סיפור החצים

seeyou

New member
סיפור החצים

" הייתה פעם אישה שישבה בכיכר השוק. כל מי שנקלע לבעיה היה בא ויושב מולה, מספר לה מה הבעיה שלו, היא הייתה חושבת ומהרהרת קצת, הופכת והופכת, ובתמורה מספרת לו סיפור. את הסיפור הזה היה אותו אדם מגלגל בראשו עד שפתרון בעייתו שלו היה צץ ועולה לנגד עיניו. יום אחד באה וישבה מולה אישה צעירה כבת שלושים. "הבעיה שלי היא" אמרה "שאני לא מתאימה לשום דבר. ניסיתי המון עבודות. לא התאמתי לאף עבודה. גרתי בהמון מקומות. לא התאמתי לשום מקום באמת. יצאתי עם הרבה בחורים - אף פעם לא הרגשתי שאני מתאימה." מספרת הסיפורים ענתה מיד "במקרה שלך אני לא צריכה אפילו לחשוב כי גם אני פעם הייתי במצבך, אבל לא היה לי את מי לשאול ולכן יצאתי לחפש את התשובה לבד. עברתי ערים וכפרים, גאיות ונחלים, כרמים ובוסתנים ויום אחד, אני מוצאת את עצמי הולכת בדרך. שדות מימין, שדות מלוא העין משמאל וחוץ מזה - כלום. אחרי הליכה של כמה שעות ראיתי מעבר לשפול הגבעה חומה הניצבת בשולי הדרך. מרחוק יכולתי לראות עליה כתמים צבעוניים - חלקם גבוה על החומה, חלקם נמוך וחלקם מפוזרים להם ככה באמצע. התקרבתי במהירות ועמדתי מול החומה. אז ראיתי שאותם כתמים צבעוניים היו מטרות, כאלה שיורים בהן חיצים. בליבה של כל מטרה היה נעוץ בביטחון - חץ. מי יכול היה לעשות עבודה כל כך מדויקת? שאלתי את עצמי. אבל לא היה שם את מי לשאול אז המשכתי ללכת. מעבר לראש הגבעה עמד בית קטן ובחצר עמדה רכונה מעל ערוגה בחורה צעירה ממני בהרבה. ניגשתי אליה ושאלתי אותה - את במקרה יודעת מי ירה את החיצים למטרות שעל החומה במורד הדרך? היא התרוממה וענתה בביישנות - אני. אבל איך זה יכול להיות, הקשיתי, את כל כך צעירה! האמת היא, ענתה הצעירה, שקודם יריתי את החיצים ואחר כך ציירתי את המטרות." "מזה למדתי הרבה" אמרה המספרת לאישה המוטרדת שישבה מולה. "למדתי שקודם כל אני צריכה למצוא מה מתאים לי, לא למה אני מתאימה. מצאתי מה מתאים לי וסביב זה בניתי את חיי." " יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
קשה לביצוע!

יוסי, סיפור יפה ועצה מצוינת. יש רק בעיה אחת, והיא שהרבה אנשים מתקשים לדעת מה הם באמת רוצים. היכולת "לירות חץ" ישר מהלב, להתחבר לתחום או עיסוק אן כישרון מסוים היא יכולת אדירה, ומי שיש לו אותה, בדרך כלל כבר יודע לבד מה לעשות עם זה. אנשים יורים למטרות שאחרים סימנו בדיוק בגלל זה, בגלל שרבים מאתנו חונכו לא להקשיב לקול הפנימי שלהם, ולכן פשט כבר לא יודעים מה עושה להם את זה, מה הכישורים שלהם, מה הם אוהבים. למצוא את זה זה אתגר גדול מאוד - ואני מסכים אתך שזוהי הדרך. היא רק לא קלה. אני רוצה בהקשר הזה להעלות קישור שמדבר על זה, בהומור בריטי משובח. סיר קן רובינסון הוציא לאחרונה ספר שהוא רק מכר, שנקרא "The Element". רובינסון מסביר ש"להיות באלנמט שלנו" זה למצוא את החיבור בין מה שאנחנו טובים בו (הכשרונות שלנו) למה שמלהיב אותנו (התושקה), ושבחיבור בין שניהם טמונים האושר, היצירתיות, וכל הדברים הטובים. הוא גם נבקר קשה את מערכות החינוך המדכאות בדיוק את זה - את "האלמנט" שבכל אחד מאתנו. שווה להקשיב. מריוס

seeyou

New member
"אנשים מתקשים לדעת מה הם באמת רוצים"../images/Emo45.gif.

על זה יש הסיפור עם האוטובוס מספרים שבחורה עלתה לאוטובוס בתחנה הראשונה האוטובוס היה ריק ולכן היההתחילה לבחור מושב "טוב".... לאחר זממן מה,התחילה לקפוץ ממושב אחד לשני בגלל סיבות שונות....שמש,על הגלגלים,זה רק בסוף ,זה קדימה.... היא לא שמה לב שאנשים מתחילים לעלות ולתפוס מקומות... בסוף מצא מושב וכבר לא בדקה את טיבו. לא עובר הרבה זמן שזקן נעמד על ידה ומביט בה במבט זועם...אז היא קמה והמשיכה את הנסיעה בעמידה נ.ב הדבר הוא נכון גם לגבי המין השני
מוסר השכל? Choose your love, love your choice

seeyou

New member
שכחתי לציין ש:"קשה" ו"ביצועה" תמיד ביחד../images/Emo3.gif

אישתי רוצה שאפילו עגבניות יהיו קשות
אתן לך דוגמה מהחיים גם לי היה קשה בזמנו
להחליט בין המועמדות
גיליתי שדברים שחשובים ב"אהבה-זוגיות" רגילה הם פחותים(לדעתי) מדברים חשובים למסגרת נשואים. למסע של החיים צריכים פרטנר טוב בהרבה מובנים, מאשר רק ריגושים.

שילוב של המאמרים...

מריוס כהרגלך אתה מנתח את הדברים בסכין מנתחים מקצועית נראה לי שיוסי מתייחס למאקרו ואילו אתה ירדת למיקרו של הדברים. גם אתה שכותב על "הקול הפנימי" לא כל אחד יודע לזהות אם זה הקול הפנימי שלו או שזה הרעש מהשכנים...

מריוס זכריה

Member
מנהל
"או שזה הרעש מהשכנים..." ../images/Emo8.gif אהבתי

אפשר ללמוד את זה, ולא רק בטיפול. גם מדיטציה מאוד עוזרת - למי שרוצה, כמובן. כנראה שהרבה גם מעדיפים לא לשמוע.

seeyou

New member
"הקול הפנימי"../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מאת בני ישראלי [ 17/12/2005 ] נראה שההבדל הפנימי בין אנשים שעושים לאלה שאינם עושים , הוא לא באופיים, אלא ביועץ הפנימי האינטימי ביותר שבתוכם. לכל אחד יש בראשו את המנטור, החבר, המצפון והיועץ. זהו הקול הפנימי וטבעו היסודי שהופך אותנו להצלחה או לכישלון, או לגרוע יותר מכך. מה גרוע יותר מכישלון? התשובה היא שיותר גרוע מכישלון זה לא לתת לעצמך אפשרות לנסות. אתה יכול לא להיכשל אם אתה לא מתחיל , אך אתה עלול להצטער על כך כל שארית חייך. לחלק מהאנשים הקול הקטן הזה אומר להם תמיד לפעול ולעזאזל עם התוצאות. למרביתנו הקול הקטן הזה הוא זהיר ופחדן. גם אם האנשים האלה מתגברים על השפעתו השלילית ומתחילים פרויקט חדש, הקול כל הזמן מציק ומדאיג. כמעט תמיד הוא ייצור את התנאי ממנו הוא חושש: הכישלון - כנבואה המגשימה את עצמה. הקולות הללו לא ממש שייכים לנו. הם שייכים לילד. הם חסרים את החוכמה העולמית שלמדנו. הם חסרים את הבטחון של התגברות על בעיות. הם רואים רק שחור ולבן. ילדים יכולים ללמוד. ילד נפחד אפשר לאמן וליטוע בו בטחון, כמו שאימנו אותו ונטענו בו בטחון ללכת על רגליו. כך גם לגבי הקול הפנימי הקטן שלך. כרגע ייתכן שהוא פחדן ונפחד, אך ככל שתשתלט על פחדיו, ככל שתראה לו שתוצאות טובות תושגנה, כך פחות מודאג יהיה. אתה יכול להסיר את השיתוק מציפיות שליליות לקידום אתגר חדש.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בהחלט מתחבר לזה!

ובמקרה... כמו שאומרים אצלנו, אבל באמת במקרה... אתמול העליתי לבלוג שלי מאמר על עבודה עם הדמויות הפנימיות (הילד הפנימי, המבקר/הורה ודמויות אחרות). בלינק של הבלוג, המאמר העליון Working With Multiple Inner Voices מריוס

seeyou

New member
בסוד../images/Emo8.gif אני גונב ממך הרבה רעיונות-משפטים....

תכל'ס

כולנו יודעות ומכירות את זה ביום יום שיש נטיה לעשות משהו תשוקה לעשות משהו אחר והתלהבות מרעיון של מישו שלישי.... איזה מהם הוא הפנימי ???

מריוס זכריה

Member
מנהל
כולם!

זה שמקשיבים לקול/קולות הפנימיים לא אומר שהדילמות נעלמות. זה לא קוסם שמעלים את כל הבעיות, אלא יותר פנס שמאיר אותן. מאחורי כל קול יש הגיון מסוים, מכאן הרעיון של לקיים דיאלוג בין כולן. כשאני כותב על אי הקשבה לקול הפנימי, כוונתי באמת היא שיש קול פנימי של מבקר/צנזור שחוסם קולות אחרים, לפעמים "ילדיים" יותר. אבל גם המבקר הפנימי שלנו הוא קול פנימי, ויש לו תפקיד חשוב. לכן כדאי להקשיב (כמו אהוד ברק בזמנו
) לכ-ו-ו-ו-לם. מריוס

seeyou

New member
איזה מהם הוא הפנימי ???../images/Emo152.gifזה ברור

זה שמונע לעשות
מרעיון למעשה של מישו שלישי
"הקול הפנימי" הוא ה"מעצור-ברקס) ברכב.
מניסיוני-לרוב שכן שמעתי לאותו שדון(בקשרים עם המין היפה) "אכלתי אותה"
וביתר המישורים כאשר לא שמעתי לאותו שדון(בקשרים עיסקיים) אכלתי אותה

את כל העצות קל לקרוא קשה ליישם.

עצות תמיד היה מקצוע יהודי, לא תמיד אדם יודע מה מתאים לו בד'כ הוא יודע מה היה רוצה שתאים לו. לא תמיד הקול הפנימי צודק. לעיתים הקול הפנימי מזייף כי הוא מקשיב לרצון וכאשר שניהם מתחברים המקהלה מזייפת. בס'ה אהבתי את הסיפור של היועצת ואת הדיון בנושא..

seeyou

New member
"עצות תמיד היה מקצוע יהודי"../images/Emo24.gif

קיבלנו עצה-ציווי:"פרו ורבו" אז במקום ליישם
הפכנו את הנושה למשמעות העליונה של החיים. בקשר לעצות יש לי הערה קטנה לרוב מציגים חלקיםספורי, בגול פיקסל ,מתוך התמונה-בעיה לכן כאשר מתבוננים בפניה מפרשים אותה בהתאם להשלמה שכול אחד ואחד עושה. איש מבוגר מאוד מגיע לכנסיה ומבקש מהכומר להתוודות: "בתחילת מלה"ע השניה אישה צעירה ויפה התדפקה על דלתי וביקשה מסתור מהגרמנים. הסתרתי אותה בעלית הגג של ביתי והגרמנים לעולם לא מצאו אותה". "זה מעשה הרואי!" פוסק הכומר "אני לא מבין למה אתה צריך להתוודות" "יש פה צד אפל" עונה האיש בהיסוס "הייתי חלש אופי, אני מודה, דרשתי ממנה טובות הנאה מיניות בתמורה למחסה" "תראה" עונה הכומר "אלה היו זמנים קשים, ולקחת על עצמך סיכון אדיר כי הגרמנים היו הורגים אותך אילו מצאו אותה בביתך, אני בטוח שאלוהים בתבונתו ידע לאזן בין הטוב והרע שעשית." "תודה לך כומר" אומר האיש "ירדה לי אבן מהלב. "תגיד אני יכול לשאול אותך עוד שאלה ?" "ודאי" עונה הכומר. "אני צריך להגיד לה שהמלחמה כבר הסתיימה? נ.ב ,הבעיה היא לא רק של היהודים או גם "אחרים" היו יהודים במקורם-זה עברו טקס שונה לא ישנה את הטבע שלו. אם תטבילי חזיר מקסימום יצא "כבש גרמני"
.

chenby

New member
בגלל זה

באופן אישי אני דוגלת בשיטות אימון. כי אימון דורש קודם כל ענווה. אימון אומר - אני בחיים לא יודע על החיים שלך יותר טוב ממך, אני רק יכול לתת לך אפשרות נוספת.. או לכוון אותך לעלות אפשרות נוספת בעצמך.. כי אני בטוחה שתסכים איתי - כשאתה נותן לעצמך את העצה, קל ליישם אותה נכון? כי זה בא ממך. אני בחיים לא אוכל לתת לך עצה.. כי כל העצות שלי הן עובדות לחיים שלי, ותמיד דעות לחיים שלך.

seeyou

New member
יש קצת אי הבנה

יש פתגם שאומר: Don't listen to what I say; listen to what I mean זה בא להבהיר את השוני בין advise =יָעַץ, הִמְלִיץ; הוֹדִיעַ לבין: advice =יָעַץ, הִמְלִיץ; לרוב אני לא "ממליץ" אלא כותב את הפרשנות שלי למה שכתוב כפי שאני הייתי עושה אילו הייתי במצב דומה. גם ,כאשר מדובר על 2 אנשים זהים ב-100% באותו סוג של בעיה לא מתאים אותו פתרון-עצה מאחר והבעיה היא חלק מבעיות נוספות שלא בטוח זהות ב-100% נ.ב נגד כאבי ראש אישתי לוקחת כדורים אני מעדיף טיפול אלטרנטיבי

למעלה