סיפור בהמשכים

סיפור בהמשכים

אייל בן שנתיים וחודשיים. הוא מאוד אוהב לשמוע סיפורים - בעל פה ומתוך ספרים. יש לי ספר שנקרא "מי רוצה לקנות אותי" שהיה שלי בילדותי. הוא כולל שני סיפורים שמתאימים לו מבחינת יכולת ההבנה, אורך, כתיבה וכו´. הסיפורים כתובים בפרקים קצרים כשכל פרק מסתיים במילים כאלה ואחרות שאומרות שהמשך הסיפור בפרק הבא/בדף הבא. חשבתי להקריא לו את הסיפורים האלה בהמשכים לפני השינה. השאלה היא האם זה נראה לכן מתאים לגיל כזה צעיר? אני יכולה להוסיף שיש לו זיכרון מאוד טוב לסיפורים. (לדוגמא - הגננת שלו סיפרה את סיפור החנוכה פעמים ואח"כ הוא ידע לענות לה על שאלות שונות על פרטי הסיפור). מה דעתכן/ם?

לאה_מ

New member
נסי, מה יש לך להפסיד?

אני ממש אוהבת סיפורים בהמשכים, אבל לא התחלתי בגיל כל כך צעיר (נדמה לי שעם סיפורים בהמשכים התחלנו קרוב לגיל 4 עם עומר). אני אשמח לקבל עוד פרטים על הספר, וכמובן עדכונים איך הולך עם ההקראה בהמשכים.

limori

New member
הי שרון

אצלינו זה לא עובד. אין שום סיכוי שרואי ירדם לפני שאני מסיימת לסםר לו את כל הסיפור. לכן אני משתדלת לא לספר סיפורים ארוכים לפני השינה כי אני בדרך כלל מאד עייפה וחסרת סבלנות. אני מספרת סיפור קצר לנעה. ורואי עוזר לי לספר לה אחר כך אני מספרת גם סיפור קצר לרואי שמתאים לילד בן שנתיים וזהו.. רואי לא מסכים לסיפור בהמשכים אך אם אייל זוכר ומסכים לחכות לסופו של הסיפור למחרת נשמע לי נהדר.... ד"ש לאייל

../images/Emo51.gifועדכון

החלטתי לנסות. שלשום התחלתי להקריא לו את הספר - קראנו את הפרק הראשון עד לסופו שבו נכתב "ומה שקרה... אספר בפרק הבא" ואני במקום בפרק הבא אמרתי "מחר בערב". הוא ביקש לשמוע שוב את אותו הפרק והקראתי אותו שוב. אתמול שי השכיב אותו והקריא שוב את הפרק הראשון ואחריו הקריא גם את הפרק השני, שוב - פעמיים. היום לפני ההשכבה שי שאל אותו אם הוא רוצה לשמוע מה קרה למירה שבכתה בלילה בחנות ושניהם הלכו בשמחה לשמוע את הסיפור במיטה. בקיצור - כיף לנו
לאה, לגבי הספר - הוא נקרא "מי רוצה לקנות אותי?" וכתבה אותו טובה הרשקוביץ. לצערי לא נראה לי שניתן לרכוש אותו כיום, אולי בחנויות של הספרים המשומשים. אני מאוד אהבתי את הספרים שלה כילדה ואוהבת אותם גם כיום (כתבה גם את "הגמד סיפורון"). יש עוד ספרים עם סיפורים יחסית ארוכים שאנחנו אוהבים לספר בהזדמנויות שונות: "סיפורים שענת אוהבת במיוחד" ו"לאסוף סיפורים בחצר", למרות ששניהם לא עם ציורים מושכי עין כמו שרגילים לראות ספרי ילדים כיום.

עירית ל

New member
לגבי הציורים שאינם מושכי עין

לפני כמה ימים "התלוננתי" שקשה לי לרתק את יונתן לספרים שהם קבצי שירים וסיפורים כי הציורים פחות מרכזיים בהם (ספציפית דיברתי על ריש ריש הכריש). אז נמצאה הגאולה. ליד המיטה שלנו, שבה יונתן נרדם, יש עכשיו קבוע ספרים מסוג זה. עד כה קריאת ספר לפני השינה לא היתה טקס קבוע אצלנו, לכן היה לי קל לייסד טקס כזה שבו קוראים שירים וסיפורים "אחרים" מהרגיל. אז חרשנו כבר את "מה עושות האיילות" של לאה גולדברג ואנחנו עם "שיר הגדי" של מרים ילן שטקליס. היום נראה מה קורה עם עודד בורלא. הבעיה שהערימה ליד מיטתי רק גדלה כי יונתן מתלהב משירים מסויימים ובאמצע שאני קוראת שיר של לאה גולדברג הוא דורש פתאום את דני או אלישבע של מרים ילן שטקליס... בקיצור - כיף גדול. ונזכרתי שרציתי לספר על הצלחות ברמה עולמית שהיו לנו לאחרונה: סדרת מילות קסמים של רונית חכם ו"הטרקטור בארגז החול" של מאיר שלו. הסטריה!

אז תנסו גם את "גן חיות של עננים"

של אנדה עמיר פינקפרפלד ואת "בואו עננים" של לאה גולדברג. ואת הספרים של ע. הלל "בקר טוב "בולבול למה ככה". תהנו

לאה_מ

New member
ואת "הנמר שמתחת למיטה"

של נורית זרחי (ואם ילך לכם טוב אתם יכולים להנות מכל "באה המלכה למלך" המצויין שלה) ואת "צריף קטן" של לאה גולדברג (אני מתה על סיפורי מר קשקש שלה) ואת "הכוכבים הם הילדים של הירח" ו"שירים שענת אוהבת במיוחד" של יהונתן גפן (הכנסתן אותי לשוונג...
)

עירית ל

New member
וואו. כל פעם שנדמה לי שספרית ספרי

הילדים שלנו מגיעה לנפח סביר... סתם. איזה כיף!

לאה_מ

New member
תודה על הפרטים.

באמת הזכרת לי שיש לי אחד הספרים של "הגמד סיפורון" בבית. אולי אני אנסה לקרוא אותו לאורי. זה זכור לי עוד בתור תסכיתים מהפינה לאם ולילד ברשת א´... ולגבי ציורים מושכי עין - זה בונוס נחמד, אבל לא ממש חובה, ואישית, אני חושבת שלעתים האיורים קצת מסיחים את הדעת מהטקסט, ונעים לפעמים לקרוא טקסט בלי להראות את האיורים - נותן תחושה של תשומת לב למילים.

למעלה