סיפור בתחנה המרכזית

סיפור בתחנה המרכזית

היום (בוקר יום העצמאות) אני חוזר לי בכיף מהדום אל התחנה המרכזית ליתפוס קו למודיעין כשאני נימצא בתחנה היה שם איזה אתיופי מסומם אני הייתי עם עוד 3 ידידות שלי וחבר שישב בתחנה והוריד את הראש בין הבירכיים קצת לנוח פיתאום המסומם קופץ עליו באגרופים ובירכיות לראש וזה חבר מאוד קרוב שלי אני ניסיתי להחזיק את עצמי (אבל הצלחתי בידיוק 3 שניות) תפסתי את המסומם והעפתי אותו מחבר שלי בתיקווה שהוא יעזוב אותו הוא התחיל ליתקוף אותי עכשיו פה באה השאלה הוא מסומם הוא לא מרגיש כלום מה הייתם עושים לו אני אישית פשוט חסמתי את האגרופים שהוא הכניס לי הצלחתי לחסום את הרוב ( מיתוך 20/30 בערך פגעו בי אולי 3/4 אגרופים) מה אתם הייתם עושים בעיניין מחזירים לו (אתם לא יכולים לרוץ אתם מחכים לאוטובוס) חוסמים מנסים לינעול אותו??? אה????

שאלות חשובות

למה חבר שלך הוריד את הראש כשבסביבתו נמצא אדם מפוקפק?
למה ניסיתי להחזיק את עצמך כשמישהו תוקף ללא סיבה את חבר שלך שלא מוכן לכלום? לא מתיימר לתת לפתרונות למקומות שלא הייתי בהם, אבל אם הבחור תקף אותך באגרופים רבים, לא חשבת לנסות לנטרל אותו עם התקפה כלשהי? מעבר לכך, מתיאורך נשמע שהבחור צנום... אם כך, אולי היה כדאי לנסות "להוריד אותו לרצפה" ולא להגיב בהתקפות שאולי לא יעבדו (בגלל היותו מסומם)?
(איפה היה חבר שלך בזמן שהתמודדת עם אותו תוקף??? לשאלתך אם הייתי מחזיר לו - אין לי שום רצון לחזיר לאף אחד, אלא רק לשמור על שלמות גופי. דבר אחרון, ואני ממש לא מנסה לחנך - לא כל אתיופי שנמצא בתחנת אוטובוס לפנות בוקר נכנס מיד לקטגורית המסוממים. אם לא היית בא בדיעה קדומה (ושוב, אני לא מנסה לחנך!) אולי לא היית חושב שהוא מסומם - מה שהיה גורם לך לנסות לנטרל אותו, ולא לחשוב כיצד מגיבים לאדם מסומם...

כמה תשובות...

אני אמרתי אתיופי כי הם בדרך כלל חזקים לכן אמרתי את זה חבר שלי לא ידע על האדם הוא היה ממש מת מעייפות הוא לא היה כל כך צנום הוא היה גדול מימני גם בגיל וגם בגודל הפיזי לנטרל אותו??? איך בידיוק אי אפשר לינעול אותו כי הוא פשוט לא ירגיש את הנעילה.... להוריד אותו לריצפה אז אני ניכנס איתו למילחמות כוח כי אני לא יכול להישתמש בנעילות למיניהם כי שוב הוא לא ירגיש אותם ואם אני יוריד אותו לריצפה והוא יותר חזק מימני אני הייתי יכול לאכול אותה קצת אז מזל שהגיעו המאבטחים ליפניי שאני החלטתי ליגרום לו נזק.... אבל איזה עוד אפשרויות יש חוץ מליגרום לו נזק????

מה זאת אומרת "ירגיש את הנעילה" ?

למיטב הבנתי נעילה זו נעילה, אין כאן מה "להרגיש". אם הוא מתחמק בכ"ז זו לא היתה נעילה.

נעילה....

כשאני אמרתי הוא לא ירגיש את הנעילה אני מדבר על זה שנעילה מבוססת בגדול על כאב של הבן אדם הנינעל כי אם הוא לא מרגיש את הנעילה אתה בסך הכול "מעוות " אותו לכמה זמן

ש מים

New member
חסר לך משהו...

אם כך אתה לא מבצע נכון/טוב את הנעילה. נעילה נכונה וטובה אכן "נועלת" וברוב הנעילות - "הננעל" גם יחוש כאב, אבל זה אינו סוף הנעילה: לכל נעילה (כמעט) יש שלב נוסף, והוא שבירה (שבירת מפרק, שבירת מפרקת, שבירת אצבעות, וכד'...).

amir_aikido

New member
קשה מאוד לנעול ואח"כ לשבור

הטכניקות המשמשות לנעילה, אכן יכולות לשמש גם לשבירה. אך מתיאורים של חברי מועדון המשתמשים בטכניקות הללו באופן מעשי (באופן חוקי והמבין יבין) קשה מאוד להגיע לנעילה סטטית ואז להפעיל מספיק כוח נוסף על מנת לשבור. ואני כותב כמתאמן במועדון שבו המורה בהחלט סבור שהמטרה של מנוף היא שבירה ולא נעילה ולטכניקת נעילה צריך להיות הפוטנציאל של שבירת המפרק המדובר. אמיר

ש מים

New member
תלוי על איזה חלק בגוף אתה עובד

אני בטוח שאתה מכיר מספיק בריחים/נעילות שבקלות אפשר להפכן לשבירות (ואפילו חלשלוש כמוני יכול לבצע אותן על "רמבו"!). ואם אתה לא מכיר (מסופקני!), אז אין ספק שהמורה שלך יכול (לפי מה ששמעתי עליו...
).

כן אבל....

בחלק של שבירה אתה צודק אבל בדרך כלל כשנועלים לא רוצים לישבור ברגע ששברתה אתה גם איבדתה את הנעילה ברגע שאתה מדבר על נעילה ולא על שבירה האלמנט של הכאב הוא אחד החשובים בנעילה וזה בעצם מה שגורם למתקיף להיכנע לא זה שהוא בתנוחה לא כל כך נוחה ובסך הכול לא רציתי ליפגוע בו רציתי להכניעה אותו כי מיסכן הוא לא היה כל כך מהכרה אז מה נלך להרוג מישהוא שלא בהכרה אני יכולתי לשחחר לו איזה מכה שתיגמור אותו זה לא הרעיון הרעיון הוא להניעה אותו בכמה שפחות פגיעות שלו (זה כמובן במיקרא שהוא מסומם או שתוי לא במיקרא שהוא תוקף ביודעין)

ש מים

New member
שאלה: איזה נזק נגרם לך?

לפי מה שאני מבין - לא נגרם לך נזק כל שהוא וגם לא לחבר שלך. אני דוגל בתפיסה שכמידת הנזק שנגרמה לך, או האיום האמיתי שנשקף לך - כך אתה יכול לפגוע במתקיף. במידה ואתה גורם לו נזק גדול יותר - האשמה מוטלת עליך (אגב כך זה גם לפי החוק: "כח סביר"...). אגב, גם אני הייתי פעם (או יותר) במצב/ים כמו שלך ובפעמים הראשונות לפחות היתה לי הרגשה ש-"פיספסתי את כל מה שלמדתי" וש-"כשלתי במבחן האמיתי". היום אני כבר לא חושב ככה. היום אני חושב שעצם ההצלחה להרחיק את המתקיף/היריב ולמנוע ממנו מלבצע את מעשיו - זו ההצלחה במבחן. ולדעתי הצלחת! (אגב, ראה דבריו של ארם צבר בקישור...).

כן אתה צודק...

לא ניגרם לי כל נזק אם הייתי מרגיש שאני כבר לא מסוגל לחסום אותו יותר לא הייתה נישארת לי ברירה והייתי חייב ליפגוע בו אבל לא רציתי ליפגוע בו אחריי הכול הוא לא יודע מה הוא עושה לכן רק חסמתי אותו ואתה צודק בהתחלה באמת הייתה לי תחושה שבאמת פיספסתי משהוא כאילו אני רק חסמתי וזה הייתה לי אותה הרגשה שהייתה לך אבל אחריי שיחה עם המאמן וקצת עם אמא הגעתי להחלטה שמה שעשיתי היה הצעד החכם ביותר לאותו רגע כי אם אחריי הכול יכולתי לא להיפגע מימנו וליגרום לו כמה שפחות נזק (חסמתי לא גרמתי לו ביכלל נזק) אז יצאתי הכי טוב שאפשר זה כמובן במיקרא שהוא לא יודע מה הוא עושה לא סתם אם הוא רוצה להרביץ לך והוא בהכרה מלאה אז הייתי מחזיר מגיעה לו...

ש מים

New member
עימותים ברחוב ואמנות לחימה

הכלל הראשי הוא כמו בתשדיר של תאונות הדרכים, מלפני כמה שנים, ובפראפרזה: "ברחוב אל תהיה חזק, היה חכם". אם תרצה דוגמאות - אוכל להביא לך (אבל את זה אני מעדיף במסרים ולא בפורום). תהיה בריא ושליו!

amir_aikido

New member
לא על איברים שינטרלו מסומם

אני מכיר מספר בריחים שבאמת ניתן להפוך אותם בקלות לשבירות. אלא שהם מבוצעים על האצבעות, ואני חושש, ששבירת אצבע לא תספיק לעצור מסומם. לעומתם, אני מכיר המון בריחים על המרפקים, וכאן, אני נשען על הניסיון של אותם מתאמנים שהפתיעו אותי, כשסיפרו שבמצב אמת קשה לשבור את היד בטכניקות הללו אם כבר בצעת עצירה של הטכניקה כשהגעת לשליטה על הבריח. אתה רוצה - תקבל את האמירה כפי שהיא לא רוצה - תמשיך לחשוב אחרת. אני לא טוען שלא ניתן לשבור מפרק באמצעות הבריחים הללו, אני רק אומר שניסיון של אנשים הראה שזה יותר קשה מכפי שנדמה כשאתה במצב הזה בדוג'ו, ושיחה עם המורה שלי העלתה שחלק מהבעיה הוא אם עוצרים את המנוף כשמגיעים לשליטה, ואז מנסים לחדש אותו ולשבור את המפרק. מסתבר שמול יריב מסומם או שיכור ובתנאים דומים, החידוש של המנוף כבר איננו אפקטיבי באותה המידה. אמיר

instr

New member
תגובה

לא ברור מדבריך במה אתה מתאמן אבל הפיתרון צריך להיות באימונים כך שתגיב אוטומטית. מה התגובה זה תלוי בסגנון. לא לחשוב - להגיב. תצליח או לא תלוי ביותר מדי גורמים.

בקשר למה שאני מיתאמן....

אני כרגע מיתאמן טקוונדו אבל אני בכוונה לא הזכרתי מה אני מיתאמן כי אני היתאמנתי הרבה דברים אני היום בגיל 16.5 אני מיתמן בערך מגיל 7/8 משהוא כזה לא כל כך זוכר סך הכול אני מיתאמן 9 שנים

Sensei

New member
Police in the States

who deal on a daily bases with junkies(druged up)perps,have come to the conclusion that the most effective way to deal with a druged up perp is to "choke him out".Ride him like a cowboy" untill he becomes unconcious. I am not telling you to do this .I am just saying that it is the most effective way to control a person who has stopped feeling pain. Knocking him over the head with a night stick wont help either .It will just get you all messy and it will be difficult to explain the mess to the cops. The only problem is that many dont have the expertise and a choke inorder to control the attacker turns out to be a killing technique.Many judo accidents have occured with these choking techniques.Sending many judoka to the geat Dojo in the sky. Bottom line. Keep ZANSHIN AT ALL TIMES(total awareness) and by doing so you will be avoiding 99.9% of any violent threats to your being. With one % you have no choice but to do what has to be done. Some basic tips. 1)Never be an observer to a fight in the street.Either you are a participant in that fight,if not just go away and mind your own business. 2)Never go by Bikers(Hells Angels)especially when they are picking their teeth with their Bowie knives. 3)Never look at another guys girl friend especially if he has two ,one in each arm. Most important" call home and tell your mom you will be late",why keep her worrying? 3)​

zoti

New member
היו הרבה בעיות עם חניקות.

השוטרים אינם מיומנים מספיק בביצוע החניקה והיו מקרים שבהם הם פשוט הרגו אנשים. בחלק מהערים בארה"ב הדבר אסור יותר.

RoyceGracie

New member
אני הייתי...

אני הייתי מחזיק אותו בבריח, עדיף להפיל אותו ולהחזיק אותו בבריח על הקרקע, ולהרגיע אותו בכמה אגרופים או לעלף אותו בחניקה אם זה מתאפשר... בעיקרון הייתי מרביץ לו עד שהוא יוותר, ואם הוא לא מוותר אז להוריד אותו לקרקע...

למעלה