סיפור ארוך ומסובך...

מצב
הנושא נעול.
סיפור ארוך ומסובך...

סיפור ארוך ומסובך...
אבל אתמקד כעת בעיקר: התגרשתי לפני כ6 שנים ויש לי ילד מנישואים אלה. כיום אני נשואה באושר ויש לי עוד ילד מנישואיי הנוכחיים. הגירושים היו על רקע של אלימות במשפחה וכחלק מכך לא ניתן לי גט כשנתיים. הגרוש התנה את הגט בשיפוי על המזונות שאלותיי: 1. האם כיום אני יכולה להגדיל מזונות בביה"מש לענייני משפחה? 2. האם חוק השיפוי בטל? 3. איך ניתן להחליף עו"ס שאיננה נוהגת בתיקנו כראוי? 4. מהו "מדור שקט" ואיך משיגים אותו? 5. מה ניתן לעשות נגד הסתות חוזרות ונשנות של הגרוש ?

תשובה

סיפור ארוך ומסובך...
אבל אתמקד כעת בעיקר: התגרשתי לפני כ6 שנים ויש לי ילד מנישואים אלה. כיום אני נשואה באושר ויש לי עוד ילד מנישואיי הנוכחיים. הגירושים היו על רקע של אלימות במשפחה וכחלק מכך לא ניתן לי גט כשנתיים. הגרוש התנה את הגט בשיפוי על המזונות שאלותיי: 1. האם כיום אני יכולה להגדיל מזונות בביה"מש לענייני משפחה? 2. האם חוק השיפוי בטל? 3. איך ניתן להחליף עו"ס שאיננה נוהגת בתיקנו כראוי? 4. מהו "מדור שקט" ואיך משיגים אותו? 5. מה ניתן לעשות נגד הסתות חוזרות ונשנות של הגרוש ?
תשובה
באופן מעשי בתי המשפט לעניני משפחה מתעלמים מסעיפי שיפוי. מצד שני פסיקת ביהמ"ש העליון קובעת שלא כל סעיף שיפוי בטל. מה יקרה בפועל אינני יודע. יתכן שהגרוש ילך עד לביהמ"ש העליון. אפשר לפנות לגורם האחראי על העו"ס ולבקש החלפתה. מדור שקט הוא חלק מהמזונות. אם את נשואה באושר השאלה איננה רלוונטית. אם בן הזוג מסית, אפשר לדרוש הגבלת סדרי ראיה וקיומם במרכז קשר תחת פיקוח.

מצב
הנושא נעול.
למעלה