איזה סיפור מרגש ../images/Emo201.gif והנה התרגום
תודה בן ישוע על הסיפור המקסים
כמה פשוט ובאותו הזמן כמה עשיר בתוכן. הלוואי שנלמד את הלקח מהסיפור הזה.
מה עושה ישוע אלוהינו בפרדס? מישל נהג לקרוא לבנו סיפורים מהספר הקדוש ובנו היה כל הזמן שואל אותו שאלות על ישוע ומישל היה עונה לו. ופעם הבן שאל אותו שאלה: "אבא, אני יודע כי המלאכים וראשי המלאכים וכל האנשים בשמיים מהללים את אלוהים כל העת, וכל הקדושים בפרדס גם מהללים את ישוע, אז מה עושה ישוע בפרדס?" מישל האב לא ידע להשיב על שאלת בנו אז אמר לו בוא נעשה משהו בוא נתפלל לישוע כדי שהוא ייתן לנו את התשובה לשאלתך. התפללו השניים ביחד והבן שאל: "ישוע מה אתה עושה בפרדס?" והלכו לישון, בעת שהבן ישן הוא רואה את ישוע בחלום יושב על הכיסא המלכותי וסביבו אלפים אשר מהללים אותו בשמחה רבה. הוא ראה את כל האנשים מתקרבים אליו וישוע מנגב את הדמעות שלהם ואז משתקפת תהילת אלוהים עליהם. התקרב הבן לישוע וראה כי הוא כואב ואז שאל אותו כשהוא מופתע: "איך אתה כואב אדוניי ואתה הרי זה שמנגב את דמעות הנזקקים והמסכנים" אז ענה לו ישוע: "אני עצוב כי אני אוהב אותך אני עצוב כי אתה עדיין חוטא אני עצוב כי אתה לא מרשה לי להיכנס ללבך אלא דוחה אותי אני קורא לך כי אתה לא קורא לי ומסרב לתת לי לשאת את כבליך אני דופק על דלתך ואתה לא פותח אתה שוכח אותי בקלות אך אני לעולם לא אשכח אותך הקרבתי את עצמי בשבילך ואתה אדיש לכך אני עצוב כי אתה לא יודע כמה אני אוהב אותך" הבן התחיל לבכות והוריד את הראש בפני אלוהיו מרוב בושה ואז ישוע חיבק אותו. וראה כי יורד דם מגופו, אז הילד שאל בתדהמה "מה זה הדם שיורד ממך" אז ענה ישוע: "אני אוהב אותך לעולם, דמי נשפך כדי לטהר אותך מהחטאים וכדי להכשיר אותך כדי שתהיה בן אלוהים"