סיפור ושאלות:

תמיר1991

New member
סיפור ושאלות:

אני "מנוי" מזה שנתיים בחברה הממשלתית למדליות ולמטבעות. זה אומר שמדי כחודשיים בערך אני מקבל עלון צבעוני של כל הפריטים שלהם מאותה ההנפקה, יחדיו עם דף שאני יכול למלאו ולהזמין פריטים. בשנתיים שאני חבר הזמנתי רק פריט אחד - מארז עם מדליית ניקל מצופה בכסף של אסון התאומים וגם סט מטבעות למחזור מישראל, התשס"א-התשס"ב, ולא התאכזבתי במיוחד, אבל גם לא יצאתי מגדרי. כל שנה, בראש השנה, מקבל מי שרכש פריט בחברה בשנתיים האחרונות מטבע יפהפה מניקל, שמתייחס כל שנה לנושא אחר שהונצח במדליות ובמטבעות החברה. השנה זה היה האחים רייט. רציתי לשאול אם למישהו כאן יש ממטבעות אלו, והוא מעוניין להחליף עמי. כמו כן, רציתי לשאול שאלה כללית, בעיקר למומחי המטבעות: האם גם אתם חושבים שלמרות שכמות הפריטים שהם מוציאים היא בלתי סבירה בעליל ביחס לגודלה של מדינתנו וליכולת הכלכלית של תושביה? עוד דבר שצורם לי זה שהם בקושי מוציאים מטבעות מנחושת-ניקל, שרק אותם יכולים אנשים בעלי יכולץ כלכלית כשלי, כילד המוגבל בדמי כיס, או של מבוגרים הרואים בזה אך ורק תחביב? ורק לשם הבהרה... איני אוסף מדליות, אני פשוט רוכש מה שאני רואה שהוא יפה ונחמד לטעמי, האמנותי, האספני והכספי. עד עכשיו היה רק אחד כזה... מצטער על המגילה... תמיר.

® רן

New member
החברה למדליות

החברה למדליות אכן "מציפה" את השוק בכמויות סחורה אדירות, מעבר ליכולת האספנית של תושביה (אגב, הרבה הולך לייצוא עבור יהודים עשירים בתפוצות). לאורך זמן, רוב הפריטים יורדים במחיר. אם תסתכל היום על פריטים מלפני כמה שנים, הסוחרים מוכרים אותם במחירים נמוכים משמעותית ממחיר ההנפקה. לזכותם יאמר שיש להם כמה הנפקות מאוד יפות - למשל סדרת החי והצומח בכסף Proof. אסימון ראש השנה שהם מחלקים בחינם הוא אסימון, או מדליה, ולא מטבע. אין לו ערך נקוב והוא לא הילך חוקי. הסטים של המטבעות הרגילים למחזור הם בזבוז כסף משווע בעיני - לא מובן לי למה לשלם 100-200 ש"ח עבור כמה מטבעות רגילים לגמרי. אם יש משהו שלעולם לא הייתי קונה הם המדליות של מגדלי התאומים. הנסיון של חברה מסחרית ישראלית להרוויח כסף מאסון התאומים הוא מזעזע בעיני.

תמיר1991

New member
זו לא חברה מסחרית,

אלא ממשלתית... לא חשבתי על הקטע של יהודים עשירים בתפוצות... ובתוך סט המטבעות היה גם את המדליה של מגדלי התאומים. המארז עלה לי 123 ש"ח כולל דמי המשלוח. אגב, Proof זה "קשוט". רן - יש ברשותך אסימוני ראש השנה? תמיר.

® רן

New member
מה הקשר?

היא גם ממשלתית וגם מסחרית. אין סתירה בין השניים. גם בזק וגם אל על הן חברות מסחריות ממשלתיות (ואגב, גם אותן וגם את החברה למדליות מדברים כבר שנים שיפריטו). אני חושב שיש לי כמה אסימונים מהתקופה שהייתי מנוי שלהם - אם יש לי אני אביא לדביר. אגב, באחת המכירות הפומביות האחרונות של רומנו היה אסימון כזה עם טעות Off Center (הטבעה לא ממורכזת). נתתי הצעה בינונית ומישהו אחר לקח.

תמיר1991

New member
אני אשמח אם תביא ואני אוכל

לראותם. אתה מעוניין להחליף? כלומר אין לי מטבעות בשבילך, אבל אם תרצה משהו אחר רק תגיד... והלוואי שיפריטו את בזק - זה אומר שיפור בתנאי העבודה, השכר והבירורקרטיה של אבא שלי ו- 8,000 חבריו לחברת התקשורת הגדולה בארץ. תמיר.

תמיר1991

New member
יש לך שטרות מ:

כווית (10 דינר)/לבנון (לירה אחת)/הרבטסקה (50)/גרמניה (10/20 מארק)/איטליה (1000 לירות)? כמו כן שטר מהמזרח הרחוק שאין לי שמץ של מושג מאיזו מדינה... אין שום כיתוב אנגלי... אם תרצה, תכתוב לי, ונחליף תמורת אסימונים או מטבעות חנוכה אם יש לך (גם כן מעניין אותי). דן ואברהם - אם אודי לא ירצה את השטרות, אשמח להחליפם איתכם. תמיר.

rachelea

New member
הפרטה

הפרטה=פיטורין. באיצטלה של התיעלות ראשית לכל יפוטרו עובדים, תמיר. במקום 8 אלפים עובדים יוותרו אולי 5 אלפים. מקומם של אלף מהם ייתפס על ידי עובדים חדשים, צעירים יותר, שעלותם תהיה זולה יותר לחברה. לא בטוח כלל שיהיה שיפור בתנאי השכר, ואם יהיה, יהיה דוקא לקודקודים. הביורוקרטיה לא תעלם, זה חלק מדמנו כחברה ישראלית. לא מאמין? ראה חברות שהופרטו עד כה.

® רן

New member
מה שבטוח הוא...

שמחירי השיחות, השירותים ודמי השימוש הקבועים ירדו פלאים - כפי שקרה בתחום השיחות לחו"ל ובתחום הסלולר אחרי שנשברו המונופולים. צר לי על המפוטרים, אבל גם אם יפוטרו 3000 כדבריך (ואלף צעירים יוכלו למצוא עבודה במקומם), הדבר ייטיב עם 6 מליון צרכני הטלפון בארץ. וחוץ מזה, חברות התקשורת החדשות שיקומו כדי להתחרות יעסיקו לפחות חלק מהמפוטרים.

תמיר1991

New member
בדיוק מה שאבא שלי אמר...

אבל לדעתי אני חושב שאין סיכוי לחברות הטלפוניה החדשות לקחת אפילו רבע מנתח השוק של בזק לכולן יחדיו... תמיר.

Sanchez

Member
זה מה שחשבו... בפלאפון עד שנת 1994 (כשסלקום נכנסו לתמונה).

תמיר1991

New member
אבא שלי אומר לי שבמקרה של

הפרטה יפוטרו צעירים, בדרגות של מנהל מדור ומטה. אבא שלי הוא מנהל מחלקה... (המסלול הוא כך - עובד מומחה - מנהל מדור - מנהל מחלקה - מנהל אגף - סמנכ"ל) ואבא שלי אמר לי שיהיה שיפור בתנאי השכר, גם לעובדים הזוטרים יותר. אני הייתי מעדיף שלא להתפאר, אך אבא שלי חולש על כל רשת המיתוג של בזק... הוא הפעיל לא מכבר את תשתית אינטרנט זהב בשיחות הבינלאומיות... כמו כן הוא מפעיל תשתית של חברות אינטרנט, וכמו כן מהמפקחים על בקרת הטלפוניה בכל בזק. הוא למעשה חולש על חלק חשוב בבזק... תמיר.

® רן

New member
תראה מה מצאתי בשבילך...

אסימון ברכה של החברה הממשלתית למדליות משנת 1990, כשהנושא הוא לווינים וחלל. הססמא היא "דרך כוכב מיעקב" - פסוק מספר במדבר. באותה שנה שוגר הלווין הישראלי "אופק 2".

טל ענבר

New member
המדליה יצאה בשנת 1988

לציון שיגורו של הלוויין הישראלי הראשון אופק 1.

למעלה