סיפור אמיתי על רענון

yossin

New member
סיפור אמיתי על רענון

נתבקשתי לצלול עם אדם שעשה זה- עתה רענון לאחר שלא צלל הרבה זמן. מתברר שהבחור עשה צלילת ריענון אבל אף אחד לא עבר איתו על הטבלאות, תכנון צלילה, זמני מכסימום וכד´. המועדון (האיש עשה את הרענון במקום אחר) ביקש ממנו לחזור לאותו מקום ולבקש שישלימו לו את החומר. לידיעת כולם

קותי

New member
לא הבנתי שתי נקודות קטנות בסיפור

1. מי אמר שצריך לעבור איתו על הטבלאות, תכנון צלילה, זמני מקסימום וכו´? 2. למה המועדון ביקש ממנו לחזור לאותו מקום ולבקש שישלימו לו את החומר? קודם כל אני לא מכיר נוהל מחייב של צלילת ריענון. לכן התקשרתי למועדון צלילה מסודר וביקשתי אינפורמציה רשמית והרי היא לפניכם: 1. חובת צלילת ריענון לאדם שלא צלל בחצי שנה האחרונה יצאה בהוראת שעה של הרשות לצלילה ונשלחה למועדוני הצלילה. 2. אין בהוראת השעה של הרשות שום הגדרה של המרכיבים של צלילת הריענון. 3. הנוהל היחיד שהיה פעם מחייב לצלילת ריענון (לפני שהצלילה עצמה היתה מחייבת) היה הנוהל המופיע באוגדן של ההתאחדות הישראלית לצלילה (עוד מתקופת היותה הרשות המוסמכת) והוא אינו כולל שום איזכור של מעבר על טבלאות, תכנון צלילה וכד´. הנוהל ההוא מדבר על ביצוע מספר תרגילים בסיסיים (ואינו מפרט איזה מהם) ובדיקת איזון בצלילה. הייתי מעדיף שיפסיקו כאן עם גלגול העיניים בכל פעם שמועדון מקיים צלילת ריענון ולא דורש או כן דורש משהו. אין נוהל מחייב של צלילת ריענון מחוץ לעצם קיומה וכל אחד הישר בעיניו יעשה. אני יודע שמה שאני כותב עלול להדליק אצל מישהו נורה ואנחנו עלולים למצוא את עצמנו עם נוהל של הרשות - לצלילת ריענון. אני מאד מקווה שזה לא יקרה מכיוון שאני חושב שמרוב נהלים לא נוכל לצלול בסוף.

yossin

New member
שאלה אליך כמדריך

בא אליך אדם, לא צלל הרבה זמן. הוא זקוק לרענון- לא משנה אם זה עקב דרישה רגולטורית או שהוא מרגיש צורך. מה אתה חושב כמדריך- כדאי וצריך לרוץ איתו על הטבלאות וכד´ או לא ? בקשר לנקודה השניה- אם אתה לא עשית אצלי את הרענון, למה שאקצה זמן מדריך כדי להשלים לך חוסרים ? כלומר, זה יהיה נחמד מצידי, אבל כביזנס- לך אל מי שמכר לך (בהרבה כסף) שרות של רענון ובקש שיתקן את מה שלא מושלם במוצר שקנית.

קותי

New member
אני אענה לך כמדריך (לא פעיל ../images/Emo13.gif )

אנשים שעשו קורסי צלילה בתקופה שאני הסכמתי להדריך לא היו צריכים ריענון בשום שלב. אם קורס הצלילה וההכשרה לקבלת תעודת צולל הם כמו שצריך אדם לא צריך ריענון. הצורך בריענונים התחיל ברגע שדרישות המינימום להסמכה ירדו כל כך נמוך שבעצם לא כל מי שהוסמך היה צריך להיות מוסמך. זאת אחת הסיבות שאני לא מוכן להדריך היום (כי אני לא מוכן להסמיך צוללים ברמה שבה נדרש מדריך לעשות זאת היום). לכן - לצולל מוסמך לפי הסטנדרטים שלי לא צריך לעשות ריענון על טבלאות ועל תכנון צלילה. בקשר לנקודה השניה, מכיוון שאין תקן מחייב לצלילת ריענון, המועדון ששלח את בן זוגך למועדון שעשה לו את הריענון כדי שישלימו לו בעצם הוציא את דיבתו של המועדון המרענן. הם נתנו לך ולבן זוגך הרגשה שדפקו אותו בזמן שבעצם אין תקן מחייב כזה. וזאת הבעיה שלי איתם. חוץ מזה - באופן כללי: מה זה החוצפה הזו של דרישת צלילת ריענון? כשאדם הולך לשכור רכב אף אחד לא שואל אותו כמה זמן הוא לא נהג ובודאי שאף אחד לא מבקש ממנו לעבור טסט זריז. שים לב: השוכר רכב מקבל ליד כלי הרבה יותר קטלני (בודאי לציבור כולו, אבל גם לעצמו - מבחינה סטטיסטית) מאשר המקבל ליד ציוד צלילה. לדעתי הדרישה המחייבת הזו לצלילת ריענון היא שערוריה שאין כדוגמתה ואם הייתי משועמם ועיתותי היו בידי הייתי הולך עם זה לבג"ץ כנגד הרשות לצלילה ואין לי ספק שהייתי זוכה!

yossin

New member
ידידי, אתה מתחמק ../images/Emo8.gif

ואני לא מתכוון להרשות לך... כתבתי בהודעה, ואם לא מספיק ברור אני חוזר על זה: מה אם אני בא למדריך ומבקש מיוזמתי רענון ! כי עבר הרבה זמן ואני לא מרגיש בטוח בעצמי (סיטואציה אמיתית שנתקלתי בה ומחיאות כפיים לצולל האחראי הזה) האם המדריך אשר מרענן אותי כבקשתי ראוי שיעבור איתי גם על נושאים כגון הטבלאות ? כמו שקורה להרבה אנשים, גלשת ונתת שוב את דעתך המכובדת על נושא שלא לגביו שאלתי. אז בוא ננסה להתמקד;

קותי

New member
אני לא מתחמק. לשאלה שלך יש אספקט

קריטי שאתה מתעלם ממנו כרגע והוא האספקט הכלכלי. אני אענה לך תשובה תיאורטית בלי לקחת בחשבון את האספקט הכלכלי. בעולם אידאלי שבו כולנו עוסקים במשהו בגלל שאנחנו נהנים לעסוק בו, ומתפרנסים מחסדי השמיים, התשובה היא ברורה (לי לפחות): 1. אם צולל מבקש ממנו לרענן אותו, אני מבקש ממנו לתכנן את הצלילה לפי הטבלאות. אם אני רואה שהוא מתקשה בזה אני שולח אותו לסעיף הפסקת צלילת ריענון (ראה למטה). 2. אני מבקש ממנו להרכיב את הציוד. אם אני רואה שהוא מתקשה בזה אני מרענן לו הרכבת ציוד ואם לא, אני עובר הלאה. 3. אני נותן לו תדריך קצר לפני צלילה כולל הוראות בטיחות. אם הוא שואל שאלות שמראות לי שהוא לא זוכר את הסיבות להוראות הבטיחות - אני לא מרענן לו את הקורס כולו! אני שולח אותו לסעיף הפסקת צלילת ריענון (ראה למטה). 4. אנחנו נכנסים למים, יורדים על הברכיים בעומק עמידה ועושים תרגול מהיר של הסרת מסיכה, חבישתה וניקויה. אנחנו עושים תרגול מהיר של גילוי וסת. אם הוא לא מצליח לעשות את אחד משני התרגילים האלה אני שולח אותו לסעיף הפסקת צלילת ריענון (ראה למטה). 5. אם הוא מצליח, אנחנו מתרגלים בקצרה הנשמת חבר ויוצאים לצלילה רדודה בה אנחנו מתרגלים איזון במים. אם הוא לא מצליח להתאזן במים בשום אופן וכל הזמן עולה ויורד כמו יויו אני שולח אותו לסעיף הפסקת צלילת ריענון (ראה למטה). 6. אם הוא מתאזן יפה ונראה שהוא צולל כהלכה, אני שמח לסיים את צלילת הריענון ולהגיד לו שילך לבלות. סעיף הפסקת צלילת ריענון: אני מפסיק את הריענון ואומר לו שאני לא מוכן לקחת לצלילת ריענון מישהו שלא זוכר את הדברים החשובים ביותר כדי להשאר בחיים בצלילה - ומציע לו לקחת קורס מחדש! צריך לזכור: צלילת ריענון היא לא קורס מחדש. צלילת ריענון מיועדת לרענן את החומר לצולל שיש לו רשיון צלילה והוא יודע כל מה שצריך לדעת.

אינדיגו

New member
קותי , יפה כתבת , האם ישים? לא../images/Emo70.gif

תראה , כתבת אמנם את דעתך כמדריך , אך להבנתי גם אתה מרגיש שהיא חסרה ורחוקה מיישום. ראית מועדון או מדריך פרטי שיעשה רענונים בהתנדבות? סטייל "אל המעיין" של ש"ס? הכל קשור בכסף , ובגלל שכך , יש לקבל תמורה לכסף. הרענון המלא שכולל טבלאות ,סימנים מוסכמים, הרכבת ציוד, ואיזון במים הוא רענון מלא. אף אחד מהדמויות שמתפרנסות מזה לא ישלח את המועמד לרענון לעבור קורס נוסף במקרה של חוסר רמה או ידיעה. זה חבל אבל זה קיים ואתה יודע את זה. מה שעשית בהודעתך זו דומה לכך שמאן דהוא יאמר , אם לא נתייחס לפלשתינים (נצא מנק´ הנחה שהם לא קיימים) אז מצבנו טוב ונפלא. סליחה על דוגמאות פוליטיות משהו , אני מקווה שהכוונה ברורה. צריך להתייחס לדברים כהווייתם , ולא באידיאות לא מושגות. בכל זאת הודעתך בנויה באופן מעניין ומלא חן.

אורי-

New member
טוב שיש מי שבא לרענון ולא

מזייף צלילה (החותמות בהרבה מועדונים זמינות לכולם

קותי

New member
אינדיגו, פספסת

בתחילת ההודעה שלי התיחסתי בפירוש לנושא הכלכלי. כתבתי שכל מה שאני אומר הוא בלי לקחת בחשבון את זה. זה היה משחק אינטלקטואלי קטן שיוסין גרר אותי אליו. הריענון המלא לא כולל בהכרח שום דבר מהדברים שאמרת מכיוון שאין נוהל מחייב של ריענון מלא (ראה הודעתי הראשונה בנושא). וטוב שכך מכיוון שכל הרעיון של חובת ריענון הוא טפשי.

אינדיגו

New member
קותי , לא פספסתי , הבנתי שאתה מדבר

על רענון חלומי ללא קשר לנושא הכלכלי. אני שואל האם דיון מסוג זה הוא הדיון שצריך היה להתפתח לאחר הודעתו הראשונה של יוסין. הרי אתה יודע שבשטח (עד שלא תגיש בג"ץ ותנצח) הדברים פועלים אחרת. אומר עוד משהו , אני עברתי רענון לפני כ-8 חודשים באחד המועדונים , המדריך היה אדיב מקצועי ועבר איתי על כל הנושאים ללא דילוג על אף אחד מהם. זאת למרות שאמרתי שאני זוכר חלק נכבד מהדברים (חוייבתי לעשות רענון היות ולא צללתי חצי שנה). לי היה הרושם כי יש נוהל רענון (לפחות במועדון ההוא) , ונראה לי שזה מיושם עד תום , וחשוב שכך.

קותי

New member
היה צריך להתפתח ?

מה זה? מה זה היה צריך להתפתח? מתפתח הדיון שמתפתח. מי קובע מה צריך להתפתח? יש לך משהו אחר להגיד - תגיד. היה לך הרושם שיש נוהל ריענון? אז אין. זו העובדה. אתה חושב שאני טועה? תראה לי. אשמח לקרוא את הנוהל המחייב ואת המקום בו פורסם ואת הגוף שפרסם אותו.

:) (לקותי)

אני מוכרח לציין בהנאה שאתה מוציא לי כמעט בכל פעם מחדש את המילים מהפה - רק שבדרך כלל אתה גם מנסח אותן יותר טוב ממני.. אשמח פעם לצלול איתך (אם אני עומד בסטנדארט..:)).

אינדיגו

New member
קותי אל תכעס , אם כתבתי משהו

לא התכוונתי לפגוע להכעיס או להתוות דרך לדיון. הבעתי את דעתי. לי יש הרגשה שישנו נוהל כלשהו , ראיתי איך המדריך מבצע זאת , ואין צ´אנס לדעתי שהוא החליט על הפורמט בעצמו. אני מזמין מי מאנשי הרשות או התאחדות או כל גוף פעיל בארץ שיגיד את דברו: האם יש סדר לדברים ולמעשים ברענונים בקרב המועדונים השונים , או האם כל אחד יכול לעשות רענון כפי שהוא חושב (או בעל המועדון חושב). התאכזבתי מתגובותיהם של המועמדים להיבחר להתאחדות , כך שאינני תולה הרבה תקוות שמישהו מוסמך יאיר את עינינו בנושא הזה. אולי כן. בכל אופן , קותי , לא התכוונתי לפגוע. אם עשיתי כן , אבקש את סליחתך.

קותי

New member
א. אני לא כועס. ב. מוסמך?

ביררתי בשבילך אצל גוף מוסמך וכתבתי לך את התשובה המוסמכת. מי אתה מצפה שיופיע כאן? רן לוין, מנכ"ל רשות הצלילה (או סמנכ"ל, אני לא בטוח)? אני לא יודע אם יש לו רשיון צלילה בסיסי. אני גם לא יודע אם יש לו חיבור לאינטרנט
(אם היה לו אולי היינו רואים את הוראות השעה באינטרנט ולא רק שומעים עליהן מרכילויות). נ.ב. ללא מאוזן - עומד בסטנדרט? השאלה אם אני עומד בסטנדרט שלך. בהזדמנות, בשמחה.

Sushi

New member
נוהל צלילת רענון

אני מקבל את דבריו של קותי שאין נוהל מסודר של הרשות לצלילה (לפחות עד שיוכח אחרת), אך קיימים נהלי צלילות רענון למועדונים או הארגונים השונים אליהם יכול להשתייך המדריך. בקיצור, מדריך מבצע רענון על פי נוהל שיש אצלו, לפי המועדון או הארגון אליו הוא שייך. אני קיבלתי נוהל מהמועדון בו הוסמכתי כ- DM, נוהל המבוסס על נהלי PADI, שכלל התאמות ודגשים שנראו הכרחיים והגיוניים למועדון זה.

אינדיגו

New member
הוא שאמרתי , לא משנה מי כתב

את "הנוהל" והאם הוא אחיד לכל המועדונים. טענתי שמדריכים שמעבירים רענונים בטוח קיבלו איזה Check List עם דגשים לרענון. קותי טען , באחת מהודעותיו בשרשור הזה כי "אין שום נוהל ואיש הישר בעיניו יעשה". ועל זה חלקתי. ובאמת לא חשוב אם הרשות לצלילה כתבה את הנוהל או רק רוצה שנוהל מסויים (נוהל פר ארגון מוכר) יקויים. אולי כל הויכוח הוא סביב המילה נוהל שמכניסה אנשים לעצבים , אפשר לקרוא לזה "אופן העברת רענוני צלילות - אוגדן למדריך..." , או משהו כזה. מנסיון שלי ברור לי שמי שהעביר לי צלילת רענון קיבל כמוך את נוהל הארגון אליו הוא משתייך (לא יודע איזה , וזה לא משנה בעיניי) והעביר את תכולתו על הצד הטוב והמקיף ביותר. שים לב, אני בכוונה לא כותב את שם המדריך והמועדון כי זה באמת לא מה שחשוב.

אסף דר

New member
עדכונים למדריך לא מעודכן

בלי להכנס לאם צריך/לאצריך צלילת רענון. 1 אם באוגדן שלך לא רשום שצריך לחזור על טבלעות אז תתקשר להתאחדות שתשלח לך עדכונים לאוגדן מאחר וכעת באוגדן המדריך של ההתאחדות הישראלית לצלילה מופיע הצורך לחזור על טבלאות.(אני מעריך שלא קיבלת מאחר ואתה לא פעיל) 2 "אין נוהל מחייב..." נו באמת ... כאשר הרשות קובעת שעליך לבצע משהוא (צלילת רענון) והיא לא קובעת בבירור מה אתה צריך לעשות אז אתה צריך לעבוד לפי כללי ההתאחדות אותה אתה מסמיך. וכל התאחדות שאני מכיר דורשת חזרה על טבלאות ברענון.

פליפר.

New member
מצטרף לאסף - קותי טעית

בהחלט חייבים לעבור על הטבלאות. ובתור מדריך - זה נורא קל לנפנף מישהו ולהגיד לו שילך לעשות מחדש את הקורס - אבל אני לא חושב (רק דעתי כמובן) שאם הוא שכח כמה דברים אז צריך להפסיק את הרענון - הרי זאת המטרה שלשמה הוא בא - וכן - יצא לי כבר לעשות רענון שהתאוריה היתה חצי שעה ולא רק כמה דקות. ברור שאם אני מרגיש/רואה/חושב שהצולל/ת ממש לא בעניין וממש לא "חוזר" לחומר כולל בחלק ה"מעשי" - אני לא חותם וממליץ ללכת לקורס חוזר

קותי

New member
פליפר, תסתכל שוב על מה שכתבתי

אני לא הייתי מנפנף מישהו ששכח כמה דברים. אני הייתי מנפנף מישהו שלא יודע לעשות דברים שחייו תלויים בהם, ולוקח בקורס צלילה הרבה יותר משעה אחת ללמד אותו לעשות אותם. אם מישהו לא יודע לתכנן צלילה עם טבלאות אני לא מתחיל ללמד אותו טבלאות בצלילת ריענון. טבלאות לוקח שיעור או שניים לפחות ללמד בקורס? ריענון זה לא המקום ללמד זאת מחדש. אם מישהו לא זוכר למה אסור לעצור נשימה בעליה, לא זוכר למה אסור לפמפם בעליה, ועוד דברים מהסוג הזה ריענון זה לא הזמן ללמד אותו את זה. הוא צריך לחזור על הקורס. את זה לומדים בכמה שיעורים של פיסיקה של הצלילה, תאונות צלילה, ועוד! וזה מסוכן להכניס אותו למים לפני שהוא חוזר על השיעורים האלה! והכי חשוב: אם מישהו גמר קורס צלילה, הוסמך, ולא מסוגל לרוקן מסיכה ולגלות ווסת, פושע מי שהסמיך אותו ואני לא עושה לו ריענון! וזה בטח לא דבר ששוכחים. מי שהצליח לנקות מסיכה בצורה טובה פעם אחת בקורס, יוכל לעשות את זה כל החיים! באשר לטבלאות, ראה תשובתי לאסף ואולי אתה תמצא את הציטוט המדויק באוגדן של ההתאחדות שאין לי את העדכון שלו. ועד אז, תרשה לי להמשיך להניח שלא מדובר באוגדן על חזרה על הטבלאות.

למעלה