סיפור. אמיתי.

סיפור. אמיתי.

שישי בוקר חזרנו מחו"ל, נכנסים לבידוק בקישון. סירה אחרת עוגנת שם ואנחנו מחכים. בינתיים נצמדת אלינו סירת השיטור הימי, לעשות חלק מהבדיקות. אחרי שלב המסמכים, השוטר שואל אותי למה לסירה יש שני לוחיות זיהוי, שני מספרים. הסברתי את ענין המספר הבינלאומי ולוחית הרישוי הישראלית המקומית שקשורה לריילינג. השוטר: תמחוק את המספר על הסירה, אין דבר כזה שני מספרים, בחיים לא ראיתי סירה עם שני מספרים. תראה לי בקישון סירה עם שני מספרים.התווכחתי קצת. בהרצליה 70% מהסירות הם בדגל זר.
השוטר: אם אתה מייבא רכב לארץ יש לו שני מספרים? זה אותו הדבר. הסברתי שיש לי כושר שייט כמה שנים, בדוק על ידי בוחן של רספן.
השוטר הימי: אתה מדבר פה עם המשטרה. עזוב את רספן. אני החוק ואני קובע. תמחוק את המספר על הסירה.
רצה אלוהים והסירה בבידוק עזבה, ועזר עוד יותר - גם היא בדגל זר ועם שני לוחות רישוי. הראה לו. אה, זה משהו אחר, אמר השוטר. למה? שאלתי.
השוטר: על גוף הסירה יש מספרים ואותיות. ואז? שאלתי.
השוטר: אז זה פחות מבלבל. הסברתי שזה לא נתון לבחירתי, על מדינת רישום קובעת איך נראית לוחית הרישוי, ויש כאלה שזה רק ספרות.
הקשתי: אז מה מבלבל אותך? שיש על הגוף ספרות ואותיות ולי יש רק ספרות? כן, אמר השוטר, אם יש גם אותיות זה פחות מבלבל.
בשלב הזה כנראה שהרגיש לא בנוח עם הכיוון של השיחה, ואמר לי- הפעם אני מוותר לך.
לשיחה הזו שלי עם השוטר היו 5 עדים, שוטר ימי נוסף (הזוטר), ו4 אנשי צוות בסירתי.
סיפור אמיתי.

משעשע אבל די עצוב. היית צריך להגיד לו שכמו ברכב יש רישוי ויש
מדבקה של טסט על החלון עם ספרור אחר לגמרי. אז המספר הישראלי הוא בעצם המדבקה.
אבל עזוב - נגמר בלי נפגעים - חבל על הזמן.

עזבתי, אבל הסיטואציה של להתווכח עם שוטר ממש לא נעימה,

ובקלות יכלה להסתיים אחרת. האם יש מקום לערב את רספן?
&nbsp

במקום רספ"ן הייתי מציע שתדבר עם מפקד השיטור הימי שיתדרך את
השוטרים ואת המתנדבים.

למעלה