סיפור ושאלה...

adish ani

New member
סיפור ושאלה...

אני כרגע נמצא באירופה, בדרכי מיפן לישראל. בטיסה מיפן, ניגש אליי אדון יפני ואומר לי בעברית, אני רואה שאתה קורא ספר בעברית, אתה ישראלי? עניתי שכן והתפתחה בינינו שיחה מעניינת בעברית רהוטה. לאחר מכן הוא הציג אותי בפני החברים שלו והמשפחות שלהם, מסתבר שרבע מהמטוס מאוכלס ביפנים דובריי עברית. (וכולם רוצים "להשחיז" את השפה) זו לא פעם ראשונה שאני פוגש יפנים דוברי עברית, אבל פעם ראשונה בריכוז כזה. זה כל הסיפור, סתם משהו לא צפוי שקרה לי ובחרתי לשתף אתכם, אם כי יש לנו עוד ארבע שעות טיסה ביחד וגם הסתבר שאת הדרך חזרה ליפן בעוד חמישה ימים גם יש לנו להעביר ביחד. עכשיו לשאלה לא קשורה. האם אתם יכולים להמליץ לי על מקומות טיול באזור קיוטו? אני מעוניין לשמוע על מקומות פחות מתוירים, מכוון שאני אהיה שם בתקופה "מאד מתוירת" ויהיה לי מספיק זמן גם להיות במקומות מפורסמים הומי אדם וגם זמן (ורצון) להיות במקומות אחרים. אם אפשר, תקחו בחשבון שאני אהיה שם עם ילדים קטנים והסבים שלהם. 3 – 63. תודה מראש.

Tenguy

New member
לא פשוט - כל קיוטו קטנה וקשה לברוח

מהמוני המבקרים, אבל שני טיפים : 1) אם אתה רוצה לטייל במקומות המפורסמים - תגיע מוקדם עם פתיחתם (בד"כ זה 7 בבוקר) - אז תהנה משעת חסד רגועה ומקסמי המקומות, בטרם יוצפו בהמון רועש... (באותה מידה אפשר גם לבוא אחה"צ, בסביבות 15:00 - 16:00 , אחרי שכולם כבר עזבו...) 2) נסה מקומות טיפה מרוחקים - כמו Toufukuji ו-Fushimi inari שבדרום העיר, או את קומפלקס מקדשי Tenryuji שב-Arashiyama. אם יש לך זמן טייל ברגל בדרך שעולה מ-Arashiyama צפונה אל מרומי הרי Takao, אל הכפר הציורי Kiyotaki. מן הכפר ישנה דרך לאורך הנחל Kiyotaki-gawa למקדשים יפים ופחות מתוירים בתוככי היערות של הר Takao (כמו Kouzanji ואחרים). גם מן הכפר, וגם מ-Kouzanji יש תחבורה ציבורית באוטובוסים של JR חזרה לקיוטו.

wild tokyo girl

New member
קיוטו

אם יש הרבה זמן אז כמובן שמומלץ מאד לנסוע יום אחר לנארה. לטייל הן במקדשים והן בפארק. אני טיילתי גם באזור של אגם ביווה (Biwa Ko) ומאד נהנתי - תלוי כמה זמן יש לך בקיטו. עוד מקום מקסים הר Hiei. המקומות הנ"ל משלבים גם טבע (ולא רק מקדשים) ומתאימים לכולם.

למעלה