סיפור דמיוני חלק א'

סיפור דמיוני חלק א'

התחלה שהיא סוף הוא היה מיוחד מיומו הראשון כאן. מהרגע שנולד הוא לא התנהג כמו שמצפים מתינוק להתנהג. נראה היה שהוא חי בעולם שאף אחד חוץ ממנו לא רואה, מגיב לדברים לא ידועים. הוא היה ילד פעלתן מאוד, יצירתי ושמח שכל רגשותיו גלויים על פניו ולא ניתן היה לחסום אותו. הוא בלט מיד ליד ילדים אחרים כמו פרג אדום זורח שבולט בשדה סביונים צהובים. הוא מעולם לא חש צורך להתנהג כמו ילד טוב. הוא פשוט היה טוב, לא משנה איך הוא התנהג- זה נבע ממנו בטבעיות. הוא היה טוב כשצחק ושמח (וזה קרה הרבה) הוא היה טוב גם כשכעס וצרח, הא היה טוב כשהרס ולכלך, הוא היה טוב כשהיה קודר ועצוב, וגם כשבכה, הוא היה טוב כשהרים את כל הבית עם הרגליים בפרץ פעלתנות שקשה לעמוד בפניו, וגם כשהחליט לעזור לכולם ולעשות הכל בעצמו. הוא פשוט לא ידע להיות רע, לכן הוא לא התאמץ במיוחד להיצמד להגדרות של המבוגרים לגבי מה זה "ילד טוב" (היה שקט, מנומס, ענה כשפונים אליך, כבד מבוגרים ממך וקבל את דעתם, אל תעשה צרות, נהג כמו שהוריך מצפים ממך, מלא את המטלות שלך, שמור על הניקיון- ואם אפשר, בטל את האישיות, הרצונות, הנטיות, החלומות והעצמיות שלך כדי שלאחרים יהיה יותר נוח להגדיר ולהתמודד איתך) הוא פשוט היה מה שהוא, בלי להתנצל, בלי להרגיש אשם. כשגדל והגיע לגיל ההתבגרות, הוא לא התמתן או התעצב כמו שמורים, שכנים ונשמות טובות נוספות ציפו ממנו. הוא היה מחוץ לבית רוב היום, הוציא מרץ בשכונה ובמגרש הכדורגל, יזם שפע פעילויות שונות מחוץ לבית והסתובב עם עוד נערים מיוחדים כמוהו, יחד הקימו לעצמם עולם מיוחד המותאם בשבילם. למרבה השמחה, משפחתו אהבה אותו וקיבלה אותו יחסית כמו שהוא, למרות התסכולים הרבים שלעיתים נגרמו להם עקב כך שהוא לא התאים לשום תבנית מוכרת, וקשה לעמוד בקצב הפעלתני ובפרצי היצירתיות שלו, שיכולים גם להפוך את הבית על פיו. הוא היה נער שמח מטבעו ששאב סיפוק מפשוט לחיות, אהב כל מה שהוא ראה, לא שפט איש (מושגים של טוב ורע היו זרים לו, לא משנה כמה ניסו להכניס אותם לראשו העיקש) הביע את רגשותיו באופן מוחצן ומיידי, הרבה לחבק ולתת אהבה להוריו ואחיו, וגם ניסה לשמח אותם ככל שניתן, בדרכו היחודית. הוא היה עושה קטעים ו"צחוקים" פרועים כדי להעלות בהם חיוך, יוזם משחקים משפחתיים (כמו מי מצליח להפוך את הבית כמו אחרי סופה, ולנקות אותו חזרה עד שיהיה כמו בית מרקחת בהכי פחות זמן) וגם סיפר סיפורים מוזרים ומרתקים, אותם שאב מדימיונו הפראי והלא מרוסן. הוא חי לחלוטין בהווה, העבר לא העסיק אותו והעתיד לא הדאיג אותו. מוריו הרימו ידיים איתו, בטענה שהוא פרא אדם שלא ניתן לרסן. אולם היו מורה או שניים שהבחינו בעובדה שהוא פרא אדם חיובי (לעומת קבוצת המופרעים הרגילים שהיו גם כועסים וגם עצובים רוב הזמן) והוא קנה את ליבם. יום אחד, כשכולם ישבו בסלון ביום שישי אחד, אחרי שעבודות הבית הסתיימו וכולם נהנו סתם איש בחברת רעהו (ההורים ידעו שהילדים עוד מעט יצאו לפגוש את חבריהם וניסו להנות מהם עוד קצת) שאלה אותו אחותו הגדולה: "תגיד, איך יצאת כזה שונה, מיוחד? איך אתה פשוט שמח להיות מה שאתה ולא משנה מה קורה או מה אומרים? גלה לנו את הסוד שלך." הוא הזדקף, נשם עמוק, כמו תמיד כשהוא תופס את מרכז התשומת לב וכולם יודעים שהוא עומד להפליג באחד הסיפורים הפרועים שלו. אבל היום הוא סיפר להם סיפור שונה מאוד, שונה מכל סיפור אחר שהם שמעו אי פעם.

סיפור דמיוני, חלק ב'

המסע הביתה "פעם, עוד לפני שנולדתי", הוא סיפר להם, "הייתי איש אחר שחי במדינה אחרת, במקום אחר בעולם. כל חיי השתדלתי להיות אדם טוב ומועיל, להיות בסדר עם כולם, ובעיקר עם אלוהים, בו האמנתי ואותו אהבתי בכל ליבי. בזכות האופי הנוח והמידות הטובות שהיו לי, התחבבתי על הרבה אנשים והייתי איש חברה שהיווה דוגמא חיובית לכולם, איך צריך לחיות ולהתנהג. זכיתי להרבה חיבה וכבוד, חלקם הגדול בזכות ולא בחסד, כי עשיתי המון למען אחרים, הרבה יותר משדאגתי לעצמי." הוא עצר כדי לנשום. כולם הסתכלו בו המומים, גם מהפתיחה הקשה לעיכול (מה זאת אומרת "לפני שהוא נולד"? איזה איש אחר הוא היה?) וגם מהשפה הגבוהה שבחר להשתמש בה, שפה שמעולם לא שמעו אותו מדבר בשום מקום. "הזדקנתי בכבוד והלכתי לעולמי, מוקף בבני משפחתי, חברי ואנשי שלומי הרבים, כשאני חושב- "אלוהים, אני שלם איתך." מצאתי את עצמי עוזב את גופי ומרחף למעלה, דרך התקרה, אל השמים הבהירים. עליתי למעלה עד שהאדמה נראתה כמו מפה מצויירת בצבעים וראיתי את קימור כדור הארץ. נבלעתי בשמים ופתאום ראיתי אור, תחילה מרחוק אבל הוא הלך וקרב אלי, או יותר נכון, אני קרבתי אליו. זה היה אור בהיר, רך, יפה, נעים ומרגיע. הוא היה הדבר המנחם ביותר לאחר תקופת חיים מלאה על האדמה. הוא כאילו חיבק וניחם וחיזק, יותר מכל דבר אחר שחוויתי בקיומי כאדם חי. הוא היה הדבר עליו כל אנשי הדת דיברו כל הזמן ועם זאת לא היו מסוגלים מעולם להתחיל לתפוס אותו עקב היותם כלואים בגופם הפיזי ותודעתם מוגבלת למישור החומרי. הוא היה הסיבה לדתות כולן, וכולן נכשלו בנסיונן להכיל אותו. גם עכשיו קשה לי להעביר לכם כמה גדול/רחב/עמוק היה, פשוט אין לזה מילים בשפה ואין שום דבר שמקביל לזה בחיים האלה. זה היה כאילו הוא הכיל בתוכו את היקום כולו, עונה על כל שאלה שנשאלה אי פעם, מנחם ומשכיח כל כאב שנגרם אי פעם בעולם. אז חשבתי לתומי שהגעתי לאלוהים, אך עד מהרה גיליתי שלא, עדיין לא. נבלעתי בתוך האור, שוחה באוקינוס הניצחי וחסר הזמן הזה של אהבה ושחכה עצמית, שלעומתו אפילו להיות עטוף ומוגן ברחם אמך זו חוויה פוצעת ומזעזעת. לאחר זמן לא ידוע, דקה או תקופת חיים, ראיתי פתאום משהו מוחשי בתוך האור. הוא הלך וקרב, אבל לא היה לי שום קנה מידה להעריך כמה הוא רחוק ממני או מה גודלו. לבסוף ראיתי שמדובר באי צף בעל יופי שאינו קיים בשום מקום כאן על האדמה. אני יכול לנסות לתארו במשך ימים שלמים, במשך כל חיי, אבל אני אכשל, כך שתצטרכו פשוט לקבל את דברי כפשוטם. בשום מקום לא קיים יופי שמימי ופותח נפש כמו שהיה שם, כמו שבשום מקום לא היה דבר נעים יותר מהאור שעטף אותי מכל עבר. עד מהרה הגעתי לאי שהיה ענקי, לא פחות משהיה יפה, ועמדתי ליד שוליו. מולי היתה פאמליה של מלאכים, שנראו כמו כמוסות של אור יפהפה, אור שובב ומרצד, שקשה לראות דרכו את צורתם החיצונית. הם שרו בהרמוניה צלולה שלא נשמעה מעולם בידי שום קול אנושי, בשפה מדהימה, שכמו נוצרה במיוחד כדי לשיר בה. ולפתע הבנתי שאני מבין את מילותיה. נאמר בה "ברוך שובך בשערי גן עדן". הבנתי שחזרתי הביתה. ולא רק זאת, אלא שכבר הייתי כאן ויותר מפעם אחת. אני לא יודע אם אני יכול להדגיש זאת שוב, פשוט שבתי הביתה. המלאך שלי נכנסתי פנימה, לממלכה שהיתה אם כל הממלכות, לטריטוריה האלוהית הזאת שהגדירה כל טריטוריה, לעולם שהיה מעל כל העולמות. החוויה היתה של אושר חסר זמן, כשהאור המדהים והאוהב משמש בתור שמים מעל ראשינו. זה היה המקום הכי יפה, מרגיע, מנחם, חסר פגמים פחד או כאב שניתן לעלות על הדעת. זה היה כמו לחיות בתוך חלום שלא נגמר. בכל מקום אנשים נוספים הלכו מאזינים למוסיקה השמיימית שנשמעה כל מקום כתוצאה מפכפוך כל נחל, משב רוח בצמרות העצים, ציוץ הציפורים, דברים שאני לא יודע לכנות בשם. הכל השתלב ביחד כמו סימפוניה אדירה שנראה שדיברה אלינו, לכל אחד באופן אישי, ומילותיה, שפה של שמחה טהורה. לא היתה עייפות, לא היתה שינה, לא היה רעב או צמא, לא היו דאגות, כאב, פחד או כל תחושה לא נעימה. לא היינו צריכים לדאוג לכלכלתינו או השרדותינו כי לא היינו צריכים שום דבר ושום דבר לא איים עלינו. היינו נצחיים ובלתי משתנים, עצם קיומינו היה עובדה מוגמרת וחזקה יותר מקיום העולם כולו. מלאכים היו בכל מקום, משתובבים עם בני האדם, מנצנצים, נעלמים במקום אחד ומופיעים במקום אחר, נעמדים על צמרות העצים, עד שהעצים כולם (והיו שם יערות בגודל של ארצות) מאירים באור יקרות נדיר ביופיו, אפילו בגן עדן. לאנשים רבים היו מלאכים צמודים שהלכו איתם לכל מקום, אבל לי עדיין לא היה שום מלאך. כולם נראו לי יפיפיים וטהורים באותה מידה, לא היה אחד שמשך אותי יותר מכל המלאכים. אבל יום אחד (ואני אומר יום למרות שמעולם לא היה חושך בגן עדן, רק האור המדהים הזה שנראה שנבע מכל מקום) ראיתי אותו באחו מדהים בגודלו. הוא היה מלאך שלכאורה דמה לכל האחרים, אבל נראה היה שאורו המיוחד האיר אותי אישית יותר משהוא האיר את כל האחרים, הצלילים שנפלטו ממנו (ושעליהם שום בן אנוש לא יכול חזור) דיברו אישית אלי, עצם נוכחותו נראתה כאילו היא עבורי. התחושה הכי קרובה לזה שאני יכול לתאר במילים היא התאהבות. הרגשתי כמו שמרגיש אדם שמתאהב באדם אחר באופן הכי טוהר ונכון, אבל חזק פי אלפי מונים מזה. כל שרציתי, כל שהשתוקקתי באותו הרגע הוא שהמלאך יבחין בי, אך הייתי משותק מהתרגשות ולא יכולתי לזוז או להוציא הגה. אך המלאך הבחין בי וכעבור רגע הופיע לידי, מחבק אותו באורו המרפרף. באותו הרגע חשתי שהגעתי הביתה בפעם השנייה. הוא דיבר אלי באותה שפה מלאכית מדהימה, בקול דק ילדותי ושמח, ואני כרגיל, הבנתי כל מילה. הוא אמר "ברוך שובך, אני המלאך האישי שלך, אני תמיד אשאר איתך". אתם לא יכולים לתאר לעצמי כמה ליבי התרחב באותו הרגע. כמעט בכיתי מרוב אושר. הוא היה גבוה ממני, נראה כמו כמוסה של אור לבן ורדרד עם נצנוצים של כחלכל, בגוונים שאין להם שם. דרך האור נראו תוי גופו במעורפל, קשה היה להתמקד בהם, אבל הם נראו כאילו הוא מואר מבפנים כגביש. הוא היה מוקף בצלילי המוזיקה האישית שלו כמו כל מלאך והיה הדבר היפה ביותר שראיתי מעודי. כדרך המלאכים, גם הוא נצנץ באור שובב ונראה היה שהוא השמח, השובבני והילדותי מכל יתר המלאכים. הלכתי אחריו כחולם, הוא כירכר סביבי ופטפט איתי כל הזמן הזה. נראה היה שהוא יודע עלי הכל, את כל הדברים הטובים והלא טובים, ולא היה איכפת לי, שמחתי להפקיד את קיומי בידיו. "מדוע אתה המלאך שלי", שאלתי אותו לפתע "איך מוקצים המלאכים לנשמות?" "אני המלאך שלך משום שהרגע בחרת אותי לתפקיד מרצונך, ובגלל שאנו חיים במציאות חסרת זמן, ניתן להגיד שתמיד הייתי שלך ותמיד אהיה". משום מה תשובתו מילאה אותי שמחה אדירה.

סיפור דמיוני חלק ג'

וכך לא נפרדנו כמעט לרגע. הוא סיפר לי שמלאכים יכולים להיות בכל מקום שהם רוצים, וביותר ממקום אחד בו זמנית. הוא אמר לי גם שהמקום שהוא רוצה להיות יותר מכל הוא איתי. הוא הציג לי את נפלאות גן עדן שהוא המציאות הגדולה והמגוונת ביותר שקיימת, כאילו האדמה היא חיקוי עלוב שלו שנכשל. אבל כל מקום היה מואר, הכל היה חם, רך, רגוע, שמח, מספק, מענג, תמיד היתה מוסיקה ותמיד היתה חגיגה. למשך זמן מה זה הספיק לי. הייתי עם המלאך שלי, שיחקנו משחקים (עוד לא ראיתי ילד שידע לשחק באופן פעיל, יצירתי ופרוע כמוהו. זה סותר קצת את התדמית השמיימית, הקרה והבוגרת שיש למלאכים במיתוסים הדתיים) נגעתי בו, חוקר את גופו הגבישי המאיר והמדהים, והוא הרשה לי, למרות שאף פעם לא הצלחתי להבין איך הוא באמת נראה מבעד לאור, כאילו גופו זורם ומשתנה מרגע לרגע, חסר צורה קבועה. אולי יהיו אנשים שיזדעזעו איך אני נוגע במלאך בצורה כזאת, אבל בגן עדן כל מה שאתה עושה הוא נכון, זה לא כמו כאן שיש דברים שהם בסדר ויש דברים שלא. אהבתי את המלאך שלי כמו שלא אהבתי איש מעולם. פגשתי באנשים נוספים, כולל אנשים שהכרתי בחיי ומתו לפני, וערכנו חגיגות שנראה שלא נגמרו. הייתי מאושר שם, כמו שלא ידעתי להיות מאושר על פני האדמה. אבל יום אחד הפציע בי המחשבה "זה כל מה שיש? איפה ההמשך של כל זה, איפה הסיבה והמטרה, היכן אלוהים ששירתתי ואהבתי כל חיי- יושב, ולמה אני לא מובא בפניו". מחשבה זו היוותה את תחילתו של שינוי אדיר בחלום חסר הזמן הזה שהייתי בו עד עכשיו. הגאולה והפרידה המחשבה הזאת הקנתה בי אחיזה והטרידה אותי שוב ושוב למרות היופי השמימי שהייתי בו. הרגשתי כאילו אני מושם בהמתנה ארוכה (נעימה אומנם) ושאין בכוונתו של אף אחד להביא אותי לשום מקום ובפני אף אחד. המלאך שלי, שתמיד ידע מה אני חושב, אמר לי יום אחד "אני חושב שאתה כבר מוכן לדבר על זה". הוא צדק כמו שהוא תמיד צדק. בדיוק עמדתי להעלות את הנושא בפניו. "היכן אלוהים, ומדוע אני לא מגיע אליו, חוזר אליו, מתמזג בו או מה שזה לא יהיה, מה שהבטיחו לי כל חיי?" "עליך להבין שאתה קרוב עכשיו לאלוהים יותר ממה שהיית בכל חייך על האדמה" המלאך שלי היה כמעט רציני עכשיו, מה שנראה לי כבלתי אפשרי "אבל אתה צודק, הקירבה שלך אליו מוגבלת. אתה לא מורשה עדיין להגיע אליו." אם הייתי חי עדיין ונמצא על האדמה, הייתי מתקומם עכשיו, כועס ונעלב. אולם בגן עדן, הרגשות האלה נדמים כרחוקים במרחק שנות אור. אבל הייתי שקט קצת, לא שמח כבדרך כלל. "למה" שאלתי אותו. "עדיין לא הגעת לרמה שבה אתה יכול לשוב אליו, עוד לא סיימת את מחזורי החיים שלך. אתה כאן כדי לנוח בין תקופת חיים אחת להבאה אחריה ובקרוב תחזור לאדמה". "כמה קרוב" שאלתי כמעט מדוכדך. "יש עוד מספיק זמן" ענה לי המלאך באהבה כמו שהוא תמיד ידע. "ומדוע אני חייב להשלים את תקופות החיים שלי על האדמה, כה רחוק ממנו, כדי להגיע אליו?" "כי האדמה היא המקום בו נשמות לומדות ומתפתחות. כאן יש שמחה, אושר, אהבה שלא נגמרת, אבל אין שום אתגר, קושי ואין גם שום התפתחות. כדי לזכות במשהו, אתה צריך לאבד אותו קודם, ושם, רחוק מאוד מהאור האלוהי, אתה יכול באמת להזדכך ולהפוך את עצמך לראוי לשאת אותו. בתקופת חייך הקודמת אומנם למדת רבות והתקדמת, אך עדיין לא מספיק, אלא רק כדי להגיע עד כאן." באותו רגע ידעתי שאני לא חוזר לאדמה, בשום אופן לא. "אין שום דרך להתפתח כדי להיות ראוי כאן, ולא באדמה"? בפעם הראשונה ראיתי את המלאך כמעט מהסס. "יש דרכים... אבל אתה לא תאהב אותן". "אילו דרכים, גלה לי". "לא. עדיין לא" פסק המלאך. "בקרוב נשוב לדבר על זה, אבל כרגע אנחנו נמצה כל רגע שנשאר לך כאן" והוא חטף אותי מהמקום ודילג אותי בדילוגים מגושמים מגבעה מגבעה- זה מן משחק כזה שיש לנו. המשכנו להנות מכל רגע, אבל הידיעה שהזמן שלי כאן ספור העיב כמו צל נסתר, הוך ומשתלט על מחשבותי, והמלאך שלי ידע את זה, למרות שהוא לא אמר שום דבר. יום אחד הוא אמר "הגיע הזמן. בקרוב אתה עוזב, ואם אתה רוצה לשקול את האפשרויות העומדות בפנך, עדיף לעשות את זה עכשיו".

סיפור דמיוני חלק ד'

"אני לא חוזר אל האדמה" אמרתי מייד. "אם אני לא ראוי לשוב אל אלוהים, שברור לי שכל היופי והאהבה שאנו יושבים בה נובעים ממנו, אז אני אהפוך להיות ראוי כאן ולא במחזורי חיים אין סופיים על האדמה". "אתה בטוח בזה?" שאל אותי המלאך באהבה מיוחדת ועדינה, שלא הבנתי עד פישרה, עד שעניתי "כן" חזק ובוטח והרגשתי את שרשראות הגורל נסגרות. לפתע ידעתי שלטוב ולרע התחייבתי, כאן לפני המלאך שלי, בפני הרוח ואלוהים ושמכאן הכל ישתנה, לטוב או לרע. "חכה כאן, אני אביא לך מישהו שאתה צריך לדבר איתו" הוא אמר לי, ולראשונה, מאז שנפגשנו, הוא הלך ועזב אותי לבד. נשכבת על העשב הרך והנעים ועצמתי את העניים, מניח לרוח החמימה והנעימה לשטוף אותי במוסיקה המיוחדת שלה, משלים עם הבאות, מה שלא יהיו. זמן מה לאחר מכן, המלאך שלי חזר בחברת מלאך אחר שעד עכשיו לא ראיתי. היה זה מלאך גבוה מאוד, בוהק בכמוסת אור כחולה כהה ומפיץ תחושה של כוח וסמכות. היה זה מלאך שונה מאוד מכל מלאך אחר שראיתי, רשמי הרבה יותר. "זה אחד משומרי הגן" המלאך שלי הציג אותו "הוא אחד המלאכים הבכירים ביותר כאן. הוא זה שאחראי על נושאי ההגעה והעזיבה של הגן, איתו אתה צריך לדבר." והוא השתתק. המלאך השני, הבכיר פנה אלי בקול עמוק, נמוך ונעים שנראה כאילו בקע ממעמקים ונסק אל הגבהים, קול שהעביר בי צמרמורות חום נעימות, שהתנגן במין נעימה רישמית ומשונה. "אתה לא מתכוון לחזור אל האדמה. אתה רוצה לזכות בדרכך אל הבורא בדרך אחרת". "כן" אמרתי. "זה אפשרי, אבל ידרוש ממך לעשות משהוא שאף אחד מעולם עוד לא עשה, משהוא שלא ברור אם תצליח בו." "אני מוכן" אמרתי בנחישות שהפתיעה גם אותי, מרגיש את המלאך שלי שולח לי חמימות ואהבה. "הייתי נאמן לאלוהים כל חיי ואני נאמן לו במותי, לא אנטוש אותו ואת דרכי אליו." "אם כך, הקשב. כל שעליך לעשות הוא להגיע לאלוהים מרצונך החופשי" ענה לי המלאך הבכיר. "זה הכל?" שאלתי בהפתעה. "אמור לי היכן הוא ואני נגש אליו עכשיו". "הוא לא כאן" אמר לי המלאך. "מה?" מצמצתי בהפתעה. "הוא לא בגן עדן, וגם מעולם לא היה. במובן מסויים הוא נמצא בכל מקום ונוכח בכל דבר, אבל אי אפשר להגיע אליו באופן ממשי מכאן, כפי שאי אפשר להגיע אליו על האדמה. המפתח להגעה ולהתמזגות איתו לא נמצא כאן". "אז הכין הוא נמצא?" שאלתי. "אתה לא תאהב את התשובה" אמר לי המלאך שלי. "הוא נמצא בגיהנום" אמר לי המלאך הבכיר. "בגיהנום?" חשבתי שאני שומע לא נכון. "בדיוק כמרכזו" ענה לי המלאך בשלווה. "למה שם" שאלתי, המום. "שם הוא הכי מוגן. אף אחד לא יכנס לשם כדי לזכות בו לפני שיהיה מוכן. ועד היום נשמות היו מוכנות רק באמצעות גלגולי חיים על פני האדמה. אבל אם אתה מוכן להתקדם בדרך אחרת, עליך לצאת לגיהנום ולהביא את המפתח לכאן. ברגע שהמפתח לאלוהות יהיה בגן עדן, תוכל להגיע אליו מיידית, ולא רק אתה, הוא יהיה זמין לכולם. בכך שאתה מתחייב להגיע לאלוהים לפני זמנך, אתה מתחייב לבצע שרות אדיר עבור כולם ולזרז את תהליך הגדילה הרוחנית והמסע של הנשמות, לשנות את כל העולמות לנצח." היתה שתיקה שבמהלכה הדברים חילחלו עמוק לתוך הבנתי. "אם אתה מתחייב לדרך הזאת, אתה צריך למסור את הסכמתך במפורש, אחרת תישלח בחזרה אל האדמה כמתוכנן." אמר לי המלאך הבכיר. "אתה לא חייב להכריע עכשיו" אמר לי המלאך שלי, "יש לך עוד קצת זמן לחשוב על זה". "אני צריך לשקול את זה" אמרתי למלאך הבכיר, שמח על ההצלה שהגיע אלי מכיוון המלאך שלי. הוא הנהן מהסכמה והלך משם. במשך ימים השתדלתי למצות כל רגע, כי ידעתי שזמני כאן קצוב. אבל משהוא השתנה, או יותר נכון אני השתנתי. השמחה והאושר כעת רק נגעו בי, לא הציפו אותי פנימה. נוצר אצלי בפנים מרחב שקט, מרחב שהלך והתפשט של החלטה שהולכת וצוברת תנופה. לבסוף ידעתי בביטחון מה היא תשובתי. המלאך שלי הבחין בכל ולא עזב אותי לרגע, מנעים את זמני כמה שרק יכל (ומלאכים מסוגלים להרבה). לבסוף אמרתי לו- "אני מוכן". "אני מבין שאתה הולך על זה" אמר לי המלאך ברכות. "כן" אמרתי בפשטות. המבט שלי אמר כבר הכל. "אני רוצה להגיד שאני גאה בך. מעולם לא ראיתי נשמה כל אמיצה" אמר לי המלאך שלי. "מתי אני עוזב" שאלתי. "עכשיו". התשובה כמו שפכה על גבי מים קרים, החלום המתמשך שחייתי בו עד עכשיו כמו התחיל להתפוגג. לא היה טעם להתנגד, אני בחרתי בדרך הזאת. הלכנו לשולי הגן, המלאך הבכיר שפגשתי בו קודם, חיכה לנו שם. "אני מבין שאתה מסכים" הוא אמר לי. "כן" עניתי בפשטות. "ללכת מרצונך החופשי למקום ממנו איש עוד לא חזר" "כן" עניתי כמעט בהתרסה. ולבצע למען הכלל את השרות הכביר הזה ולהביא לגן עדן את המפתח להתמזגות עם אלוהים. "כן" אמרתי בשלישית. "אני אתן לכם שהות קצרה להיפרד" הוא אמר לי ולמלאך שלי. המלאך שלי חיבק אותי מייד, עוטף אותי באור ובאהבה האדירה שלו שפועמת בנינו בגלים. "אני תמיד אהיה כאן בשבילך, תהיה אשר תהיה" אמר לי בשפתו היפה והמרגשת. אם עדיין הייתי חי, דמעות כבר היו מציפות את עני והייתי קורס בבכי. בכל מקרה, לא יכולתי לדבר. "יש לי משהוא כאן בשבילך" הוא אמר לי, מושיט לי גביש בהיר בגודל ביצה, גביש שבהק באור לבן ורדרד עם נצנוצים של כחלחל. "הגביש הזה מכיל את האור שלי, כך שהיכן שלא תהיה, חלק ממני יהיה איתך, נותן לך כוח, מאיר לך במעמקים." הכרת התודה שלי היתה מעבר למילים "אבל למה אתה לא בא איתי" שאלתי. אני מפחד לעזוב לבד את גן עדן וללכת ל- שם." אפילו לא יכולתי לבטא את שם המקום אליו אני הולך מרצון. "אני לא יכול לבוא איתך. התחייבת ללכת לבדרך, ומלבד זאת, אני מעולם לא עוזב את גן עדן. אתה צריך לפחות נציג אחד שלך שישאר כאן כל הזמן." "איזה טירוף שכנע אותי ללכת" התחלתי ליבב "זה לא טירוף, זה אומץ ומסירות מהמעלה הגבוהה ביותר. אתה באמת ראוי להגיע אל אלוהים". "אני לא רוצה ללכת לבד, בוא איתי! אמרת לי שאתה שלי ושלעולם לא תעזוב אותי!" הוא הסתכל אלי עם כל האהבה הזאת שלו, וידעתי שהתשובה שלו היא שלילית. "אני איתך רק כי אני רוצה להיות איתך. המלאכים לא שייכים לאף אחד." לזה לא היה לי מה להגיד. הכל מסביב החל להחשיך בפתאומיות. "אני רוצה שתדע דבר אחד" הוא אמר לפתע. "אתה חושב שאתה הולך לגיהנום, אבל אני יודע שאתה בעצם הולך אל היישר אל אלוהים". באופן מוזר זה עודד אותי. ישרתי מבט לפנים וראיתי את הריק. האור והחום עזבו אותנו. עמדנו בחשכה קפואה. "אני אוהב אותך" לחשתי למלאך שלי. אבל גם הוא כבר לא היה לצידי. נותרתי לבד.

../images/Emo106.gifארוך, ושווה כל מילה../images/Emo70.gif

אוהבת ויודעת שאתה כתבת את הסיפור הנפלא הזה. האם אוכל להעביר אותו למאמרי הפורום

סיפור דמיוני חלק- ה

שערי הגיהנום בכל זאת לא הייתי לבד לחלוטין. היה לי את הגביש שממנו קרנה תמציתו של המלאך שלי. היה נדמה לי כמעט שהגביש צוחק בקול פעמוני. אימצתי אותו לליבי והסתכלתי סביבי. הייתי ביקום של חושך וסערה קפואה. הרגשתי שאני צולל למטה, אל מעמקים לא נודעים למרות שלא נראתה שום תנועה בחשכה המוחלטת שהקיפה אותי. כבר לא הייתי מוקף בשמחה, האהבה והרוגע של גן עדן. הייתי בקוטב השני, נשמה קטנה ואבודה שכלואה בפחד עצום ובחשכה איומה שמאיימים למחוץ אותה. אם הייתי חי, הייתי קורס ומתכווץ בבכי ובאימה. במובן מסויים הצטערתי שאני כבר לא יכול לעשות את זה במקום לעמוד במקומי קפוא. בשלב מסויים, חשתי תחושה של העצרות. החשכה לא נעשתה בהירה יותר, אם כבר אפשר לומר שהיא רק התגברה, אבל בכל זאת נראה היה שאני מתחיל להתרגל אליה, כי התחלתי לראות דברים. לבסוף ראיתי אותם, את שערי הגיהנום. הם היו חומה אדירה, בלתי נתפסת, גבוהה יותר ודוממת יותר מכל מה שאי פעם ראיתי, עשויה כולה מקרח שחור ומקפיא. הייתי תקוע במקום, לא יכול לזוז. מסביב הייתי מוקף בנשמות נוספות שעמדו מחוץ לחומות כל אחד סגור באומללות הפרטית שלו, קפוא ותקוע במקום. שום תיקשורת לא היתה אפשרית בנינו מלבד הסבל, הכאב, האובדן, האימה והטירוף המשותפים שהקיפו אותנו כמו אטמוספירה רעילה. זה היה הסוף של הכל, התהום של הכל. הגביש שנשאתי קרוב לליבי שלח אלי גלים של חום ואור, מתאמץ לחמם אותי ולהאיר את סביבתי, אבל לכל יתר הנשמות לא היתה הנחמה הזאת. כולנו הקפנו את הזוועה, לא מסוגלים לעזוב, אבל גם אף אחד לא זז ולא מתקרב לשם. מוזר, לא ידעתי שאפשר להימנע מרצון מלהיכנס דרך שערי הגיהנום. לפתע, קטע מהחומה לפני החל להתחמם, והקרח השחור נמס, חושף אור איום שבקע החוצה, אור לוהט, מגשש, מחפש מה לאכל. הקור סביבי גבר לפתע והחומה שבה וקפאה, הקרח השחור צומח וחוסם את דרכו של אור שניסה, ככל הידוע לי, לצוד אותנו. הייתי חש כמעט הקלה, אלמלא מכת הכפור שספגתי ושהעתיקה את נשמתי. לאחר שזה קרה עוד פעמיים, באזורים שונים של החומה, לפתע הבנתי משהו מאוד מוזר. אנחנו לא יכולים להיכנס, פשוט כמשמעו. כוח מיסתורי עוצר אותנו מלהישאב פנימה. מעולם, בכל סיפורי האימים ששמעתי כל חיי על הגיהנום, לא שמעתי שהנשמות שנשלחות אליו, ננעלות מחוצה לו. הגיהנום, במין היפוך משונה, כלא אותנו בחוץ במקום לכלוא אותנו בתוכו. אני פשוט אשאר כאן לנצח, נידון לסבול באפלה, בקור ובאימה והבדידות הנצחיים אם אני לא אכנס פנימה אל לב המאפיליה. נחישות מוזרה מילאה אותי פתאום, נחישות שאני חושב שהגיע מהגביש שהחזקתי בכוח. אני חושד שהמלאך שלי ידע, באמצעות הגביש שהחזקתי, כל מה שעובר עלי ושלח לי אומץ ברגע הנכון. בשום אופן לא יכולתי להגיע להחלטה המבהילה הזאת לבד: אני חייב להיכנס פנימה ועכשיו! לפתע הקרח השחור החל שוב להימס מולי, והבקע נבקע, מפיץ את האור המטורף החוצה. אחזתי בגביש בכוח, והרמתי אותו כנגד הבקע. כוח אדיר היכה בי והעיף אותי פנימה, דרך הבקע בחומה שנסגר מייד מאחורי. קשה לתאר מה היה שם. קשה להגיד אפילו שהייתי שם אני עצמי. תחושות, רגשות, מגעים, פרספקטיבה, הגדרות מציאות בסיסיות, הכל שם היה זר ועויין. הרגשתי שאני שקוע בתוך מרק סמיך ודחוס במידה בלתי אפשרית של זעם טהור, מתמוסס לאבדון בתוך אנרגיה אפלה, נקרע לגזרים בתוך אור איום, אכזרי, מטורף בצבעים מושחתים. הכל היה מעוות, פתלתל, מסובך, המציאות עצמה התעקלה לכאן ולכאן בכאוס אקראי. הרגשתי שאני נושם כעס, שנאה, טינה, קינאה, מרירות, אימה, שלילה טהורה. ושם, רגע לפני שנמחצתי לתמיד ונשכחתי בקרקעית, כוח מסתורי שאב אותי פנימה, הוביל אותי עמוק יותר לתוך האוקיינוס הארור הזה. אפילו מחשבות סדירות לא היו אפשריות עכשיו, התבוססתי בתוך סבל טהור, כאב מזוקק, תוהו מוחלט. אפשר לומר שחשתי שאיבדתי את שפיותי לנצח, שתודעתי נהרסה, אבל כמובן שלא יכולתי באותו זמן להיות מודע לאבחנות כל כך דקות. הכוח המסתורי המשיך לשאוב אותי פנימה והלאה, עד שלפתע הגיעה לי משום מקום ההבנה שהכוח הזה מגיע מהגביש. הוא מושך אותי בדרך שאני עצמי לא יכול ללכת בה. התרכזתי בכל מעודי בגביש, וחשתי שטיפין טיפין אני חוזר, מצליח לכנס מה שנותר ממני למרות התופת שמסביבי. הזרע לאחר זמן שנראה כמו נצח, הצלחתי להבחין בצורה קבועה בתוך הטירוף שהשתולל סביבי. התקרבתי אליה במהירות והבחנתי שהיא ענקית. זה היה נחש. נחש עצום, מפחיד, שחור יותר מכל דבר אחר, כאילו הוא עשוי משלילה של הקיום. הוא היה מגולגל סביב עצמו, עיניו עצומות. ברגע שהייתי מעליו (ואני מעריך שהוא היה בגודל של בניין) העניים נפקחו והביטו בי במבט שעוצמתו מסוגל להרוג, אם עוד הייתי בחיים. בו ברגע, הכוח שמשך אותי קדימה, פסק, ונפלתי אל הנחש, נמשך לשם בכוח איתנים. ברגע שעמדתי לפגוע בראשו, הוא פתח את פיו ובלע אותי. הייתי בתוך הנחש. בשרו הקיף אותי כמו מן מנהרה אפלה, עשוי מחומר שרחוק יותר מכל טווח ההתנסות שלי, כאילו היה עשוי מהיפוך מוחלט של המירקם הבסיסי של היקום. היה בפנים חם ודחוס, אבל הרבה יותר רגוע מהתופת שהשתוללה בחוץ, ובמובן מסויים מנחם. אפילו הגביש כבר לא האיר כאן, כאילו כוח מסתורי נשף עליו כמו על נר. הלכתי בתוך גופו של הנחש, ספק הולך ספק מחליק. לפתע שמתי לב לנצנוצי אור בתוך בשרו של הנחש, כמו כוכבים הקבורים בו. נגעתי בקיר הבשר, וזה קרה! היד שלי נספגה פנימה ומשכה אותי אחריה! נספגתי בתוך הנחש, הופך לחלק ממנו, חש את עצמי בתור הנחש. המודעות שלו היתה מדהימה וחובקת כל. הרגשתי את הגיהנום כולו, את העיוות הבסיסי שעמד במרכזו, הרגשתי את החומות הקפואות שלו ואת הנשמות שנכלאו מחוצה לו. לפתע הבנתי למה הם לא נכנסו פנימה. זה הפחד שלהם שעצר אותם, מקפיא אותם במקום, בונה את החומות הקפואות שהפרידו אותם מהגיהנום, גורם לגיהנום לתסוס ולרתוח בתוכו עקב הכליאה בין החומות שמונעות מהנשמות להמשיך הלאה. רגע לפני שאיבדתי את מודעותי בתוך המודעות הכבירה של הנחש, חשתי שאני צריך לעזוב. ואולי הנחש חש את זה, הוא היה חזק ממני. תודעתי שחלקה בתודעת הנחש הביאה אותי להבין שהוא חיכה לי, שבעזרתי הוא יכול להשתחרר. מאוחדים, אני והנחש התחלנו להניע את גופו העצום. פיתוליו השתחררו והוא נע כחץ מקשת, נוגח בחומת הקרח הקפואה שנבקעה לפתע ברעש נורא. הגיהנום התפוצץ החוצה, שולח גלי הדף אדירים שסוחפים עמם את הנשמות שנכלאו שם ומציף את הריקנות האפלה, שעכשיו למדתי שהוא מצוייה איך שהוא בקרקעית האדמה. הכוח הנורא שהשתחרר הדף אותנו למעלה, דרך האדמה הדחוסה והסלעית במהירות אדירה. לבסוף הגענו לפני השטח, הנחש פורש את גופו השחור תחת קרני השמש באוויר הפתוח. האנרגיה האיומה של הגיהנום הגיעה איתנו, משוחררת, ובו ברגע התנדפה ונעלמה באור השמש. באותו הזמן חשתי שינוי שמתחיל להתרחש. כבר לא הייתי חלק מהנחש, הפכתי לביצה שטמונה בתוך ביטנו, כשהנחש האדיר הרה אותי. גם הנחש השתנה. הוא הצמיח על כל גופו נוצות צחורות כשלג. לפתע לחץ אדיר הדף אותי החוצה, דרך זנבו המורם אל השמיים. שוב לא הייתי ביצה, הייתי אני, אבל שונה, הרגשתי עוד את ביצת החש שהייתי, בתוכי. הנחש עף לצידי למעלה, נוצותיו הלבנות מתבדרות ברוח. ככל שעלינו למעלה הנחש גדל יותר ויותר, ונוצותיו הפכו בוהקות יותר. גם עורו השחור והקשקשי שבין הנוצות, לא היה שחור יותר. הוא הלך והפך לשקוף. מרגע לרגע נסקנו למעלה, קרבים לשמש. הנחש הלך והפך לבוהק וזוהר יותר ויותר, כאילו אור השמש מטעין אותו. נבלענו בשמים והגענו שוב לאור, אותו אור נפלא שהקיף אותי באהבה, משכיח ממני את כל הזוועות שעברתי.

סיפור דמיוני, חלק ו'

המעגל נסגר די מהר הגענו, אני והנחש (שכרגע ראיתי בו כחבר ובן ברית) אל האי המרחף של גן עדן. נחתנו בשוליו, ושם פמליית מלאכים אדירה, קהל אדיר של נשמות, וכמובן, המלאך שלי, חיכו לנו. המלאכים פתחו בשיר הלל אדיר שנראה שהקיף את השמיים ואת הארץ, הנשמות הריעו, אבל כל זה לא היה חושב. צללתי לתוך חיבוקו של המלאך שלי. כנראה שהחוויה שעברתי שינתה אותי, הפכה אותי לחי יותר, כי לפתע יכולתי לבכות. לאחר זמן מה שנראה שנאבד בנצח, בתוך חיבוקו של המלאך, חשתי שמשהו חשוב קורה, כי כולם השתתקו. המלאך הגבוה שהוא שומר הגן פנה אל הנחש. הפנתי לשם את מבטי, עדיין מצוי בתוך חיבוקו של המלאך, ונשמתי נעתקה! הנחש כבר לא היה דומה בכלום לנחש השחור והמבהיל שפגשתי בלב הגיהנום. הוא היה ענקי, שקוף, רוטט באורות, גבישי וזוהר נוצותיו דומות יותר לשלהבות בשלל צבעים. הוא נראה עכשיו כמו גירסא מלאכית ויפיפיה של נחש, אבל עדיין היתה בו עוצמה הכבירה שלא איבדה במאום מעצמה. הוא היה הדבר היפה ביותר והחזק ביותר שראיתי אי פעם. המלאך השומר פנה אליו בשפתו השמחה, שנדמתה למאושרת מתמיד. "ברוך שובך לגן עדן. חזרת הביתה." והנחש בו ברגע, הצמיח רגליים ועזב אותנו, נכנס למעמקי הגן. היתה תרועה אדירה ואני שוב בכיתי בכי מאושר, ביודעי שהתרחש כרגע ריפוי שלא יאומן, שאני לא יכול אפילו לתפוס. המלאך הבכיר פנה אלי, שולח אלי את אורו החמים באהבה אדירה "יפה עשית." התרועה התחדשה, המלאכים פצחו בשיר חדש. "מי כל האנשים האלה?" שאלתי. "חלקן נשמות שכבר פגשת קודם, וגם כאלה שעוד לא הספקת לפגוש, וחלק לא קטן מהן הן נשמות חדשות, שבזכותך השתחררו מהגיהנום ויכלו להגיע לכאן" ענה המלאך שלי. "שכחתי אותן" אמרתי, נדהם במקצת. "הם באמת השתחררו?" "או כן, כששחררת את הגיהנום מחומות הפחד שלהם, הם יכלו לעבור דרכו ולהשאיר אותו מאחוריהם. אתה שחררת שם הצטברות שהתווספה שם עוד מימים ימימה." "והנחש?" "את זה שומר הגן כבר יסיבר לך." המלאך הבכיר, כאילו מתוך קריאה, פנה אלי. "הנחש היה המפתח. הוא הדבר הקרוב ביותר לאלוהים שאתה יכול לגעת בו כרגע. הוא כוח הבריאה עצמו. כשהתמזגת איתו, התמזגת באופן מאוד ממשי בפן מאוד עוצמתי של הבורא, בכוח המחולל והמחייה עצמו. ובכך שהבאת אותו לכאן, אתה שינית גם את גן עדן עצמו, הבאת אלינו חיים חדשים, התחדשות, שינויים שמתחוללים ועוד יתחוללו. כבר חשת באחד מהם, אתה יכול לנהוג כאן לפתע קצת יותר כמו אדם חי" הוא רמז לסימני הדמעות שעוד ניכרו על פני. "כעת, כשכוח הבריאה שב אלינו, גן עדן עצמו יברא מחדש, יגדל, יתעצם. כבר לא נהיה אותו חלום רחוק שלא משתנה, ואפילו נהיה קרובים יותר לאדמה." "מדוע כוח הבריאה היה כלוא בגיהנום"? שאלתי. "כי בשלב מסויים הוא הפחיד הרבה נשמות. הוא כוח חסר פשרות שפועל עליך ומשנה אותך לתמיד, בין אם אתה רוצה או לא רוצה. היו נשמות רבות שהתאהבו ביציבות, על כן הן כלאו את כוח הבריאה, כוח שיכול להיות גם אלים אבל תמיד הוא חיוני, כלאו אותו ביחד עם כל הצדדים הכאוטים שבהן שהן לא רצו, במקום רחוק. כך הן יכלו ליצור את העולם היציב והמאורגן שהן חשקו בו. היתה הפרדה וחלוקה של העולמות הגבוהים, נוצר גן עדן שייצג את המקום הנחשק ואליו כל הנשמות שאפו להגיע, ונוצר גיהנום שהכיל את כל מה שלא רצו בו. אבל על פי חוקי הקיום, אי אפשר להרחיק דברים לנצח. בסופו של דבר אתה צריך לעבור דרך כל היבטי חייך ולהתמזג עימם, אלה שאתה רוצה ואלה שאתה לא רוצה. זה היה התנאי של אלוהים. לכן בשלב מסויים של הדחקה, כשכלו כל הקיצים, נשמות נשאבו לגיהנום שהן עצמן יצרו, להתמודד מול כל הצדדים שלהן שהן השליכו ועם כוח הבריאה עצמו. אבל גם שם, הן יצרו בעזרת הפחד שלהן חומות שעצרו אותם מהתמודדות, ומכיוון שהן היו צריכות לעבור בגיהנום שלהן כדי להמשיך הלאה, הן נתקעו שם בכניסה לזמן רב. אבל אתה, שהיית רחוק מאוד מהשלב הזה, בחרת ללכת לשם מרצונך, לקפוץ למים עמוקים ולשחרר את כוח הבריאה ואיתו את כל מה שהיה כלוא ומודחק. כששחררת את הגיהנום, הנשמות יכלו לבסוף להתמודד איתו להמשיך הלאה. העולמות העליונים התמזגו לבסוף, ושוב אינם נפרדים יותר. כוח הבריאה חזר למקום הראוי לו, ממנו הוא גורש, ועימו הנשמות שהיו כלואות הרחק מכאן. וגם אתה השתנת. אתה התמזגת עם כוח הבריאה, נהרת בידו, נטמן בך הזרע. והזרע הזה הולך לנבוט בך ולצמוח, אתה עוד תחולל שינויים כבירים, כי זרע אלוהים נטמן בך." "מתי?" שאלתי, נפעם. "עכשיו. אתה חוזר לאדמה כדי להביא איתך את השינוי שחוללת בשמים" המלאך שלי חיבק אותי, ממיס אותי בגל אדיר של אהבה. "אנו נאלצים להיפרד עכשיו. אבל אני תמיד אהיה כאן בשבילך ואחכה לך עד שנשוב להיפגש. מלבד זאת, הגביש שלי עדיין איתך, אתה תרד איתו לאדמה, תישא אותו בתוך ליבך החי, כך שאני תמיד אהיה שם עמך. אני כל כך גאה בך ואוהב אותך". "בסוף לא ראיתי את פניך", לחשתי, בוכה בהתרגשות. "אתה יכול לראות אותן עכשיו" הוא ענה לי בריצוד שובב. הבטתי בו, מנסה לחדור במבטי את הקרינה המסנוורת שלו. ואז זה קרה. לא יודע עם הקרינה נעלמה מפניו, או שהמבט שלי הסתגל אליה. לראשונה ראיתי את פניו. הן היו יפות כמו ששלי לא יהיו לעולם, ומושלמות בשלמות שיכולתי רק לחלום עליה, קורנות ואוהבות יותר משאני אוכל אי פעם. והן היו פני שלי. זיהיתי אותן מייד כשהבטתי לתוך עיניו, מוצא את עצמי מביט לתוך עיני שלי. "אתה אני" אמרתי בהלם. "ואתה אני" הוא השיב לי בחיוך אדיר. "סוף סוף גילית מי אני באמת, מי אנחנו, וכבר אנו נאלצים להיפרד. בסופו של דבר זה גם מצחיק, כי לא באמת ניפרד, אנחנו לא יכולים להיפרד, זה בלתי אפשרי. וכך, כשהד מילותיו (או מילותי) מהדהד בי, נפלתי אל האדמה, לתוך רחם. סוף שהוא התחלה הוא הפסיק לדבר. הם הסתכלו עליו המומים. "נכון שכל זה רק סיפור דמיוני שאתה ממציא" שלה אותו אימו, מוצאת מילים בסופו של דבר. "לא" הוא ענה בפשטות. "אבל בסופו של דבר זה לא משנה. שאלתם אותי למה אני כזה, והתשובה הפשוטה והעמוקה היא שאני יודע שאני חי, שמקומי כאן, שמגיע לי להתהלך כאן ועכשיו על האדמה, שאני יודע מי אני באמת. אתם מבינים, הביצה של נחש בריאה עדיין טמונה בי, הזרע נובט ואת התוצאה אתם רואים לפניכם ואתם עוד תראו בעתיד." הם לא ידעו מה לומר. "טוב, עזבו שטויות, מי בא נגדי לטורניר שש בש, אני קורע את כולכם" הוא אמר בעליצות.

הבהרה

מדובר בסיפור דמיוני שאינו מתיימר לייצג מציאות כל שהיא. הוא משל שמייצג תהליכים פנימיים של ההתפתחות שלנו. אני לא מאמין בגן עדן ולא בגיהנום. אני מאמין כשכאנו מתים, כולנו מגיעים לאותו מקום (מקום נפלא). מוגש להנאתכם

nel at night

New member
פשוט כדאי

לדעתי עליך לשקול אולי לפרסמו בין סיפורים קצרים או בין משלים- ואני בטוחה שרבים וטובים עוד קיימים. המשך הצלחה ושגשוג בכתיבה כי היא יפה. יום של אור

למעלה