סיפור בלי שם

bashke

New member
סיפור בלי שם

כשהייתי בת שנה חגגה השכונה. כל הילדים הוזמנו, כך מספרות התמונות הרבות שצילם בשחור לבן "פוטו רובינשטיין" האב. בתוך מסגרת של בלוקים לא מטוייחים המהווים את שלד המרפסת שלנו ההולכת ונבנית יושבים הילדים. הבנים שלובי ידיים, מסורקים למשעי, שביל בצד, לבושים חגיגת במכנסיים קצרים עם "שלייקס", גרבי כותנה לבנים מופשלים עד לקצה העליון של הנעלים הגבוהות המצוחצחות במשחה שהקפידו להבריקה היטב במברשת. הבנות בשמלות "קלוש" עם צווארון מלמלה רחב ובתסרוקת בקבוקים עם תלתל גדול במרכז. מאחוריהם בשורה עומדות כל הדודות שהן האמהות של כל הילדים. היו שם דודה שייבע, דודה גוטמן, דודה גולדה שאין לה ילדים, דודה שרה, וגם דודה רות ודודה דבורה. גם אני הייתי שם בתמונות של יום ההולדת שלי, ואפילו הורי, שלמרות החיוך נראו כאילו נקלעו לשם במקרה. הנה אני בידים של דודה דבורה, בידים של דודה רות, ושוב בידים של דודה דבורה, והנה אני הגולם שבמרכז המעגל, ורק לא בידים של אבא או של אמא שלי. כי דודה דבורה עשתה תמיד מה שהיא רצתה ומהר. הלכה מהר, עבדה מהר, דיברה מהר, כדי שתוכל להתפנות לסיגריה הבאה, אסקוט בלי פילטר, שכבר המתינה בחיבורי שפתיה, תמצית החיים. ובין סיגריה לסיגריה היא ידעה מה הכי טוב בשביל כולם, גם בשביל הורי שכבר התרגלו לכך עוד מהתקופה שהיו איתה בקפריסין ובבית העולים של שרה בורשטיין. דודה דבורה היתה ההיפך מכל מה שהיתה אמא שלי. היא היתה רזה מאד, שיער אפור אסוף בסיכות סבתא אל מאחורי האזניים, פנים מקומטות מסתירות חיוך מסויים, קול צרוד אפוף עשן מלווה בשיעול תמידי. דודה דבורה זייפה והתעקשה להשמיע לנו עד כמה. היתה תמיד פנויה. עיקר עיסוקה היה העישון ובין סיגריה לסיגריה היא הכינה כוס תה מהביל עם לימון מן העץ שבחצר שלה, עץ שמניב גםמבלי שמטפלים בו. אצלה בחצר היתה אדמה חלקה, אפשר היה לשחק קלאס או מורה לציור. אפשר היה לשבת על הספסל הצמוד לקיר בחצר הפנימית אליה עוברים מן המטבח דרך דלת הרשת, ולהתבונן בשובך היונים שבנה השכן על גג המחסן שלו. לשבת, לדבר, לשתוק ולהתבטל. אהבתי לבלות אצל דודה דבורה. שם שתו תה רותח עם קוביית סוכר אחת מתחת ללשון שהספיקה לשתי כוסות. משם אפשר היה לגנוב את ה"שש-שש" מהדומינו כדי להגדיל את הסיכוי לנצח, ושם זה היה כמו לנסוע רחוק לחופשה אצל דוד ודודה אמיתיים.

נתיבה

New member
בשקה כתבת יפה מאוד.נהניתי מאוד.

כמעט שיכולתי לראות את דודה דבורה...

magy

New member
גם אני נהניתי מהציור

ממש גובלן של סיפור.....שזור.....וחי......... הבטחת סיפורים...........וקיימת..... מחכים למטעם הבא.........

ספור אמיתי תאווה לעיניים

עילעלתי לי בין ההגיגים של יין הרימונים,כבישת הזיתים וראשוני פתח תקווה,ופתאום "ספור" אמיתי. אני אומרת תמיד, שסוד הכתיבה הוירטואלית,של ספורים בניגוד לזו המופיעה על מדפים,היא סוד הצמצום, משיכת תשומת הלב במיידי, והיכולת לתמצת את החוויה לכמה משפטים. את/ה עשית את זה נהדר! ואני מרשה לעצמי בחוצפה ישראלית רגילה להקפיץ את הספור למעלה שכולם יקראו. כי ,אישית, כמעט פספספתי אותו שם למטה..... יופי- ורוצה עוד!

magy

New member
שירשרנו את עצמו לדעת....

גנבתי מפורום אחר משהו לתחילת השבוע......להעלות חיוכון....קטן... לא שייך לנושא הפורום......
)))))))))))))))))))))))))))) שוטר תנועה אחד עוצר מכונית שנסעה במהירות מופרזת. כשהוא מגיע לחלון הקדמי הוא רואה בלונדינית מדהימה, עם שיער חלק גולש ושפתיים משוחות באדום בוהק... הוא מבקש ממנה את הרשיונות והולך לניידת שלו לאמת את הרישומים. השוטר שעונה לו בקשר מבקש את פרטי הרכב ולאחר דקה או שתיים הוא אומר לשוטר התנועה "אחי... כולנו מכירים את הנהגת הזו... זכית! לך אל החלון שלה, תפשיל מכנסיים, תכניס את האבר דרך החלון ותראה שתרוויח מכל הסיפור!". שוטר התנועה שואל את השוטר בקשר "תגיד, השתגעת???! וההוא עונה לו "תעשה את זה, כולנו מכירים אותה. אל תחשוש!". שוטר התנועה חוזר לרכב העצור, שולף את איברו מן המכנסיים ומכניס אותו דרך החלון הפתוח אל מול פניה של הנהגת הבלונדינית. שנייה לאחר מכן הוא שומע אותה מתלוננת בקול מיואש "אוףףף!!! עוד פעם בדיקת אלכוהול" ???

11a2

New member
זר פרחים,

||http://forums.ort.org.il/images/flowers.gif|| מקוה שהצליח.

magy

New member
כמה נקודות זכות צברת בשניה......

אורי אדלמן קרוב משפחה שלך????????????? ואני, על פי המלצת חברה , קראתי את כל ספריו...חוץ מהנוכחי..... מה דעתך על הספר פלוס הקדשה של הסופר ביום ההולדת שלי שיחול בשנה הבאה.....??????????????????????????????????????????????????????? טוב.....לא צריך...... אל תיקח ברצינות........ אבל , אלך לחפש את הספר....

שקדי

New member
רגע רגע.................

לפני שאת הולכת הסופר הוא ראובן מירן......כתוב לא????? הוא חדש יחסית כי היה הרבה שנים בתפקיד שאסור להגיד רמז...... כמו גיבור הספר............

magy

New member
סליחה ../images/Emo18.gif

ברגע שראיתי אורי........סגרתי..... צודק........צודק......צודק...............

מגי, נכנסתי וישר בפרצוף עגמת נפש

איפה הקללות שם לא הצלחתי להגיע לאף קללה אפילו לא לקללה פושטית האם אני מפגרת? חחחחחחחחח

שקדי

New member
אגב....................

איך אפשר לממש את נקודות הזכות מכמה נקודות יש פרסים משמעותיים??????

magy

New member
מהרבה

גם הנ"ל.. שהוציא תקליט חדש....הוא קרוב משפחה שלי, אבל הוא עדיין לא יודע. גם משורר, גם זמר. שמו כשמי.. לשעבר.. הומלץ במעריב היום.........און ליין...... נא לפתוח רמקולים, יש קליפים מהדיסק החדש........ תענוז לאוגניים.......
))))))

magy

New member
11, את הלינק מוסיפים למטה..

בשורה שבה רשום להכניס לינקים. או במקום שכתוב " תיאור..............כתובת... או במקום שכתוב....מחרוזת מתוכן ההודעה..........קישור......... החלק התחתון ביותר מיועד לקבצים......תמונות וכוווווווווווו אבל מחק קודם את ה- http:// אחרת, הוא יפריע להכניס את האתר כפי שצריך..... בקופי... כבר כבר האייצ´טיטיפי........החדש......... מקווה שהבנת........אני הבנתי...... להסביר אני לא יודעת............
)))))))))))

magy

New member
ניסיתי לרשום את הכתובת

ולהכנס , לא הצלחתי. נסה שוב במקום המיועד ללינקים......בבקשה.....

11a2

New member
את זאת אני יודע,למדתי משהו חדש

שמצליח לי בפורומים אחרים,פה משום מה זה לא הלך, צילומים ותמונות לתוכן ההודעה ללא צורך בלינק,או קובץ, אולי אני אעשה נסיון נוסף בהמשך, אם לא יצליח,סליחה מראש.

למעלה