סיפור יפה מהיום...

AnOracle

New member
סיפור יפה מהיום...

היי אנשים יפים... חייבת לשתף
היום הלכתי לקניות.. לבד... קניתי בשר לחג (למשפחה של 5 נפשות ששתים מהן מפתחות שרירים... )...
בחנות הייתה אישה עם הבת שלה (נראה לי לפחות), ילדה צעירה, הייתי מנחשת שבת 9-10... בעת שהעמסתי בשר על העגלה קלטתי את האמא אומרת לילדה שאם היא לא תעשה ספורט ותאכל קצת היא תיראה כמוני יום אחד... אני לא חושבת שאני צריכה בכלל לציין כמה התעצבנתי!!
שאלתי את האישה לשמה ושאלתי אותה האם היא אוהבת להלבין פניהם של אנשים ברבים והאם היא חושבת שלדבר בצורה כזאת כאשר מושא השיחה שומע זה לגיטימי...
אז היא אמרה לי משהו בסגנון- נמאס לי מהמוטיב החדש הזה של שמנות שמתהדרות במשקל שלהן וחושבות שזה בסדר להיות שמנות.
אוווווו אזזז ממש ממש ממש התעצבנתי והסברתי לאישה הזאת יפה יפה את כל מה שאני חיה לפיו:
1. זה לא בסדר להיות שמן בצורה מסכנת בריאות ולא משהו שצריך להתהדר בו ומצד שני זה לא בסדר להיות רזה בצורה מסכנת בריאותית וזה גם משהו שלא צריך להתהדר בו.
2. מתים הרבה יותר מהר מאנורקסיה מאשר מהשמנת יתר!.
3. אי קבלה עצמית בגיל צעיר גורמת לנו לגדול למבוגרים עם בעיות אכילה לכאן או לכאן (גם ספירת קלוריות אובססיבית זו הפרעת אכילה!!)
4. יש מצב שיום אחד אתעורר בבוקר ואחליט שאני לא רוצה להיות שמנה ואעשה משהו דרסטי (דיאטה, ניתוח או כל דבר שאבחר לעצמי עם עצמי).
5. ביקורת חברתית צריכה להיות כלפי פנים (inside) של בן אדם ולא חיצוניות! אנחנו מכוערים רק כשהנפש שלנו מכוערת.
6. כל בני האדם נבראו שווים ובצלמו ואסור בתכלית האיסור להפליל אותנו על רקע צבע, דת, מין, נטיה מינית, צבע שיער, אורך האצבעות ברגליים או כל שטות אחרת.
7. המדיה החברתית והתקשורת גורמים לנו לרצות דברים! תדעו עם מה אתם מתמודדים ורק ככה תוכלו ללמד את עצמכם ואת הילדים שלכם לראות מעבר למה שחברות פרסום משקרות לכם.
8. ילדים, כמה שהם יכולים להיות אכזריים, הם טהורים והם נייר לבן וריק! ההורים כותבים את המשפטים הראשונים בסיפור החיים של הילדים (כשהכל הולך כשורה כמובן) ולאחר, הילדים יוצאים לאוויר העולם ונכתבים בסיפורם עוד משפטים שחלקם מושפעים לחלוטין ע"י הסביבה ואחרים הם השלכה של המשפטים של ההורים.
9. יופי נמצא בכל מקום, יופי הוא בעיני המתבונן, יופי הוא פנימי, יופי הוא מושג אוניברסלי ואישי, יופי הוא לא מה שיפה לך או לי- יופי הוא מה שיפה נקודה! ואף אחד לא יגיד לי מה יפה.
10. אני יפה, חכמה, מצחיקה, נעימה, מקסימה ושמנה! אני שמנה! אהבו אותי, יאהבו אותי, שנאו אותי, ישנאו אותי, ריחמו עליי, קינאו בי! אני בן אדם, אני כמו כולם!

אני לא רמזור, אני לא סימן אזהרה, אני לא ספר חוקים, אני לא "אם תאכל יבוא שוטר", אני לא עמוד טווח, אני לא טובה, אני לא רעה

מה אני? אני רק בן אדם, כמו כולם, נושמת, אוכלת, צועקת, בוכה, שרה, שרה שרה בקול גדול והכי חשוב שמה פס גדול על מי שלא מקבל אותי
כי מי שלא מקבל אותי מעצם היותי בן אדם הוא מכוער!

תודה שקראתם, אוהבת!!
הילה

אני לא מבינה למה טרחת כ"כ

יש אנשים כאלה בכל העולם ואי אפשר לחנך את כולם.
אני מקווה שיום אחד היא תתעורר ותבין שהיא מזיקה לעצמה ולילדה שלה..

כאמור, אני לא הייתי טורחת.
הייתי רק מחייכת ומנפנפת את השיער והולכת משם עם ראש מורם..

AnOracle

New member
אני חושבת ש

זה חשוב מאוד לענות...
קודם כל כדי שלא יסתכלו עליי כעל נכה, אני לא נכה ואני בן אדם ואני צריכה לעמוד על שלי
שנית, בגלל שאולי משהו שאמרתי ייכנס לה לראש

AnOracle

New member
מותר גם מותר

לנכה גם מותר לדבר ככה
אם הוא מרגיש פגיעות ממשהו שבן אדם לא רלוונטי אומר עליו מותר לו להביע את דעתו
מצטערת שאני מפוצצת את הבועה שלך
אבל לא מתעוררים יותר אחד וקולטים את עוצמת הטעות שלקית בה-
כדי שאדם יראה את הטעות שלו צריך כן לחנך אותו
צריך להסביר לו איפה הוא טועה
כל אחד נוקט בדרך שלו וכל אחד עושה את הבחירות שלו
מותר לי לבקר את הבחירות של בן אדם כאשר הן נוגעות אליי וכאשר הן פוגעות בי
אני לעולם לא נוקטת בשיטה של "זה לא שווה לריב על זה"- כל דבר שחשוב לי מבחינה אישית זה משהו ששווה לי לריב עליו

התגובה שלך לא קשורה בעליל לתוכן שלי ולכוונה שלי- אני לא חושבת שאני צריכה להסביר את הכוונה שלי יותר מדי כי המילים שלי מדברות בעד עצמן
נכה זה בן אדם אבל תאמיני או לא- אני לא נכה, שומן עודף שלא מגביל אותי הוא לא נכות ולא יהיה נכות עד שלא יגביל אותי בחיי יום יום
אם את מעדיפה לנקוט בגישה הזאת, תבורכי

אני אחדד

אני לא מצדיקה את האישה הזאת.. אני פשוט מרחמת עליה.
אני מבינה שזה נשמע מאוד יפה על גבי הפורום כמה יפה ענית לה ואיך הפצצת בתובנות על הבוקר באותו תור לקופה.
(לי בכל אופן לא נשמע אמין שבאמת אמרת לה את כל זה.)

אני עדיין לא אמאבא של אף אחד ואני לא מתכוונת לחנך אנשים בסופר כי אין לזה סוף..
*אני* פשוט הייתי מסתכלת עליה ומחייכת..
די מעצבן אותי שאנשים מקבילים את עצמם לנכים .. וכתבת את זה בעצמך "אני לא נכה אני בן אדם". אז נכה זה לא בן אדם?

ואני לא הזכרתי שום דבר על נכות ובטח שלא הזכרתי משהו השומן שלך. אני חושבת שרק התחשק לך לכתוב פוסט מלא עוצמה ותובנות שאת בעצמך קצת פיספסת את הרעיון..
אבל לא משנה.
שבת שלום.

Murdock18

New member
שנוגעת בעננים תסלח לי מראש, אבל...

אני הבנתי מדבריה שכביכול משתמע מדברייך כי מותר לדבר כך אל אדם נכה. כלומר, לא שאדם נכה ידבר כך אל אחרים, אלא שלגיטימי לומר לנכה את הדברים שנאמרו כלפייך. וזה אכן משתמע מדברייך, לפחות גם בעיני.

lady midnight1

New member
מישהו צריך לטרוח

אם כולם יעלבו בשקט ולא יעמידו את האישה הזו במקומה, היא תמשיך בשלה. זו בטח לא הפעם הראשונה שהיא עושה זאת

solee

New member
אני חושבת שטוב שענית לה.

נראה לי שלבייש אישה ליד הילד שלה זה הכי חזק שאפשר לעשות,
והאמת מגיע לה.
אני מרחמת על הילדה הזו. חשוב ללמוד גם דרך ארץ. קצת נימוסים בסיסיים - זו הבעיה הגדולה של הישראלים !

AnOracle

New member
לא הייתי אומרת

שביישתי אותה ליד הילדה, לא היה שם אלמנט של בושה
לא צעקתי עליה, לא נופפתי בידיים, פשוט דיברתי אליה

אבל תודה רבה על התמיכה!!

AnOracle

New member
היא לא ממש הגיבה

היא עשתה פרצוף עצוב והלכה
זה נותן לי דווקא הרגשה טובה, מין אמונה מחודשת במין האנושי, כי נראה שבאמת משהו נכנס לראש

destiny23

New member
זה יפה שאת רואה את הסיפור כיפה

אני חושבת שהוא די מרתיע.
נכון שהיא לא צריכה לדבר עלייך ואלייך ככה אבל את ביישת אותה ליד הבת שלה ואני לא חושבת שזה יפה ובטח לא סיפור יפה....

AnOracle

New member
מכבדת את הדעה שלך

אבל אני לא רואה את זה כביוש של בן אדם
מי שבייש מישהו זה היא אותי- היא זאת שהסבירה לבת שלה שאני לא בסדר, שאני קיצונית בנוף מושלם והשתמשה בי כאמצעי הרתעה מאוכל...
אני עמדתי על שלי והגיע לי לדעתי

dify

New member
מי בייש את מי?

האמא ביישה את עצמה... מצחיק שהיה חשוב לה שהילדה שלה תשמור על משקל אבל לא היה חשוב לה להעביר את המסר שלא מרכלים על אנשים, לא יורדים עליהם מאחורי גבם וראוי לכבד כל אדם באשר הוא. במעשיה עצמם היא לא עמדה באף אחד מהמסרים הללו.

אז כן, מישהי לא העמידה פנים, שתקה או חייכה או ספגה בשתיקה אלא ענתה לה, וואלה, אם האמא הרגישה חופשי להגיד את זה, אז כנראה שהיא חושבת שיש בהחלט מקום לדעתה ושזכותה להשמיעה אותה, ואם לאמא מותר אז למה לAnOracle אסור??? אני ממש לא מבינה.

עושה רושם שאורקל ענתה תשובה נבונה ומנומקת, לא במטרה לפגוע באמא אלא במטרה להעמיד דברים על דיוקם, שאף אחד לא יניח עבורה הנחות ולא ישתמש בה ובגופה ובטח לא שכל זה יעשה בהסכמתה השקטה.
הילדונת הזו ראתה שוואלה- אפשר להיות שמנה ומלאת ביטחון עצמי, שמנה וחכמה, שמנה ולא מתנצלת על זה.
לא יודעת מה הילדה הזו תהיה פעם, אבל אולי ישאר לה הזיכרון של זה שאם משפילים אותך אתה לא צריך לספוג את זה בשקט, ואולי זה ישרת אותה יום אחד (נניח כשמישהו ירד על עצם זה שהיא אישה...)
ובטוח תשאר לה התמונה של זה ששמנה זה לא איזה מרירה עם הראש בגובה דשא שלא מעיזה לענות אלא ששמנה היא בת אדם עם עמוד שידרה. (אגב, במקרה זה שמנה, מבחינתי זה נכון לכל מצב, אין סיבה שאדם יתן שידברו עליו ועוד באופן סטיגמתי והוא יקבל את זה בהכנעה כאילו הוא לא אדם ראוי... אני תוהה אם הסיפור היה על אתיופי ששמע שדיברו עליו בסופר והגיב ככה האם גם אז הייתי חושבת שתגבתו משפילה את האמא בסיפור...)

אורקל- בעיני עשית את הדבר הנכון!
לו רבים יותר מאיתנו היו עושים את זה היה הרבה יותר פשוט לחיות במגוון ולהבן שלכל אחד יש זכות להיות מה שבא לו. וגם אם האמא לא לקחה מתשובתך דבר (עצם זה שענית לה כבר יהיה עבורה חומר למחשבה), הרי שאני בטוחה שהיו עוד אנשי סביבכן שדבריך והתנהגותך יהיו עבורם חומר למחשבה ומי יודע אם לא נתת להם פרספקטיבה חדשה וחיובית לגבי אנשים ויחסם לגופם.

כל הכבוד!

זה עוצמתי ומקסים

אם לי זה היה קורה הייתי זוחלת מתחת לצללים ונעלמת עד להודעה חדשה.
האישה הזו היא העונש של עצמה. רק מסכנה הבת שלה שזכתה בכזו אמא.
אני חושבת שעשית נכון. וגם עשית שרות טוב לבת שלה ואני לא חושבת שעשית משהו שפגע בילדה.
להיפך, היתה לה הזדמנות לשמוע שהדברים המעוותים של אמא שלה הם לא תורה מסיני. ואם היא תגדל להיות שמנה היא בטח תזכור אותך איך את נושאת בגאווה את עצמך.
כשאני הייתי ילדה ולי אמרו תיזהרי שלא תהיי שמנה ומגעילה כמו זו וההיא הפנמתי את זה . ועד היום קשה לי לקבל את עצמי.
לו היתה אותה "דוגמה" לעתיד שלי פוצה את פיה בדברי הלל לעצה כאדם, אני בטוחה שהיום הייתי הרבה יותר שלמה עם עצמי.
אני לא מכירה אותך אבל בהחלט חשה גאה בך.

נטייי1

New member
כמה נכון וכל הכבוד לך

SupermanZW

Well-known member
להתעצבן זה להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים

חבל על האנרגיות שבזבזת עליה. להשתיק אותה הצלחת אך לשנות את מחשבותיה לא הצלחת גם אם נדמה לך שכן.

למעלה