו ידייך. את יכולה להיות מאד גאה בעצמך. אני מאחלת לך חתונה שמחה וחיים מאושרים
.

שמש יקרה.

את מספרת הוויה לא קלה .
גם הורי התנגדו נחרצות לנישואי. אימי אמרה "על גופתי המתה" אבל אני בחרתי בדרך שלי והיום בעלי אהוב עליהם מאוד. את כבר בוגרת ואיש לא אמור לנהל אותך את עושה מה שנכון לך ומרגיש לך. נכון שקשה להינשא ללא הורים אבל זו בחירה שלהם (מי יודע אולי יתחרטו.........) לי היה ברור שאנשא גם ללא ההורים. אמא נסתה הכל הפוך ממה שרציתי.
לא ליוותה אותי בתהליך. לא היתה חלק. בסופו עוד אילצתי אותה שאפשר לי חתונה על הדשא בבית שלנו במושב. את תמשיכי כרגיל
חברייך ומשפחת בעלך לעתיד יקבלו אותך בחום את תתגברי על הקושי ותצאי לחייך לאמא שלך יש בעיה לא פשוטה של שליטה. הצורך להיות בשליטה גורם לאנשים לנהוג שלא בהגיון ולפגוע באנשים הכי יקרים בדרך. עם כל הקושי אינך צריכה להתנהל לפיהם את בוגרת עם רצונות, חלומות, החלטות ואחריות אל תתני לזה להאפיל על שמחת החתונה.
צרי את חייך המון הצלחה שפע אהבה וזוגיות טובה בבית החדש שתקימו. מזל טוב

שמש 555

New member
איך הצלחת

לגרום לאימך להתחתן בחצר שלה אחרי שכל כך התנגדה לחתונתך ???? אני מעריצה אותך על כך ואני מקווה שעד הסוף אהיה מספיק חזקה כדי לפעול כמוך. אני יודעת שזו הדרך, אך למבצע, הידיעה קלה ופשוטה יותר מן העשייה. העשייה היא קשה, מצריכה אומץ ונחישות ותקווה. תודה על עצותייך *שמש*

היא שלחה אותי לחפש להתחתן במסעדות

הרגשתי מבוזה ומושפלת. קבלתי המון עידוד מבעלי כי כל העת אמרתי ל:ו "בא לרבנות וזהו נדווח להם אחר כך." אבל הוא סובלן ממני והסבלנות סייעה לי בסופו אכן לא ויתרתי. לשתי אחיותי היו חתונות גדולות מאוד אחת בקיבוץ ואחת על הדשא בבריכה של המושב אכן הייתי אסרטיבית. הייתי נחושה בדרכי. זה לא היה קל. עמדתי על שלי והחתונה התקיימה בבית. אבאט גמיש יותר וזה עזר לי. עד היום הוא הפשרן והיא השתלטנית. אבל היא אדם נהדר עם לב זהב. לא תמיד קל לנו יחד אבל אנו לא מוותרות אחת על השניה. מחזיקה לך אצבעות.

pf26

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

המשיכי בדרכך ואל תכנעי ללחץ ההורים. את עושה רושם בוגר מאד ונראה שהתפכחת מאשליות בגיל צעיר, לכן את צריכה להבין שלא משנה מה תעשי, אמא שלך תמיד תרצה משהו אחר. אם תזיזי את החתונה ליום שני היא תרצה בשלישי, תקבעי במקום מסוים, היא תעדיף מקום אחר, ועוד לא דיברנו על זה שהחתן לא מוצא חן בעיניה... במקומך הייתי חוזרת ומודיעה שזה היום וזה החתן, אין חינה כי זה לא מתאים לכם, ואם הם לא יגיעו כדאי שתבחרי דודים או חברים שיעמדו לצידך מתחת לחופה. את בהחלט יכולה להגיד את זה להוריך, כדי שיבינו שהם לא יכולים לסחוט אותך. מאחלת לך הרבה אושר בחייך, עם המשפחה החדשה שתקימי.

שמש 555

New member
את מאד מאד מאד צודקת

ותודה על איחולייך הלבביים. איני נכנעת ללחץ הוריי כי כמו שאמרת, ויפה אמרת, אימי לעולם לא תתרצה, כזו היא- ועלי להשלים עם זה. החלטתי שבעת חלוקת ההזמנות אגש לבית הורי, אתן להם את ההזמנה ואומר שמאד חשוב לי שהם יגיעו אך גם אם לא החתונה תתקיים וההפסד יהיה כולו שלהם, הם יתחרטו בסוף, אני בטוחה בכך. אני אהיה חזקה, יש לי עוד פחות מחודשיים עד שהכל נגמר ( החתונה ב5/6) תודה רבה על שהקדשת זמן לקרוא את סיפורי ולענות לי בכזו אכפתיות.

Li sep sep iT

New member
../images/Emo201.gif

אני חייבת לציין שממה שאני קוראת פה, את נשמעת כמו בחורה מאוד חזקה- כל הכבוד לך. ברור שזה לא פשוט, זה נשמע ממש לא קל. נכון שאומרים הרבה פעמים שחתונה היא גם הרבה בשביל ההורים, אבל יש דברים שלא מתפשרים עליהם- כמו חתן לדוגמא. אני יודעת שקשה אבל אני חושבת שאת הולכת בדרך הנכונה, את כבר התחלת את החיים העצמאיים שלך בגיל 15 ועדיף שתשארי באותה הדרך. אם יהיה לך עצוב ויהיה לך כואב, תזכרי שכל האנשים שנמצאים שם באו במיוחד בשבילך. זה אירוע מיוחד שקורה פעם בחיים (כולנו מקווים) ואם ההורים שלך יחליטו באמת לא להגיע זה הפסד שלהם. את תמשיכי לחיות את חייך עם הבחור שאת אוהבת- מכאן והלאה הוא המשפחה שלך והוא משפחה אוהבת. אסנת-
נחמה ו
מחזק

שמש 555

New member
**איזה כיף היה לי לקרוא את תגובתך**

אני מסכימה עם כל מה שאמרת,תחושת הבטן שלי מאותתת לי שאני בדרך הנכונה והיה חשוב לי לקרוא את התגובות. תודה רבה על העידוד, ועל התקווה, ועל זה שגם נתת לי צד אחר להסתכל על הדברים נ"ב גם לאימי קוראים אסנת , זה שם נדיר ויפה!!!

../images/Emo24.gif סיפור קשה

או יותר נכון - משפחה קשה. מזמן הבנת שאת צריכה לחיות את חייך, הבנת שהאשה הזאת לא עושה לך טוב. תחיי את חייך, תתחתני בדרך שבה בחרתם את ובן זוגך להתחתן. תזמיני את הורייך לחתונה,ההתפשרות על החינה הייתה מחווה יפה לדעתי,אבל תשלימי עם העובדה שייתכן שלא יבואו. זה כואב, אבל זו ההחלטה שלהם. הם צריכים לקבל אותך כמו שאת, לקבל את ההחלטות שלך בשר לחייך. אל תוותרי על הקשר איתם, אבל תביני מי הם. שיהיה במזל

שמש 555

New member
משפחה לא בוחרים- המשפט הידוע

תודה על ההכוונה, זוהי בדיוק אכן הרגשתי ואכן מה שאעשה !!! עם כל הכאב אני חייבת להמשיך לחיות את חיי

למעלה