bestofhealth
New member
סיפור אישי
אני סובל מבעיות מסוימות של נסיגת חניכיים, ולא ממש מטפל בנושא אצל פריודונטיסט. לא חשוב כרגע למה, זה סיפור ארוך. לפני כ - 6 חודשים קיבלתי דלקת חניכיים חזקה. למרות שאני מאד מאד לא אוהב לקחת תרופות, ובטח לא אנטיביוטיקה. אני יכול לספור על 5 אצבעות את הפעמים שלקחתי תרופות ב-15 שנים האחרונות. יחד עם זאת, הדלקת אכן היתה חזקה ונראה היה לי אז כי אין לי ברירה ואצטרך לקחת אנטיביוטיקה. לקחתי אנטיביוטיקה חזקה והרגשתי בסה"כ מסכן ואומלל, כולל עייפות וחולשה. בקיצור לקח לי 5-7 ימים אחרי שכבר סיימתי לקחת את האנטיביוטיקה כדי לחזור לעצמי. לפני 4 ימים קבלתי שוב דלקת בחניכיים שהתחילה בדיוק באותו מקום. הפעם אמרתי לעצמי כי אין סכוי שאקח אנטיביוטיקה, אחרי איך שהרגשתי בפעם הקודמת. החלטתי על מינונים גבוהים של COQ10, משום שאני יודע כי זה עוזר במקרים של דלקות חניכיים. לקחתי (עדיין לוקח) 300 מ"ג ליום ב - 3 קפסולות של 100 מ"ג כל אחת. מה להגיד לכם אחרי יום אחד של ה - Q10 המצב בחניכיים השתפר בכ - 80% ולאחר יומיים הדלקת והלחץ על החניכיים נעלמו כאילו לא היו. פשוט לא יאומן!!! אני ממשיך עוד יומיים נוספים (סה"כ 5 ימים) באותו מינון, ואח"כ יורד ל - 100 מ"ג לעוד 3 ימים ואז מפסיק. יחד עם ה - Q10 אני לוקח גם 3 קפסולות של שום ביום. חשוב לי לציין (אני כבר מכיר את הרגישות בנושא (<
, כי הודעה זו אינה בבחינת המלצה לאחרים לעשות אותו דבר. אני פשוט משתף אתכם בחוויה שאני עובר, וכל אחד ילוש את הכדור הזה כיצד שמתחשק לו. מבחינתי האישית (עם המידע שיש לי על COQ10) לעומת מה שאני יודע על אנטיביוטיקה, הבחירה הפעם היתה ברורה ובדיעבד מאד מוצלחת. ב - מינונים גבוהים (300-600 מ"ג ואף יותר) משתמשים לטיפול בסרטן: Raising The Dosage of Co-Q10 The positive results of this study led the scientists to increase the dose of Co Q10 to 390 mg per day in one of the patients, a 59-year-old woman with a family history of breast cancer. This woman had been operated on for removal of a malignant tumor in her left breast in July 1991. Mammography in May1992 showed tumor tissue remaining in her left breast and other tests revealed metastasized tumor cells in her lymph nodes. The woman was started on the nutritional regimen described above in October 1991. In October 1993, her daily intake of Co Q10 was raised to 390 mg/day. "In November 1993, the tumor was no longer palpable. A Mammography in December 1993 confirmed normal conditions with no signs of the tumor..." Encouraged by this complete regression of a breast tumor, they began to give 390 mg per day of Co Q10 to a 74-year old woman who had refused further surgery after learning that her breast cancer had not been eradicated by previous surgery. Late in 1993, the patient was given daily doses of 390 mg of Co Q10 and: "On January 25, 1994, clinical examination revealed no evidence of tumor or distant metastases. Mammography revealed no residual tumor. As of February 1994, therapy continues with 300 mg Co Q10. Clinical condition is excellent." Additional Cases Since then, the Danish scientists (and Folkers) have reported the results of treating three additional patients with 390 mg a day of Co Q10 in addition to a conventional protocol. They reported: "The numerous metastases in the liver of a 44-year-old patient disappeared, with no signs of metastases found elsewhere. A 49-year-old patient, on a dose of 390 mg of Co Q10, revealed no signs of tumor in the pleural cavity after six months and her condition was excellent. A 75-year-old patient with carcinoma in one breast after lumpectomy showed no cancer in the tumor bed or metastases after receiving 390 mg per day of Co Q10." Dr. Lockwood is an oncologist (in Denmark) who has been treating 200 cases of breast cancer a year for the past 35 years. He says "I have never seen a spontaneous complete regression of a 1.5-2.0 cm. breast tumor, and has never seen a comparable regression with any conventional anti-tumor therapy." Dr. Lockwood is amazed at the remarkable anti-cancer power of Coenzyme Q10 and is continuing (with his colleagues) to treat breast cancer patients with 390 mg per day of Co Q1O. Protection Against Breast Cancer With Co-Q10 Dr. Folkers has found that breast cancer patients have significantly lower blood levels of Co Q10 than normal people. This finding, combined with the remarkable results of treating breast cancer patients with Co Q10 in Denmark, is persuasive evidence that taking supplemental Co Q10 can protect women against breast cancer. For breast cancer prevention, a dose of 100 mg per day of Co Q10 is recommended. Women who are at high risk for breast cancer because of a family history of the disease, should consider 200-300 mg a day of Co Q10. מינונים של עד 300- 1200 מ"ג נמצאו מאוד מועילים להקלה משמעותית של תסמיני מחלת הפרקינסון.(Reference: Annals of Neurology (1997 August). כמובן שהתועלות היותר שכיחות של ה -Q10 הן למערכת הקרדיווסקיולרית - לכלי הדם וללב. במינונים הגבוהים מ-600 מ"ג, הספרות מדברת על תופעות לוואי די נדירות ודי קלות של כאב ראש, בחילה, צרבת, ושלשול. מה שכן חשוב לזכור זה כי COQ10 הוא מדלל דם במידה מסוימת ולכן במינונים גבוהים מטפלים צריכים לזכור זאת כשהמטופל לוקח למשל תרופות לדילול דם או מוצרים טבעיים אחרים המדללים את הדם (במינונים גבוהים יחסית) כמו שמן פשתן שמן דגים או שמן כבד דגים.
אני סובל מבעיות מסוימות של נסיגת חניכיים, ולא ממש מטפל בנושא אצל פריודונטיסט. לא חשוב כרגע למה, זה סיפור ארוך. לפני כ - 6 חודשים קיבלתי דלקת חניכיים חזקה. למרות שאני מאד מאד לא אוהב לקחת תרופות, ובטח לא אנטיביוטיקה. אני יכול לספור על 5 אצבעות את הפעמים שלקחתי תרופות ב-15 שנים האחרונות. יחד עם זאת, הדלקת אכן היתה חזקה ונראה היה לי אז כי אין לי ברירה ואצטרך לקחת אנטיביוטיקה. לקחתי אנטיביוטיקה חזקה והרגשתי בסה"כ מסכן ואומלל, כולל עייפות וחולשה. בקיצור לקח לי 5-7 ימים אחרי שכבר סיימתי לקחת את האנטיביוטיקה כדי לחזור לעצמי. לפני 4 ימים קבלתי שוב דלקת בחניכיים שהתחילה בדיוק באותו מקום. הפעם אמרתי לעצמי כי אין סכוי שאקח אנטיביוטיקה, אחרי איך שהרגשתי בפעם הקודמת. החלטתי על מינונים גבוהים של COQ10, משום שאני יודע כי זה עוזר במקרים של דלקות חניכיים. לקחתי (עדיין לוקח) 300 מ"ג ליום ב - 3 קפסולות של 100 מ"ג כל אחת. מה להגיד לכם אחרי יום אחד של ה - Q10 המצב בחניכיים השתפר בכ - 80% ולאחר יומיים הדלקת והלחץ על החניכיים נעלמו כאילו לא היו. פשוט לא יאומן!!! אני ממשיך עוד יומיים נוספים (סה"כ 5 ימים) באותו מינון, ואח"כ יורד ל - 100 מ"ג לעוד 3 ימים ואז מפסיק. יחד עם ה - Q10 אני לוקח גם 3 קפסולות של שום ביום. חשוב לי לציין (אני כבר מכיר את הרגישות בנושא (<