סיפור טיסה

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
סיפור טיסה

מעשה במשחק מחבואים או תופסת עם מסלול הנחיתה (והתרסקות)... * רק למי שמשעמם ויש לו סבלנות לקרוא! לפני מספר שבועות פורסמו בפורום אתרים מפורסמים בעולם שאפשר לראות בסימולטור 2004, ועקב כך (וגם מהשעמום הנורא) החלטתי להמריא מבן גוריון לטיסות סביב העולם כדי להתבונן ביצירות הפאר הוירטואליות. הכל היה טוב ויפה עד שהגעתי לטיסה שיעדה הוא מקום משונה הנמצא בגרינלנד (צפונית לקנדה) אבל ככל הנראה שייך לקנדה. הפעם לא מדובר במבנה כלשהו אלא ב"מסלול זז" בתרגום חופשי (Moving Runway). העניין סיקרן אותי מאוד. מאחר שהמסלול קצר, הייתי צריך להגיע בטיסה ארוכה עם בואינג ל-BGTL (השדה הארוך הכי קרוב לשם), ואז לקחת את הלירג'ט לעוד 300 מייל כדי להגיע ליעד - CYLT. בדרך שאלתי את עצמי: איך לכל הרוחות מסלול יכול לזוז??? בחוסר אמון מוחלט התקרבתי לנקודת ההנמכה לנחיתה (עפ"י הוראת ה-ATC כי הטיסה ב-IFR), ואז התחילו להתגלות דברים מוזרים שם למטה. כאילו שהאדמה תחתיי זזה יחד עם העננים באותה מהירות ולא פרופורציונית לכיוון הטיסה שלי! תופעה מאוד מוזרה מבחינה פיזיקלית וויזואלית שאני לא יכול להסביר... המשכתי בהנמכה והמוזריות ממשיכה: הבקר נותן לי וקטורים לא נכונים! איפה המסלול ואיפה אני... בשלב כלשהו קרוב לשדה ובגובה נמוך יחסית החלטתי לבטל IFR מאחר שהעננים היו ספורים בלבד וגבוהים יחסית, גם מאחר שאין ATIS בשדה, וגם מאחר שהבקר מטעה אותי - אומר לי לצפות לוקטורים למסלול 23 ומכוון אותי ל-05 בכלל... אבל מאוחר יותר אשלם על הטעות הזאת. ניסיתי להנמיך לכיוון השדה (בעזרת NDB) כדי לראות אותו לפחות ואז החלו להתגלות עננים שמנים ונמוכים שאילצו אותי להנמיך ל-1000 רגל מעפ"ש כדי לראות משהו. עפ"י ה-NDB וה-OBS אני מיושר פחות או יותר עם המסלול, ואז פתאום הוא נגלה לעיניי. אבל רגע! הוא בכלל לא בכיוון שלי! או יותר נכון, לא בכיוון 230! עוד לפני שהספקתי להזיז את היוק כדי לתקן (בהטייה דיי גדולה) אני קולט שהמסלול זז! ולא סתם זז - המסלול זז לכיוון אחד והאדמה לכיוון אחר! מה לכל הרוחות??? בקיצור אין מצב לנחות. הולכים סביב... בד"כ אחרי Missed Approach אחד רותחים אצלי הפיוזים (במיוחד ב-IFR כשהבקר עושה לך טיול ארוך כדי לבצע גישה נוספת). נסיון שני עכשיו. אני נוחת ויהי מה! מה זה פה? מסלול נחיתה בורח ממני??!! הפעם מרוב עצבים (ואגו בשמיים) הלירג'ט הפך בן רגע למטוס אירובטי - פניית 60 אחת ואני חוזר ללא דיחוי! והמוזריות ממשיכה: ה-DME סוגר ל-0, המחוג של ה-NDB כבר מתהפך ואין מסלול בטווח הראיה!! עכשיו ממש בשיא העצבים עוד פניית 70 (!) והנה המסלול שוב (אם היו נוסעים היה כבר אפשר לקבוע את מותם). הפעם על החיים ועל המוות! הצלחתי להתיישר, ניצוץ של תקווה עלה במוחי, האדמה עדיין זזה לכיוון אחר... עוד 3 שניות לנגיעה... בום!!! מחר יאספו אותי עם שופלים... לקח: בפעם הבאה - להגיע עם ססנה. 65 קשר בפיינל ושום מסלול לא יברח לי! (אם תהיה "פעם הבאה"...) אחרי כל בלבול המוח הזה, עבדכם הנאמן והמתוסכל פונה אליכם נואשות בשאלות: האם מישהו יכול להסביר את התופעה? האם היא קיימת במציאות? יכול להיות שהכיוונים השתבשו עקב נטייה מגנטית עצבנית? אני מתנצל בפני מי שלא הבין/השתעמם/התעצבן מה"מאמר", ומודה מראש למי שיוכל להשיב! מצורפת תמונה של המסלול. רק חבל שאי אפשר לראות את התזוזה... רצוי לבדוק ת'עניין ב-Slew Mode ולא לבוא בטיסה!

Dolphiny

New member
אולי.....

בגלל העובדה שאתה נמצא קרוב יחסית לציר כדוה"א ?

Daddy DJ

New member
אולי

זה סתם עוד באג של הסימולטור? יש עוד מקומות מוזרים שאני לא חושב שבאמת קיימים יש גם (לא זוכר כבר איפה זה ומה השם) מנחת כמו בתוך אסלה אם ממריאים ממנו צריך לטפס בתוכו לגובה 2000 רגל ורק אז אפשר לצאת החוצה

אמיתי לחלוטין

זה אחד מהסודות השמורים ביותר בעולם, כי הפיזיקה המודרנית לא הצליחה להסביר אותו לגמרי, ולכן כל האזור סגור ומסוגר לכל עין בוחנת. ואז באו מיקרוסופט וחשפו את הסוד לעולם. זה קשור לקרבה לציר כדוה"א ולכח קוריוליס, שפועל שם למעשה בתשעים מעלות לגרביטציה. אבל יש פתרון ויש שיטה לנחות - אם תבוא הפוך, היפוך המאזנות בדיוק יפצה על הכוח הזה. אתה התרסקת שם עם מטוס וירטואלי, תחשוב על המסכנים שגילו את המקום הזה.

LLEM

New member
מעניין מאוד!

למרות שיש פה עדיין פרט קטן לא מובן למרות ההסבר (שנשמע הגיוני סוף סוף): המסלול והאדמה זזים לכיוונים שונים. אם המסלול הוא לא על האדמה, אז על מה הוא נמצא??? למרות כח קוריוליס (שזכור לי איפשהו משיעור מטאורולוגיה), המסלול והאדמה הם "מחוברים". האם אתה יודע איפה אפשר למצוא מידע על זה? ספר, אנציקלופדיה, או מה שלא יהיה?

Dolphiny

New member
המסלול והאדמה מחוברים

פה אני מריח באג.... ואולי זה ה"סוד השמור ביותר" עליו דובר ? (זה משהו שבטוח מיקרוסופט לא תרצה שתדע עליו).

זו סתם אשליה

נניח שיש מסלול נחיתה בכיוון צפון-דרום. מטוס מגיע לנחיתה מדרום, במהירות X. אז המטוס נע צפונה יחסית למסלול, במהירות X. אבל אם נתמקד במטוס, זה כאילו המסלול נע דרומה, גם במהירות X! שניהם נעים אחד כלפי השני במהירות X. אז מה המהירות היחסית ביניהם? 2X? מהירות כפולה? ברור שלא. עכשיו תכניס פנימה גם את אפקט קוריוליס, שתמיד מפעיל כוח בכיוון 90 מעלות, ואת המיקום של כל העסק ליד ציר הסיבוב של כדור הארץ.

Dolphiny

New member
את המהירות היחסית תמדוד

במערכת יחוס אחת. לא מואצת.

Dolphiny

New member
מצד אחד זה "סוד שמור"

שלא ניתן להסבר ע"י הפיסיקה המודרנית (ע"ע מכאניקה קלאסית) ומצד שני אתה פורש פה את ההסבר ? (אגב, לדעתי כוח קוריוליס פועל על עצמים שנמצאים על פני הכדור) ושנית, זו נשמעת כמו תופעה סבירה\הגיונית, ומוזר שחברות תעופה לא יודעות על התופעה, שהרי מתכננים מסלולי טיסה באזור... ולמה לשמור כזה דבר בסוד ? מה האינטרס ? אני לא חושב שמיקרוסופט יכולים לקחת לעצמם את הקרדיט של חשיפת "סוד שמור"... ממממ...... לא מובן.

למעלה