סיפור חיי

orensany

New member
סיפור חיי

שלום לכן אנשים קוראים לי אורן אני בן 22 מתל אביב בימי ילדותי שיחקתי רבות D&D ומצאתי את עצמי שבוי בקסם הרהוט של המשחק...באותה תקופה בה היינו נערים כולם היו בשלהבת המשחק פחות או יותר כך שתמיד הייתה לה איזו חברוה אליה יכולתי להצטרף ולתת מענה לגחמות האישיות שלי..מאז ימים עברו והמשחק אבד בנבכי הזמן ואני נשארתי עם מכנסיים מופשלות..אני כל כך רוצה לשחק!! אתם לא מבינים עד כמה זה בוער לי...ועכשיו ראיתי את הפורום הזה ואני יכול רק לקוות כי הוא יהיה מענה לבקשתי..כמו שאמרתי הרבה שנים לא שיחקתי כך שאני חלוד אבל אני מוכן ללמוד מהר אז אם יש פה משהו שמוכן לקחת תחת חסותו אומן משחק וותיק אני אברך אותו ואודה לו עד מאוד אני אשמח לתגובה ...האצבעות שלי קוראות לקובייה אפשר לענות לי כאן או לשלוח לי הודעה: [email protected]

בורן

New member
אולי תרשום אזור בארץ, שיטת משחק

עוד פרטים יקל על אנשים לענות. אם אתה מאילת ואני ממטולה יהיה לנו קצת קשה להיפגש.

orensany

New member
רשמתי בן 22..מתל אביב

לגבי שיטת משחק....תעזור לי עם זה ..מה זה בדיוק? איזה שיטות יש...?

The DDM

New member
בקשר לשיטות

אני יכתוב בקצרה ואני מקווה שזה יעזור למשחקי תפקידים יש המון שיטות ממשחקי פנטזיה או מדע בידיוני עד למשחקי מציאות מודרניים ומשחקי מלחמת וויאטנם וכדומה כשלכל שיטה יש חוקים משלה ודרכים לחשב את הכל יש שיטות שעובדות רק עם קוביות עם שש פאות או רק קוביות של 10 פאות(D10) לפי ההודעה שלך אתה שיחקת D&D (כמו שלא שמנו לב שכתבת גיל ומקום בארץ אז אולי לא שמנו לב גם לזה (נכתב בגוף ראשון לענייני נוחות בלבד) אך משום מה, עם השנים, הD&D השתנה בצורה ובמהירות מפחידה כשהוא התתחיל כמשחק פשוט ופתוח לדמין שבו בוחרים לשחק לוחם, קוסם, גנב, אלף וזוטון ולפי חוברת חוקים קטנה שיחקו והמציאו לבד כל מה שחסר. לאחר מכן יצאו מהדורות של AD&D - Advanced Dangone& Dragons שהפרידו בין גזע למקצוע כך שזוטון, גמד, אלף, כוהן, חצי-אלף ובן-אדם הם גזעים וכל אחד מהם יכול ליהיות לוחם, קוסם, מכשף,גנב, סייר, דרואיד, כוהן, ברברי ועוד המון ומחוברות קטנות עברנו לספרי ענק בעלי 200 עמודי A4 (ענק מאוד לספר) עם חוקים, טבלאות, רשימות ענקיות, קסמים ומערכת מסורבלת של חוקים..... אך לאחרונה (שנתיים +) נוצרה המהדורה השלישית של D&D (הA נעלמה סוף סוף) שעדיין גדולה ומלאה בחוקים אבל יותר פשוטה ופחות מסורבלת קצת מציק שיש שם יותר מידי חוקים סגורים ויש פחות חופש לשה"ם אבל יש המון אנשים שמעלימים את החוקים ה"רעים" בעניהם . לפי מה שאמרת אני משאר שאת המהדורה השלישית אתה לא מכיר אבל לדעתי היא קלה ללמידה אם תמצא קבוצה שמשחקת אני מאמין שתלמד את החוקים בקלות ובמהירות אם אתה רוצה לדעת בצורה קצת יותר עצמאית אז אתה יכול לקנות את הספרים היקרים וללמוד לבד בקשר למאיפה* - יש רשימה בין המאמרים של הפורום ובת"א אני אישית ממליץ על פריק מחשבים שבאבן גבירול 60 ששם יש לך מספיק מה לקנות בנושא למרות שהחנות קטנה. --------------------------------------------------------------------- דוגמאות נא לדלג עם אתה לא מעוניין אותך לשמוע ** --------------------------------------------------------------------- אם אתה רוצה לשחק משהו אחר אז אתה יכול למצוא בקלות מידע על שיטות שונות אני אישית מעדיף את אקזלטד של WHITE WOLF שזו שיטה שבנויה על העובדה שהשחקנים הם ממש ממש חזקים (נבחרי האלים) והיא מבוססת על סרטי האנימה היפנים ועובדת בשיטת D10 עוד דוגמה טובה היא VAMPIRE (גם של WHITE WOLF ) שהשחקנים משחקים ערפדים עוד אחת לדוגמה היא SHEDOW RUN שמתבססת על הרעיון שהקסם חזר לעולם בשנת 2056 (נדמה לי, אני לא זוכר בידיוק) ועשה בלגן גדול והעולם מנוהל על ידי תאגידי ענק ופשע...... וכך יש עוד המון דוגמאות שיטות ומשחקים שונים רק תברר מה מעניין אותך תמצא או תיצור קבוצה ותתחיל!!!! --------------------------------------------------------------------- אני מדגיש שכל הדוגמאות נבחרו לפי העדפותיו והידע האישי של מחבר ההודעה, שלמחבר ההודעה אין קשר לפיתוח של אף אחת מהדוגמאות ושהוא לא לוקח אחריות על הטעויות והשגיאות שאולי נכתבו בנושא השיטות ועל כל עוגמת נפש שההודעה הזאת גרמה למישהו, משהו או משהו שבאמצע ביניהם --------------------------------------------------------------------- * - לדעתי הכי זול ומשתלם לקנות בכנסי מ"ת בקשר לכנסים אתה יכול להשיג מידע מהדף הראשי של אתר העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל ** - פירוט קצר על מספר שיטות נבחרות - אני שוב מדגיש שמחבר ההודעה לא לוקח אחריות בקשר למה שנכתב. --------------------------------------------------------------------- מקווה (למרות שאני לא בטוח) שעזרתי בברכה The DDM ---------------------------------------------------------------------

The DDM

New member
אופס, סליחה! ../images/Emo52.gif

באמת התכוונתי לכתוב בקצרה (חמישית ממה שבאמת כתבתי) אני מצטער.

DDN

New member
אין לך על מה להתנצל

אני מצאתי את התשובה שלך טובה מאוד.

רמץ

New member
הוא אמר תל-אביב

אכן, עוד מקרה של התרסה תת-הכרתית כנגד כיווץ המוח הצבאי. אני מאחל לך חיפוש פורה ואמליץ, כרגיל, על הגילדה...

Hammerfall

New member
ובכן קודם כל, הרם נא מכנסייך!!!

לא כולנו רוצים לראות את תחתוני המיקי מאוס שלך חומד... שנית כל אני שמחה בשבילך שלפחות עכשיו עשית איזושהי התקדמות לכיוון החזרה למשחק ונכנסת לפורום הקט הזה, בו אתה יכול למצוא בקישורים את המהדורה ה3.5- חוקים, כללים, דמויות, מפלצות, הכל ואני בטוחה שמעבר על שלל הדברים שיש שם כבר יתן לך מושג על המהדורה הזו (כמובן שאין תחליף לספרי החוקים הטובים והמלאים יותר, אף בתמונות, אבל גם זה משהו)... הבעיה בפורום הזה ואני אומרת לך את זה בשיא הכנות זה שאין כל כך שיתוף פעולה בקטע של הקמת קבוצות, רוב האנשים בפורום נמצאים בקבוצה ויש כאלה שנמצאים אפילו בכמה קבוצות ואפילו אחד עם השני (הזוועה!!!) אז אני לא הייתי סומכת כל כך על נכונותם לצרף עוד אנשים לקבוצה, אבל מי יודע... המלצתי לך היא אכן להירשם בגילדה ואולי אף להתחיל לחפש אנשים בגילה וזה בטוח יהיה הרבה יותר יעיל, שיהיה לך המון בהצלחה...

בורן

New member
את מאשימה מישהו

בזה שלא מצטרפים למשחק? זה פורום- לא גילדה. בשביל צירופים יש גילדה. הפרום הוא בשביל דיבורים.

DDN

New member
ברוך הבא אורן!

מקווה להמשיך לראותך כאן. אל תתבייש לשאול שאלות שונות שיעלו לך. דווקא המודעות למשחקי תפקידים חוזרת בגדול בארץ! כמו שרמץ המליץ, תמיד יש את הגילדה וגם פה אתה יכול למצוא אנשים טובים למשחק. שים לב למשחק החופשי שאני מריץ בפורום. זה לא מו"ד (המילה העברית לD&D) אבל זה משחק. דע לך, שבמיוחד באזור המרכז ישנם המוני שחקנים, גם בגילך. טווח הגילאים של חברי הפורום נע בין 13 ל30, אז בטוח תוכל למצוא.

elik101

New member
קודם כל אורן אם בוער לך תשים משחה..

ואני לא יודע מה בדיוק שיחקתם " חבורת הנערים" שעד היום זה בוער לך.... חוצמזה כנס לגילדה יש ימבה חברה בגילך שמשחקים תוכל להרים קבוצה(בעיקר אם אתה ממונע)במהירות

זה באמת משנה מה הם שיחקו?

אהבת המשחק לנצח נשארת! אורן, הייתי מציעה לך להצטרף לקבוצה שבה התחלתי לשחק לאחרונה, אבל כמה סיבות לא מאפשרות לי: 1. זאת לא הקבוצה "שלי". מדובר בחבורת זרים (זרים-זרים-זרים) שצירפו אותי באדיבותם וכרגע מנסים להבין מה הדמות שלי זוממת. 2. נראה לי שאנחנו קצת מלאים. אבל אם אתה רוצה לכתוב לאורק, אתה מוזמן בלי קשר לקבוצה! ביצה שיווק בע"מ (ובניו).

orensany

New member
וואו חבר'ה

תודב רבה על העינות המדהימה הזו...היא נותנת בי נופח של תקווה שאכן אני אמצא את הקבוצה שלי אני אכנס ואפשפש בגילדה..מקווה שיהיה לי קל לצמוא שם שחקנים...בכל מקרה תודה גם על ההסבר המפורט...לא ידעתי שהמשחק רץ כל כך קדימה...אני שמח לשמוע שהרעיון לא גווע בעולם אלא להפך מפתחים אותו שוב ושוב

למעלה