בקשר לשיטות
אני יכתוב בקצרה ואני מקווה שזה יעזור למשחקי תפקידים יש המון שיטות ממשחקי פנטזיה או מדע בידיוני עד למשחקי מציאות מודרניים ומשחקי מלחמת וויאטנם וכדומה כשלכל שיטה יש חוקים משלה ודרכים לחשב את הכל יש שיטות שעובדות רק עם קוביות עם שש פאות או רק קוביות של 10 פאות(D10) לפי ההודעה שלך אתה שיחקת D&D (כמו שלא שמנו לב שכתבת גיל ומקום בארץ אז אולי לא שמנו לב גם לזה (נכתב בגוף ראשון לענייני נוחות בלבד) אך משום מה, עם השנים, הD&D השתנה בצורה ובמהירות מפחידה כשהוא התתחיל כמשחק פשוט ופתוח לדמין שבו בוחרים לשחק לוחם, קוסם, גנב, אלף וזוטון ולפי חוברת חוקים קטנה שיחקו והמציאו לבד כל מה שחסר. לאחר מכן יצאו מהדורות של AD&D - Advanced Dangone& Dragons שהפרידו בין גזע למקצוע כך שזוטון, גמד, אלף, כוהן, חצי-אלף ובן-אדם הם גזעים וכל אחד מהם יכול ליהיות לוחם, קוסם, מכשף,גנב, סייר, דרואיד, כוהן, ברברי ועוד המון ומחוברות קטנות עברנו לספרי ענק בעלי 200 עמודי A4 (ענק מאוד לספר) עם חוקים, טבלאות, רשימות ענקיות, קסמים ומערכת מסורבלת של חוקים..... אך לאחרונה (שנתיים +) נוצרה המהדורה השלישית של D&D (הA נעלמה סוף סוף) שעדיין גדולה ומלאה בחוקים אבל יותר פשוטה ופחות מסורבלת קצת מציק שיש שם יותר מידי חוקים סגורים ויש פחות חופש לשה"ם אבל יש המון אנשים שמעלימים את החוקים ה"רעים"
בעניהם . לפי מה שאמרת אני משאר שאת המהדורה השלישית אתה לא מכיר אבל לדעתי היא קלה ללמידה אם תמצא קבוצה שמשחקת אני מאמין שתלמד את החוקים בקלות ובמהירות אם אתה רוצה לדעת בצורה קצת יותר עצמאית אז אתה יכול לקנות את הספרים היקרים וללמוד לבד בקשר למאיפה* - יש רשימה בין המאמרים של הפורום ובת"א אני אישית ממליץ על פריק מחשבים שבאבן גבירול 60 ששם יש לך מספיק מה לקנות בנושא למרות שהחנות קטנה. ---------------------------------------------------------------------
דוגמאות נא לדלג עם אתה לא מעוניין אותך לשמוע ** --------------------------------------------------------------------- אם אתה רוצה לשחק משהו אחר אז אתה יכול למצוא בקלות מידע על שיטות שונות אני אישית מעדיף את אקזלטד של WHITE WOLF שזו שיטה שבנויה על העובדה שהשחקנים הם ממש ממש חזקים (נבחרי האלים) והיא מבוססת על סרטי האנימה היפנים ועובדת בשיטת D10 עוד דוגמה טובה היא VAMPIRE (גם של WHITE WOLF ) שהשחקנים משחקים ערפדים עוד אחת לדוגמה היא SHEDOW RUN שמתבססת על הרעיון שהקסם חזר לעולם בשנת 2056 (נדמה לי, אני לא זוכר בידיוק) ועשה בלגן גדול והעולם מנוהל על ידי תאגידי ענק ופשע...... וכך יש עוד המון דוגמאות שיטות ומשחקים שונים רק תברר מה מעניין אותך תמצא או תיצור קבוצה ותתחיל!!!! --------------------------------------------------------------------- אני מדגיש שכל הדוגמאות נבחרו לפי העדפותיו והידע האישי של מחבר ההודעה, שלמחבר ההודעה אין קשר לפיתוח של אף אחת מהדוגמאות ושהוא לא לוקח אחריות על הטעויות והשגיאות שאולי נכתבו בנושא השיטות ועל כל עוגמת נפש שההודעה הזאת גרמה למישהו, משהו או משהו שבאמצע ביניהם --------------------------------------------------------------------- * - לדעתי הכי זול ומשתלם לקנות בכנסי מ"ת בקשר לכנסים אתה יכול להשיג מידע מהדף הראשי של אתר
העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל ** - פירוט קצר על מספר שיטות נבחרות - אני שוב מדגיש שמחבר ההודעה לא לוקח אחריות בקשר למה שנכתב. --------------------------------------------------------------------- מקווה (למרות שאני לא בטוח) שעזרתי בברכה The DDM ---------------------------------------------------------------------