סיפור + התייעצות.

סיפור + התייעצות.

אני ממש חסר אונים. אשמח לעזרתכם.
יש ברשותי ג'וימקס 250 סמ"ק. 2009. 40000 ק"מ.
מכיוון ורציתי למכור. הזנחתי במעט. ולא עשיתי טיפול גדול שכבר הייתי אמור להיעשות ב 36000 ק"מ.
לפני כשבועיים, ביצועי הקטנוע התחילו לרדת משמועתית. הפתיחות נהיו ממש חלשות.והוא לא עבר את ה 100-110 קמ"ש.
כמה ימים אחרי זה הוא גם התחיל להרעיש.רעש שנשמע כרעש שקשור למערכת הפליטה...אגזוז וכדומה..
נכנסתי למוסך שאני דיי מכיר. אך לא מטפל אצלו בקביעות.
הרעש נבע מפיצוץ בצינור שיוצא מהראש מנוע...אני חושב שהוא נקרא "נשם" או משהו כזה.. והוא משחרר אוויר מהראש מנוע לאגזוז..
הוא החליףאת ה צינור והשקט חזר.
המוסכניק שאל אותי לגביי טיפול גדול.. אמרתי לו שאני באיחור.הוא טען שהטיפול יחזיר את הקטנוע לקדמותו ושנעשה טיפול גדול.
עשינו טיפול גדול.אך כלום!! התיפקוד נשאר אותו הדבר.
חזרתי אליו חצי שעה לאחר מכן.. והוא טען שאחכה יום יומיים... שהשמן הרצועה וכו צריכים להתגמש...
אך כבר למחרת הצינור הזה שיוצא מהראש מנוע שהוחלף, התפוצץ שוב... והתיפקוד רק ירד..
חזרתי למוסך.המוסכניק הזה טרם נתקל בתקלה מעין זו שחוזרת על עצמה.ולא ידע מה גורם לפיצוץ הצינור שוב ושוב.
לכן התקשר לכמה מחבריו שגם לא ידעו ולא נתקלו בתקלה זו.עד שלבסוף מישהו אמר לו שזה המנוע...שהמנוע זורק לשם חום גבוה/שמן/לחץ.. אנערף...וצריך לעשות שיפוץ למנוע.
השארתי לו את הקטנוע ל לילה. ובבוקר הוא מתקשר ואומר שהמנוע והבוכנות והכל נראה בסדר.. לכן הוא יעשה רק ראש מנוע שנראה לו בעייתי...
באתי בצהריים אחרי שעשה ראש מנוע...
אך אבוי.... התיפקוד ישתפר אולי במעט מאד מאד.... שזה כנראה בגלל הניקוי שהוא עשה לכל מערכת ההזרקה...
עדיין בכל רמזור כל פיור 50 סמק הקדים אותי בפתיחה במאות אחוזים.והסגירה לא עברה את ה 110.
חזרתי אליו. ולטענתו זה כנראה המנוע עצמו... אך עדיף לייתר ביטחון לבדוק אולי זה האגזוז...אך לא הייה לו במוסך אגזוז חילופי לבדיקה.
למזלי בשלב זה הוא בדיוק יצא לאיזה סידור.ואני ניצלתי את ההזדמנות לקפוץ למתחרה שלו מעבר לכביש...
הלה ישר זיהה שיש בעייה מהותית בקטנוע.והוא בדק ישר את האגזוז...
מייד שם אגזוז חילופי...
ואופס.... הקטנוע חזר לעצמו. חזר להיות טיל בליסטי כפי שהייה חודש לפני הטיפול הגדול...
מסתבר שהאגזוז הייה סתום לחלוטין..! וזה מה שגרר את כל הבעיות! סתם עשיתי טיפול גדול.(שזה לא אכפת לי..כי מאילה הייתי באיחור) וסתם עשיתי ראש מנוע!!!
עקב שיקול דעת מוטעה של המוסכניק.
חברים אמרו לי לא לשלם לו שקל על ה ראש מנוע.

ס"ה שילמתי 1100 ש"ח על הטיפול גדול כולל החלפת הצינור המפוצץ והחלפת צמיג אחורי.(למשומש במצב חדש)
ו 700 ש"ח על אגזוז משומש כחדש למוסך שממול.
וכעת הוא רוצה עוד 1000 ש"ח על הראש מנוע.

טענות המוסכניק:
שאני באתי אליו עם שני בעיות נפרדות. בעיית הצינור המתפוצץ ובעיית התיפקוד. בעיית הצינור המפוצץ נבעה מהראש מנוע הבעייתי ואינה קשורה לאגזוז. והוא פתר לי אותה ע"י ה "ראש מנוע".
לטענתו הוא גם ראה בעיניו שהראש מנוע בעייתי.. ותיכף הייה עושה בעיות והורס את המנוע...
ועל כך הוא דורש את כספו.

טענותיי: הקטנוע הייה תקין לחלוטין.מעבר לבעייית האגזוז. האגזוז הייה סתום לחלוטין ולכן חזרה כל הפליטה למנוע ונוצר בו לחץ שהשפיע על הצינור שחזר והתפוצץ שוב ושוב בגלל זה.
כל ה"ראש מנוע" הייה מיותר לחלוטין לעת עתה. ולא הייה נצרך.
שיקול דעתו המוטעה של המוסכניק הוא זה שגרם לכך.ולכן אינני אמור לשלם לו על זה.
נימוקים לטענותיי: כשראש מנוע הולך.. אין עדיין בעיית תפקוד והקטנוע אמור להמשיך ליסוע כרגיל... ואני באתי עם בעיית תיפקוד הקטנוע פשוט לא סחב.
וכן כשראש מנוע הולך הקטנוע אמור לעשן.מה שאצלי ממש לא קרה.

התווכחתי איתו היום רבות.עד שלבסוף סיכמנו שנלך לאיש מקצוע או בורר נוטרלי שיתן את דעתו והוא זה שיחליט.

מה דעתכם? מה אתם ממליצים? באלו נימוקים עלי להשתמש? מה עלי לעשות?

האם יש לכם רעיון מי יסכים לברור בינינו?

תודה מראש למגיבים.

אני אבדוק בדיוק...

בהמשך..
בעקרון עשו כל מה שעושים בטיפול שנקרא ״ראש מנוע״!

פרארי1

New member
הייתי הולך לסטפן שיהיה הבורר

איש מקצוע משכמו ומעלה וישר כמו סרגל.

לגבי הטיעונים שלך, אני לא מספיק בקיא בצד המכני כדי לייעץ.

עכשיו גם תפרת לו תפקיד חדש

של בוררות?

שלא תבין לא נכון, סטפן הוא מקצוען מהשורה הראשונה אין לי ספק בזה,
אבל בוררות זה כבר סיפור אחר...

פרארי1

New member
לא תפרתי לו כלום

אוי ואבוי אם כישורי התפירה שלי יצטרכו לעמוד למבחן

הצעתי אותו כאיש מקצוע מעולה וישר, אפשר לפנות אליו ולשאול אם הוא מוכן לשמש כבורר (תמורת תשלום, כמובן), שהוא יחליט אם מתאים לו או לא.

הנסיך.

New member
הרשה לי לצטט פה איזה כותבת מעולה

"מה עם קצת אחריות אישית?"

הוא הכריח אותך לעשות ראש מנוע?
הוא מנע ממך לבקר אצל המוסכניק מעבר לכביש ולקבל חוות דעת נוספת?

אני מניח שהתשובות על השאלות האלה הן לא.

עצם זה שהוא בכלל מוכן ללכת לבורר מראה כמה מדובר בבעל מקצוע חסר ביטחון, וחבל, כי יש לך אחריות להשתלשלות האירועים לפחות כמו שלו יש,
הרי כבר מההתחלה הוא אמר לך שאינו בטוח, וכשצינור הנשם התפוצץ שוב הוא אשכרה טלפן לחבר טלפוני, אם זו לא נורת "לך לבדוק בעוד מוסך" אני לא יודע מה כן...

אני חושב שיהיה הוגן מאוד מצידך לשלם על הטיפול וללמוד שלהבא, לפני שאתה מפרק חצי אופנוע, כדאי שתיקח חוו"ד נוספת,
מה גם שהראש אכן שופץ, וסיכוי טוב מאוד שחלק מהשיפור שאתה חווה הוא בכלל קשור לשיפוץ ראש המנוע, עם או בלי קשר לאגזוז הסתום.
(על המוסכניק הזה סתם כואב לי הלב, כי נראה שזו תקלה של נסיון נטו, והוא הולך לשלם חתיכת מחיר על השיעור הזה)
בכל מקרה, עכשיו, עם קטנוע פרקטיקלי חדש, אולי שווה לך להשאר איתו עוד קצת :)

dori78

New member
סליחה שאני מתערבת

אני באמת לא מבינה הרבה ברמה הטכנית.

מצד שני - כצרכן, לא משנה של מה, נהוג לקבל הצעות מחיר, לבדוק אמינות ומקצועיות ולהחליט למי אתה רוצהלשלם לפני שהעבודה מתבצעת, לא בדיעבד.
אם הייתי הולכת לספר שהיה עושה לי קטסטרופה על הראש, לא הייתי מעלה בדעתי לא לשלם לו. הוא את העבודה עשה, השקיע זמן ומחשבה. זה שהמחשבה הזו איננה לרוחי ויכול להיות שגם לא מקצועית (שהרי ספר טוב אמור לדעת להתאים תספורת למבנה פנים וגם לערב את הלקוחה בהחלטה), זו בעיה שלי, כי לא עמדתי על זכותי להיות מעורבת. המקסימום שאני יכולה - זה לא ללכת שוב לאותו ספר.

סליחה על ההשוואה, בדיוק התפרסמה אתמול ידיעה על מישהי, שתובעת פיצויים אחרי שנקבעו לה 42% נכות, בעקבות סיבוכים אחרי שרופא נשים הכניס לה התקן תוך רחמי למניעת היריון בלי להוציא את הקודם. סליחה, זה הגוף שלך, גם את אחראית לשים לב למה שקורה כשאת אצל הרופא.

xfwind

New member
שתי השורות האחרונות - תמחקי אותן מהר

ממש לא לעניין ולא בר השוואה.

פרארי1

New member
לא ניתן לערוך

לא חושב שצריך למחוק את ההודעה, בטח לא כשמצורפת לה ההערה של XFWIND.
אם תירצי, אני אמחק.

xfwind

New member
לא הסברתי טוב - צ'טער -

אנימתכוון למחוק במובן הענייני לא טכנית - ברור שאין פה שום כיתוב "לא ראוי".

ולקויוטי - אני חושב שלא בר השוואה בגלל הרבה סיבות אבל זה לא נושא הדיון.
אפשר כמובן גם לא להסכים.

dori78

New member
אממ...

עד כמה שידוע לי אני לא קויוטי.
את אי ההסכמה כבר סגרנו בפרטי

dori78

New member
אני עדיין עומדת מאחורי מה שכתבתי

ואני אחדד, כי כנראה לא הייתי ברורה:
אחריות אישית על עצמך ועל רכושך, היא חובה בסיסית של כל אחד מאיתנו.
מי שלא מקפיד על זכויותיו כלקוח, של מוסך או של מערכת הבריאות, עלול לשלם מחיר כבד.
במקרה של פות"ש, חוסר האחריות עלה (או יעלה) לו כמה מאות שקלים.
במקרה של הגברת המדוברת, זה עלה לה בהפיכתה לנכה.

אני לא רואה הבדל בין הדברים, כפי שאני לא רואה הבדל בין ילד בן 8 שמתנהג בבריונות לבני כיתתו, לבין ילד בן 15 שמכה זקן ניצול שואה בחסות החשיכה. השני וגם הראשון זקוקים למנת חינוך, השני הוא לטעמי תולדה של הראשון ואין אפשרות לנתק בין השניים.
במקרה הזה, האחריות האישית (שנזרקה כנראה לפח) היא של ההורים.

l coyote l

New member
הכל בר השוואה.

מה יש למחוק שם? יש (או צריכה להיות) אחריות על שני הצדדים בעניינים רפואיים.
זה שאנשים נוטים לקבל בעיוורון כל מה שסמכות רפואית ממסדית מוֹכרת/אומרת להם, לא הופכת את המצב לתקין.
נהפוך הוא.

למעלה