סיפור היום שלי

yuvalfra

New member
סיפור היום שלי

משייט בכיף שלי בכביש עירוני ב-50 קמ"ש מאחורי פחית, המרחק ביני לבינה סטנדרטי (לא נצמד, אך גם לא מרוחק), פתאום הפחית נזכרת שהיא צריכה לפנות שמאלה, עוצרת בפתאומיות ואני לומד בפעם הראשונה כמה חשוב להיות עירני לגמרי בעיקר על 50 סמ"קים. מתוך אינסטינקט טוטלי לחצתי לחיצה חזקה על שתי ידיות הבלימה, חריקה נוראית נשמעת אך הכלי נשאר יציב על הכביש כמו תותח. 2 לקחים למדתי מהארוע הזה: 1) הטייפון לא תמים כפי שהוא נראה (מרחק הבלימה היה מדהים), אם הייתי רכוב על פיור אולי הייתי ממשיך את הנסיעה באמבולנס 2) נהגי הפחיות טפשים ומטומטמים יותר משחשבתי יובל

אווייייי כמה זה קורה ליי!

ואני על פיור, ואני כמעט נכנס ובורח לאנשהו... אל תוותר לבני #ונות האלה, תצעק על הבנאדם בדרך כלל תכיר...זאת תהיה מישהי...

ובפעם הבאה, תעשה לי טובה....

תלמד לשלוט באינסטינגטים, ותלחץ על השמאלי בכל הכוח והימני בעדינות יותר, אם תהיה מספיק מתוחכם אתה תעצור סנטימטר מהאוטו ולא תיכנס בוא...כי הנפילה היא קלה מאוד ביוחד אם יש חול או אבנים...וגם שמן יכול להיות בעייתי...

aeroxman

New member
אוי! טעות פאטלית!

שמאלי בכל הכח?!?!? אתה רוצה לנעול את הגלגל האחורי?! לא מומלץ בכלל. תן לי לאסביר לך משהו: כאשר אתה בולם כל המשקל של האופנוע עובר קדימה כלומר הגלגל האחורי מאבד לחץ על הכביש, מה שאומר שהוא יאבד אחיזה יותר מהר. לעומת זאת, הגלגל הקידמי מקבל יותר משקל עליו מה שאומר שהוא יותר "דבוק" לכביש כלומר הוא פחות ישאף להחליק על הכביש והחיכוך יגבר. עד כאן אתה איתי? יופי. העצירה הנכונה צריכה להיות בצורה הזאת: לוחצים על שני הבלמים ביחד (בעדינות ובהדרגה), על השמאלי (האחורי) יותר חזק, ולאט לאט, תוך כדי מעבר המשקל לחלק הקדמי, מגבירים את הלחץ על הבלם הימני (הקדמי) ומורידים לחץ מהשמאלי (הקדמי. במטרה לא לנעול את הגלגל). ככה עושים. קפיש?

yuvalfra

New member
קצת בעייתי לי

צורת הבלימה שאתה מתאר היא טובה ויפה, אבל לא מתאימה בכלל לשעת חירום. איך אפשר לבלום בהדרגתיות ולהתחיל להתעסק עם כל ידית בנפרד כאשר יש לך פחות משניה להגיב ואתה צריך להגיע למרחק בלימה של פחות מנניח 5 מטר (להזכירך הנסיעה היא במהירות 50 קמ"ש)? גם צורת הבלימה של לחיצה חזקה על האחורי ולחיצה חלשה על הקדמי לא מסתדרת לי כי כפי שאמרת לחיצה חזקה רק על האחורי גורמת לגלגל האחורי להחליק, לעומת זאת לחיצה חזקה על שניהם יחד גורמת לחריקה, זה נכון, אבל הקטנוע נשאר יחסית יציב. זאת באמת בעיה אם יש שם איזה שלולית שמן או הרבה חול, אבל מה לעשות, זאת הסכנה שבדו"ג

Moo Moo

New member
הבלימת חירום שלי...

היתה שאני, סטלן, ואופיר DT נסענו מהמפגש למקדונלדס בטיילת, אני נוסע רגוע בעיר (55-60 קמ"ש למקרה של איזה
עם ממל"ז) עכשיו הסטלן רוצה להראות לי את כוחו של הראנר, מאיץ כמו מטורף, ומגיעים לצומת שהרמזור בא ירוק, הסטלן, מכיוון שמגיע מהצפון לא יודע איך לפנות אז ההחלטה שלו היא לבלום במהירות באמצע הצומת, אני מופתע מהסטלן שהחליט להציב לי מכשול במהירות 60 קמ"ש, לוחץ במהרה על הברקסים, הפעלתי לחץ בינוני-חזק על הקידמי (אבל פחדתי שהוא ינעל ואני יעשה סלטה), והשתדלתי שלא לנעול את הגלגל האחורי, אבל כמעט ולא הייתה לי ברירה, האחורי ננעל, ולפי דברי אופירDT גם העלה עשן (מי אמר ברנאווט) האחורי החליק ימינה ושמאלה ושוב ימינה ופיספסתי בכמה סנטימטרים את הראנר של הסטלן. זה הכל יצא ארוך...

Ofirdt

New member
תשמע Moo Moo אני לא יודע ממה.......

נבהלתי יותר או מהסנטימטרים הבודדים שפספסת את הפינ השמאלית של הסטלן או מהעשן שהחל לצאת מהצמיג האחורי בעת הבלימת חירום...... כשיצא עשן נהייתי המום לכמה שניות בתגובה של האופנוע הבנתי כמה הבלימה הזאת הייתה החירום של החירום

yuvalfra

New member
לא יודע אם זה נכון

אבל נראה לי שבלימת החירום הכי טובה זה להפעיל את שתי הידיות באותו כוח, ככה לפחות אני חושב שעשיתי היום במקרה הזה (קצת קשה לשים לב בזמן אמת), יצאה לי דווקא בלימה טובה. ד"א עקב מה שתיארת אני קצת ישנה את הלקח שלמדתי: 2) נהגי הפחיות טפשים ומטומטמים יותר משחשבתי, אך רוכבי דו"ג לעתים טפשיים עוד יותר להתלהב עם 50 סמ"ק זה מגוחך (עם כל כלי זה מגוחך, עם 50 סמ"ק מגוחך כפליים)

ixmix

New member
כאן היו שתי תגובות לא ראויות.

להבא משתמשים ייחסמו. לא יהיו איומים מכל סוג שהוא בפורום קטנועים. לא תהיה שפה לא ראויה. לא יהיו השמצות אישיות.

aeroxman

New member
שני דברים.

א. בקשר לזמן, אתה צודק, אין זמן להתעסק וכו' אבל בשביל זה יש אימונים. תתרגל עצירה נכונה, אפילו סתם במגרשי חנייה או משהו כזה. ב. אין מצב שבלימה כמו שאתה מתאר יעילה (הכוונה ללחוץ חזק על שניהם), כי כשהגלגל מחליק על הכביש הוא לא בולם! חשבת על זה?!?! בקיצור, לדעתי כדאי שתתאמן על בלימה נכונה...

ממש לא טעות, בוא תשמע...

אני עושה משלוחים עם הטייפון ולי דעתי הוא בולם טוב מעולה, לא כמו אירוקס אבל הוא מאט טוב, אני בכל משמרת תמיד!ף בולם כמה עצירות חירום והיום, אני יספר לך מה היה לי....היה לי משלוח בתל השומר, שחזרתי נסעתי בכיבש בממגיע לרמת גן גבעתיים (אלוף שדה) אני ברייס בירידה צופר לאוטו כשהוא במשאלי שיפנה לי את הנתיב כי מתעצבינים שאני עוקף משמאל, הוא זז שמאלה (היא יותר נכון) ואז יצאה מצד ימין נהגת האוטו בולטת קצת ואני ממשיך להאיץ וצופר מלא...ממשיך היא בלמה ונעצרה על הנתיב של הימני וחצי על שלי, אני ממשיך לצפור האוטו ליידי כל כוח ברקס עשן ומלאאאאאא עשן מ4 הצמיגים של האוטו אני בלמתי רק עם אחורי, כשננעלה הגלגל הוספתי גם קידמי, אני לא נילחץ מעצירות חירום (ברוך השם) ידעתי שמקסימום אני בורח הצידה...אני בולם ל40 קמ"ש האוטו שליידי בטראומה, ואני עובר בחצי נתיב כשיש לי כבר שליטה מלאה, והאוטו שעשה טעות כבר בלם לגמריי, הסתובבתי כי רציתי לצעוק על המטומטת, בסוף ראיתי פולללל עשן, נקרעתי מצחוק והיה ירוק אז המשכתי... ועכשיו...רק בגלל זהכביש יבש אז הכל היה טוב אם לא היה יבש..הייתי עושה היום פחות טיפים...עכשיו, אוקיי מה שכתבת נכון לגמריי על הצורת בלימה אבל זה רק בתנאי שאין כלום על הכביש...אתה סומך על עצמך שתמיד אתה בודק ת'כביש...כל הכבוד, אבל לפי דעתי טייפון מגיע ל80 קמ"ש לפחות של העבודה, ואני עם האחור בלבד עוצר מצויין,(וגם יובל נוסע על טייפון) אז תמיד אני נותן רק אחורי, ושננעל אני מרפה ולוחץ שוב...ואם זה חירום אז אין מה לעשות משתדל כמה שפחות להוסיף קידמי, ושאם הוא כבר ננעל אז שיהיה במינימום מהירות ואז זה לא יהרוג... אה ומישהו כתב שאם הוא ילחץ קידמי חזק הוא יעשה סלטה, אם אתה מתכוון כמו באופניים שהאחורי עולה...שכח מזה (סטופי) זה לא יקרה, אנחנו בקטנועים, אבל אם אתה מתכוון שההגה ישבר אולי לצד מסויים אותה נותן סלטה קדימה והאופנוע נופל, זה כן... ואז אתה יודע מה קורה, אתה קם...לא מאמין שזה קרה, מסתכל על הידיים המשופשפת בכריות כמו שבכיתה ו' הייתה נופל כל יום...עולה על האופנוע ובורררררררחחחחח משם!!!!!!!!!!!!!!!!!

זכיר

New member
איך בולמים

מאמר שובר שיניים באנגלית שמכוון למגה-קטנועים (גולדווינג). עדיין אפשר לנסות להבין חלק מהעקרונות והדינמיקות שפועלים על דו"ג בזמן בלימה. תקציר העקרונות למתקשים - תחילת הבלימה בשתי הידיות שווה בשווה המשך ועיקר הבלימה בגלגל הקדמי סיום הבלימה בגלגל האחורי טיפ אישי - לא לחכות למצב חירום אמיתי, לתרגל בלימות חרום "על יבש" בתנאים סטרילים

זכיר

New member
הקישור

הקישור מוביל לעמוד הבית של האתר. המאמרים הרלוונטים לבלימה - 30 ו 29. אפשר גם 64, 91, 128 ו 106

aeroxman

New member
שוב , לא טוב לנעול גלגל...

אני רואה שאתה מהאיזור שלי (תל השומר...), אם אתה רוצה אפשר להפגש באיזה מגרש ולהשוות בלימות. אולי נוכל ללמוד קצת ולשמור על החיים שלנו יותר... דרך אגב, היום עברתי טסט לבובה'לה שלי. חלק כמו תחת של תינוק...

S A T L A N

New member
הרגשתי חייב...

להגיב אז קודם כל שלום לך אופנועיסט דנדש. ועכשיו לעיקר, זה שאתה בולם עם אחורי וטוב לך עם זה, זה לא אומר שזה טוב, בטח העניין שאתה רגיל שינעל לך הגלגל, לא לזה יוצרו הבלמים (בטח שלא החדשנים!) אלה לבלימת הרכב! ואני לא יודע מה הולך פה לאחרונה עם אירוקסמן, אבל הוא אומר ממש דברים טובים, שכדאי לכולם לקחת לתשומת ליבם, וגם עכשיו תעשה איתו מפגש אם זה אפשרי (הייתי בעצמי נפגש איתך, אבל אני מבין שאתה לא מהצפון! ואין מצב יותר, שאני נוסע למרכז עם הדוגמן שלי!) תנסעו באותה מהירות, הוא יבלום כמו שהוא אמר, ואתה תבלום כמו שאת אמרת, ותראה עד כמה יותר מהירה תהייה הבלימה שלו, ואז תבין שזה שעכשיו אתה שלם ובריא ובולם עם אחורי, לא בהרכח כדי. אני ממליץ לך לשנות הרגל הבלימה שלך! בכל אופן אם יש לך עוד משו לומר תאמר בכיף! דרך אגב הסיפור שלך נשמע מפחיד!!!

דבר ראשון אני לא אמרתי שככה..

יותר מהיר לבלום...ברור השאם האחורי מרחק העצירה גודל פי כמה, ואתה יודע מה, אם אתה רוצה לתת הצעות בקשר לבלימה אז יש עוד כמה עצות... והכל טלוי במלא גורמים שאוטומטי באים עם הזמן... אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל בלילה יש כתמים של צל ואור, אני בבלימות חזקות מחפש קטע כביש קרוב שאני יודע בוודאות שהוא יבש!, ורק שם לוחץ עלל הקידמי עם האחורי עם ידיים תופסות חזק את הכידון שלא יתעקם ואז נפילה...וגם כידון ישר לגמרי בלי שום הטייה של האופנוע כדי שאם תהיה נעילת גלגל, לא 100% נפילה... ובלימה ברכב דו"ג זה דבר מורכב מהרבה דברים, לא צריך להזכיר פשוט לומדים...

S A T L A N

New member
אין להחזיק בחוזקה...

את הכידון!!! זה טעות, שרבים חושבים שככה צריך להחזיק את הכידון.

שרבים חושבים?!

ורבים טועים ואתה צודק?! דיייי, תן לי לנהוג כמו שאני יודע, אני חושב להחזיק חזק וואלה כןןן! ותגיד לי שיכול להיגרם היגויי הופוך ושיש פחות שליטה ותמרון... אני מפסיק לתת תגובות על הצעות, לא נותן הצעות (תגיד שאני לא יודע) פשוט הכל חארטות, לא תלמד שום דבר דרך קריאה...רק ניסיון !!! וזהו! אין זמן לחשוב, יש זמן להיות תמיד מוכן לדרך מילוט כשיש ניסיון יש את זה... וואלה לא לי ולא לך יש את זה, רק שניים מתחילים,(אני מרגיש מקצוען) בטוח שגם אתה, וואלה לא!...ונקבל עוד בראש...

למעלה