סיפור המיסים...

vican

New member
סיפור המיסים...

טוב אז אחרי כמה חודשים פה רק דבר אחד עדיין לא מובן לי... כל העניין אם המיסים...
מתי מגישים? כל כמה זמן? דרך מי? האם צריך לשמור קבלות או מסמכים כלשהם?
כל מידע בנושא ישכיל אותי... תודה

אדם פרטי או חברה/עוסק מורשה?

אם חברה, קח רו"ח וחלק מהתשלום יהיה על להסביר לך מה לעשות.
&nbsp
אם פרטי, פעם בשנה, עד סוף אפריל, על חשבון השנה הקלנדרית הקודמת.
אפשר לבד בעזרת תוכנות מס שאפשר לקנות און-ליין או במגוון חנויות (אפילו בסופרים מוכרים את זה בין פברואר ואפריל).
אפשר לבד בעזרת יישומים און-ליין של חברות שמתמחות בתחום (HR BLOCK למשל, אבל יש עוד אחרות).
אפשר עם חברת ראיית חשבון (שוב יש כמה וכמה מהן ותצטרך לעשות סקר שוק מי מהן נותנת הצעות טובות יותר).
&nbsp
מה עוד צריך לדעת?
החוקים שונים בין פרובינציות שונות. דברים מסויימים ייחשבו הוצאה מוכרת (או מוכרת עד אחוז מסויים) במקום אחד ולא באחר. מיסוי הכנסה, רכישה, נדל"ן מניב וכד' בפרובינציות שונות מחושבים אחרת. לפעמים כ'בית אב' ולפעמים 'כיחידים'. חשוב לדעת מה החוקים במקום בו אתה נמצא ובהתאמה לתכנן את ההגשה כך שתמקסם את הסיכוי לקבל החזר במקום לשלם הפרשים של חישוב שגוי. אין דין אונטריו כדין אלברטה או BC.
&nbsp
ל-CRA יש מרכז שירות טלפוני עם אנשים מאוד (מאוד מאוד) אדיבים שיישמחו לעזור לך להבין כל שאלה אחרת שעולה בראשך. אל תפחד לבקש מהם ייעוץ, אין קשר בין המוקד הטלפוני ואנשי מחלקת הביקורת והם לא חולקים מידע לגבי בנאדם X או Y וההצהרות שלו לעומת מידע שמסר בייעוץ טלפוני.

vican

New member
תודה על התשובה

אני חושבת שלקחת רו"ח בהחלט האופציה הטובה ביותר עבורי.

Buffa11

New member
לא בטוח

אם את שכירה והזאת עיקר ההכנסה שלך (למעט תיקי השקעות ) ואין לך הכנסות מנדלן או עסק פרטי מהצד ו/או הכנסות מחוץ לקנדה רוב הסיכויים שאת לא צריכה ללכת לרואה חשבון אלא להעזר בתכונות באינטרנט, חלקן בחינם וחלקם לא.
&nbsp
במידה ומצב המס שלך ״מסובך״ יותר , מומלץ לקבל יעוץ מס
&nbsp
&nbsp
גילוי נאות הכותב רואה חשבון (בשלבי הסמכה)
&nbsp
&nbsp

The ofer

New member
לא כל רואה חשבון

הוא מומחה במיסים
&nbsp
גם אם יש הכנסות מנדלן לא צריך רואה חשבון
&nbsp
אם לא רוצים להכין לבד את הדו"ח תמיד אפשר להשתמש ב HR BLOCK או דומים...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה