סיפור המבול בתנ"ך

Alon16

New member
סיפור המבול בתנ"ך

ישנם בקרב החוקרים כ90 (!) סיפורים ומיתולגיות שונות על המבול מעמים שונים בתקופה ההיא. אפשר לומר שזה מראה שהיתה אגדה אחת (שכנראה מוצאה בממלכת שומר, סיפורי גלגמש וכל העלילות האלה...) שכנראה הלכה לעמים אחרים ששינו אותה לטובתם. בסיפור ה"המקורי" של ממלכת שומר, האנשים הפריעו לאחד האלים לישון ולכן הוא הוריד מבול והחריב את העולם... אפשר לומר שהיהדות לקחה את הסיפור הזה ואמרה שבגלל שהעולם עבדו עבודה זרה בא אלוהים ומחה אותם, כפי שמתואר בפרשת "נח". אבל בהחלט קיימת גם האפשרות שעצם ריבוי כל הסיפורים מראה שבאמת היה מבול על הארץ! מה אתם אומרים?

עוד סיפור שחוזר על עצמו בהרבה מאוד

מקומות ותרבויות. סיפור כיפה אדומה חוזר על עצמו בווריאציות קצת שונות כמעט בכל תרבות, לפני שהאחים גרים הנציחו את סיפורי העם הגרמני על הדף. האם זה אומר שסיפור כיפה אדומה באמת היה?

Alon16

New member
כיפה אדומה

אני לא מכיר אף בן אדם שמאמין שסיפור כיפה אדומה אמיתי. אני יודע שעשרות מיליוני אנשים בעולם מאמינים שסיפור המבול אמיתי, לכן אין בכלל מה להשוות בין השניים...

מיליוני ילדים מאמינים שהסיפור אמיתי

חוץ מזה שאמונה היא דבר סובייקטיבי, והעובדה שאני מאמינה במשהו לא הופכת אותה לאמת, לא משנה כמה אנשים מאמינים בה. זאת דוגמא קצת קיצונית, אבל בגרמניה הנאצית מיליוני אנשים האמינו שיהודים הם טפילים, אבל זה לא הופך את זה לאפלו חצי נכון. מתי אנשים יבינו שאין קשר בין אמונות הקולקטיב ובין עובדות?

ועוד דוגמא,

אני רואה שהדוגמא שהכי אוהבים כאן זה דוגמאת העולם השטוח. לפני גליליאו (וגם קצת אחרי), כולם (כלומר כל העולם כולו!) האמינו והיו בטוחים לגמרי שהעולם שטוח. האם זה הופך את זה לעובדה?

The-G

New member
גש למקורות מידע

שם תמצא את כל מבוקשך. מחקרים וממצאים מדברים על הצפה של אזור הים השחור על ידי הים התיכון. אני שמח להודיע בנוסף, שאת האינפורמציה הזאת כן מלמדים במקביל לסיפור המבול בשיעורי תנ"ך חילוניים.

למעלה