סיפור ושאלה

0 אור 0

New member
סיפור ושאלה

כשלמדתי רפלקסולוגיה, הכרתי בלימודי אנטומיה בחור שלמד מסג'. הוא היה קשקשן גדול ונהג לספר על עצמו סיפורי אלף לילה ולילה (חובש קרבי, פיזיוטרפיסט ועוד סיפורים מצוצים מן האצבע). הבחור ניסה להצטרף גם לרפלקסולוגיה ולא החזיק מעמד כי החומר היה קשה מדי בשבילו, באנטומיה הוא נכשל (היחידי שהצליח להכשל אצל המורה החביב והמסייע שלנו), ובשלב השני של המסג' הפסיק באמצע בעידודם של שאר שמשתתפי הקורס שכבר לא יכלו יותר .. ככל שידוע לי הבחור לא למד בינתיים בבית ספר אחר כלשהו, ובוא נגיד שאפילו בבית הספר השרלטני ביותר עדיין צריך 3-4 שנים בשביל להיות מוסמך לדיקור (ובהנחה שיש לך יכולות לעמוד בבחינות מינימליות) מסתבר שביריד ההוליסטי האחרון בבאר שבע , הבחור כיכב בגדול - פרסם את הקליניקה החדשה שלו, הופיע על הבמה ותיאר את עצמו כמומחה גדול וכמי שפיתח שיטה חדשה. כרטיסי הביקור המפוארים שלו מתגלגלים בכל פינה ובהם הוא מציע: עיסוי רפואי, כירופרקטיקה, דיקור סיני, שיאצו, תזונה נכונה. שמעתי ממישהו שהלך לראות (לא לקבל טיפול כמובן כי הוא יודע במי מדובר) - והקליניקה מאד יפה ומרשימה, והבחור עצמו נראה מטופח ומשכנע. -- עד כאן הסיפור (אותי זה מפחיד ..). ומכאן השאלה: מה ניתן לעשות כדי להגן על הציבור התמים משרלטנים מסוגו?

מאיר72

New member
תלוי

1. להגיש תביעה על התחזות למטפל (אבל זו בעיה, כיוון שכל עוד הוא לא התחזה לרופא אין הרבה מה לעשות. ככה זה שאין עדין חוק וכל האגודות למינהן תסלחוי לי על המילה מאוננות ומחפשות פרסטיגה) 2. לכתוב כתבה במקומון של ב"ש שאותו בחור הוא שרלטן, אבל אז צריך לצפות לתביעה כנגד של הוצאת לשון הרע ושאר מרעין בישין. 3. פשוט יותר - להתקשר אליו ולהגיד לו שאת מעונינת בטיפול, ובלה בלה בלה... ורק בשביל לדעת את שואלת אותו היכן הוא למד ומה היא ההסמכה שלו, זה השלב שבו את נכנסת לפעולה עם עט/עיפרון ודף ורושמת את כל המכללות שהוא אומר לך שהוא הוסמך בהן, את שואלת אם יש לו ביטוח (כי לך תדע לכל מקרה, ואת שואלת, היכן הוא מבוטח) ורושמת הכל, את אומרת לו שאת צריכה לחשוב על זה עוד קצת, אומרת תודה ושלום יפה ומנתקת והטלפון הבא הוא לאותה מכללה בה הוא למד ולראות אם הוא באמת סיים את לימודיו או לא, במידה ולא את מרימה טלפון לאותו סוכן ביטוח שהוא אמר לך ואת מבררת אם יש לו ביטוח (על מנת להוציא ביטוח אחריות מקצועית צריך להראות טעודת מטפל/ או סטודנט בשנה הקלינית) ומבררת נכונות הפרטים, במידה ובחור צדק אין לך אלה לאכול את הכובע במידה והוא משקר כל מה שעליך לעשות זה להודיע לאותן מכללות/ביטוח וכו' שאותו בחור זייף את התעודות ומציג עצמו כבוגר של אותן מכללות יחד עם הטלפון שלו והכתובת (עדיף גם עם הפרסומים השונים) ותני לעו"ד של אותן מכללות לעשות את העבודה בשבילך. לילה טוב

תלוי כמה את מוכנה להסתכן...

בתביעת דיבה. ההגנה הטובה ביותר היא "אמת דיברתי", אבל צריך לוודא שאת באמת אומרת אמת. התחלה טובה יכולה לבקש ממישהו (אם אותך הוא מכיר) שישאל בפשטות איפה הוא למד כל תחום ותחום, ואז לברר במוסדות שאת שמם יציין אם הוא מוכר שם. רצוי להקליט את השיחה איתו. אם המוסדות משיבים בשלילה, יש ליידע אותם שהאיש מציג עצמו כבוגר שלהם; סביר שהם יעשו משהו בנידון (וסביר שהוא פשוט יודיע שלמד בבית-ספר אחר...). יכול להיות שגם באגודה לריפוי סיני יהיה מי שיתענין בתחום, אולי גם בארגון הגג - אנשים כאלה הם הרי הסיבה העיקרית שארגונים כאלה קיימים. אולי בפורום חוק ומשפט יהיו למישהו רעיונות נוספים; בכל מקרה אני ממליץ לדבר עם עורך-דין על הנושא. השלב הבא הוא לפרסם (בכלבוטק, עיתונים, חוגים מקצועיים) שהאיש מספר סיפורים. לא לספר שהוא לא למד בכלל (כי את זה יהיה לך קשה מאוד להוכיח), אלא לציין את העובדה שבתי-הספר טוענים שהוא לא למד אצלם (או לא סיים). יהיה לזה יותר משקל אם יעשו את זה ארגונים מקצועיים, ולא את אישית.

0 אור 0

New member
קיבלתי את עצתכם ואנסה להמשיך ולבדוק

לצערי בכנס לא הייתי , אז שמעתי מכלי שני ציטוטים (נדהמים) על איך הוא מציג את עצמו. אבל אפשר לבדוק אם בקליניקה הוא מציג מצגי שוא לפני מטופלים, ואם כן - אז אמשיך הלאה על פי המלצותיכם.

שרלטנות

לצערי ולניסיוני יש שרלטנים בכל תחום מתחומי החיים. יש רופאים שרלטנים ויש עו"ד שרלטנים. יש שרלטנים עם תעודות ויש אנשי מקצוע מעולים בלי תעודות. בטח כולכם שמעתם/מכירים את הרב פירר -שם בינלאומי ברפואה ולא למד רפואה בשום אוניברסיטה. הבעיה שלנו היא שבתחום הרפואה המשלימה דבק לנו השם חיבה הזה ולא עוזב אותנו. אני לא חושבת שמלחמה בשרלטן זה או אחר תמגר את התופעה אולי להיפך, תתן לאלה שחושבים כך עוד סיבה להטפל אלינו. אני חושבת שהדרך היא ע"י חינוך של הציבור בהרבה מודעות, הרצאות, מטופלים מרוצים ומבינים וכו. עירית

הרב פירר לא מטפל באנשים; הוא מפנה

אותם לרופא המתאים, לפעמים עם הוראות מה לבדוק. כאן מדובר באדם שכן מטפל. אני מסכים לגבי התעודות - הן מעידות על תעודה, לא על ידע. אני מסכים גם לגבי הטענה ש"מלחמה" בשרלטן אחד לא תמגר את התופעה; אבל זה לא אומר שצריך לאפשר לאותו שרלטן להמשיך "לטפל" באנשים. ואני מסכים גם לגבי החינוך.

זאת היתה רק דוגמא לאדם

עם ידע ענק ללא תעודה. (היה קל להביא אותו כדוגמא כי כולם מכירים אותו) אני לא בטוחה לגמרי אבל כל אותם מטפלים שעל שמם יש שיטה טיפולית נדמה לי שגם הם ללא "תעודה". ואני די בטוחה שעיסוק היתר בשרלטן זה או אחר רק מדביק לנו את הסטיגמה עוד יותר. עירית

rafiek

New member
הרב פירר

הרב פירר אינו רופא, ולא מציג עצמו בתור שכזה. הוא אינו לוקח כסף בעבור עבודת הקודש שהוא עושה. יש לו ידע גדול מאד והוא מכיר את המומחים הכי גדולים בארץ ובעולם ומסוגל ויודע לתווך להפנות לגורם המתאים. מפתיע אותי מאד לקרוא עליו כאן כעל שרלטן!? מי שחושב כך הוא אדם קטן. קטן מאד. חבל. חבל. חבל.

הרב פירר הוא ענק ויחיד מסוגו!!!

ברצוני לתקן כל טעות שאולי דבקה בדברי. אם תקרא שוב את דברי תבין שנתתי אותו דוקא כדוגמא לאדם עם ידע מדהים ורחב. ידע כזה אי אפשר לרכוש באף אוניברסיטה. להערכתי אין כמוהו בעולם. עירית

סטיגמא

מה עדיף? להתעלם מקיומו ו"לעסוק בחינוך לטווח ארוך", בעוד אותו אדם, בטווח הקצר, מטפל באנשים, גוזל את כספם ומוציא שם רע לכולנו? או לנסות לעשות משהו בעניינו? זו שאלה לא קלה, ואין לי תשובה חד משמעית. אבל האיש הבא שיפנה אליו עלול להיות קרוב אלי, ואני לא רוצה שאנשים ייפגעו.

שאלה לא קלה

גם לי. אני חושבת שמי שמתעסק בלכלוך הליכלוך דבק בו. נראה לי שזה לא תפקידנו לטאטא את השרלטנים מן הארץ. ואם נקדיש לזה אנרגיה זה על חשבון המטופלים. ברור שאם יש מישהוא כזה בסביבתי הקרובה אני אדאג שלא יקבל המלצות. זה מעט אבל זה מה יש... עירית

מאיר72

New member
ברפואה סינית יש כמה צורות של טי

טיפול: טיפול בשורש הבעיה, טיפול בסימפטום (כן כן, אבל רק כאשר זה אקוטי וחייבם להוריד אותו מיד) וטיפול משולב, סימפטום ושורש וכך צריך לעשות גם כאן: שורש = חינוך לטווח ארוך, סימפטום = טיפול בשרלטנים כרגע.

SideKick

New member
אור, למה לך...

להקדיש לו ולבזבז עליו כל כך הרבה אנרגיה? העולם מלא בשרלטנים (ובסתם אנשים מעצבנים). אנחנו יכולים לעקוב אחריהם, לחפש אותם בפינות ולרדוף אותם. ואפשר גם סתם להתעלם. כמובן שאם מישהו שואל אותך לדעתך המקצועית על אותו אחד... כדאי שתספרי את האמת

avorly

New member
SideKick , יש משהו בדבריך,

אבל שרלטנים מקלקלים לכולנו. מי שהיה אצל שרלטן ונפגע- יאמין שכל הרפואה המשלימה היא כזו. לדעתי באמת כששואלים על אחד כזה צריך בהחלט לספר מה שיודעים עליו; אני לפחות עושה ככה עם השרלטנים שאני מכירה בשוק.

למעלה