סיפור בתמונות

רן333

New member
סיפור בתמונות

בקישור שלהלן מופיע תיאור נחמד של רביית פיתונים מתכדרים, בליווי תמונות מהשלבים השונים. יצא לי להיתקל בחלק מהתופעות שמתוארות שם, אבל לא בכולן. קליק.

חלק מהתופעות ניצפו אצלך אם אינני

טועה,לא?...ההיתנפחות המסיבית בין היתר.

רן333

New member
גם בשנה שעברה וגם השנה

הנקבה המטילה התנשלה לקראת ההטלה. עד כמה שאני זוכר (הרשימות שלי לא לידי כרגע), בשני המקרים זה קרה 24-27 יום לפני ההטלה. וזה לא חריג; להיפך. נדמה לי שבכל המקרים שעליהם יצא לי לשמוע או לקרוא - הנקבה המטילה התנשלה 24-34 יום לפני ההטלה.

רן333

New member
נכון, ולא רק.

יצא לי להבחין גם בשכיבה על הגב (תופעה שמתוארת במספר מקומות), בשינויים בהעדפות טמפרטורה (גם על זה קראתי לא פעם), וגם על שינויי צבע: נקבה שמבהירה מאוד בזמן פיתוח הזקיקים, ומתכהה אחרי הביוץ. יכול להיות שהתופעה האחרונה קשורה לעניין העדפות הטמפ': אולי בטבע - נחש כהה יותר קולט יותר חום מהסביבה.

ינאי 15

New member
נחמד מאוד

רבייה מאוד מעניינת. פעם ראשונה שאני שומע שבקעו 2 פיתונים מאותה ביצה. מאוד מעניין.

Rea Livny

New member
רן, נושא ממש עניין

זה באמת מדהים שבקעו 2 פיתונים מביצה אחת..וגם יפה לראות את זה :) כל הכבוד רן..

ינאי 15

New member
מסכים איתך החלט

גם לדעתי זה ממש מעניין....זה כמו שיש ביצים שיש בהם 2 חלמונים.... משהו בסיגנון...

BabaGee

New member
דף חובה לחושבים על הרביית מתכדרים

מידע ממצא וכתוב בצורה ברורה !

רן333

New member
למרות שאני לא בטוח שהייתי מאמץ

את כל מה שכתוב שם בעיניים עצומות. למשל: הנמכת הטמפרטורה בעונת ההזדווגויות כנראה אינה באמת נחוצה, ונדמה לי שהפסקת ההפגשות בסוף מרץ היא לא רעיון כל כך טוב. בסה"כ, אני מעדיף את ההמלצות של הברקרים, שאת רובן ניתן למצוא בפינת ה-MailBag שלהם. לדף שאליו קישרתי הפעם יש אמנם היתרון של ריכוז הנתונים בצורה ברורה ובליווי תמונות (לכן קישרתי אליו), אבל אני מצפה שהספר של הברקרים שייצא בקרוב (Pythons of the World, Vol. II) ייתן מענה טוב מאוד גם בכיוון הזה. חוץ מזה, הספרון The Ball Python Manual אמור היה להיות מעודכן בזמן האחרון. לא בדקתי האם הופצה כבר המהדורה המעודכנת, ולא בדקתי מה מהות העדכונים, אבל נדמה לי ששווה להעיף מבט גם בספרון הזה.

BabaGee

New member
OK אבל ...

אני מניח שמי שניגש פעם ראשונה להרבות מתכדרים (אני אישית לא עשיתי את זה ולכן לא אספתי מידע בנושא בכמויות שאתה אספת) ימצא במאמר הזה הרבה מאוד תשובות ואני מניח (רק מניח) שמילוי ההנחיות שבמאמר לא יפגום בתהליך הרביה. מה שאותי הפתיע בדף שצרפת זו ההטלה של 13 ביצים בהטלה אחת, פי 2+ מהממוצע.

naja

New member
מאמר מצויין.

יש שם כמה תופעות מאוד מעניינות שקשורות לביצים.

למעלה